Australisk justitiedomare känner sig mer hotad av "gamers" än av "bikies"

Australien har en av världens hårdaste censurlagar när det kommer till tv-spel. Många spel får inte släppas i sin orginalform utan måste helt enkelt censureras för att ens kunna komma inom landets gränser. Kommer inte ihåg alla spel som fått smaka av deras byråkrati, men för att nämna några: GTA IV, Left for dead 2, Borderland. Snart kommande AvP var för en stund också förbjudet men en överklagade dom ändrade på det.

Jag är emot all form av censur. Att censurera är ett sätt att ta bort individers rättigheter. Det borde vara olagligt att censurera andras verk helt enkelt. Borde vara olagligt att ens tänka i dom banorna.

Men nu har gamers i australien fått nog och har lämnat en hotfull lapp under dörren mitt i natten till en australiensisk domare. Michael Atkinson är mannen som fått mottagit detta brev och känner sig nu mer hotad av gamers än av bikies. Hur en liten lapp under en dörr kan ändra en sådan sak finner jag lite små roligt faktiskt.

Atkinson

 

Den här infon är tagen från news.com.au och där finns en liten mer ingående artikel om det inträffade.

/ Emil


Det här är väl ingen konst censur, censur!
-
Ur Balladen om Censuren av Cornelis Vreeswijk

Att det är obehagligt att en människa som är förbannad på en har varit nära ens ytterdörr är något jag helt klart kan relatera till. Däremot är han en censurivrare och således en man som hotar våra friheter. Här handlar det om principer. Michael Atkinson är en man med makt, och en man med makt som förespråkar censur är farlig. Livsfarlig. Gamers är i regel snälla människor, och att situationen eskalerar finner jag föga trolig. Däremot förtjänar Michael Atkinson en lapp under dörren för att förstå att folk är arga på honom eftersom han förespråkar:

CENSUR

/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails