PSN skandalen

Det är väl ingen som har missat att PSN (playstation network) har legat nere för att någon/några har hackat sig in och kommit åt känslig information. Det här är givetvis en jätteskandal för Sony att ens någon har kunnat kommit åt känslig information om deras kunder. Jag fick ett mail skickat till mig från just playstation network där det framkom vilken magnitud den här skandalen har.

Att ens deras nätverk är nere är riktigt jävla dåligt. Men att dom har misskött sig med att hålla min och alla andras information hemlig är så fruktansvärt dåligt att mitt förtroende för det här företaget är skadat för all framtid. Jag kommer givetvis tänka till engång extra om jag vill stötta det här företaget när jag funderar på att köpa någon av deras produkter.

Men det som skrämmer mig mer när jag läser det mail jag fick var att företaget har inte en jävla aning om vilken information som den/dom person/personer har kommit åt. Vi pratar all information som Sony velat spara har dom kommit åt. Vi snackar kontonumer, mail, personnumer, postnumer, adress, kön, vilka spel du köpt och när du köpte dom. Jag menar vafan har dom för säkerhet egentligen. Den här informationen ska vara så krypterad att det är omöjligt att komma åt. Det ska vara lika säker som Fort fucking Knox.

Om det här hade skett en bank hade du varit kvar som kund? Hade du vågat ha kvar dina pengar kvar på den banken? Hade du litat på den banken?

Jag hade inte litat på den banken och jag hade garanterat bytt bank. Och jag litar inte längre på Sony när det kommer till att hålla min information säker. Mitt förtroende är skadat.

Du som är PlayStation Network/Qriocity-kund:

Vi har upptäckt att vissa användarkontouppgifter för tjänsterna PlayStation Network och Qriocity komprometterades mellan den 17 och 19 april 2011 i samband med att ett olaga intrång i vårt nätverk. Till följd av intrånget har vi:
* tillfälligt stängt ned tjänsterna PlayStation Network och Qriocity;
* anlitat ett utomstående och erkänt säkerhetsbolag att genomföra en fullständig undersökning av det som hände och
* snabbt vidtagit åtgärder för att förstärka säkerheten och vår nätverksinfrastruktur genom att bygga om systemet så att vi kan tillhandahålla ett starkare skydd för din personliga information.
Vi uppskattar verkligen ditt tålamod, din förståelse och välvilja medan vi gör allt som krävs för att lösa de här problemen så snabbt och effektivt som möjligt.

Vi håller fortfarande på att undersöka det inträffade, men vi tror att obehöriga personer har lyckats få tillgång till följande information som du tillhandahållit: namn, adress (stad, postnummer), land, e-postadress och födelsedatum, dina lösenord och inloggningsuppgifter för PlayStation Network/Qriocity och smeknamn/PSN online ID. Det är även möjligt att de kan ha fått tag i dina profiluppgifter, inklusive inköpshistorik och fakturaadress (stad, land, postnummer), samt dina svar på säkerhetsfrågor för lösenord för PlayStation Network/Qriocity. Om du har auktoriserat ett sub-account (underkonto) för någon omyndig, kan de ha fått tag i samma uppgifter för honom/henne. Även om det inte finns något som tyder på att kreditkortsinformation har stulits kan vi inte utesluta möjligheten. Om du har tillhandahållit kreditkortsuppgifter via PlayStation Network eller Qriocity, vill vi för säkerhets skull varna för att även ditt kreditkortsnummer (exklusive säkerhetskoden) och kreditkortets sista giltighetsdatum kan ha komprometterats.

För din säkerhets skull uppmanar vi dig att vara speciellt uppmärksam och försiktig om någon ber dig om personlig information eller känsliga uppgifter via e-post, telefon och post. Sony kommer inte att kontakta dig på något sätt, inte heller via e-post, för att be om ditt kreditkortsnummer, personnummer, skattenummer eller något liknande nummer eller andra personuppgifter. Om någon ber dig om sådan information kan du vara säker på att det inte är Sony som gör det. Vi rekommenderar dig starkt att logga in och ändra ditt lösenord när tjänsterna PlayStation Network och Qriocity är fullständigt återställda. Dessutom rekommenderar vi dig som använder samma användarnamn eller lösenord som du använder för PlayStation Network eller Qriocity även för andra ickerelaterade tjänster eller konton att du ändrar dem också. 

För att skydda dig mot möjlig identitetsstöld eller ekonomisk förlust uppmanar vi dig att även i fortsättningen vara uppmärksam och att hålla koll på dina kontoutdrag, dina kreditutdrag och liknande typer av utdrag. 

Vi tackar för ditt tålamod under tiden vi undersöker händelsen, och beklagar eventuella besvär det här kan medföra. Våra team arbetar dygnet runt med att lösa det här och tjänsterna kommer att vara igång så fort som möjligt. Sony ser mycket allvarligt på informationsskydd och kommer att fortsätta att arbeta med att se till att ytterligare åtgärder vidtas för att skydda personuppgifter. Vår högsta prioritet är att tillhandahålla våra kunder med högkvalitativa och säkra nöjestjänster. Kontakta oss på sv.playstation.com/psnoutage om du har några ytterligare frågor.

Vänliga hälsningar
Vi som jobbar på Sony Network Entertainment och Sony Computer Entertainment


/Emil

Portal turret som plushie...som pratar

Portal har inspirerat en hel del klipp på nätet och nu har det dykt upp en hel del till eftersom Portal 2 fått en sådan enormt genomslag. Populariteten går det inte att missa när det gäller Portal och deras skapare Valve. Nu har Leigh Nunan och Jonathan M. Guberman skapat en plushie. Den här har dom döpt till Trudi och den pratar. Man blir liksom lite små kär i den när man hör den tala.

 

 

/Emil


Genomgång av Brink


Portal Kombat

Den här snubben har problem. Han kan inte bestämma sig vad han ska köpa. Portal 2 eller Mortal Kombat. Han drömmer sig bort och fantiserar om dom här spelen, ihop.

 

/Emil


Spelmusik för hjältar XXII

Den tjugoandra upplagan av femlåtstipsandet visar sitt anlete denna okristliga högtid. Fram med berusningsdrycker, fram med peppmusik. Låt nomadfyllan vägleda ditt inre - något gammalt, något nygammalt. Något japanskt, något svenskt.


Från det förlovade landet i öst:

Nintendo World Cup - Match Music 4


 

Fotboll & Våld:


Nintendo World Cup - Match Music 3

 


Våld & Fotboll till glada toner:

Nintendo World Cup - Match Music 6

 Från det förlovade landet i norr:

VVVVVV - Pushing Onwards

 

 

Återigen:

 

VVVVVV - Positive Force/JoakimPortal 2 får gratis DLC till sommaren

Valve visar vägen och låter meddela att företaget tänker släppa DLC till Portal 2 lagom till sommaren och det utan att kräva monetär ersättning från den hugade konsol- alternativt datornörden.

Det första DLC-paketet till Portal 2 kommer att innehålla "new test chambers, as well as single-player and cooperative multiplayer challenge modes. The pack will also add leaderboards, and be available for the Xbox 360, PlayStation 3, PC, and Mac versions of the game" - och det gratis till samtliga involverade parter.

