Releaser V.9

Battlefield - Bad Company 2
Xbox 360, PS3, PC - 4 Mars

 

Emil: Dice-utvecklade Bad Company 2 släpps och det ser ju grymt ut. Har inte haft tid till att lira demot någonting pga alla andra stortitlar som har släppts i år. Kommer titta närmare på det här när priset går ner och min hög av ospelade spel går ner till en liten mindre kvantitet. Men vad man läst om det här och vad man ser på gameplay clip så är det här typ bättre än Modern Warfare 2. Skönt att se att vi i Sverige kan fan göra spel.

 

Joakim: Det här borde vara givet att spana in.

 

 

 


 

 

Supreme Commander 2

PC - 4 Mars

Xbox 360 - 18 Mars

 

 

Emil: Strategi är alltid strategi. Älskar man RTS så älskar man RTS. Jag älskar RTS och måste därför självklart spela det här spelet även fast själva gameplayet inte ser så jävla märkvärdigt ut. Den här genren har mycket skit och den här ligger nog närmare det än lyckat. En bra uppvärmning inför det stora RTS spelet i år...vilket? Men vafan självklart är det STARCRAFT 2!

 

Joakim: Mmmmm... StarCraft....

 

 


 

 

Den här veckan har inte så mycket mer att erbjuda i nya spel. Lite skönt tycker jag så man kanske hinner beta av lite av andra spel som man har inte hunnit spela något detta år. PC spelarna får även Assassins Creed 2 denna vecka men det är självklart ett spel man borde spela till konsolerna och inte på en dator.


En Street Fighter-bild för den finniga tonårsnörden

Mycket Street Fighter idag.... och mer blir det! Cosplayers är alltid fina ting, och företeelsen bör klassas som en form av nördkonst. Är du under arton, finnig och oskuld? Gillar du Street Fighter? Då dedikerar jag den här bilden till dig.


Cammy Chun-Li

Via: Hawtness.com (och en Strict)

/JoakimStreet Fighter II: Champion Edition i browsern

Yo fuckas! En tvättäkta nördfighter kan inte vara utan en daglig dos av elektronisk våld. Nu har du möjlighet att lira Street Fighter II: CE direkt i browsern! Praise Jebus!

Street Fighter II CE

FIGHT!

 

Spela genom att trycka här

 

/Joakim


Gameplayvideo från Street Fighter IV till Iphone

För att vara en portning till Iphone ser och låter Street Fighter IV mäktigt... men återigen - touchkontroller? Urgh.

 

/Joakim


Spela retrospel i browsern

Vill du spela lite retrospel direkt i browsern? Då har jag ett par länkar till dig.

Commodore 64: http://c64s.com/
NES: http://nintendo8.com/
Gameboy: http://gbemul.com/
Master System: http://mastersystem8.com/
Dos: http://dosdose.com/

Vad väntar du på? In på c64-sidan och lira lite Cybernoid!

/Joakim

Samlarobjekt går för rekordpris!

Inledningsvis vill jag öppna med att citera Kotaku.com: "Det finns en ny helig graal inom sällsynta spel" - och det spelet är Stadium Events. Det var inte längesedan spelet såldes på auktion av en mamma som skulle sälja sina barns gamla spel, som sedermera upptäckte att det fanns ett visst speciellt intresse för just hennes auktion som rendererade i mer än trettontusen dollar, vilket du kan läsa om här. Den händelsen har uppenbarligen ökat på intresset för unikt spelsamlande.

 

Det tidigare rekordet för ett tv-spel är $17,500 - en summa som fullständigt krossades när Stadium Events med originalinplastning såldes för $41,300 tidigare idag.

Ebay.com

Uppdatering 1 mars 18:55: Stadium Events återigen på Ebay! Högsta budet ligger på 101-tusenjävla dollar, det är tretton timmar kvar av auktionen, mer om det kan ni läsa här.
/Joakim

Lara Croft får gata i England

Lara Croft får en gata uppkallad efter sig i Derby, England. Pöbeln fick komma med förslag, och sedan rösta på förslagen över nätet. 89% röstade på Lara Croft Way. Inte så otippat. Det är ju internet det handlar om, och prepubertala människoapor gillar ju sånt här:

Via: Kotaku.com


Nederländerna har läckt ACTA-dokument

Anti-Counterfeiting Trade Agreement, för gemene man känt som ACTA, är ett förslag som arbetas fram mellan världens ledande nationer och förslaget innebär långtgående åtgärder mot upphovsrättsbrott. Det är alltså ytterligare ett bevis på staten och kapitalets samverkan mot individen.  Dessa förhandlingar är fullständigt insynskyddade, antagligen för att folk hade blivit förbannade om motsatsen hade gällt. Det handlar om våra frirättigheter och sådant vill ju makthavarna inte ha något debatt kring - speciellt inte när samma makthavare är bidragstagare från medieindustrin. Svinigt så det skriker om det.

Nu har däremot Nederländerna kommit till undsättning och helt enkelt LÄCKT information kring vilka nationer som stödjer transparens inom förhandlingarna och vilka som motsätter sig insyn.

Polen, England, Österrike, Nederländerna, Finland, Irland, Ungern, Estland och Sverige är för insyn. Lite överraskande att se den orwellianska storebrorsstaten England med bland nationerna som förespråkar transparens, men glädjande.

Tyskland, Belgien, Portugal och Danmark har ännu inte valt sida.

Vilket betyder att resten av deltagande nationer är emot insyn.. vilket alltså handlar om Australien, USA, Japan, Sydkorea, Singapore, Mexico, Nya Zeeland och Schweiz. HAIL SATAN! Det är ni som är satans avföda! Det är ni som är hotet mot min frihet! DÖ, era jävla utsugare, DÖ!!!


Via: Gamepolitics.com


/JoakimSquare Enix firar FF I & II releasen med lägre priser

För att fira releaserna av Final Fantasy I och II till Iphone så sänker företaget priserna på resten av sina titlar till Iphone, till och med den tredje mars.

CRYSTAL DEFENDERS
$7.99 till $5.99

VANGUARD STORM
$4.99 till $3.99

SLIDING HEROES
$2.99 till $0.99

HILLS AND RIVERS REMAIN
$6.99 till $4.99

SONG SUMMONER: The Unsung Heroes - Encore
$9.99 till $7.99

/Joakim


Aftonbladets spelredaktion missförstår syftet med StarCraft II

I det här inlägget hos Aftonspyan menar skribenten på att Blizzard tagit den säkra vägen och egentligen bara finpolerat spelet, samt vomerar ur sig önskningar om en ny ras "även om det tagit tid". Ja, önska sig skit kan man ju alltid göra, men faktum är att Blizzard medvetet satsat på ett StarCraft 1.5 och ingen traditionell uppföljare, utan mer en uppgradering av världens bästa RTS - det har liksom varit syftet hela tiden. Sluta ödsla läsarens tid med skit som varit känt sedan flera år tillbaka.

Det finns en anledning till att jag väljer att kommentera och låta hatet flöda mot Aftonbladets spelredaktion. Anledningarna är enkla och jag har förklarat mig tidigare, men väljer att göra det igen. Det skapar inlänkar till bloggen, vilket är ett måste för exponering, och dessutom hatar jag den där jävla skräptidningen mer än mycket annat.

/Joakim

Orka bry sig om elnotan

Som tv-spelsfantast spelar man regelbundet vilket självfallet leder till att konsolen är påslagen tämligen ofta, vilket i sin tur ökar på elförbrukning. Aftonblaskan (woho, en inlänk!) har listat ett par konsolers elförbrukning under rubriken: "Väl rätt konsol - få billigare elnota" - rättstavad rubrik klarar nötterna på redaktionen inte ens av att prestera. Nuförtiden har jag dock inga som helst förväntningar på klåparna på redaktionen. Här är listan, baserad på tio timmars speltid i veckan:

Listan visar total energikostnad för en spelkonsol och tv per år, samt energiförbrukning.

 

Wii: 92 kronor, 9 kilowatt-timmar

Playstation 2 från 2002: 103 kronor, 17 kilowatt-timmar

Playstation 3 Slim: 149 kronor, 47 kilowatt-timmar

Playstation 3: 186 kronor, 72 kilowatt-timmar

X-box 360 från 2006: 206 kronor, 85 kilowatt-timmar

Källa: Energimyndighetens Testlab

Jaha... som mest 206 kronor för en TV och en konsol. Vilken jättesumma med pengar.. fan, man kanske ska köpa ett Wii enbart för dess låga energiförbrukning? Suck... jag blir så trött. Om man nu bryr sig så mycket om enkronor att man anpassar sitt konsolinköp efter den ekvationen så bör man nog fundera på att ge sig in på en karriär som pantburksplockande luffare.

/Joakim

Final Fantasy I & II nu till Iphone

 

Final Fantasy I och Final Fantasy II har nu släppts till Iphone och kostar 9$ styck. Om du är i behov av en dos hederlig j-rpg så är det här helt klart ett tips. Dessutom är det spelhistoria. :)

/Joakim

 


Vill du ha en NES-arkadkabinett i vardagsrummet?


arkadkabinett nes

 

Om svaret på ovanstående fråga är ja, så har du tur. Instructables-användaren russm313 är en händig man som har gjort just detta, och dessutom varit så snäll gentemot oss andra nörd-as att plita ner tillvägagångssättet som du hittar här. Instruktioner är tufft. Själv är jag fullständigt värdelös på att använda mina händer till något annat än att spöa folk på elektronisk väg, men för den händiga nörden kan det här vara en rolig grej.

 

 

Tack till Johan för tipset.

