Webhallen har Dark Souls II specialutgåva

Dark Souls. Det där äckligt svåra spelet som man hatar att älska. Spelet är ju jävligt kul att spela men är fruktansvärt svårt. Mer såna spel borde göras. Spelen är ju för tok för lätta nu förtiden. Men bortsett ifrån den Collector's Edition som redan är utannonserad så har Webhallen en specialare till. Dom har Webhallen Edition. Det som medföljer extra är någon ridare huva aktig sak. Som ni ser på bilden nedanför. Plus så medföljer även en ring som man kan använda om an känner för det och så även en väska. Om man hade tänkt köpa Collector's Edition till det här spelet och tycker att dom nya grejorna som Webhallen har tryckt in är tuffa kanske man borde slå till på den dyrare varianten.
 
 
 
/Smutsen
 

Spel: Förr och Nu

 

Tetris Theme - Acapella

Mr. Smooth McGroove är tillbaka med sin acapella variant av Tetris. Han äger precis som vanligt.
 
 

VVVVVV Speedrun

Jag har för mig att det här var en indie titel. Är osäker där men om minnet är som det ska så minns jag rätt. Speedruns är jävligt kul att titta på. Främst för att se hur dom utnyttjar olika spel glitches. Men den här speed runnen är inte baserat på att använda spelets brister, utan den här helt på skill. Och jag är fan imponerande. Den här skickligheten är svår att bräcka. Jag tror att det här världsrekordet kommer stå sig en en evighet och lite till.
 
 
 
/Smutsen

Sexism i spelvärlden?

Detta ämne har blossat upp. Sett olika krönikörer i olika tidningarblaskor som tar upp detta ämne. Det helt bissara är att jag inte ens vet vad dom är ute efter. Är det politiska poäng dom är ute efter? Är det ett lättare sätt att göra karriär inom frilandsbranschen? Eller är det helt enkelt bara göra sig ett namn? Är det kanske så här att dom fick betalt för att skriva en politiskkorrekt artikel och även kanske mer uppdrag lovade efter att ha gjort detta? Vad är deras agenda?
 
Men den stora frågan är varför?
 
Jag vet inte vilken värld de lever i som skrivit in dessa kultur/debatt/krönikor i tidningarna. Men dom har samma syn på att (som jag uppfattar det som) alla män som spelar spel är sexistiska utav sig. Självklar inte dessa män som skrivit det här då dom själva anser sig som en riddare som ska strida för kvinnors rätt i samhället. Vilket är nobelt men de har valt en motståndare som alla andra grupper i samhället också kastar skit, dvs oss gamers.
 
Visst det förkommer en del sexiga outfitts i en hel del spel. Men är det sexistisk?
 
Jag gör en jämförelse här. Ta typ ett valfritt fantasy RPG. Spelar du en babar så ser man oftast en muskulös och väldigt "manlig" karaktär, oftast endast iklädd någon form av djurpäls för att dölja härligheten mellan benen. Detta är enligt dem som skriver dessa krönikor inte diskriminerande eller sexitisk mot det manliga könet. Dom nämner nämligen inte det i deras artiklar. Men om en kvinna i samma spel skulle vara en smal kvinna med likadan outfitt som mannen, dvs djurpäls döljer härligheterna så blir det helt plötsligt sexistik. Men vad är skillnaden? Jag ser den då inte. Men för tjejer är det tydligen väldigt "kränkande" att hon inte har mer kläder på sig. För mig är det ett hyckleri som det här landet är fullt utav.
 
Man klagar på lättklädda folk i fantasy RPG. Men samtidigt hyllar samma människor tv-serien Game of Thrones, som för mig är mer sexistisk än dom flesta tv-spelen jag har spelat. Dom hyllar en serie där kvinnor är nakna horor som utnjyttas. Är det acceptabelt att hylla eller prata väl om en sådan serie som ser ner på kvinnor på det sättet? Samtidigt som man klagar på lindrigare saker i spelvärlden? Jag har ännu inte upplevt samma sak i ett enda tv-spel. Spelvärlden har inte mycket naket. Det ska vi vara glada över.

Det är många gamers där ute. Många unga gamers under 20 år. Denna grupp av människor är inte normen av gamers. Men det här den här gruppan man finner störst andel som inte kan bete som normalt i multiplayer-spel. Denna målgrupp är ganska lätt att sälja saker till med lite studsande tuttar i ett spel. Sex säljer oavsett om det är tv-spel, filmer eller övriga produkter. Och den jargongen visar sig i deras betende. Men det hela är bara en mognads fråga. Och det är mer ett samhälls problem en ett tv-spels problem. Det handlar om uppfostran.
 
Dessa artiklar publiceras i kvällspressen m.m. Men samma tidningar har en mode sektion som jag anser i sånt fall är mer sexistisk än alla tv-spel som finns. Där handlar det bara om att objektifiera kvinnor som sex symboler. Varför gör man det? Jo för sex säljer. Men givetvis så väljer man att inte ta upp detta i sina artiklar. Man biter inte den hand som föder en.
 
Jag har svårt att ta dessa artikelförfattar seriöst när man väljer att hacka på gamers som grupp och kalla dom sexistiska när man inte tar upp i övrigt hur hela samhället bygger på sexism. Dom kan börja med att arbeta bort sexismen på den tidningen dom fått sin artikel publicerad. Sen kan de ge sig på övriga samhället. Gamers är inte lika sexistiska som övriga medier. Men gamers är lättar att hacka på för det består av många unga grabbar. Varför man gör det? Jo man plockar poäng för att fortsätta göra karriär.
 
Om man tycker någonting är fel så rösta med dina pengar. Om sexistiska saker inte säljer lika bra så kommer dom försvinna. Att köpa ett spel och sedan klaga på att det är sexistiska så har du bara hjälpt till att dessa spelproducenter ska fortsätta göra samma sak. Rösta med dina pengar och köp inte den produkten. Köper du den så är du en del av problemet. Att klaga efteråt är ren bullshit. Du har redan gett dina pengar till dessa bolag/personer så att dom har fått mer kapital att fortsätta göra samma sak.
 
Att ta del utav sexistiska media och sen klaga på det så är men en del av problemet och i mina ögon hycklare om man klagar på det.
 
Hur ser ni på det här sexism? Skriv en kommentar så disskuterar vi.
 
/Smutsen

RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com