 

 

Att gnidna och hagalna aktiebolag eftersträvar maximal profit för mininimal ansträngning är inget nytt under solen - senaste årens nedladdningsbara tillägg har gått från att vara lätt pantade pris- och innehållsmässigt till att bli fullständigt retarderade. Tänk i stil med 3 nya kartor till Call of Duty för $15. Tre kartor för en hundring - och det till ett av världens bäst säljande spel någonsin. Gnidet är bara förnamnet.

 

En given inställning från vår sida är att DLC i högsta möjliga mån bör vara gratis som ren fanservice, eftersom det är ett ypperligt sätt att förlänga livslängden hos spelen, och ett bra sätt för företaget att visa sin uppskattning gentemot en betalande kundkrets. Vi befinner oss i en sits där många företag valt att visa vilken moralisk kompass som nyttjas, och tyvärr visar den vägen för majoriteten av spelutvecklarna att ta fullt betalt för ett halvt spel.

 

Vi har fått vänja oss vid att betala pengar för en upplåsningskod till material som redan finns på den fysiska skivan - alternativt se oss blåsta på en hundring för att utvecklaren hållt på det upplösande kapitlet i valfritt skitspel och på så sätt kan garantera sig ytterligare profit från gamers som är desperata för att nå något slags avslut som är tillfredställande. Profit, profit, profit!

 

Att opponera sig mot utvecklingen leder stundtals till en del allmänt ogenomtänkta reaktioner från ogenomtänkta människor, som menar på att det är ett fullt hälsosamt sätt att göra affärer på - dvs, att blåsa sina kunder är någonting företag gör och bör fortsätta göra. Själv är jag av uppfattningen att en långsiktig kundrelation är viktigare än ett engångsköp, och tydligen håller Valve med mig. Av den anledningen måste det här uppmärksammas.

 

Att betala stora summor för minimal content är som att dra ner byxorna, luta sig framåt och be om att bli våldtagen av onda cylinderhattar. Varje enskilt köp av någonting som borde vara gratis leder till högre priser och än mindre content i framtiden. Till slut sitter vi där med ett nyinköpt fightingspel och behöver köpa ett DLC-pack för att kunna göra combos.... och det är ditt fel, för att du betalar orimliga summor för DLC.

 

 

Länge leve Valve!


 

/Joakim

 

 

Via: Gamespot

 


Dorkly Bits: Mario With A Portal Gun

The shortest distance between two people is a straight line. Or a Portal.


Real Life Super Mario Bros.

Här har vi en glidare vid namn Andrew McMurray som, enligt utsago, vill visa upp sitt andra "3D-verk", någonsin. En trevlig liten video - och då i synnerhet slutklämmen. Den må vara passiv och halvt intetsägande - men för bövelen, vapen är ju inkluderade...
Bangai-O HD - Ny trailer! Pepp!

Till skillnad från Nin2-Jump kommer det här vara ultra-ös:Release till Xbox Live Arcade den fjärde maj

Pris: 800 mps

/Joakim

På tal om Nin2-Jump

Här har man gått och peppat inför Caves sidoscrollande ninja-äventyr Nin2-Jump, och igår släpptes det. Jag spenderade mina surt förvärvade samhällspoäng (pengar) och såg fram emot en trevlig resa.

Det första intrycket: Var det här allt?

Andra intrycket: Det var tydligen inte allt, men nästan.

Slutsats: Jag ger det en chans till, sen skiter jag i det. En varning för mina felaktiga förhoppningar har dock utgått.

/Joakim

Need for Speed: The Run

EA har utannonserat Need for Speed: The Run och nedan är en sån däringa trailer....


Albert WeskerAlbert Wesker av megakay

Spelbröderna botaniserar: Epic Dungeon [XBLIG]

Spelbröderna botaniserar: Epic Dungeon

 

Xbox Live Indie Games

 

 

Betyg 3/3

Releasedatum: 30 november 2010

Pris: 80 microsoft poäng

 

/Emil


Trailers av olika slag

Duke Nukem Forever

 

 

Sonic Generations

 

 

Hunted: The Demon Forge dev diary

 

 

LA Noir

 

 

SSFIV: AE

 

 

 


Mortal Kombat Secret Character Tryouts Ep.2

Secret Character Tryouts.... den failade varianten.

 

 

PONG WINS!

 

Tack till OneTwoRandom


Caves Nin2-Jump släpps imorgon!

Cave, som mest är kända för sina shmups har något så ovanligt som ett sidoscrollande ninjaspel på tapeten som nästa release. Vilket är i morgon, den 27:e april. Spelet heter Nin2-Jump och kommer att kosta 400 mps på Xbox Live Arcade och samtliga intäkter fram t.o.m den sista juni går till japanska Röda Korset.

 

Det här blir nog ösigt! Pepp!

 

/Joakim

 

Via: Loading


Fanskapade Golden Axe Myth nu släppt

Golden Axe Myth är ett fanskapat spel som är en uppföljare till Golden AxeSugen på Slash'em-up?

Spelet hittar du här

Sony utannonserar Playstation-certifierade surfplattor

Sony utannonserar Playstation-certifierade surfplattor
Japp. Så var det.

Android

Recension av Atom Zombie Smasher

Spelbröderna Recenserar: Atom Zombie Smasher

Windows, Mac, Linux

Betyg: 7/10

Genre: Strategi

Pris: €9.99

Release:
14 mars 2011 (tydligen)

/Joakim

Mortal Kombat Rap - Official Jace Hall Music Video

Untz!/J

StarCraft 2 High TemplarStarCraft 2 High Templar av darkdamage

Nintendo bekräftar ny konsol!

Nintendo har nu bekräftat att en ny konsol är under utveckling och att den ska premiärvisas på E3.

Konceptbild på handkontrollerna:via 01net

Bilden ovan är enligt 01net så nära man kan komma den nuvarande designen. Pekskärmen är sex tum stor och man kommer att kunna streama olika former av media från konsolen till kontrollen.

/J

 


Vin Diesel spelar Black Ops

Eller kanske inte riktigt...Så här borde man börja underhålla sig själv och andra framöver. :)

/Joakim

Mario och Luigis rörmokarlicenser

Fulla av win!


av 10sunUP

/Joakim

Cosplay från helvetet XX?

Det börjar bli för många romerska siffror nu!GonZa aka El Fuerte aka Kungen av allt av Terrorese af Spelbröderna

Det é kärlek mannen


Nyfiken på vem fan GonZa är?
GonZa peppar inför SM i Super Street Fighter IV
GoNZa peppar inför Negative Edge, Göteborg
Hemma hos GonZa
GonZa inför Dreamhack Winter 2010
GonZa efter Dreamhack Winter 2010


Wind Waker UnpluggedWind Waker Unplugged

Kärlek!

Grattis på namnsdagen, Vega!
Grattis på namnsdagen. Ditt as.

/Joakim

En påminnelse: Spelbröderna.se

Trots intensivt gnäll och allmän avsky gentemot blogg.se:s otroligt slutna och unkna bloggservice har en flytt varit på tapeten i en evighet. Undertecknad var t.o.m på väg att genomföra en för en sisådär månad sedan efter ytterligare en äcklig reklamvåldtäktsincident från blogg.se:s håll. Men... jag valde att spela tv-spel i stället.

Nu har ytterligare tid gått, men intentionen är fortfarande densamma; Att överge den kloak blogg.se utgör.

Således, om någon av er, av någon outgrundlig anledning tar er hit via adressen spelbroderna.blogg.se, så sluta med det. Nu. Direkt.

Spelbröderna.se eller Spelbroderna.se är det som gäller!