 

/Joakim


Nintendo Summit

Nintendo Summit har varit. Den intressantaste informationen Nintendo valt att delge oss är att Super Mario Galaxy 2 släpps i USA den 23:e maj, och europeisk release sker den 11:e juni. Metroid: Other M släpps i USA den 24:e juni men anländer senare på den europeiska marknaden. Inget konkret datum är satt, men det handlar om tredje kvartalet 2010. Dessutom har den nya versionen av Nintendo DS, vid namn DSi XL fått datum i USA. Den 23:e mars kommer den, till ett pris på 190$. Skillnaden från vanliga DSi är att den har större stylus och större skärm.


Ni som håller er någorlunda uppdaterade inom spelvärlden vet att en del information relaterad till DS2 har läckt ut från olika håll - bland annat genom tredjepartsutvecklare som erhållit utvecklingskit till maskinen. Jag hade således hoppats på lite ytterligare information om den, men kan knappast säga att jag är förvånad som får nöja mig med Nintendo DS Penionärstyle. Nintendos handhållna säljer fortfarande som smör och någon ny teknologi på marknaden finns det än så länge inget behov av. Profithungern gör att vi får vänta ett par år till... Synd. DS:en börjar bli lite gammal nu.

/Joakim

What To Do When Zelda's Been Captured

Nördhumor

nördhumor


Via: Geekologie

Tack till Strict för tipset.

/Joakim

Doctor Octorocs fetingpärlplattor

Doctor Octoroc är en galning som gillar att lägga pärlor. Stora motiv, många pärlor.

Sakura
Sakura från Street Fighter-serien. 23188 pärlor.


red tank metal slug perler
Red Tank från Metal Slug. 15860 pärlor.Gutsdozer från Mega Man 2. 16000+ pärlor.Dr. Wileys skepp från Mega Man 2. 9000+ pärlor.Samus från Super Metroid. 14000+ pärlor.Skull Castle från Mega Man 2. 22000+ pärlor.

/Joakim

Ljus framtid för pirater

Aftonblaskan rapporterar om kommande minneskort i storleksordningen 1000 TB. Det blir många spel, filmer och en helvetes massa musik det.... Inte för att jag uppmuntrar någon till piratkopiering - jag uppmuntrar alla till att stjäla från ondskefulla storföretag som gör allt för att pungslå oss å det grövsta. :)

sharing is caring

Frågan jag ställer mig när jag läser artikeln är däremot när dessa superminneskort kommer att komma. Såvitt jag förstått det är det bara standarden som är ny och att själva tekniken i sig egentligen inte tagit några steg framåt. Skitsamma, framtiden är ljus i allafall.

/Joakim

Åtta karaktärer till Street Fighter IV - Iphone

Capcom har bekräftat vilka fighters som kommer att var med i Street Fighter IV-portningen till Iphone. Det handlar om Ryu, Ken, Guile, Blanka, Chun-Li, Dhalsim, Bison och Abel. Sju av åtta är alltså Street Fighter II-karaktärer. Bara Abel som är med från fyran... Spelet släpps i mars och kommer att kosta 10$. Jag är fortsatt skeptisk till den här portningen då kontrollen lär suga stenhårt, men jag kommer likväl att köpa spelet för att testa.

/Joakim

Princess Peach

Användaren RedHerring1up på Flickr vars mastodontprojekt i Mega Man 2-pärlplattor som tidigare visats på Spelbröderna får nu lite mer reklam från mig, tack vare den här fina saken...

princess peach
You heard the man!

Jag blir alltid varm inombords när folk visar lite attityd i sin nördkonst, i stället för att allt ska vara hellyllegulligt. Sånt spyr jag bara på. Fuel the hate! Mega Man 2-pärlplattorna hittar ni här.

/Joakim

Street Fighter-tröjor

Jag älskar Street Fighter. Det är det spel som tillsammans med StarCraft och möjligtvis även Civilization som ligger mig närmast om hjärtat... tillsammans med Final Fantasy VI & VII, Chrono Trigger, Super Mario Kart, A Link to the Past, Phantasy Star IV.. äh, listan kan göras lång. Här har jag iallafall samlat ett gäng sköna och några mindre sköna tröjor av olika slag med Street Fighter-motiv.

Street Fighter t-shirt med Chun-li

Chun-Li / Spinning bird kick / 19.95$ / Capcom.com


T-shirt med motiv från Street Fighter IV. Ken
Ken / Fucking shit up / 19.95$ / Capcom.com


Tröja med motiv från Street Fighter IV. Ryu
Ryu / Not fucking shit up / 19.95$ / Capcom.com


Tröja med Street Fighter IV-motiv. Vega och Balrog. Fight Night
Vega och Balrog - Fight Night / 23.95$ / Capcom.com


Hadouken t-shirt
Hadouken, mothafuckas! / 19.97$ / Nerdyshirts.com

Hadouken t-shirt
Hadoken/Heineken / 16.15$ / Glitchgear.com

hadouken
23.94$ / Redbubble.com

hadoken t-shirt
Den här är riktigt jävla apsnygg! / 30.90€ / Lowrez.de

street fighter
New Challenger / 19.90€ / Lowrez.de

Street Fighter IV Ken
Ken! / 16.13$ / Araspro.com

Ryu Hadoken tröja
Ryu Hadouken / 23.94$ / Redbubble.comKen / 18.49$ / Myteespot.comRetro / 44.99$ / Stylinonline.com


Hadouken! / 17.99$ / Pennyarcade.comShoryuken-hoodie / 33.99$ / Pennyarcade.comArwyuuknnn / 17.99£ / RetrovilleHadouken / 19.99$ / Uneetee.comHadouken! / 25.95$ / Zazzle.comTatsumaki Senpuukyaku! / 29.95£ / Retrogt.com


Shoryuken / 14.95£ / Retrogt.comSonic Boom / 14.95£ / Retrogt.com


Talk Street Fighter to me / 30.00$ / Kineda.com


World Warrior Bison / 30.00$ / Kineda.comOne Night Only / 15.99£ / Supercombo.comTrio / 24.00$ / 80stees.com

Ovanstående är vad jag har lyckats ramla över medans jag spanat rundor. Har ni några tips, så får ni mer än gärna dela mer er! Avslutningsvis så hittade jag något som gjorde lite ont i själen på 80stees.com. Ken och Ryu-maskeraddräkter...

Hehehehehehehe... 60 dollar styck! Run the fuck away!!

 

Om min oändliga kärlek till Street Fighter-serien kan ni läsa genom att trycka här.

/Joakim


Vinn Yakuza 3

Loading.se har tävling, där man kan vinna ett exemplar av Yakuza 3. Totalt tre vinnare koras. Hur tävlingen går till? Ja, tamejfan, Oskar Skog som håller i det hela slår på stora trumman:

yakuza 3

"Regler
I Yakuza 3 är vi i Japan och nära den organiserade brottsligheten. Kazuma Kiryu, vår huvudperson och hjälte, är mitt i Yakuzakulturen och det är där vi tar inspiration till den här tävlingen. Du ska göra en låtsastatuering någonstans på kroppen med ett bildspråk som tar sin inspiration från den japanska traditionen. Tänk drakar, koi-fiskar, No-masker, blommor, färger, etc.

Placera den på benet, armen, täck ryggen, bröstet, det är upp till dig.

Ta en bild av din nya låtsastatuering och skicka den i en epost till mig: oskar@loading.se (filen får högst vara 1MB).  Eposten döper du till Yakuza och skriv ditt användarnamn här på Loading samt ditt namn och adress. Eposten måste ligga hos mig senast den 9:e mars, klockan 23:59
"

Hur kom Oskar på den här tävlingen egentligen? Men, kudos till honom - det här är helt klart en tävling med klass! :)

/Joakim

Releaser V.8

Heavy Rain
PS3 - 24 Februari

 

 

Emil: Nu snart är det äntligen här, det hajpade quick time event spelet. Man får leva med sina "val" man gör i spelet ända till slutet. Låter jävligt intressant men jag är som vanligt skeptisk när det kommer till dom här jävla skit qte grejerna. Storyn ser välberättad ut och mycket dyster och mörk atmosfär i spelet som jag gillar. Tittar närmare på det här när jag har spelat dom andra stortitlarna som kommit ut i år.

 

Joakim: Heavy Rain fick 9 av 10 i senaste exemplaret av den eminenta speltidningen Level. Ett sådant högt betyg från Sveriges seriösaste spelredaktion bådar bara gott. Konceptet med avgörande handlingsval finner jag personligen mycket intressant, då konsekvenser förutom döden i tv-spel är rätt sällsynta.. och konsekvensen döden i det här fallet brukar enbart betyda att man trycker på start-knappen och kör igen....

 

 


 

 

Sonic & Sega All-Stars Racin

PS3, Xbox 360, NDS, Wii - 26 Februari

 

 

Emil: Ännu ett party-kart-racingspel fast denna gång i Segas värld. Mario Kart satte trenden som många andra utvecklare har följt. Fast det här spelet känns mer som Diddy Kong Racing som kom till N64. Lite mer action och arkad känsla än den partystämning som brukar infinna sig i Nintendos serie. Det här kommer bli ett rea-spels köp för mig.

 

Joakim: Oj, vad kul det här ser ut att vara. Inte. Själv håller jag mig till Super Mario Kart till SNES och passar helt på den här titeln. Bättre än dåligt lär det inte vara, speciellt med den där jobbiga speaker-rösten som kommenterar allt som sker på skärmen. Nej, fyfan för partyspel.... racing ska handla om perfekt kurvtagning och inte om vilket "vapen" du lyckats plocka upp.

 

 

 


 

 

 

Silent Hill - Shattered Memories

PS2, PSP, Wii - 25 Februari

 

 

Emil: Börjar inte Silent Hill kännas som om det är lite utslitet. Hur mycket nytt har egentligen kommit i den här serien sedan det underbara del 2 som kom till PS2. Har inte varit i kontakt med det här spelet, men har fått en uppfattning om att det är typ ett run and hide spel. Om det är positivt eller negativt är helt enkelt beroende på utförandet. Jag är lite skeptisk.

