Coin Op Eulogy

Redrapper deklarerar sin kärlek till arkaden i ett projekt för "film school"

 

Because we are not Rome. We did not fall.

 

/J


Dyrt på tradera

Vi har tidigare skrivit om NES-spelet Stadium Event i originalinplastning och NTSC-formatet som gått för ofantliga dollars på ebay. Nu får vi se om det finns någon svensk som kan tänkas hoppas på en dyr auktion på svenska Tradera. Det rör sig inte om samma spel utan ett spel som släpptes under hösten 2011. Det är Gears of War 3 Locust edition som endast släpptes i 500 exemplar. Ett intressant samlarobjekt för den ha-galne men priset är ett par månadslöner för vissa. Han begär 28000kr som är utropspriset på denna, ja, unika auktion. Finns en köp nu-knapp för 32000kr. Auktionen avslutas den 2 april så jag kommer följa upp om det finns någon idiot där ute som köper detta objekt. För mig finns inget spel som är så pass nytt i närheten av ett värde på 28000kr. Men men, världen är inte riktigt normal alla gånger.


/E

Vad sägs om en staty av Darth Malgus från The Old Republic?

Naturtrogen storlek. Vi snackar 1:1 av Darth Malgus från Star Wars: The Old Republic.

Priset ligger på ynka $6000
Sideshow Collectibles is proud to present the Darth Malgus Life Size figure. Capturing the vicious Sith Lord of The Old Republic in startlingly realistic 1:1 scale, the looming figure measures over 7 feet tall and more then 3 feet wide. Each piece is individually hand painted and finished to exacting standards, the trademark of a handcrafted Sideshow Collectibles product. Featuring a light up saber, LED light up components in the chest, collar, and wrist gauntlets, highly detailed armor, and a real fabric hooded cape; the Darth Malgus Life Size figure makes a spectacular addition to any collection.

/J

Google Maps i 8-bitar

Google drar av aprilskämtet lite tidigt och introducerar Google Maps i 8-bitar


 

Som även är en homage till Dragon Quest II

 

/J


Molyneux bevistar What Would Molyduex?

Som jag skrivit om tidigare så hålls nu i dagarna ett gamejam som går ut på att skapa spel av Peter Molyneuxs twittertvillings spelidéer. Gissa vem som valde att besöka eventet i London? Ja, just det....
Molyneux!


/J

Random Gaming-konst 6Little Mac vs Ali av Pixel Kitsch
Final Challenge av Zachary Huang
This Game Cheats av Johnny Yanok
Four Swords av Efrain Farais
8-Bit is Dead av Greg Simkins
Shigeru Miyamoto av Luis Arriola

/J

LiangHuBBB:s Funny and Cool Momtents #52

 

Det här är alltså det femtioandra avsnittet i LiangHuBBBs "Funny and Cool moments" - spelen som avhandlas är Capcoms fightinlir och man får se en hel del underhållande alternativt snygga grejer i den här serien. Något för fightingfantasten, helt enkelt.

 

/J


Ett oupptäckt "påskägg" upptäckt i Goldeneye 007


Goldeneye 007 till Nintendo 64 hyllas av många konsolgamer av den äldre skolan som det bästa FPS:et till konsol. Bland annat undertecknad. På den tiden var i princip samtliga FPS till konsol rent värdelöst skräp, någonting som ser helt annorlunda ut idag. Men att på den tiden, med en så primitiv konsol som N64:an ändå var, skapa ett så klockrent multiplayer-FPS gör att det ligger en väldigt varmt om hjärtat än idag. 4-player deathmatch med karta inaktiverad och knivarna som Golden Gun (en träff dödar). Underbara tider från den svunna barndomen.

Nu är det som så att det har upptäcks ett nytt s.k "easter egg" i spelet. Ett påskägg är alltså någonting som ligger gömt och inbakat i koden, och att det upptäcks så här lång tid efter release är helt klart spännande. Det här påskägget består dessutom av någonting så skumt som en fullt fungerande ZX Spectrum-emulator med tio funktionella spel. Rare utvecklade under tidigt åttiotal en del spel till den maskinen, och tydligen har emulatorn utvecklats som ett sidoprojekt under utvecklingen av Goldenye för att ta reda på om en sådan emulator gick att skapa till ett Nintendo 64. Vilket det gjorde.

Men, istället för att ta bort koden från spelet så inaktiverade bara Rare åtkomsten till emulatorn och spelen. Nu har ett fan skapat en patch som återaktiverar tillgången till emulatorn. :)

/Joakim

Via: Kotaku

Mega64: "INDIE GAME THE MOVIE" *RECUT*Yeee...