Snart flyttar vi. Om vi tar allt innehåll med oss eller bara utvalda delar får tiden utvisa.

/Joakim

Recension av Anomaly Warzone Earth

Spelbröderna recenserar: Anomaly Warzone Earth

Windows, Mac, Iphone

Releasedatum 8/4 2011

Betyg: 6/10

/Joakim

Arcade Rebirth: Donkey KongArcade Rebirth Posters: DK av Bobman32xEtt 9V-batteri kopplat till hjärnan förbättrar din inlärningsförmåga


Nature rapporterar om att man med hjälp av ett 9V-batteri kopplat till hjärnan under spelsessioner kan öka individens inlärningsförmåga - en slutsats dragen av hjärnforskare på University of New Mexico.

Förra året genomfördes studier på en grupp frivilliga som spelade DARWARS Ambush!, ett spel utvecklat för att träna amerikanska trupper på väg till Irak. Varje person hade till uppgift i spelet att observera sin omgivning efter tecken på fara - en skugga från en krypskytt på ett tak, eller utlösningsmekanismerna hos en hemmagjord bomb bakom en papperskorg. Under spelsessionerna fick frivilliga en lågdos ström genom deras högra tinning från ett niovoltsbatteri.

Tekniken kallas för tDCS (transcranial direct current stimulation) och ska alltså kunna underlätta vid inlärning. DARPA (Defense Advances Research Projects Agency) finansierade projektet med förhoppningar om att det skulle kunna skärpa soldaternas sinnen och reaktioner på slagfältet, och trots projektets simpla utformning verkar det fungera.

Frivilliga som fått 2 milliamp via skalpen, (en ström som motsvarar ungefär en femhundradedel av det som krävs för att ha en 100-wattslampa igång) visade den dubbla mängden framgångar i spelet gentemot en kontrollgrupp som bara fick en tjugondel av samma strömdos.

Tekniken har flera årtionden på nacken men har på senare tid fått ett uppsving. Hjärnforskare menar på att forskningsfältet och dess framgångar kommer att explodera inom kort - något som låter troligt med tanke på mänsklighetens eviga framsteg inom vetenskapen.

Är du nyfiken och vill läsa vidare rekommenderar jag Natures artikel.

/Joakim

Virkade Super Meat Boy och Bandage GirlAv ShayLei

Den virkade varianten av Super Meat Boy och Bandage Girl

$15

Mortal Kombat rejected alitys

Mycket fighting just nu på bloggen. Mortal Kombat har ju haft en alitys. Här är en drös som inte kom med i spelet.

 

 

 

 

 

 

 


Lego Siege TankVinn!

Gen "Infinite" [SSFIV]

Spelar du Super Street Fighter IV? Då bör du ta dig en titt på den här underhållande skotska matchvideon mellan en scrub-Ryu och en ungefär lika kass Gen. Individen som kontrollerar Gen verkar ha lite bättre koll på läget dock.

 

 

 

Skämtsamt döpt till "infinite"

 

Avslutning på rond två är pricken över i:et.

 

/Joakim


Sagan om Chain World [Minecraft]

Chain World är ett spelkoncept med Minecraft i fokus, utvecklad av Jason Rohrer som ett svar på en tävling av Game Developers Conference 2011.

Tävligen löd: "Bigger Than Jesus" aka "Make a game that's also a religion"

Konceptet är enkelt. Jason har, med Minecraft som grund, skapat en USB-sticka innehållandes en kopia av spelet, en textfil med ett par förhållningssätt han väljer att kalla för budord, samt lite kod som gör att du installerar spelet när du stoppar in USB-stickan. Därefter har du ett liv på dig att förändra världen. När du dör sparar scriptet ner dina framsteg, kopierar sparfilen till USB-stickan och sedan avinstallerar Minecraft från din dator. Därefter är det upp till dig att passa USB:n vidare till en annan individ som uttrycker intresse för att vara en del av Chain World.

Budorden ser ut så här:

1. Run Chain World via one of the included “run_ChainWorld” launchers.
2. Start a single-player game and pick “Chain World”.
3. Play until you die exactly once.
3a. Erecting wooden signs with text is forbidden
3b. Suicide is permissible.
4. Immediately after dying and respawning, quit to the menu.
5. Allow the world to save.
6. Exit the game and wait for your launcher to automatically copy     Chain World back to the USB stick.
7. Pass the USB stick to someone else who expresses interest.
8. Never discuss what you saw or did in Chain World with anyone.
9. Never play again.


Jason vann givetvis med sin briljanta idé och under videons första sjutton minuter kan du ta del av hans egna utannonsering av bidraget:

 

Så... var kommer Sagan in i bilden?

 

Det första som händer efter att Jason delar ut USB-stickan till en individ i publiken som uttryckt sitt intresse, är att denna herre (vid namn Jia Ji) auktionerar ut den på eBay - för välgörenhet till barn. Jia Ji passar även på att ge instruktioner om att när vinnaren av auktionen är färdigspelad, så ska han skicka vidare exemplaret till en utvald individ som i sin tur ska skicka den till en annan utvald person (som i det är fallet är legendaren Will Wright).

 

Internet började storma.

 

Folk blev upprörda.

 

Med vilken rätt ansåg Jia Ji att han kunde bestämma Chain Worlds framtid? Med vilken rätt omvandlar han ett mytiskt koncept till någonting exklusivt för kändisar och för folk med pengar? Med vilken rätt skapar han nya "lagar" som måste följas för den efterföljande spelaren?

 

Auktionen slutade på  $3,300.

 

Jason Rohrer konstaterar torrt att han i samma sekund som han passade den vidare helt tappade kontrollen över Chain Worlds utveckling, men uppmanade vinnaren av auktionen att inte passa den vidare till den som Jia Ji förutbestämt.

 

Verbala krig mellan olika grupperingar på internet som vill påverka Chain Worlds framtid har brytit ut. Samtalen stöter fram och tillbaka om det moraliska i att omvandla spelet till någonting profitabelt. Helt plötsligt blandar sig en utomstående individ in i samtalet och konstaterar att hans nya livsmål är att göra allting för att komma över objektet - och om han får tag på det så tänker han att förstöra "den enda världen". Allt i en ton inspirerad från Bibeln. Kan ni gissa vems roll han axlar? Satan, Lucifer, Morgonstjärnan - förgöraren, förnyaren. Han låter efter ett par inlägg även meddela att om det uppförs en gigantisk toastol i Chain World, så kanske han kan tänka sig att skona världen om han väl kommer över den. Men bara kanske.

 

Här kan vi snacka meta på meta på meta. Redan innan spelet har hunnit komma ur upphovsmakarens händer så omvandlas det till en saga om hur människor agerar, reagerar, tänker, reflekterar. Vad är rätt, vad är fel?

 

Händelseutvecklingen är spännande, och det skulle inte förvåna mig om vi kommer att höra mycket om Chain World framöver. Creds till Jason Rohrer!

 

/Joakim

 

 

 


Tightare kontroll för XBLIG-ratings framöver


Under senaste veckorna har det förekommit en del upprörda känslor inom indiespelsvärlden, och då i synnerhet bland köpare och utvecklare av spel till Microsofts Xbox Live Indie Games. Upprinnelsen till debaclet började med att fans av ett spel vid namn College Lacrosse 2011 försökte boosta spelets synlighet inom XBLIG:s interna rankningssystem, och det genom att ge låga betyg till alla spel med högre ranking. Då XBLIG:s rankningsystem är ett av få sätt för spel på servicen att visa upp sig, kan det här klassificeras som ekonomiskt sabotage. Försäljningssiffrorna är låga och utvecklarna i mångt och mycket beroende av att ligga med på topplistorna för att ens få någonting sålt.