 

Joakim: Ett spel till PS2, PSP och Wii? Intressant. Silent Hill har varit en förbannad bra spelserie, som tyvärr började tappa mark redan med spel nummer 3 i serien. Med ett sånt här spel är det dock direkt omöjligt att avgöra om det är win eller fail utan att ha testat det. Ens erfarenhet sträcker sig bara så långt. Uppenbarligen kommer man att i panik få fly från en jävla massa monster, och sådant är ju alltid kul.

 

 


 

 

 

Napoleon - Total War

PC - 26 Februari

 

 

Emil: Total War, Total War, TOTAL WAR FÖR FAEN! Ännu en del i Total War serien här och i den här delen får man ta del utav Napoleon korståg. Om man gillar strategi så älskar man den här serien. Det är ju TOTAL WAR FÖR FAEN! Det är bara synd att det kommer alldeles för många bra spel nuförtiden att man hinner inte spela alla så mycket man vill och ett sådant här spel tar tid om man vill spela sönder det. Ett garanterat köp.

 

Joakim: Total War! Ett givet köp för strategen! TOTAL WAR! Köp!

 

 


 

 

White Knight Chronicles

PS3 - 24 Februari

 

 

Emil: Ett singel player RPG med en MMO-funktion. Storyn är i singel player men man kan gå online och lira med sina vänner för att göra quest och få bättre vapen som man sedan kan använda i singel player. Låter rörigt och haffsigt tycker jag. Varför inte bara göra den ena delen bättre istället slänger man in en MMO grej mest för att allting skall vara online nuförtiden. Nää jag uppskattar inte det här eller tanken bakom det hela. BLÄ säger jag åt Level 5.

 

Joakim: Jag blir alltid skeptisk till fula trailer där man knappt får se mer än 5 sekunder från själva gameplayen.. Bara på en sådan sak kan jag avgöra det här antagligen är skit. Det är där spelerfarenheten kommer in i bilden. :)


Sverige i topp inför ENC 2010

Med stundande European Nations Champions, ENC, som anordnas av Eletronic Sports League, så har ESL släppt sin rankinglista för CS 1.6 och Warcraft 3. Glädjande nog återfinner vi Sverige på första plats i CS 1.6 och på tredje plats i WarCraft 3. Toppseedade nationer behöver inte kvala. Kvalen börjar den 1:a mars.

Fullständig lista återfinns här

/Joakim

Lite sugen är man ju....

starcraft 2 betakey

 

Mindre än 47 minuter kvar på en betakey till StarCraft II. Ligger för närvarande på 220 dollar.

/Joakim


Chime går hem hos kritikerna

Välgörenhetsspelet Chime går hem hos recensenterna. Spelet kostar 400 MS-poäng vilket motsvarar ungefär 45 kronor, och 60% av spelets intäkter går till välgörande ändamål.

chime

 

Aftonblaskan ger spelet 4 plus av 5.

Gamespot ger spelet 8 / 10.

Gamersdailynews ger spelet 9 / 10.

IGN ger spelet 8 / 10.

Gamesradar ger spelet 8 / 10.

 

Själv har jag inte köpt spelet ännu, men det sker väl till löning när jag är rik som en cylinderhattsbärare och kan offra på mig 45kr. Emil har däremot köpt och spelat spelet. Hans spontana omdöme är att det är ett udda och roligt spel, som är väl köpvärt då 60% av intäkterna går till välgörenhet. Det blir stundtals enformigt men värt pengarna. Achievementhora som han är så inflikar dessutom att bara av att starta spelet så får man 50 gamerscore-poäng. :)

 

/Joakim


84 minuter lång gameplay-video från StarCraft II-betan

Gamespot har en 84 minuter lång gameplay-video från StarCraft II-betan. Intressant skit! Den kan ni titta på genom att trycka här.

Zerg

Tack till Metmask för tipset.

/Joakim

Resonance

Global Game Jam är ett årligt event där deltagare från hela världen deltar. Tävlingen går ut på att skapa ett datorspel på 48 timmar. I år deltog tusentals människor från 134 städer i totalt 23 länder. Det bästa spelet som kommit från det här eventet, som jag testat, är Resonance. Ett klurigt platsformsmusikpusselspel (långt ord) som ger mersmak.

Resonance

Spela Resonance genom att klicka här

 

/Joakim


Schweiz vill förbjuda våldsamma tv-spel

Att Schweiz hatar minareter visste vi redan, men att landet i sig hyser en aversion mot "våldsamma" tv-spel var däremot nyheter för mig. Vi är väl medvetna om Australiens politiska moralmani och nu verkar Schweiz sälla sig till detta vidriga sällskap.

Schweiz

 

Det har nu blivit illegalt att saluföra spel utan PEGI-åldersmärkning och en resolution som kan förbjuda våldsamma och "adult"/vuxna tv-spel fullständigt har blivit genomröstat - allt beror på implementeringen av lagen. Vi håller tummarna för att så inte sker och passar även på att slänga iväg ett finger åt Schweiz:

 

 

Via: mcvuk.com

/Joakim


Det där är ju förfan ingen recension!

Jag har ett hatobjekt och det hatobjektet är Aftonbladet. Oavsett vad som händer i livet så kommer min avsky för Aftonbladets spelrapportering alltid bestå. Den avskyn är huggen i granit. Jag har tidigare förklarat varför jag dessutom passar på att låta hatet flöda - det skapar inlänkar till bloggen. :)

Nu har Aftonblaskan "recenserat" Sonic & Sega All-Stars Racing och det fick två plus av fem möjliga. Betyget skiter jag fullständigt i, men jag funderar lite över hur man med gott samvete kan kalla ett kort skriftligt omdöme på en sisådär hundra ord för en recension. En riktig recension innehåller minst det tiodubbla, och informationsmässigt sett ännu mera. Men, blaskan skiter fullständigt i sin spelavdelning och betalar för att låta någon stackare hora sönder sin själ för pengar. Jag undrar hur ersättningen ser ut för en sådan recension. Är det mer än en hundring är det på tok för mycket. Det där korta omdömet skulle vilken femtonårig tomte som helst kunna skriva.

Sådär, nu kan jag officiellt klassificera det dagliga morgonhatet som över och återgå till att omfamna livets underbara sidor igen. Det verkar däremot som det kan vara dags för en ny kategori på Spelbröderna med namnet "Här hatar vi Aftonbladet" eller liknande. Trodde dock aldrig min avsky skulle få flöda fritt. Men, censurhammaren slår väl ner snart, från blaskans sida.

/Joakim

Uppdatering 11:07: Länken funkar inte. Det beror på att mupparna på nätredaktionen håller på att omstrukturera och ha sig. Uppdaterar med fungerande länk när jag väl lyckas hitta skräprecensionen igen...

World of Warcraft-mupp försökte strypa sin mor

Videogamer.com rapporterar om en World of Warcraft-spelandes mupp som blivit häktad efter att ha försökt strypa sin mor. 27-åriga James Swan från Florida nötte WoW som bara en mupp kan göra, och när resten av hushållet försökte sova fyllehärjade han uppenbarligen på för fullt framför datorn. Så pass att hans 50-åriga mor bad honom tagga ner. James flippade satan i sitt berusade tillstånd och flög på tanten. Lyckligtvis fanns Swans "grandfather" (i det här sammanhanget antagligen morfar) i närheten. Skott under tumult mellan nyss nämnda avlossades och snuddade vid baksidan av Swans öra. Mer om händelseförlopppet går att läsa i länken. Men...


...Varför är det specificerat vilket spel han spelade? Vad är anledningen och vilket är budskapet? Vad gör artikeln mer läsvärd för att man får veta att det är World of Warcraft och inte Snake Rattle'N Roll som spelades? Den sunda nyhetsrapporteringen borde observera att:

  1. James är ett fyllesvin.
  2. med pissigt temperament.
  3. som verkar leva under white trash-liknande omständigheter.

Ovanstående baserar jag på att han är 27 år gammal och bor hemma hos sin mor, tillsammans med sin morfar. Här har vi alltså tre faktorer som i samröre med varandra ger klara indikationer om socialgrupp 4-människor. Fuckin' trailer trash, med andra ord. Hade inte spelet varit inblandat hade bråket med all sannolikhet ändå uppstått. Så, vafan, ge fan i att blanda in spelet! Visst kan det vara en del av rapporteringen, men det intressanta här är ju snarare vilka sociala- och ekonomiska faktorer som lett fram till deras nuvarande livssituation och Swans alkoholproblem osv in absurdum. Men, svaret är som vi alla vet: Simplifiering för lösnummersförsäljning och dess elektroniska motsvarighet inom annonsförsäljning. Kan den här jävla smutskastningen av spel upphöra någon gång? Den pågår hela tiden, överallt. Man använder allt välkänt för att skapa någon slags jävla nyhet. Senast igår läste jag om ett mord i det här landet, där förövare och offer träffats genom World of Warcraft. Men vafan, om det är av nyhetsvärde att dem spelade WoW borde det vara nyhetsvärde att båda bor i samma land, eller varför inte kontinent? Eller även tillhör samma art? Kan inte det vara en av anledningarna? Arghh!

Gå inte på skiten. Det är bara mer hjärntvätt! Läs en bok i stället. Eller spela.

/Joakim
StarCraft II-betan igång!

Jag drägglar. För exakt en vecka sedan skrev jag om att betan var på gång, och jag passade även på att förklara lite av min kärlek till spelet här. Som vi alla vet är Blizzard duktiga på att ta galet lång tid på sig i utvecklingsfasen, och SC2 är inget undantag, men snart är det dags! Får bara hoppas att betan inte pågår för länge. Jag vill spela. Jag vill äga sönder battle.net. Nu!

StarCraft 2


/Joakim
Super Street Fighter IV-trailer med Ibuki, Makoto och Dudley

Jag blir bara mer och mer sugen för var dag som går. Om man bortser från kvällar när man är otightare än otightast och får stryk när man har scrubdown mot sf-polare. Det suger.