/J

Fez kommer fredagen den 13 april

Det efterlängtade indiespelet Fez har fått ett releasedatum. Fredagen den 13 april kommer spelet och kommer kosta 800 microsoftpoäng. Tyckte det var lite dyrt för ett indiespel men det släpps till Xbox Live Arcade och inte till deras indiesektion som dom har. Det kommer bli spännande att spela det spelet. Sett fram emot det väldigt länge.


Fez - 13 april - XBLA


/E

Spelbröderna Mikrorecenserar: Crusader Kings II

Mikrorecension av Crusader Kings II

Tvungen att ha en till WIN i samlingen, men snart öser jag på med mer fails... :)

/Joakim

Recension av Kingdoms of Amalur: Reckoning

Spelbröderna Recenserar:

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Windows, Playstation 3, Xbox 360


Reckoning is an epic, open-world role-playing game that gives fans their first experience with Kingdoms of Amalur, a new universe imagined by R. A. Salvatore, brought to life by Todd McFarlane, and designed by Ken Rolston and his team at Big Huge Games... Reckoning will offer unrivaled RPG action combat, seamlessly integrating magical and melee attacks into an innovative and visceral experience. Reckoning includes hundreds of quests, characters, creatures, weapons, and spells.


Release: 9 februari 2012

Genre: RPG

/Joakim


PS: Och som vanligt vill vi gärna uppmuntra er till att prenumerera på kanalen om det är så att ni uppskattar vårat videomaterial.

Playstation 4-rykten, ska man tro på dom?

På kotaku har men presenterat vad den nya Sony-maskinen kommer att handla om. Självklart i såna här fall är det endast rykten och ännu mer rykten plus en snutta spekulationer. Utvecklingsnamnet på maskinen är tydligen Orbis, om vi nu ska tro på det. Den är även tänkt att komma julen 2013, typ.

Den kommer inte vara bakåtkompatibel. Det är väl inte hela världen kan tyckas. Det som jag oroar mig mest över är själva hanteringen av spelen till maskinen. Precis som ryktena runt Microsoft nya maskin att den helt ska bli digital så är det liknande info till den här maskinen. Jag är väl från det gamla gardet som gärna vill äga produkten fysiskt som jag köper och inte bara hyra den så länge någon vill ha en server för själva spelet. För det är ju även så att man kan köpa spelen fysisk på skiva men måste då installera det på maskinen och knyta den till ett PSN-konto för att ens kunna spela spelet. Och just ja, man måsta alltid vara online för att kunna spela spelet. Det här är ta mig fan riktigt jävla illa att alla spelutvecklare går åt det här hållet. Alltid online är skräp. Det är så många faktorer som gör det till en fet stor negativ faktor.

Om det blir så här med alltid online för att ens kunna spela ett spel man betalat med sina surt förvärvade rubels, så kommer Sony/Microsoft/Nintendo hamna illa till. Hela grejen blir att man hyr ett spel så länge tills något spelföretag väljer att fimpa ner en server som spelet ligger på och då är allt kaputt. Då är det borta. Finito. Sayonara. Bye bye. Det finns en fördel är ju att om man tar bort all tillverkning, distribution, mellanhandel så borde ju då spelet bli bra mycket billigare. Ser en prisklass på under 200kr rimligt för att hyra spelet ett par år. Men det vet vi alla om att profithungriga företag kommer ta fullt betalt för spelen som du inte ens kommer få äga. Om det blir så här kommer jag få hitta en ny hobby. Jag kan inte stödja en sån här utveckling av spelbranschen.Som vanligt kommer det ifrån en "pålitlig" källa som inte kan tala öppet om maskinen. Läs hela ryktet här

/Emil

Sim City 5 - online-DRM och utan support för moddar


Idag har vi fått väldigt dåliga nyheter vad gäller den efterlängtade uppföljaren till Sim City som kom för en sisådär tio år sedan. Till att börja med har vi fått veta att spelet kommer att innehålla always online DRM, vilket i realiteten betyder att du konstant kommer att behöva vara online för att få lov att spela din köpta produkt. Idiotiskt och värdelöst är bara förnamnet och då kan ni gissa hur retarderat efternamnet är.

Vi har dessutom fått veta att Sim City 5, initialt, inte kommer att ha stöd för några moddar. EA funderar på att implementera det efter spelets release i 2013 men än så länge är ingenting helt bestämt. En EA-smurf uttalar sig om att "Vi är inte idioter", då moddingscenen är en anledning till Sim City 4:s långa livslängd.

Men... med tanke på always online DRM så anser jag faktiskt att ni är idioter. Elaka sådana, dessutom. Tyvärr.