Med tidigare system har vem som helst med ett gratiskonto på Xbox Live kunnat betygsätta indiespelen (utan att ens behöva testa spelen i fråga) har Microsoft nu, äntligen - efter massiv kritik, infört ett system som gör att bara guldprenumeranter kan beygsätta spelen.

"By implementing this change, we believe our customers will experience more consistent ratings and a significantly reduced potential for abuse across the entire Xbox catalog." - Microsoft


Det var minst sagt på tiden.

/Joakim

Via: Shacknews


Mortal Kombat Launch Trailer

FIGHT!


RAGE Dead City gameplay trailer

 

Kommer 16 September till Xbox 360, PC, PS3


Dragon's Dogma Trailer

 

Rollspel från Capcom som ska komma början på 2012


George Lucas old school

Tiden före all idiotisk animering och innan den klassiska Star Wars trilogin var förstörd för evigt.


Street Fighter Live Action Korean Style

Ja ni läste rätt. En gång i tiden så fanns det en live action tv-serie på Street Fighter...från Korea. Jag har alltid tyckt att asiater är ett tokigt folkslag. Men att göra en tv-serie på ett spel bara för att det är populärt i ett land som korea chokar mig en aning. Kvaliten suger på klippet men man drar endå på smilbanden.

 

 

/Emil


Spelbröderna botaniserar: Hypership Out of Control [XBLIG]

Spelbröderna botaniserar: Hypership Out of Control

Xbox Live Indie Games
Betyg 2/3

Genre: SHMUP!!!

Releasedatum: 2010-09-15

Pris: 80 mps/Joakim


PS:
Vi finns nu även på Facebook - så, gillar du oss? Gilla oss!

Rykten om Nintendos nästa stationära exploderar på nätet


Senaste två dagarna har det börjat florera en hel del rykten kring en potentiell utannonsering av en uppföljare till Nintendo Wii som ska premiärvisas på E3 i juni.

GameInformer
skriver:

We have confirmed with multiple sources that this new home system is capable of running games at HD resolutions. There are conflicting reports, however, as to whether its graphics will be comparable to those on the Xbox 360 and PlayStation 3 – meaning it could surpass or fall short of those systems. Either way it will offer competitive specifications.


Kotaku:

Furthermore, we've heard that the machine will be more powerful than current-gen systems, meaning Nintendo, currently backing a Wii that is weaker in horsepower than the Xbox 360 and PlayStation 3, will be showing a new console that is more powerful than those current competitors.

(Vilket man får hoppas, för Nintendos skull. Att släppa en maskin som inte överträffar dagens HD-konsoler med rätt många år på nacken känns tämligen ologiskt...)

Därefter har CVG skrivit om att handkontrollen till "Wii 2" kommer att innehålla en HD-skärm. Till ryktena kring kontrollerna bidrar en fransk site vid namn 01net med påståenden om att dessa även har touch screen. Enligt IGN ska man även kunna streama innehållet från konsolen till handkontrollen.

Enligt Edge ska Ubisoft, Activion och EA utvecklat spel till den nya konsolen i ett par månader redan.

Nintendos kommentar är att man inte uttalar sig om rykten.

/Joakim

Duke Nukem blir serietidningDuke Nukem
, världens mest försenade antihjältes-hjälte ska bli tecknad serie och tidningen kommer att gå under namnet Duke Nukem: Glorious Bastard. Första utgåvan har planerad release i juli från IDW Publishing och Tom Waltz (The A-Team: Shotgun Wedding) står för manuset.

Två frågeställningar dyker upp i mitt huvud:

  • Kan man förvänta sig en försening?
  • Har inte Duke större bröst än kvinnan på bilden ovan?

/Joakim

Källa

Trailers på en del spel + XBLA info

Frank West är tillbaka i Dead Rising 2. Chuck Greene hade ju huvudrollen men nu ska vi få samma visa berättad igen..fast som om Frank West hade gjort det. Det här var tänkt som DLC först men kommer nu som en full release titel. Dom säger att det ska vara större än vad Dead Rising 2 var.


Dead Rising 2: Off the record

 

 


 

Street Fighter X Tekken har en 8 minuters gameplayvideo. Dom som spelar verkar vara lite värdelösa men det är gameplay.

 

 

 


 

 

Outland är ett kommande PSN och XBLA spel som verkar intressant. Jag gillar stilen på spelet och det brukar vara ett gott tecken. 27 april ska det dyka upp.

 

 

 


 

 

För att Xbox Live guldabonnemang ska vara värt sitt pris så måste man passa på att handla en del XBLA-titlar när dom hamnar på rea. Just nu finns det en hel del intressanta titlar att handla till mycket förmånliga priser. Vad sägs om dessa titlar.

Limbo 600msp

Castle Crashers 600msp

Shadow Complex 600msp

Trials HD 600msp

Toy Soliders 800msp

Magic: The Gathering 400msp

 

plus en drös till


Pan Vision på jakt efter indieutvecklare

Pan Vision är inget obekant namn för den nordiska gamern, och jag läste nyss hos IDG att spelförlaget nu börjat intressera sig för digital distribution och av denna anledning anställt en viss Martin Lindell (som bland annat har agerat som analytiker för branschorganisationen Dataspelsbranschen) för att agera talanjägare inom indiescenen.

"Allt fler indieutvecklare söker upp oss. Det är både för att de behöver kapital, men också för att det är rätt svårt att synas och märkas på den digitala marknaden. Att man har ett bra spel i Appstore räcker inte alltid för att folk ska hitta det, man behöver marknadsföring och pr-arbete. Att skaffa den kompetensen själv är dyrt och ärligt talat ofta något som många indieutvecklare inte vill syssla med, utan de vill lägga ner sin kraft och energi på det kreativa skapandet."

Läs vidare här

/Joakim

Alla fatalitys i nya Mortal Kombat

Det här är viktigt.

FATALITY!

 

/J


Super Street Fighter IV 3DS säljer bra.

Capcom gick ut med lite info om försäljningen om detta spel. Det blev det första spelet på 3DS att nå upp till 1 miljon sålda spel vilket är lite imponerande siffra för ett sådant spel på så pass kort tid. Bärbara konsoler är ju inte kända för bra fighting lir precis. Vi på spelbröderna älskar när det går bra för företag som vi gillar.


Cosplay från himmelriket XI

En kvinnlig polska som en cosplay brud i världsklass är inte vanligt. Vad har polackerna som är i världklass? Jag kan ingenting iaf. Men som sagt nu har en brud seglat upp och gjort en cosplay kostym från spelet Valkyrie Profile's Lenneth. Och den här är välgjord. Hon har ett kryp in på deviantart.com där hon kallar sig Shappi.

 

 

 

 

/Emil


Historisk Gamingmentalitet V

Karl XII, (1682–1718), tillträdde Svea Rikes tron redan som femtonåring efter att ha blivit förklarad myndig av förmyndarstyrelsen som regerat landet under en halvårsperiod efter det att Kalle Dussins fader Karl XI avlidit.