 

/Joakim


Resident Evil: Lost in Nightmares släppt idag

Idag har en kort liten expansion till Resident Evil 5 släppts och kostar en sisådär 45kr på XBL.

Det här är förövrigt bloggens första uppdatering via mobiltelefon. Tyvärr är jag rätt begränsad med den här skittelefonen, men vad gör man när det är dött på jobb? :)

Capcom:
"Lost in Nightmares sees Chris and Jill descend into the dark as they encounter new enemies and puzzles in the dungeons beneath the Spencer Mansion before a final showdown with their nemesis Albert Wesker.

Also available from today is the first new costume pack which will allow gamers to play as Barry Burton or Excella Gionne in Mercenaries Reunion"

/Joakim

Rykte: Tre nya karaktärer till Super Street Fighter IV

Kotaku rapporterar om inscannade bilder från senaste numret av Famitsu. Karaktärerna det handlar om är Ibuki, Makoto och Dudley. Trovärdigheten i det här fallet är mycket högt.

Super Street Fighter IV

 

Super Street Fighter IV

 

/Joakim

Small Worlds

Small Worlds är ett mycket litet, atmosfäriskt och kort "konstspel" av David Shute som handlar om utforskning, som han tävlade i Casual Gameplay Design Competition 6 med. Det enda målet är att utforska banorna. Låter helt meningslöst och tar bara några minuter, men det är ett spel värt att utforska. :)

Small Worlds

/Joakim

Australisk justitiedomare känner sig mer hotad av "gamers" än av "bikies"

Australien har en av världens hårdaste censurlagar när det kommer till tv-spel. Många spel får inte släppas i sin orginalform utan måste helt enkelt censureras för att ens kunna komma inom landets gränser. Kommer inte ihåg alla spel som fått smaka av deras byråkrati, men för att nämna några: GTA IV, Left for dead 2, Borderland. Snart kommande AvP var för en stund också förbjudet men en överklagade dom ändrade på det.

Jag är emot all form av censur. Att censurera är ett sätt att ta bort individers rättigheter. Det borde vara olagligt att censurera andras verk helt enkelt. Borde vara olagligt att ens tänka i dom banorna.

Men nu har gamers i australien fått nog och har lämnat en hotfull lapp under dörren mitt i natten till en australiensisk domare. Michael Atkinson är mannen som fått mottagit detta brev och känner sig nu mer hotad av gamers än av bikies. Hur en liten lapp under en dörr kan ändra en sådan sak finner jag lite små roligt faktiskt.

Atkinson

 

Den här infon är tagen från news.com.au och där finns en liten mer ingående artikel om det inträffade.

/ Emil


Det här är väl ingen konst censur, censur!
-
Ur Balladen om Censuren av Cornelis Vreeswijk

Att det är obehagligt att en människa som är förbannad på en har varit nära ens ytterdörr är något jag helt klart kan relatera till. Däremot är han en censurivrare och således en man som hotar våra friheter. Här handlar det om principer. Michael Atkinson är en man med makt, och en man med makt som förespråkar censur är farlig. Livsfarlig. Gamers är i regel snälla människor, och att situationen eskalerar finner jag föga trolig. Däremot förtjänar Michael Atkinson en lapp under dörren för att förstå att folk är arga på honom eftersom han förespråkar:

CENSUR

/Joakim


StarCraft II Beta FAQ läckt?

Det verkar som att FAQ:en till StarCraft II-betan har läckt. Fejk eller inte? Avgör själv om intresse finns. Via: vg247.com

starcraft 2


/Joakim

Vad är poängen, Aftonblaskan?

Vill ni bli irriterade? Då är Aftonblaskan en utmärkt inspirationskälla. Nu har smurfarna på redaktionen börjar publicera läsornas favoritspelslistor. En rak fråga: Vad fan pysslar ni med? Är det någon praktikant på spelavdelningen som fått den briljanta idén att ha med helt omotiverade och överflödiga "bästa spel"-listor som något försök att fejka interaktivitet med läsarna? Utan någon vidare motivering? Nån mening och en ful bild från spelet? Det här tar ju bara upp plats. Lägg ner förfan!

/Joakim

Street Fighter IV till Iphone - kanske PSP

Det eminenta spelet Street Fighter IV har bekräftats till Iphone. Med tanke på kontrollmetoden (touch) kan jag bara gäspa åt den här nyheten. Det här kan bara inte bli bra. Det som däremot väcker mitt intresse lite mer är det faktum att Capcom gått ut med att företaget gärna ser att spelet till PSP. Visst, det finns många nackdelar för fightingspel även på det formatet - men jag menar, Iphone - seriöst? Varför? Profithunger?

Street Fighter IV

Via: Videogamer.com

/Joakim

Video Game Premises Explained av Cracked.com

We need pitches, bitches! Blogg.se är något ostabilt och jag upplever det som att vi har ständiga inloggningsproblem och allmänna downtimes på grund av detta. Fan, kommer ju inte ens åt statistiken för bloggen och en sådan sak gör mig frustrerad, statistikjunkie som man är. Tur att vi flyttar inom kort. Känns tryggt.

Det här, mina vänner, är en helt underbar sketch av killarna från Cracked.com som är en amerikansk humorsajt med videos och en jävla massa suspekta listor. Ett skönt ställe att fördriva timmar på i jakt på absurd kuriosa och många sköna garv garanteras. Den här videon är från 2008, och har du inte sett den så är det ett måste. Helt underbar! Jag tittar på den lite då och då för att bli peppad. Videon är full med klockrena oneliners.

 

/Joakim


Aftonskräpet mörkar sin egen spelokunskap

Igår skrev jag om att Aftonbladet suger på spelnyheter, vilket är ett väl känt och etablerat faktum. Eftersom jag fick en upprörd reaktion från en av våra läsare efter att ha kollat tidningen för "skit" (vilket den ju de facto är) så får jag ju spinna vidare på det här och informera er om att Aftonbladet korrigerar faktafel i sina artiklar efter publicering utan att berätta om det i artikeln, och det först efter att folk i kommentarsfältet yttrat sig om denna ignoranta miss som förklarar för omvärlden hur mycket Aftonblaskan suger när det kommer till spelrelaterade nyheter. Missen? Skribenten (vill inte kalla henne för journalist) beskrev konsolen som ett Nintendo 64 och inte ett NES. Det är en rätt stor skillnad. Visst, man kan klassificera det som en skitsak - men av vilken anledning? Lika bra att outa folket bakom dessa rapporteringar, så kanske man får se lite kvalificerade människor rapportera om spel istället för någon random praktikant. Hallå Aftonbladet!! Har ni missat att spel är mainstream nuförtiden?

åttabitarn

NES - Släpptes 1 oktober 1986

 

Nintendo 64

Nintendo 64 - Släpptes 1 mars 1997
Aftonbladetartikeln hittar ni här.

/Joakim

Uppdatering: 16:30 - La till bilderna

Inga planer på DLC till Final Fantasy XIII

Square Enix har för närvarande inga planer på att släppa DLC till Final Fantasy XIII (ファイナルファンタジーXIII, Fainaru Fantajī Sātīn). Jag citerar Kotaku:

"Regarding the DLC content, we feel that the final product is 100% enjoyable…it's the complete package," says Final Fantasy XIII producer, Yoshinori Kitase, and director, Motomu Toriyama in a joint statement." So we're not planning any DLC at this time."

"In regard to the rumored cut content, we feel it was taken out of context," the pair continues. "There are a lot of ideas that are brought to the table, and then the team takes the best ideas out of those, and the final product is polished that way." A lot of those ideas were just that: ideas. They didn't make the final cut and are not in the game. According to Square Enix, the team is not looking into releasing this unused content as DLC.

Final Fantasy XIII

Personligen applåderar jag det här beslutet, eftersom det sannerlingen betyder att företaget i framtiden inte tänker ta betalt för sådant som redan finns på skivan, vilket många andra onda företag gärna väljer att göra, i sin eviga profithets. All respekt till Square Enix!

/Joakim

Användarstatistik för XBL och PSN

Microsoft och Sony har gått ut med siffror för deras onlinetjänster. Xbox Live har 23 miljoner guldkonton, och tjänsten har haft 2.3 miljoner människor online samtidigt. Sony påstår sig ha mer än 40 miljoner användare, men företaget har inte gått ut med hur uträkningen har skett. I Microsofts fall är det lätträknat, då deras guldtjänst är en betalningstjänst, vilket direkt ger korrekta siffror - i Sonys fall är det lite mer otydligt om det bara är folk som någon gång varit inloggade på PSN eller om dessa är aktiva som helhet.

Xbox Live PSN


Via: 1up.com

/Joakim

Jättefina Tetris-smycken! 3000:- styck

Det här blir det hundrade inlägget för vår blogg, en jämn och fin siffra som passar ypperligen en dag som denna då vi har slagit vårat besöksrekord. Som jag sagt tidigare - gillar man spel så gillar man Tetris - om man inte gör det kan man lika gärna gå och hänga sig eftersom ingen ändå kommer att ta en på allvar, någonsin. Joystick.com har skrivit ett litet inlägg om dessa helt underbara Tetrissmycken som jag måste vidarebefodra. Dessa smycken utgör den perfekta Alla Hjärtans Dag-presenten någonsin, men tyvärr är det lite för sent, men om din älskade fyller år eller ni har ett jubileum på gång så är det här en klockren present. Det här är inga låtsassmycken, om någon nu får för sig det.

Tetrissmycke

$449.00

 

Tetrissmycke

$399.00

 

tetris

$349.00

 

Ovanstående är ett litet urval. Hela Tetriskollektion hittar ni här.