/J

Studie: Gamers har större belöningscentra i hjärnan

En ny studie från Charité Universitey of Medicine i Berlin har dragit en länk mellan tiden en person spenderar att spelaspel och förstorade belöningscentra i hjärnan. Studien publicerad i Translational Psychiatry utfördes på folk som spelar väldigt sällan och så kallade hardcore-spelare. Slutsatsen är att hardcorespelare har större belöningscentra i ventrala striatum än folk som inte är benägna att spendera större mängder tid med spel. Forskarna ska även ha noterat att även om en gamer misslyckas i ett spel, så upplever vederbörande likväl stimulation. Den här typen av stimulation ska dessutom vara vanlig hos folk som är hasardspelsmissbrukare, men studien drar ingen definitiv slutsats om att gaming i sig skapar större belöningscentra, bara att dessa korrelerar med varandra.

Läsa mer kan man göra på den här artikeln hos Brock Press.

/J

Factual Game Facts About Facts

Factual Game Facts About Facts är en kort animerad serie som går på youtube (machinimas kanal för att vara specifik) där vi har en karaktär som träffar och samtalar med spelkaraktärer med varierande framgång, alternativt interagerande spelkaraktärer i mellan. Till dags dato har det släppts tretton stycken Factual Game Facts About Facts och nedan finner ni ett par av det roligare slaget.


 

Occupy Bowser's Castle Enlightened the Minions

 

Bowser's minions demand changes to how they operate.

 

 


 

Peppy Fell off the Wagon

 

Peppy visit's Fox to rekindle an old friendship

 

 

Mario gives horrible interviews


Mario's limited vocabulary ruins any conversationLittle kids shouldn't play online shooters


Sometimes they're just too young.


Fler ser ni i kanalen för Factual Game Facts About Facts

/JLara spelar Guile's theme på fiol

Ett av världens bästa teman. Yee.Glöm inte 720p

/J

....


8-Bit Pale Ale

8-bitar bira!Just like those classic video games we all grew up with, 8-Bit Pale Ale is spectacularly simple at first glance yet remarkably fun and complex when you get into it.  Our Hop Rocket infuses the character of Austrailian grown Galaxy Hops into an American Pale Ale, giving a unique tropical, almost melon aroma in a classic American style.

ABV: 5.2%
IBU: 40
Malts: 2 Row, Victory, Vienna & Munich
Hops: Magnum, Centennial, Cascade & Galaxy

 

Tallgrass Brewing CO


Spelnyheterna v. 12

Anledningen till att förra nyhetsveckan summeras först tisdag / natten till onsdagen är av den enkla anledning att jag har varit i Rom och druckit massa alkohol och glott på gamla byggnader och jagat iväg zigenare som försöker pracka på en paraplyer var femte meter. Det här är alltså spelnyhetsträsket summerat för vecka 12.

Blizzard
har funderingar på att släppa World of Warcraft till iPhone, om företaget kommer fram till en bra lösning på konverteringen. Samtidigt har producenten John Largrave bekräftat att The Old Republic antagligen tagit en del spelare från WoW.

Ofta talar man om AAA-titlar när man snackar storspel, men nu söker Microsoft folk till en AAAA-titel. Är fyra A:n ett för mycket? Det återstår att se.

Nyreleaserna av Baldur's Gate I och II är en del av ett långsiktigt mål som slutar med ett tredje spel i serien. Vi håller tummarna för att det bli så, då Baldur's Gate II är något av det absolut bästa någonsin.

Free-to-play-spelet World of Tanks drar tydligen in cirka 70 miljoner i månaden, med 20 miljoner registrerade spelare, varav cirka en tredjedel har betalat för någon form av innehåll i spelet. Företaget som står bakom det populära spelet har utökat från 120 anställda till 850. På tal om mikrotransaktioner så kommer Guild Wars 2 inte att ha någon månadskostnad, men mikrotransaktioner för att dra in profit.

Över en miljard matcher har spelats i League of Legends. Fler lär det bli.

Det har släppts en patch till Batman: Arkham City som tydligen åtgärdar allt från korrupta sparfiler till allmänna grafiska texturförbättringar. Playstation 3 fyller fem år i Europa - som att någon pallar bry sig... Däremot så har finska Remedy Entertainment börjat söka folk till ett next-gen-spel, så vi håller tummarna på att vi inte behöver dras med den här generationen i fem år till. På tal om Remedy så blir PC-versionen av Max Payne 3 ingen portning av konsolversionen. Jävligt positivt för oss som sitter med okej hårdvara, med andra ord.


Telltale Games håller som bekant på att utveckla spel baserad på den populära serien The Walking Dead. Hela fem stycken episoder ska släppas, och härförleden kom någon fattig trailer till det som antagligen blir rent skit. Men! Skulle det nu vara så att du peppar mycket inför det här så har du möjligheten att själv bli porträtterad som Zombie i spelet, i utbyte mot att du förhandsbokar det. Smart.