Antydan till gamingmentalitet hittade man hos Karl XII långt innan Det Stora Nordiska Kriget bröt ut. Den blivande monarkens favoritämnen redan från barnsben var matematik och den militära undervisningen. Logiskt tänkande och militär strategi i symbios. Att han dessutom gillade att jaga björn med påk i stället för med musköt för att det senare är, med dagens ordbruk, "mesigt" säger en del om den blivande krigarkonungens livsinställning.
Det första som egentligen händer efter att Karl XII tillträtt tronen är att våra lömska arvs- och ärkefiender Danmark (glöm aldrig det! ärkefiender! danskjävlar!) ser sin chans och närmar sig Ryssland för att vinna stöd gentemot den unga och nyblivna konungen. När kungen av Polen-Saschen sedermera beblandar sig i hopp om att erövra Livland ingår dessa tre barbariska civilisationer en anfallspakt och angriper år 1700 ett intet ont anandes Sverige. 

"Fan heller..."

... kan ha varit bevingade ord som fälldes när Karl XII snabbt mobiliserade trupporna, vände blicken mot Danmark och efter ett kort, snabbt och effektivt korståg tvingat dansken på knä. Ryssen hade i samma veva belägrat staden Narva, så Karl stormade dit med värjan i hand, anföll direkt vid ankomst och lyckades genomföra en av den svenska militärhistoriens största segrar mot en armé minst tre gånger så stor. Vi snackar femtontusen döda ryssar, sexhundrasextiosju (667) döda svenskar.

Game On som Karl XII var så marscherade han därefter och krossade den polska konungens krigsmakt i Kurland, besatte skiten, och la onödigt mycket tid på att få den lömska polska konungen avsatt och en svenskvänlig typ krönt. Att jävlas med fel typer kan ge rejäla konsekvenser. Alla försök till diplomati ignorerades. Under den här perioden pågick fältslag lite titt som tätt under årens lopp och allting gick den svenska kungens väg - och han nådde toppen av sin bana vid freden av Altranstädt 1706 efter ytterligare en uppvisning i sin långtgående förståelse av spelmekaniken i det som utgör ett fältslag.

Den Polska konungen avsatt. Värjan riktades österut - ryssen.

Det som blev upptakten till slaget vid Poltava 1709, det slag som officiellt kan klassificeras som den svenska stormaktens död, gick all världens slumpfaktorer in och fuckade svenskarna. Lagom tills det blev dags för krig hade typ, hela jävla armén gått helvete. Arton månader tidigare hade man lämnat Saschen med 60 000 välutrustade och erfarna soldater, men kunde på grund av slump, otur och missförstånd bara ställa upp med 17 000 soldater när man väl fått tag på den ryska huvudarmén på 40 000. Köld och snöstormar och allmän rysk taktik hade sumpat all mat, vintermundering fanns inte att tillgå, och i princip varenda jävel hade frusit ihjäl. Pang, pong, allt åt helvete.

Efterföljande år kan ses som ett par år av allmän gaminginkompetens med turkarna i Bender och allmän övertro på sig själv - Karl XII vägrade att förlora (en egenskap många av oss nog känner igen). Så, 1718 när han återigen härjade, denna gång i Norge, var det möjligtvis en svensk medspelare som tröttnade och helt enkelt satte Karl XII i ett permanent tillstånd av "Game fuckin' Over". För att få lite lugn och ro.

Oavsett vad man har för moraliska synpunkter på krig och Karl XII får man likväl ge honom cred för att han vid första antydan till utmaning var game on, vinnarn tar allt - och investerade sina resterande arton år i uniform mot överlägsna fiender.

Allt annat kan diskuteras.

/Joakim


Historisk Gamingmentalitet:

I, II, III, IV

Power of the MeatPower of the Meat
av Prospass

7 minuter Resistance 3

7 minuter Resistance 3
Mortal Kombat: Legacy - Episod 1

 

... och här har ni den:

 

 

Mortal Kombat: Legacy Ep. 1 (Brand new live action MK series!)

Jax (Michael Jai White), Kurtis Stryker (Tahmoh Penikett), Sonya Blade (Jeri Ryan) and Kano (Darren Shahlavi) star in episode 1 of the all-new Mortal Kombat: Legacy live action series, presented exclusively by Machinima.com and Warner Brothers


Episod 2 kommer nästa vecka


Dax Ginn pratar om Batman: Arkham City

Rocksteady Games Dax Ginn samtalar med Gamerlive.tv om utmaningarna med att förvandla ett fängelse till en öppen stad i Batman: Arkham City:Själv har jag, pinsamt nog, inte spelat Batman: Arkham Asylum ännu. Jag har det här i min ägo och planerar att förändra detta inom kort, och då givetvis även passa på att utöka vår blivande jättesamling av videorecensioner och videoreflektioner av lite mer botaniserande art. Det ska bli angenämnt, och sådär härligt bättre sent än aldrig.

/Joakim

Via: Loading

Vad sägs om ett bärbart SNES?

 

Det här är alltså SupaBoy - ett bärbart SNES som har release i Nordamerika till sommaren. Maskinen kräver fysiska kopior av spelen, vilket gör det hela lite... otympligt. Konsolen tar japanska och nordamerikanska spelkassetter, samt har stöd för flera spelare. Batteritiden beräknas vara 5-5½-timmar.

 

Pris ännu inte utannonserat.


Den ser lite snöig ut... do want!


/Joakim


Via: CVG

The Humble Frozenbyte Bundle

The Humble Frozenbyte Bundle är ett paket med indiespelen Trine, Shadow Grounds, Shadow Grounds: Survivor samt det än så länge osläppta Slot (som preorder) samt ett spel som aldrig fick officiell release - Jack Claw. Du väljer själv vad du vill betala för paketet och en del av den monetära profitkakan går i sedvanlig ordning till välgörenhet, så 1-cents köp är inte okej. Sträck dig till en dollar i allafall... ;)


Trailer för The Humble Frozenbyte Bundle:

 

Hemsidan till Humble Bundle hittar ni här

 

/Joakim

 

Via: Pixelviking


Omslaget till Amnesia - allt annat än vackertJag menar.. bara titta på skiten!

/Joakim

Via: Cerling

Street Fighter x Tekken - Captivate Trailer

Inte nog med att man får gotta sig med den officiella trailern till SSFIV: AE. Stunden efter får man titta på en officiell trailer för nästa heta grej på fightingscenen. Street Fighter x Tekken. Så jävla win!

 

När det här spelet kommer så säger jag upp mig, sätter mig ner på röven och bara lirar tills jag avlider...

 

Street Fighter IV och Super Street Fighter IV har tagit en sisådär 1500 timmar av mitt liv.

 

Blir det här ytterligare 1500?

 

Andra nya trailern, där Tekken-karaktärerna kickar SF-älsklingar:

 

 

 

/Joakim


Officiell utannonsering av SSFIV: AE

Så är det!

Officiell trailer till Super Street Fighter IV: Arcade Edition

 

Spelet kommer som både DLC och på skiva.... och spelet släpps den sjunde juni för femton amerikanska dollar. Det är förfan snart! PEPP, PEPP, PEPP!

 

/Joakim och hans Goat Tactics


Ignorant gubbe snear på School Shooter: North American Tour 2012

School Shooter: North American Tour 2012 är som jag tidigare skrivit om en mod till Half-Life 2. Modden har förövarna bakom Columbine och Virginia Tech som huvudrollsinnehavare och poängen är att meja ner folk på offentliga skolor. Jag antog redan förra gången jag skrev om modden att politiker och annat löst pack inom kort skulle reagera med avsky. Jag citerar mig själv: "Det här är effektsökeri i sin sannaste form, och det kommer även framtida politikers reaktioner på den här modden vara. Let the drama begin, liksom" och nu har det givitvis kommit en reaktion.