/Joakim

Underlig prissättning

När man sitter och surfar runt på diverse sidor om hopp att hitta något spelfynd iform av nedsänkta priser. Ibland kan man hitta en del fynd. Och ibland en hel del hutlösa spel priser. I detta fall är det den senare som gäller. Satt och tittade på Elgiganten spelsida och valde då Xbox 360 och fick en smärre chock när jag kom till dera sista sida för spelen. Jag la båda spelen i kundkorgen och tog en skärmdump på det hela som bevis.


Elgiganten större bild
Spelen det handlar om är Fight Night Round 4 och Tiger Woods PGA Tour 10 (gäller även PS3). Som ni ser så är styckpriset på dom här 2 spelen helt enkelt 99999kr och total summan blir då helt ofantliga 199998kr för båda spelen. Det man kan glädjas åt är att frakten är 0kr.

Har mejlat Elgiganten och frågat om det här och väntar på svar.


Sidan till Elgiganten hittar ni här
/ Emil

Aftonblaskan suger på spelrelaterade nyheter

Fjärde gången! Aftonskräpet har idag publicerat en artikel om modern som sålde ett NES och 5 spel för nästan 100-tusen riksdaler. Ett dygn efter att informationen spridits på nätet. Mitt inlägg om händelsen hittar ni här. Högkvalitativ blaska, det där. Även värt att notera är att folk i kommentarerna verkar helt efterblivna som tror att det är själva åttabitarn som inbringat den stora summan pengar - så är inte fallet. Det är spelet Stadium Events med originalförpackning som är värt pengar, då det spelet endast finns i två kända exemplar med originalkartong!

Uppdatering kl. 23:36: Det jag i all hast glömde nämna, eftersom jag spenderar så lite tid på aftonblaskans hemsida som möjligt, är att skribenten även kallade konsolen för ett Nintendo 64. Inte ett åttabitars. Det krävdes att det uppmärksammades av folket i kommentatorsfältet innan det ändrades. Pinsamt./Joakim

Releaser V.7

Aliens vs Predator
Xbox 360, PS3, PC - 19 Februari

 

 

Emil: AvP är en remake på orginalspelet som kom redan 1999 till PC (enligt utvecklarna själva). Jag blir alltid tveksam till nya spel när utvecklarna tittar bakåt på gamla grejer istället för att titta framåt. Nu har jag inte prövat demot som skall finnas ute, men om spelet blir som denna video ovanför så har den potential att bli ett helt okey spel. Jag giller egentligen inte såna här spel så jag avstår tills kanske spelet ligger i någon rea-back någonstans.

 

Joakim: Jag har aldrig varit något stort fan av FPS och definitivt inte till konsol. Bästa spelet i den genren än så länge för min del är Goldeneye 007 till N64, trots spel som Gears of War och så vidare. Trailern ser småmysig ut, då smutsig sci-fi estetik alltid är visuellt tilltalande för den nördiga själen i kombination med allmänt dystopiska framtidsvisioner, så det här är definitivt ett spel jag skulle kunna tänka mig att "stjäla" för att testa på PC. Annars: ett lån från en vän, på sin höjd.

 

 

 


 

 

Ace Attorney Investigation - Miles Edgeworth

NDS - 19 Februari

 

 

Emil: Den fjärde spelet i den här serien är det dags för. Jag prövade det första spelet när det kom men fastnade inte för själva idén. Man var i domstol och skulle hitta något fel på någons jävla vittnesmål och få honom fälld eller varfan det var. Mer av samma vara i det här spelet är att vänta.

 

Joakim: Precis som Emil testade jag det första spelet i serien, men blev inte speciellt imponerad av upplägget. Jag tog en sväng förbi gamefaqs.com och tänkte köra igenom spelet med en walkthrough mest för att få uppleva hela spelet, men sket i det efter ett par minuter. Spelen i sig är däremot hyfsat framgångsrika (tre uppföljare på tre år eller vad det nu är) och det finns människor därute som gillar serien. Men överlag är det precis samma sak som tidigare spel i serien. Om det är din kopp té så är det här ett givet köp, annars kan du bara skita i det.

 


 

 

Guitar Hero: Van Halen

Wii, Xbox 360, PS3 - 19 Februari

 

 

Emil: Blä säger jag. BLÄ!!! Ännu ett GH spel. Här ska det mjölkas ut så mycket det går bara. Van Halen är ändå helt okey grupp och bland dom "bättre" banden från det glada 80-talet. Så det är inte låtarna det är fel på utan själv GH. Alltså hur jävla uttjatat är inte dom här jävla GH och Rock band spelen egentligen? Dom kommer aldrig kunna överträffa det som dom gjorde med GH: Metallica och har du inte skaffat det innan det här spelet så rekommenderar jag det före. Om du inte äger alla Van Halen skivor på orginal LP (som är fet respekt) så finns det nog inte mycket att hämta här tycker jag.

 

Joakim: Man vet att det är en tämligen händelsefattig releasevecka när ett sådant här spel hamnar i våra listor över intressanta spelsläpp veckan som kommer. Själv fastnade jag aldrig för GH-serien, men det är helt klart ett underhållande förfestspel om inte annat. Den här skiten kan man däremot bara skippa. Jag somnar av tristess bara jag tänker på speltiteln.


Engelska Kyrkan attackerar våldsamma tv-spel. Vår respons: Kill the Priest!

I torsdags hölls en så kallad synod vilket är ett tämligen ovanligt ord att ramla över för gemene man. Kyrkomöte betyder det. Sådär, nu kan du tacka mig för att jag har utökat ditt ordförråd om ordet skulle dyka upp på högskoleprovet. Det här engelska kyrkomötet kom fram till att våldsamma och blodiga tv-spel är en av anledningarna till ökad brottslighet, lägre moral hos fårskocken som pöbeln utgör, och givetvis även allmänna hälsoproblem hos den generella populationen. Deras lösning på problemet? Rigorös lagstiftning, vilket alltid är en bra idé för mentalt efterblivna individer utan hänsyn till folk som inte delar deras världsåskådning. Ren totalitär fascism, med andra ord. Älska din nästa, genom att mentalt fängsla honom... fårskocken måste hållas i shack! Sieg Jesus!

pedofilsprästsoffer
Böj dig framåt, unge man. Jag är en man av Gud, sära på dina skinkor och låt min helighet uppfylla dig

Nu kan det vara som så att Engelska Kyrkan känner sig lite förnärmade efter att interiören av Katedralen i Manchester använts utan tillåtelse i det något våldsamma spelet: Resistance: Fall of Man. Pedofilsammanslutningen försökte få spelet förbjudet, men lyckades bara avkräva en ursäkt från Sony. Kinkigare pojkanalsälskare än i hjärnan felkopplade präster får man leta länge efter.

"There is a bubbling sewer of gratuitously violent and sexual pornography and games all around us … I have seen [their] pernicious effect: a family member saw a so-called game and he had nightmares. The images remained with him for months" - Tom Benyon, officiellt ett ruttet jävla as med vanföreställningar.

Jag blir alltid sne när folk försöker pracka på sin livsåskådning på andra genom förbud och hjärntvätt. Troende människor uppfyller alltid dessa krav, då en religion per definition är missionerande. Mitt svar på det här patetiska utspelet är att det kanske är dags för kristna nötter att genomgå en ordentlig självrannsakan. Vad har ställt till med mest elände under årens lopp? Fiktivt elektroniskt våld eller den kristna religionen som helhet? Svaret är givet för envar: Korståg, inkvisationen, häxbränningar, förföljandet av oliktänkande och inte att förglömma världens största pedofilsammanslutning som går under namnet "Katolska kyrkan". Låt den som är utan skuld kasta första stenen! Lev som ni lär, era äckliga jävla parasiter! HYCKLARE!

brinnande kyrka

jag har dräpt miljoner utan pardon i envig med vite krist, på döda änglar i översnöade högar åker jag puckelpist, jag har byggt ett backhoppningstorn av benen från döda präster och av trubadurer som sjungit om sommaren på diverse after-ski fester - Sportlov

Via: Gamepolitics.com

/Joakim

En mamma säljer NES och 5 spel för nästan 100.000kr

En morsa i North Carolina, USA, la upp ett NES och 5 spel på ebay för det ödmjuka utropspriset $9.99. Damen i fråga bör ha fått ett rusande hjärta när hon märkte att det fanns ett speciellt intresse för just hennes auktion, då het budgivning uppstod. Auktionen slutade sedermera på $13,105. Anledningen? Ett exemplar av Stadium Events med originalförpackning. Spelet är sällsynt och producerades bara i 2000 exemplar, och i dag finns det bara tio-elva kända exemplar ute i cirkulation. Vi får gratulera kvinnan till hennes fynd och det faktum att hon hade tur som inte satte något "köp nu"-pris.

 

/Joakim
Halo: Reach har fått videodokumentär

Efter nattens utannonsering av releasedatum för betan av Halo: Reach så har dom nu också släppt en videodokumentär. En liten teaser på vad som komma skall.


 

/ Emil


Ny God of War 3 trailer

Gametrailers har slängt upp en ny God of War 3 trailer. Ser riktigt maffigt ut.X10

Microsoft har ju anordnat sin X10 precis och det här kommit mycket godis från den. Det hade utlovas att vi skulle få se en del nya trailers och få info en hel del annat. Här kommer det intressantaste:


Halo reach betan har fått ett officiellt datum. Den 3:e maj kommer den finnas tillgänlig för er som köpt Halo 3: odst tidgare, man måste vara guldmedlem för att kunna delta.


Det hett efterlängtande Red Dead Redemption fick en ny trailer släppt på X10. Spelets releasedatum är den 27:e April till både PS3 och Xbox360.

 

 

Alan Wake har varit i produktion en evighet och har äntligen fått ett officiellt releasdatum. 21:a maj släpps det i europa. Hajpen runt där här spelet är enormt. Jag själv är lite orolig över hur spelmomenten kommer vara, man minns ju det grymt dåliga alone in the dark och hoppas inte på ett sånt inträffande igen.

 


Peter Molyneux pratade lite om Fable III som ser ut att komma närmare jultider. Han paratade om att ingen HUD (head-up display) skulle finnas på skärmen. Det känns ju skönt tycker jag. Mer att läsa finns på Wired

 

Dead Rising 2 kom ut med ett par nya videos och fick även ett officiellt datum för release. Den 3:e september för oss erouper. Det skall även komma en prologue som utspelar sig mellan det första och andra spelet och det skall vara Xbox 360 exklusivt. När det kommer vet vi inte men hoppas på så fort som möjligt som vanligt.

 

 

 


/ Emil


Stängd StarCraft II-beta den här månaden!!!

Are you truly so blinded by your vaunted religion, that you can't see the fall ahead of you? - Zeratul

Äntligen är det dags! Snart är spelet en verklighet i varje realtidsstrateginörds händer. StarCraft II utannonserades 18:e maj 2007 på Blizzard Worldwide Invitational i Seuol, Sydkorea. Den stängda SC2-betan kommer den här månaden, vilket betyder att ett officiellt släpp börjar närma sig. Blizzard är ökända för att ta god tid på sig i utvecklingsstadiet och deras företagsmotto är att aldrig släppa ett dåligt spel, verkar det som. Jag älskar Blizzard, då Diablo 1 och StarCraft är något av det bästa som har hänt mig i spelväg.

StarCraft 2

If it weren't for these damned neural implants you'd be a smoking crater by now! - Marine

Jag vaknade för ungefär en kvart sedan och det första jag noterade var ett meddelande på MSN från Emil om att Blizzard gått ut med ovanstående information och det var som att molnen utanför fönstret splittrades upp och solens strålar i all dess jubelglans omfamnade min fysiska lekamen. Leendet vill inte lägga sig! Emil och jag är skilsmässobarn och splittrades när jag var ungefär sju år gammal. Sedan dess har vi inte bott tillsammans, men har i regel under årens lopp haft mycket nära kontakt med varandra: StarCraft är en av anledningarna, ett spel vi båda två blev förälskade i när det begav sig, och efter ett tags nötande var vi ett fruktat och hänsynlöst Terran/Toss 2v2-team med militant strategisk precision på banorna vi spelade.

starcraft 2

Doom to all who threaten the homeworld - Zealot

På den här tiden surfade man modem och minutavgift. Jag skulle kunna berätta om mardrömstelefonräkningar på 7000:-, men jag avstår och väljer att bara blicka framåt, för snart är det dags igen. Det enda, och jag menar verkligen det enda, spel som kan slita mig från Street Fighter IV under en oöverskådlig framtid är StarCraft II. Jag är glad, jag är lycklig, det är vackert att leva. GO GO GO!

Via: Kotaku

/JoakimFyra plus till Bioshock 2 av Aftonblaskan

Som jag tidigare skrivit ogillar jag att på något sätt sponsra Aftonhoran då den blaskan uppfyller alla krav för att klassas som REN JÄVLA AVFÖRING och just den här avföringen kan och bör jämnställas med hundraprocentig hjärntvätt. Men, likväl är det här tredje gången jag gör det. Varför, undrar säkert ni, mina kära läsare. Svaret är enkelt: Det skapar inlänkar till bloggen. Jag säljer alltså min själ för en inlänk och en besökare eller två. Så billig är jag. Joakim - aldrig över 20kr i pris.

/Joakim

Läste recensionen på den himla hemska kvällstidningen. Jag blev lite smått irriterad av det här, jag citerar "Och det är fortfarande svårt att inte häpna över den förfallna 60-talsestetiken". Jag ställer då frågan när fan bioshock utspelade sig på 60-talet. Spelet liknar inte ens 60-talet...vafan blir bara mer och mer irriterad på det där ju fan mer jag tänker på det. Börjar ens fundera på om han har spelat spelet när det till och med står Happy new year 1959 i själva spelet. Finner det brutalt dåligt helt enkelt. Sen i slutet på recensionen citerar jag igen "Bio­shock 2” är i stället en klassisk Hollywood-tvåa. Spelvärldens svar på ”Terminator 2” och ”Aliens”. Det lätta­ andra spelet." och "Utvecklarna ursäktar sin bekvämlighet med den gamla klyschan ”det finns fler historier kvar att berätta i Rapture”". Låter som typ en sågning men ändå ge spelet en 4...återigen dubbla fan budskap.

/ Emil

Xbox360Achievements.org rankar 2009 års spel

Jag älskar achievements. Jag jagar dom med glädje. Har ännu inte köpt något barnspel eller andra "lätta" spel att få full gamerscore i, det har funnits bättre spel än dom än så länge. Dom flesta spel jag har fått full poäng i har jag fått av vänner eller av min kära broder. När man jagar achievements så vill man ha mycket info som är möjligt om vilka spel som är lätta vs svåra spel att plocka poäng i. Därför finnar jag den här listan som Xbox360Achievements.org har sammanställt väldigt intressant. Dom har olika kategorier med "vinnare" i alla. Jag rekommenderar att läsa den om du är som jag är.

Här kommer ett axplock:


Lättaste action 1000: Night at the museum 2
Lättaste shootern 1000: Terminator Salvation
Lättaste sportspelet 1000: Backyard Football 2010 (tar 10-12 min)
Värsta achievementlista: Forza 3


Finns mycket mer att läsa och väldigt intressant. Ni kommer till deras sida om ni trycker här


Xbox360A


Dead Space 2 är konsolexklusivt!

Rakt från hästens käft: Dead Space 2 blir konsolexklusivt! Igår la jag upp listan över Electronic Arts kommande spelår för 2010 och noterade där att Dead Space 2 inte fanns med i listan över kommande PC-spel. Ett misstag trodde jag, men VG247.com har hört sig för med företaget och svaret är: Nej, det var inget misstag. Konsolexklusivt, således!

Dead Space 2

 

Länk till inlägget

 

/Joakim


Fet väggreklam för Red Dead Redemption

Rockstar vet hur man gör spelreklam med stil:

Reklam för Red Dead Redemption

/Joakim


FIFA 10 har sålt i mängder

EA rapporterade om att FIFA 10 har sålt i 9,7 miljoner exemplar. Jag har svårt att se att ett spel som gör lite uppdateringar hela tiden och som släpps varje år säljer i såna här mängder. Man undrar vad det är för fel på folk som hela tiden köper dessa uppdateringar. Jag själv äger FIFA 10 och har bidragit till denna siffra. Och i försvar kan jag säga att det var mitt första fotbollsspel jag någonsin köpt.

En annan imponerande siffra är att spelet såldes i 1,7 miljoner exemplar under den första veckan.

/ Emil

Fifa 10


Själv är jag stolt över att inte ha bidragit till dessa siffror. Jag har köpt ett enda fotbollsspel i mitt liv och det var Super Soccer till Snes. EA är fan värre än Capcom när det kommer till omotiverade uppdateringar. Fullpris för lite detaljer. Pinsamt är ordet.

/Joakim

Pirat får böta 1.5 miljoner $ till Nintendo

En stackars man från Australien har nyligen blivit dömd till att betala 1.5 miljoner $ till Nintendo i skadestånd för att ha gjort en kopia av New Super Mario Bros. Wii. tillgängligt på Internet. Helt horribelt att en enskild individ kan åka på en sådan saftig skadeståndssumma gentemot ett stenrikt företag. Visst, han har medvetet valt att bryta mot lagen, men det väl tilltagna skadeståndet är löjeväckande. En mans liv, fullständigt förstört för all framtid på grund av ett gäng ettor och nollor. Det är ju inte som att individen i fråga har tjänat några pengar på sitt lagbrott, och en nerladdad kopia är inte lika med ett sålt exemplar. Fyfan säger jag bara! FYFAN!


Nintendo suger


/Joakim

Någonting om Mass Effect kommer ut första kvartalet

Samtidigt som EA höll sin kvartalsrapport för tredje kvartalet så passade John Schappert som är COO (Chief Operating Officer) på EA på att göra ett uttalande. Han sa "something far-reaching" skulle ske under första kvartalet 2011 inom Mass Effect. Ingenting mer än så sa han och man kan ju bara spekulera vad han menar med detta uttalande.

Kan Mass Effect serien komma till PS3?
Kommer Mass Effect 3 vara klart då?
Kommer det en stor DLC till spelet?
Ett MMO-spel i Mass Effect universum?


Bioware har gått ut tidigare och sagt att serien skulle vara Xbox 360-exklusiv och att ingen konvertering till PS3 är tänkt att ske. Ett MMO känns konstigt när dom har Mass Effect 3 kommande ut så ett sådant spel är nog inte på tal innan ME3 är släppt. Vi får vänta och se på mer uttalanden.