Det är en herre vid namn Carmen F. Ambrosino, VD för Wyoming Valley Alcohol and Drug Services som reagerat och nu vill varna föräldrar, lärare och skolpersonal om att spelet snart är allmänt tillgängligt.

Ambrosino
uttalar sig:

“We know there are links between crime and drugs and alcohol... Kids are impressionable; they’re vulnerable; they’re here-and-now oriented; they’re fixated and fascinated on these sorts of topics.”

"We feel this is a serious threat to the health and safety of students and campuses ... Acts of violence and suicide are linked to alcohol and substance use… BDAP advocates for stronger prevention policies, and this would include supporting efforts to prevent this harmful and dangerous video game from being released.

Ambrosino
menar även på att han och den avdelning han representerar tidigare inte uttalat sig om våldsamma tv-spel, men att det i just det här fallet har gått långt över gränsen för vad som är smakligt och acceptabelt. Han ska även ha bett kedjor som Wal-Mart, Kmart och Target om att inte plocka in spelet i deras sortiment.

Personligen tycker jag lite synd om ovanstående herre då han så tydligt informerar omvärlden att han inte har någon koll på vad han snackar om. Visst, modden är osmaklig. Men... det är en mod. Utvecklad av nån amatör. Moddens spridning kommer att vara ett direkt resultat av hur mycket uppmärksamhet det får i media. Så, varje negativt uttalande gentemot modden kommer att rendera i fler spelare.

Fail, fail, fail.


/Joakim

Via: Timesleader


Family Guy-homage till Street Fighter

Efter senaste Family Guy-avsnittet har det här klippet gått varm på nördbloggarna runt världen:


WoW-lirare tar sig till lvl 85 - utan att döda något


Ja, du har faktiskt läst rubriken rätt. En amerikansk herre har.. ehm... i brist på bättre ord; "lyckats" med "bedriften" att nå level 85 på sin karaktär i World of Warcraft utan att döda ett endaste ting i spelet. Han har dessutom bara klarat en quest - som involverat att öppna ett brev från en NPC.

Everbloom, som han kallar sig för har genomfört denna prestation genom att grinda professions med sin Night Elf som han skapade i november förra året.

“Being on the ground and sneaking around mining and herbing and eventually archaeology, going everywhere to get every single point of discovery xp that you can, really gives you a chance to see an amazing world up close and personal. I spent hours swimming around reefs and flying to the farthest reaches of the maps… I have been playing since day 1 on other characters and I even have an original Loremaster (you know, back when it was hard) and I saw so MANY new things with Everbloom that it really made it worthwhile for me to continue on with this character, and each level was a major achievement!”


Känns lite overkill, men han verkar haft roligt i allafall. :)

Läst hos PC Gamer

/Joakim

Recension av Rush'n Attack:Ex-Patriot

Spelbröderna recenserar: Rush'n Attack:Ex-Patriot

 

PSN, XBLA

 

Betyg 2 av 10

 

/Emil


En gåva från en bror


Det här... är alltså en t-shirt. På framsidan står det "FUCK LUCK". På baksidan står det "PLAY FOR REAL".  En gåva till ena halvan av Spelbröderna från den andra halvan av Spelbröderna.

Tänket bakom är "Joakim tjafsar alltid en massa om att det i Street Fighter bara handlar om skill, och att tur är för fega rövjävlar"... Vilket faktiskt är fallet. T-shirtens målgrupp är folk som spelar poker (vilket vi båda gör), och dessutom drar in samhällspoäng för det (aka pengar).

Street Fighter är samma sak. Tur är för losers, att spela taktiskt är för winners....


Så.. Tack Emil!

FUCK LUCK - PLAY FOR REAL

/Joakim

Gamers mindre benägna att studera?

 

En reasercher hos Oxford University vid namn Mark Taylor har utfört en studie, där han ställt frågor till 17,200 människor som var 16 år gamla 1986, om nivån på deras utbildning, deras nuvarande karriär och deras fritidsaktiviteter under tonåren.

 

Av studien, utförd för the Department of Sociology, har Mark Taylor kunnat se en korrelation mellan gaming och en "minskad benägenhet" att studera på universitetsnivå. 19% av den manliga delen av tv/datorspelarna hade en sannolikhet att studera, medans motsvarande siffra för icke-gamers var 24%.

 

Taylor menar att dessa data indikerar på att gaming påverkar utbildningsnivån, men samtidigt understryker han att det inte verkar påverka individernas framgångar rent karriärsmässigt och att utbildningsnivå inte är synonymt med framgång i arbetslivet. Då han själv ser sig som en seriös gamer med sina fyra timmars speltid i veckan, oroar han sig samtidigt för att hans fynd antagligen kommer att dras ur sitt sammanhang för att passa profithungriga nyhetsredaktioner.

 

/Joakim

Via: Thinq

 


Prince of DarknessPrince of Darkness av Mikael Mitchell

"Gold farming" hjälper fattiga nationer

BBC rapporterar om att upp till 100,000 individer i Kina och Vietnam spelar spel med syftet att farma guld för försäljning till västerländska spelare.

Den globala marknaden för varor i virtuella världar har av Världsbanken ett beräknat värde på 1.8 miljarder engelska pund enligt en nyligen utförd studie. Ungefär 75% av det kommer från gold farming - folk som samlar på sig guld för att sälja till andra spelare. Tydligen betalar upp till en fjärdel av MMO-spelarna riktiga pengar på virtuella föremål. En del betalar gärna stora summor - en spelare har tydligen lagt hela 5,700 euro på ett simpelt konto.
Trots att många spelstudios försöker kväsa valutahandeln, då det enligt egen utsago underminerar trovärdigheten hos spelet, handlar det om stora summor i omlopp. Kinas åtta största leverantörer av in-game guld har en årlig omsättning på cirka 10 miljoner amerikanska dollar. Vars. Ytterligare 50-60 företag ligger runt 1 miljon dollar var. 30% av den virtuella valutan i omlopp till försäljning är skapad av människor, ytterligare 50% kommer från bottar och ytterligare 20% är valuta stulen från hackade konton.

En betalning på 100 dollar via paypal för in-game guld renderade, enligt rapporten, i att 23 av dessa hamnade hos individen som farmat gulden. 23% av värdet till den som faktiskt utfört jobbet är en hög siffra, och enligt Världsbanken kan det hjälpa U-länder i deras utvecklingsprocess.

Vi lever i intressanta tider, där man bör ta sig en funderare på att börja samarbeta med fattigt folk i utvecklingsländer om man vill nå statusen som profitör och cylinderhatt.

/Joakim

Duke Nukem Forever - BabesNär jag ser på den här, hör jag bara alla genusdebatter som sedan 1994 fastnat på repeat....

/Joakim

TeamworkTeamwork av ClintostheGreat

En titt på spelnyhetsträsket 16/3 - 7/4 2011

En titt på spelnyhetsträsket får i denna upplaga täcka tämligen många dagar. Har det hänt något spännande sedan senast? Givet.

Let's a go!


Pokémon Black & White
sålde på tio dagar över 1 miljon exemplar i Europa. I Nordamerika tog det ett dygn att kränga samma mängd.

Assassin's Creed
och Ghost Recon kan bli filmatiserade.