/ Emil


Mass effect 2

Electronic Arts releaseschema för 2010

Electronic Arts har släppt sitt releaseschema för det kommande året. Den ser ut som följande, och TBA betyder "To Be Announced":

EA = Nazis

Kvartal 1 (april - juni)
Skate 3 (konsol)
Need for Speed World (Windows)
2010 Fifa World Cup South Africa (konsol, bärbart)
Tiger Woods PGA Tour 11 (konsol, bärbart)

Kvartal 2 (juli - september)
All Points Bulletin (Windows)
Medal of Honor (konsol, bärbart och Windows)
NCAA Football 11 (konsol, bärbart)
Fifa Online (Windows)
Madden NFL 11 (konsol, bärbart)
Fifa 11 (konsol, bärbart och Windows)
NHL 11 (konsol)
Monopoly-spel TBA (konsol, bärbart)
Mysims TBA (konsol, bärbart)

Kvartal 3 (oktober - december)
Crysis 2 (konsol, Windows)
Need for Speed TBA (konsol, bärbart och Windows)
DTC-spel för konsol (online) TBA (konsol)
Fifa Manager 11 (Windows)
NBA Jam (konsol)
NBA Live (konsol, bärbart)
EA Sports Active TBA (konsol)
EA Sports Active TBA (konsol)
EA Sports MMA (konsol, bärbart)
Hasbro Family Game Night TBA (konsol)
Hasbro Littlest Pet Shop TBA (bärbart)
Harry Potter-spel TBA (konsol, bärbart och Windows)
The Sims 3 till konsol TBA (konsol, bärbart)
Nytt spel TBA (bärbart, konsol och Windows)

Kvartal 4 (januari - mars 2011)
Dead Space 2 (konsol, Windows)
Dragon Age-spel TBA (konsol, bärbart och Windows)
Shooter från Epic TBA (konsol, Windows)
Need for Speed TBA (konsol, Windows)
Action-spel TBA (konsol)
Fighting-spel TBA (konsol)
Hasbro-spel TBA (konsol)
Nytt The Sims-spel TBA (Windows)
Spore TBA (konsol, Windows)

Det intressanta med den här listan är däremot att att Dead Space 2 enligt Electronic Arts releaselista som hittas här, ska släppas till konsol och bärbart, men inte till PC. Jag tror att det här är ett misstag från företagets sida. Återkommer med uppdatering om så inte är fallet.

/Joakim

Gran Turismo 55 miljoner sålda ex

Polyphony Digital har gett ut lite statistik om försäljningen av alla släppta GT spel. Totalt dingar dom in strax över 55 miljoner exemplar och det är ju grymt med tanke på att man ännu egentligen bara släppt 5 "riktiga" spel i serien. Mest skrämmande i denna försäljningssiffror är att demot till GT5 sålt i 4,6 miljoner ex. Ett jävla demo i 4,6 miljoner ex...måste varit brist på vettiga spel till PS3 ett tag verkar det som. Men det ser ju ljusare ut på den fronten den närmaste framtiden. Men men här kommer siffrorna:

Gran Turismo – 10,850,000

Gran Turismo 2 – 9,370,000

Gran Turismo 3 A-spec – 14,890,000

Gran Turismo Concept Series – 1,560,000

Gran Turismo 4 “Prologue” – 1,350,000

Gran Turismo 4 – 10,980,000

Gran Turismo 5 “Prologue” – 4,650,000

Gran Turismo PSP – 1,800,000

Total – 55,450,000

Tråkigt på jobbet? Svaret: Flashspel!

Att som löneslav mala sig igenom långa och monotona slavpass under profithungriga cylinderhattars monetära piska blir mycket uthärdligare om man har tillgång till en dator och ett par flashspel att avrätta tiden med. Om du bara har tid med korta spelsessioner är Canabalt och dess kloner i olika varianter mycket lämpliga att mota livsledan med. Jag hade idag tänkt tipsa om två stycken kloner av nyss nämnda spel, ett annat platformsspel med det coola namnet Meat Boy, ett mer tidskrävande RTS/Defense-spel, samt ett något udda spel som mixar plattform och Tetris.


Robot Unicorn Attack

Robot Unicorn Attack

Robot Unicorn Attack skiljer sig från Canabalt på det sätt att man använder sig av två knappar, en för att hoppa och en för att boosta sina hopp. Man kan även dubbelhoppa. Det blir således fler variabler man måste ta hänsyn till i sin distansbedömning. Visuellt tilltalande och vacker musik.


G-Switch

G-Switch

I G-Switch styr du en robot, men istället för att hoppa så ändrar du på gravitationen. Spelet är lite som en mix mellan VVVVVV, som är ett underhållande svenskutvecklat indiespel med bra musik som släpptes i januari, och Canabalt. Det här spelet har även en multiplayerfunktion för upp till sex spelare samtidigt på ett tangentbord, så om du har fem andra rastlösa arbetskamrater i närheten är det här definitivt värt en sittning för en kaosartad upplevelse. :)


Meat Boy

Meat Boy

Protagonisten i Meat Boy är en blodig köttklump som är på uppdrag för att rädda sitt pök. Du styr honom med hjälp av piltangenterna och hoppar med mellanslagstangenten. Bra kontroll, riktigt skönt upplägg och med en utmanande svårighetsgrad. Ett måste för plattformsfantasten! Om inte originalbanorna är tillräckliga har det även släppts en version till med 70 extra jävliga banor som du kan hitta här.


The Space Game: Missions

The Space Game

The Space Game: Missions är ett RTS/Defense-spel där du ska skörda mineraler, utveckla din bas och försvara dig mot anfallande skepp. Välgjort och roligt. Har du mycket tid att fördriva så är det här en stark rekommendation. Jag har inte satt mig in i det fullständigt ännu, men den tid jag har lagt på det har minst sagt varit spännande.


Tuper Tario Tros.

Tuper Tario Tros.

Tuper Tario Tros. är en hybrid mellan Super Mario Bros. och Tetris. Man styr Mario precis som vanligt, men kan med en knapptryckning gå över i Tetrisläge för att skapa plattformar att komma vidare i banan på, samt även använda fallande block för att döda sina fiender med. Det här är inte vad man skulle kalla för ett bra spel, men det är värt en titt enbart som kuriosa.

/Joakim

Super Versus Battle 20-X utannonserat

Super Versus Battle 20-X är en populär fightingturnering som Neoempire.com arrangerar. Förra året deltog över 600 personer och turneringen kommer hållas 20-22 Augusti vid Byron Hall i London, som har en kapacitet på 1500 personer. Det väntas delta fler spelare i år än förra året. Helt klart spännande grejer.

Följande spel ingår i turneringen:

1: Guilty Gear XX Accent Core (Playstation 2)
2: Soul Calibur 4 (Playstation 3)
3: BlazBlue (Playstation 3)
4: Tekken 6 (Playstation 3)
5: King of Fighters 12 (Playstation 3)
6: Super Street Fighter 4 (XBOX 360)
7: Street Fighter III 3rd Strike (Playstation 2)

Vid onlineregistrering kommer det kosta 10 engelska pund för att delta i ett spel, en summa som höjs om man betalar på plats. Mer information finns i länkarna. FIGHT!

/Joakim

Releaser V.6

Bioshock 2
PC, PS3, Xbox 360 - 9 Februari


 

Emil: Äntligen är det här, uppföljaren på Bioshock. Ettan var helt underbart. Spelkänslan, ljudmattan och miljöerna skapade en helt unik upplevelse. Och nu kommer uppföljaren med mer av det som var bra. Det här är återigen ett dag 1 köp för mig. Väntar med spänning att bli helt förtrollad av detta spel.

 

Joakim: Sorgligt nog har jag inte spelat ettan ännu, vilket känns lite som en lucka i min allmänbildning, och jag har av den här anledningen inte hållt någon större koll på uppföljaren, men originalet överöses med beröm från alla håll. Jag har således beslutat mig för att spendera min söndag med att ändra på detta faktum, och efter att jag värmt upp med lite Virtua Fighter 5 så blir det Bioshock för hela slanten.

 


 

 

Super Monkey Ball - Step & Roll

Wii - 12 Februari

 

 

Emil: Jag minns främst Super Monkey Ball till Gamecube. Hade jävligt kul med det spelet på den tiden och nu använder sig dom av Wii's 2 gimmickar. Verkar som att bli ett kul spel men det verkar vara mer av samma vara som vi har fått tidigare. Och varför ska dom göra dom flesta trailers till Wii så jävla gulliga? Lägg ner det för faen.

 

Joakim: Själva konceptet med att styra en apa som rullar runt i en boll under minispel är sådär härligt tv-spelsaktigt. Sånt gillar vi. Att Super Monkey Ball till Gamecube var ett bra och ibland fruktansvärt enerverande spel är det heller ingen tvekan om. Enda köpvärda till Wii den här veckan, verkar det som.

 

 


 

 

Half Minute Hero

PSP - 12 Februari

 

 

 

Emil: Ett old school RPG i uppspeedat format. Ser jävligt hysteriskt och stressigt men verkar ha den där känslan man hade för 15-20 år sedan i rollspelen. Du har 30 sek för att klara det uppdrag du håller på med och det behövs ju inte mer om man gör det underhållande. Helt klart värt att titta närmare på.

 

Joakim: "Super Sonic RPG! Only 30 seconds are left until the evil lord destroys the world". Udda och tilltalande koncept och upplägg. Trailern gör mig mycket sugen på att testa, då det ser tämligen hysteriskt ut.

 


 

 

Phantasy Star Zero

DS - 12 Februari

 

 

Emil: Det svider riktigt rejält när jag ser det här. Vad hände egentligen med den här serien? Från att varit bra rpg i början av 90-talet till att vara online baserat till typ skit. Ett action rpg som det redan finns massor utav på DS. Verkar vara rörigt, tråkigt, fult och icke underhållande. Det svider rejält när jag ser det här.

 

Joakim: Phantasy Star IV är ett av få Mega Drive-spel mitt hjärta bankar riktigt hårt nostalgiskt för. Jag var helt såld på spelet när det begav sig, och under levnadstiden har man sett en del bra spelserier gå ner sig totalt, vilket gör att jag reagerar tämligen negativt när jag tittar på trailern för Phantasy Star Zero. I sådana fall har jag alltid lätt att ta till den ökända totalsågningen, men jag ska inte vara för hård, spelet har inledningsvis fått tämligen positiv kritik, så hoppas kan man ju alltid göra.


Ny Retro

Nu har vi äntligen fått en Sonic 4 trailer. Spelet är tänkt att släppas under sommaren och kommer vara uppdelat på episoder. Inget mig emot när spelet är en direkt uppföljare på 1994 års Sonic & Knuckles på Mega Drive. Jag blir lite upprymd när jag ser trailern, mest för att gammla barndomsminnen kommer tillbaka till mig och jag hoppas hoppas hoppas att det blir minst lika bra nu som det var förr.

 

/ Emil


Magicka

Svenska spelstudion Arrowhead Game Studios har arbetat på spelet Magicka ett tag och dom kom nyligen ut med en ny trailer. Första anblicken ser det ut som ett gulligt hack n slash fast med magi. Men potentialen jag ser i det här spelet är när man lirar co-op med 3 polare i soffan som har fått i sig ett par bira. Ser mig framför att det kommer bli en väldigt vänlig hat känsla mot varandra ju mer kvällen lider, för friendly fire är alltid på. Så när kompisen tar sista ölen så vet man att hans feta arsle i spelet kommer garantera att bli grillat.


 

 

/ Emil


Tetris TV

DISH network är ett kabelbolag i USA som har börjat växa sig rätt stora där...eller vafan jag har ingen aning men dom har iaf slagit ihop sina storbolags huvuden med Oberno media och The Tetris Company. Tanken är att man skall kunna spela Tetris direkt på tv:n nu om man har ett sådant starkt behov utav det. För endast $2,99 i månaden får man den funktionen.


Visst är tanken god att man erbjuder ett av dom mest beroendeframkallande spel genom tiderna till TV tittare men vem fan betalar pengar för det när det finns ofantligt många spel på nätet som man kan få helt gratis. Jag säger bra initiativ men som vanligt tror jag det här kommer floppa.

Hela artikeln finns här

/ Emil

Tetris, Tetris NES


Aftonblaskan ger MAG 3 av 5

Aftonblaskans recensent Johan Martinsson ger MAG 3 plus av 5 möjliga med motiveringen:

"Det är inledningsvis förvirrande, vapnen är tamt tråkiga och om du dör kan du få vänta en halvminut innan du kommer in i matchen igen. I jämförelse med sina konkurrenter framstår det som ganska blekt och generiskt, hur många spelare som än är inblandade i kriget"

/Joakim

Tävling i Pro Evolution Soccer i Malmö

Pro Evolution Soccer

 

Tävlingar i tv-spel är alltid kul. Själv spelar jag inte PES men för er som gör det och bor i Skåne är det här ett event ni bör kolla in. Lördagen den 13/2 klockan 12 på Game Center går arrangemanget av stapeln och är gratis. Anmälan sker på http://pesleague.se/

 

/Joakim


Street Fighter-gosedjur

Craftster-användaren danger0usangel03 har än så länge gjort tre gosedjur hämtade ur Street Fighter-spelen. Tre är färdiga, Ryu, Sagat och Tjackhoran (också känd som Shakura) men fler är på väg. Dessa gosedjur är så ofantligt söta att jag självfallet bara måste posta dem här och när resten är färdiga så kommer det fler bilder. Shoryuken!

Ryu och Sagat från Street Fighter

Nawwww, Ryu och Sagat. Så söta, så söta!

Shakura Street Fighter

En o-söt Tjackhora. Tämligen grotesk, till och med.

 

/Joakim


Sony kan börja ta betalt för Playstation Network

Sonys vicepresident för marknadsföring, Peter Dille, berättar i en intervju med IGN.com att företaget funderar på att börja ta betalt för Playstation Network. Egentligen inget oväntat utspel, men likväl tråkigt då det hade varit trevligare för samtliga spelare om Microsoft hade fått för sig att slopa sin avgift istället för att Sony börjar ta betalt för sin onlinetjänst. Men, som alltid för kapitalisthajarna, finns det pengar att hämta så är det en garanterad väg att gå - Xbox Live har ju tyvärr visat att folk gärna betalar för möjligheten att spela online, och även för möjligheten att köpa små fula digitala skitsaker till sina avatarer. ARRGHHH!

pengarHela intervjun går att läsa här.

/Joakim

Cybernoid

Cybernoid: The Fighting Machine är ett shmup med upptäckarelement utvecklat av Hewson Consultants 1987 och släpptes till bland annat Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, NES och ZX Spectrum. Nyss nämnda versioner skiter vi dock fullständigt i. Det är versionen till Commodore 64 vi ska lägga fokus på. Som shoot'em up är det rätt standard, om man bortser från utforskningselementen. Skitsamma, det viktiga med det här spelet är musiken. Knäck en bira, ladda holken, titta på videon nedanför och lyssna på världens sexigaste ljudkort leverera satan. Musiken är i en klass för sig - ett mästerverk. Spelet finns förövrigt nedladdningsbart över VC till Wii. 

/Joakim


Akira Yamaoka slutar hos Konami, börjar på Grasshopper Manufacture

Akira Yamaoka slutar hos Konami, börjar på Grasshopper Manufacture Legendariska kompositören Akira Yamaoka (Silent Hill, för bövelen!) har slutat hos Konami och påbörjat en anställning på Grasshopper Manufacture. Personligen omfamnar jag denna nyhet med öppna armar då jag tror det vara något positivt att större tv-spelskonstnärer väljer mindre spelföretag framför att tvingas till delaktighet i uppföljare på uppföljare på uppföljare till valfri populär spelserie.

Akira Yamaoka

 

Har du inte lyssnat på den här helt enastående kompositören så gör det, omedelbart. Enastående skit, helt enkelt.

 

Källa: 1Up.com

 

/Joakim


80% av tonårsjänkarna äger en konsol

Pew Research Center har i en telefonundersökning med 800 framtida arabdräpare fastslagit att 80% av tonårsjänkarna mellan 12 och 17 äger en stationär spelkonsol av något format, medans 51% äger en portabel konsol. För mina öron låter det som sanningsenliga siffror - spel är mainstream idag. Det intressanta i sammanhanget är att tidigare undersökningar kommit fram till att genomsnittsgamern ligger närmare 30-strecket, så frågan är hur siffrorna ser ut kring den vackra generationen från 80-talet.

vectrex

 

Källa: MSNBC.msn.com

 

/Joakim

Det går inget bra för Namco Bandai

Namco Bandai kickar folk. Närmare bestämt 10% av personalstyrkan, vilket motsvarar 630 anställda. Så kan det gå när man låter folk vänta i evigheter på ett spel som överlag bara har välpolerad yta (Tekken 6).

 

Namco Bandai

Källa: Gamespot

 

/Joakim


Civilization till Facebook

Civilization: Network är namnet på en kommande app till Facebook. Öppen beta börjar i juni enligt Take Two.Frågan man ställer sig är om man ska skratta eller gråta. Facebookspelen är omåttligt populära och enligt senaste numret av den eminenta speltidningen Level har Facebookspelet Farmville 73 miljoner aktiva användare. Absurda siffror som självfallet lockar etablerade spelföretag. Just Civilization, en av världens bästa spelserier, är egentligen ultimat för en sån här plattform, men jag har starka farhågor om att det blir i en starkt urvattnad form av spelen vi älskar - lättillgänglighet är viktigt för den breda publiken. Tyvärr.

Källa: Variety.com

/Joakim

Espgaluda II till 360 den 25:e februari

Espgaluda II är ett arkad-shmup som släpptes redan 2006. Nu får spelet release till Xbox 360 och det enbart i Japan. Datumet är satt till den 25:e februari. Måste-import för hardcoregamern! Vanliga utgåvan kommer innehålla ett tvådisks-soundtrack och går loss på cirkus 85 US dollar. Limited Edition-utgåvan innehåller en faceplate och kostar cirka 111 US dollar. För er som inte har stött på fenomenet arkadshooters så kan jag berätta för er att den här genren fångar essensen hos det man kan kalla för tv-spel. Underbara grejer, helt enkelt.


 

/Joakim


Mega Man 2 pärlplattor

RedHerring1up på Flickr har nyligen avslutat sitt pärl-mastodontprojekt, så det får bli en liten uppdatering så här innan jobb mest för att den är så jävla snygg. Han har även skitit ur sig en del andra nördrelaterade saker. Definitivt värt en titt.

Mega Man 2 pärlplatta

 

/Joakim

Retrospelsmässa i Göteborg den 24:e april

Fick ett tips i kommentarerna på förra inlägget om att det anordnas en Retrospelsmässa I Göteborg den 24:e april. Direkt från den nyligen (?) startade hemsidan:
Lördagen den 24 april kommer du som är på plats på Retrospelsmässan i Göteborg att kunna uppleva TV-spelshistoria. Här kommer du att få chansen att spela retrokonsoler från 1970- till 2000-talet. Detta är första året som vi anordnar mässan, så vi hoppas på många nyfikna besökare. Ju fler som kommer desto större chans att det kan bli ett årligt återkommande event.
På mässan kommer du att kunna köpa spel, konsoler och annat spännande från våra utställare. Vill du själv kanske hyra ett bord och sälja spelrelaterade saker? Gå då in under bordsbokningen och boka ett bord, det finns endast ett begränsat antal bord att hyra så det är först till kvarn.

"Lördagen den 24 april kommer du som är på plats på Retrospelsmässan i Göteborg att kunna uppleva TV-spelshistoria. Här kommer du att få chansen att spela retrokonsoler från 1970- till 2000-talet. Detta är första året som vi anordnar mässan, så vi hoppas på många nyfikna besökare. Ju fler som kommer desto större chans att det kan bli ett årligt återkommande event.
På mässan kommer du att kunna köpa spel, konsoler och annat spännande från våra utställare. Vill du själv kanske hyra ett bord och sälja spelrelaterade saker? Gå då in under bordsbokningen och boka ett bord, det finns endast ett begränsat antal bord att hyra så det är först till kvarn"

Stöd kulturen! Ett årligt event låter riktigt mysigt.  Planera in ett besök i Göteborg till våren, det tänker definitivt jag göra. Hemsidan hittar ni här.

Jag hittade dessutom ett rätt fascinerande youtubeklipp på deras hemsida, vilket jag måste dela med mig av. Det är en instruktionsvideo för återförsäljare av NES-konsoler i USA. Helt klart sevärd.

 

/Joakim


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com