Dragon Quest IX
är det bästsäljande spelet i serien till dagens datum med sina 5,3 miljoner skeppade exemplar vid årsskiftet, berättar Square Enix. Från samma företag har vi fått veta att utvecklingen av Gun Luco har lagts ned.


Datum:

World of Tanks, stridsvagns-MMO:t släpps den 12:e april.
Nuclear Dawn släpps någon gång under september månad.
F.E.A.R 3 har fått releasedatum: 27:e maj.
Magicka: Vietnam släpps den 12:e april.
Cave Story till 3DS kommer under sommaren.
Dungeon Siege III försenas i Europa och har nu release 17:e juni.
Steel Diver till 3DS släpps den 6:e maj.
Dead or Alive: Dimensions till Nintendo 3DS släpps i Europa i maj.
F1 2011 släpps den 23:e september till PC, Xbox 360 och Playstation 3.
Stronghold 3 försenas och har nu planerad release under sommaren.
Xenoblade kommer till Europa under det här året!
Persona 3 Portable har fått släppdatum: 29:e april.


Final Fantasy V
kommer till PSN. Multiplayer har bekräftats till Max Payne 3. Heavy Rain kommer inte att få någon uppföljare enligt David Cage, chef för Quantic Dream. Wings of Prey har uppdaterat bort sin DRM. Parodifilmerna Den Nakna Pistolen blir tv-spel, spana in hemsidan härHomefront såldes i över en miljon exemplar globalt under spelets första försäljningsvecka. Rage blir bok. Virtua Tennis 4 kommer nu även till PC, samt PS3-versionen av spelet kommer att få exklusivt bonusmaterial. Blood Rayne: Betrayal har utannonserats. Bohemia har utannonserat en helikoptersimulator vid namn Take on Helicopters. Warhawk 2 är under utveckling och beräknas ha release under 2012. Resistence 3 kommer att ha stöd för PS Move samt stereoskopisk 3D.

Nästa del i Anno-serien har nu utannonserats - spelet kommer att heta Anno 2070 och utspelar sig naturligtvis i framtiden. Miljöförstöringen är tydligen spelarens största hot.

Blizzard har släppt tre gratismoddar till StarCraft II. EA Sports tänker bli mer miljövänliga och skippar således fysiska manualer till spel.

Sony har låtit meddela att det nu finns 17 miljoner registrerade Free Realms-spelare och att målet är att inom en sisådär fem-sex år ha 100 miljoner konton. Sony har förövrigt lagt ned sina studios i Denver, Seattle och Tucson. 205 anställda har sagts upp och spelet The Agency har till följd av detta lagts ned. Planetside Next har även på grund av detta fått framskjutet releasedatum. Planeras att komma i slutet av året.

Legenden Peter Molyneux anser att svenskutvecklade indietiteln Minecraft är det absolut bästa han spelat under senaste tio åren och att det är ett verk skapat av ett geni. Spelet har förövrigt till dagens datum sålt i 1,8 miljoner exemplar.

Frank Pearce och Mike Morhaime, två individer med chefspositioner hos Blizzard, välkomnar Biowares kommande MMO The Old Republic, då herrarna anser det vara till godo för MMO-marknaden som helhet om det går bra för deras kommande konkurrent. Härlig inställning må jag säga, i synnerhet när man sedan barnsben är vad vid smutskastningskampanjer spelutvecklare i mellan i stället för god och vänskaplig anda.

Volition, studion bakom Saints Row: The Third och Red Faction: Armageddon, har i en intervju med Eurogamer berättat att man anser PC-spelen ha en framtid, och att studion inte bekymrar sig över piratkopieringen med motiveringen att: "Först och främst behöver vi göra ett spel som dom vill stjäla innan vi börjar tänka på hur vi ska stoppa dom". Sunt tänk enligt min uppfattning.

I en annan artikel av Eurogamer kan man läsa att Microsoft försvarar priset på sina titlar på Games On Demand - trots att en digital kopia av ett spel kan kosta mer än det dubbla som en fysisk kopia köpt i butik kostar. Motiveringen är att folk har tillgång till nedladdningsservicen dygnet runt. I mina ögon retarderat tänk från onda utsugare - digital distribution måste vara billigare än den fysiska motsvarigheten då det varken existerar utgifter för att trycka skivor eller kostnader i form av mellanhänder. Ren logiskt ska det leda till sänkta priser.

Pantad mobilspelsutvecklare menar på att Angry Birds är det nya Super Mario Bros. Skitsnack, säger jag. Jämför fan inte ett pissigt casual-mobilspel för ett par kronor med spelvärldens mest älskade rörmokare. Kom tillbaka om ett par år så får vi se om Angry Birds ens existerar i folks medvetanden. På samma tema så uttalar sig Nintendo om att företaget vägrar att sänka priserna på spel till sina bärbara enheter för att matcha apparnas pris på ett par fjuttiga kronor, utan tävlar om kunderna med hjälp av kvalité - inte pris.

Komponenterna till ett 3DS kostar förövrigt tydligen cirka 700 svenska riksdaler.

EA har låtit meddela att företaget inte glömt bort sina gamla titlar, och att det framöver antagligen mest handlar om tajming innan vi får se nytt av t.ex Populous. Awsm!

Ett nytt spel i Katamari Damacy-serien är tydligen på gång då utvecklarna bakom spelet registrerat namnen "Katamari amore" och "Katamari amore Rolling Whopper". Pepp, pepp, pepp!

Valve har, för att stödja Japans återuppbyggnad, haft sale på hattar till Team Fortress 2 och renderade i 1,9 miljoner svenska riksdalers. Att gamers älskar Japan känns inte så konstigt, och det är trevligt att se när både företag och kunder gör en gemensam insats för sina medmänniskor. Det ger hopp om framtiden, om inte annat.

Som alla insatta är medvetna om är nuvarande konsolgeneration ägd av Nintendo. Vi snackar 75.5 miljoner sålda Wii-konsoler. Tydligen har Playstation 3 ett litet övertag gentemot Xbox 360 - 43.4 miljoner gentemot 42.9 miljoner.


Ja, nåt sånt...


Edit 20:20: Som en snäll individ påpekar i kommentarerna är Planetside Next inte försenat pga uppsägningar utan pga uppdatering av spelmotorn.


Super Street Fighter IV: AE blir DLC

Nu är det officiellt!

Trailern kom ut igår, men rök tämligen omgående från youtube.

Här har vi den återigen, men fortfarande inte officiellt släppt av Capcom.Super Street Fighter IV: Arcade Edition kommer enligt ryktet i slutet av juni


FIGHT!

L.A Noire - tredje trailern

 

Tredje trailern till kommande L.A Noire är nu live


Spelbröderna botaniserar: Miner Dig Deep [XBLIG]

Spelbröderna botaniserar: Miner Dig Deep

Xbox Live Indie Games

 

80 mps


3/3


Genre: Pusselgrävande

 

/JBest of: A Normal Day

OFF TOPIC!

 

Ovanstående video är alltså Best of: A Normal Day. Det som pågår är däremot allt annat än vanligt förekommande under en vanlig dag. Antal klipp spelar ingen roll, videon är behagligt fet. :)

 


Wondercon 2011

Nördar, nördar, nördar och cosplay från Wondercon 2011

 

Cosplay från....?


Street Fighter Minifigs - Round 1Street Fighter-karaktärer som Legofigurer

Zangief, E.Honda, Ken, Ryu

av Julian Fong


Fet Ocarina of Time-medley på PVC-pipes

Så är det!

 

 

Som fetast blir den vid 2:25 när Gerudo Valley drar igång...

 

Snöigt instrument. Hur bygger man en sådan?

 

Vi vill också spela på rör...

 

 


Ugly Prince

Att prinsen från Katamari Damacy har problem kunde man gissa sig till....Ugly Prince av eattoast

Mer 16-bit fighting

Soma vs Chrono

 

 

Link vs Cloud

 

Det här kommer från ett spel som kallas Card Sagas Wars. Och jag tror att det aldrig kommer kunna bli spelbart. Med tanke på alla licenser som måste skaffas för att det här spelet ska få se dagens ljus. Vi kan bara hoppas att vi får spela det här.

 

/Emil


Gratisexemplar av Mass Effect 2 till alla Dragon Age 2-köpare


Se på fan!
Den eminenta spelutvecklaren Bioware har den vänliga inställningen att ge dig ett exemplar av Mass Effect 2, om det är så att du har köpt Dragon Age 2. Från utvecklarens hemsida:

"Thanks to gamers like you, Dragon Age II is off to a great start – breaking the 1 million mark in less than two weeks and faster than Dragon Age: Origins. We appreciate your support. As a special thank you for helping with the game's early success, BioWare would like to present you with a download code for 2010's Game of the Year, Mass Effect 2 on PC. As always, we sincerely appreciate your support and passion as we remain focused on delivering quality interactive experiences now and in the future. Look for more exciting things coming from Dragon Age, Mass Effect, and Star Wars: The Old Republic in the future, including our recent launch of Mass Effect 2 Arrival DLC.
"

Mer information om erbjudandet hittar ni här

Tack till Kristofer för tipset!

/Joakim

Galaga Legions DX - Ny trailer
Galaga Legions DX har release "inom kort" till PSN och XBLA


Pong - The MoviePong The Movie
av Steve0526

Video visar Oni [SSFIV]

Peppar du inför Super Street Fighter IV: Arcade Edition?

 

Du är sannerligen inte ensam.

 

Här har vi Oni Akuma, samt tips och annat tjafs.

 

 

Pepp, pepp, pepp!

 

SSFIV: AE beräknas komma till konsolerna i juni. Enligt ryktet.

 

/Joakim


Phantom of the Floppera

"Test run of my (d)iskette (O)rgan doing Toccata & Fugue. People have made floppy drives sing before, but this is my personal take on it. Features two 3 1/2" drives and two 5 1/4" drives connected to a PIC18f14k50 microcontroller. It interfaces to any MIDI source via MIDI over USB."


 

Phantom of the Floppera! Riktig musik det här!

Tack till Daniel för det omedvetna tipset.

/J

The Governator Teaser Trailer

The Governator är ju givetvis Arnold Schwarzenegger - och han ska framöver få sin person exponerad i ett multimediaprojekt i samarbete med Stan Lee. Vi snackar en mix av tecknad serie, animerad serie och tv-spel, som berättar om livet efter guvernörsrollen - ty det är nämligen nu vår älskade Arnold blir en officiell superhjälte.

Spana in trailern:


 

/Joakim


Gnome Chompsky: The GameEn video om den stenhårda trädgårdstomten från Half-Life 2: Episode Two

Master Chief vs. Samus Aran

Yes! Fight!

 

Master Chief vs. Samus Aran

 

 


Metal Gear DamacyMetal Gear Damacy av MuchoMucacho

Spelbröderna botaniserar: Aban Hawkins & the 1000 SPIKES [XBLIG]

Spelbröderna botaniserar: Aban Hawkins & the 1000 SPIKES

 

Xbox Live Indie Games

 

80 mps


3/3


Genre: Dödsplattform


 

/Joakim


Spelbröderna botaniserar: Decimation X3 [XBLIG]

Spelbröderna botaniserar: Decimation X3

Xbox Live Indie Games2/3

80 microsoft points

/J

PS:
Vi finns nu även på Facebook - så, gillar du oss? Gilla oss!

Alla kan spela Street Fighter!

Cripple-man mainar Chun
Vem mainar du?

Det finns ingen ursäkt att avstå världens bästa fightingspel.

/J

Lördag

Fy fan vilken gaming-lördag det har varit. Tjejen borta och tv-spel för hela slanten. Började runt sju (07:00) och tog ett break för 1 timme sedan för att laga mat. Sitter och samlar kraft för ett antal timmar till framför tv:n. Tog mig äntligen lite tid till att kolla runt vad som hänt dom senaste dagarna som jag varit upptagen med annat.

Första jag stöter på är en låt om Link. Navi sjunger ut sina känslor till Link. Jag gillar den starkt....vet inte varför.

Navi's Song (Hey, Listen!)

 


 

Sen gillade jag The Expendables-filmen och nu har tvåan fått ett datum, tro det eller ej. 17 Augusti 2012 ska filmen komma. Men den här gången ska inte Mr. Sylvester Stallone regissera filmen, bara medverka som skådis.

 


 

Plants VS Zombies IRL

 

Se videorecensionen här

 


 

 

En Pac-man tatuering på arslet

 

 


 

 

Left 4 Dead är ett spel vi gillar här. Zombieslakt i massor, kan det bli bättre? Nej säger vi. Men hur skulle det sett ut på 80-talet om spelet gjordes då? Jo det har någon fixat. Dom har gjort en de-make på spelet och efter att tittat på videon så känns det som man redan har spelat spelet...fast på 80-talet...under ett annat namn.

 

 

 


 

Moon Diver är ett spel till PSN och XBLA som nyligen fick en launch trailer. Verkar vara ett ösigt 4-spelar spel

 

 

 


 

Min broder här brukar tipsa om en del indie spel. Han brukar tips om det till mig med om vilka jag ska lira. Efter att ha sett den här trailern så insåg jag att jag måste ha det här gulliga spelet. Tänkt release på spelet är kvartal 4 detta år.

 

 

 

 


 

 

Cosplay som gott åt skogen

 

 

 

 

 

 


 

 

Forza 4 trailer har läckt ut från deras fabrik. Den här lär försvinna ganska fort men hoppas någon hinner se den. Blir intressant att se hur bra spelet är med tanke på hur bra 3:an var.

 

 

 


 

Ännu en Mortal Kombat-trailer. Nu är det Johnny Cage som presenteras.

 

 

/Emil


Nybyggd dator

Jaha... så sitter man här efter en fredagskväll beståendes av datorybyggande och även en lördagsmorgon med en till dos av sladdkoppling och allmänt svordomsorerande. Trots min allmänna manlighet är det här mitt första datorybygge, och utan en stor dos av sambons kvinnlighet hade det nog varit en större pers för den allmänt frustrerade krigsgeten som bara vill komma igång med sin nya superdator av super-awsmness.

... och nu var den igång. Världsherravälde stundar!

Steg 1:

Bygg dator

Steg 2:

?

Steg 3:

Global Domination


Ni känner nog igen jargongen vid det här laget...

 

 
/Joakim

Mortal Kombat Tag Team Trailer 2

Så var det!Fight, fight, fight!


Mega Man Universe nedlagtCapcom har informerat oss om att utvecklingen av Mega Man Universe har lagts ned.


Mirror’s Edge möter Mario?

Parkour i Mushroom-land

Torn Peach Final SmashTorn Peach Final Smash av Twilit-Arawen

RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com