Amerikanska kongressledamöter har lagt förslag om att man ska införa varningstexter på tv-spel, precis på samma sätt som t.ex ciggpaket. "WARNING: Exposure to violent video games has been linked to aggressive behavior" ska det tydligen stå. Personligen anser jag att amerikanska kongressledamöter borde ta tag i sitt ruinerande imperium framför att sprida propaganda på elektroniska produkter. I Australien så har ett förslag äntligen röstats igenom i representathuset om att tillåta spel med en åldersmärkning på +18. Ett framsteg för Australien som är ökända för deras stenhårda spelcensur.

Dan Houser, en av grundarna bakom Rockstar, har nyligen köpt Truman Capotes gamla villa i New York till det rimliga priset av 12,5 miljoner dollar.

Notch har förövrigt uttalat sig om att hans nästa spel eventuellt blir ett open-world-rymdspel i en intervju med amerikanska PC Gamer, i stuk med Elite. Om så blir fallet kommer han att släppa det som han gjorde med Minecraft, långt innan spelets release - där betalande kunder får tillgång till uppdateringar efterhand. På tal om Minecraft så släpps Xbox-versionen den 9:e maj och kommer att kosta 1600 msp.

Att Resident Evil-serien gått från skräck till action är ingen som missat, och nu har Capcom bekräftat att så är fallet - med enda motiveringen att action drar in mer pengar än skräck. Värdelöst.

Till slut så avrundar vi med glädjande nyheter: Ockerkedjan Game har gått i konkurs! LÄNGE LEVE!

/Joakim

"Impracticality" Combo Video [SSFIV: AE]

 

Videon är döpt till Impracticality av den enkla anledningen att svårighetsgraden i combona är inte på något sätt relaterade till vilken mängd skada dessa gör. Men, snyggt är det. :)

 

/J


Sexistisk reklam för Farming Simultor 2012 till 3DS

Till att börja med är det givetvis rent horribelt att ett spel som Farming Simulator lyckas leta sig utanför PC-träsket, ännu värre blir det när man använder sig av sexistisk reklam för att locka spelare. Som man känner jag mig helt klart uttnyttjad./J80s Video Game Food Commercials

montage of 1980s video game commercials involving food, including fast food places such as McDonald's and Arby's to cereals, pastas and more.

Look for Pac-Man, Mario, Donkey Kong and others. Also look for a young Christian Bale in one of the Pac-Man Cereal commercials and a young Mark-Paul Gosselaar in the Donkey Kong cereal commercial.

 

Jag hatar reklam på alla sätt och vis - nu ännu mera intensivt än tidigare.

 

/J


SMBC Theater - Existential Crisis and Dragons

Hehe..

/J


PS: Har varit i Rom ett par dagar. Därav lägre aktivitet på blöggen..

Fusk!?


Dragon's Dogma gameplay


Ett nytt Eternal Darkness?

"We're really excited and we're working on our next generation stuff. We're working on an IP that's our most requested and we're really excited about that."

Ja precis det där sa Denis Dyack på Silicon Knights i en interjuv nyligen borta på gameindustry.biz. Han har också tidigare pratat sig positivt till att göra en uppföljare till det spelet. Ni som inte vet vad det är för spel så är det en psykologisk skräck spel till gamecube. Det var mycket skumma och många intressanta inslag i det spelet. Nu kan vi ju bara hoppas han menar det här spelet och inte bara snackar goja och menar Too Human som är skräp. Hela artikeln handlar egentligen om det spelet och stämmningen mot Epic om deras unreal engin motor. Det bryr jag mig inte om utan hoppas på ett nytt Eternal Darkness

/E

Stallion 83 har nått 700k i gamerscore

 

En imponerande prestation

 

/E


Våren är här


Döden i Super Mario


Trailers

Far Cry 3

 

Prototype 2

 


Baldur's Gate till Ipad!

Ett av världens bästa PC-rollspel, någonsin, kommer du som ung scrub att kunna få uppleva på din Ipad till sommaren. Inte nog med att det är en av världens bästa spel redan som det är, du kommer få tillgång till nya karaktärer och annat nytt tjafs. SKITSAMMA! JAG ÄR SÅLD! GE MIG NITTIOTALET ÅTER! BALDUR'S GATE!Boo points, I punch - it's a very simple relationship, but it is effective!

Boo och Minsc. Jag får en tår i ögat...

/J/J

Kickstartern till Wasteland 2 nådde precis 1,5 miljoner papperspengar

Häromdagen skrev jag om kickstern till Wasteland 2 där spelstudion InXile Entertainment gick ut och tiggde pengar för att kunna skapa en uppföljare till spelet Wasteland som hade release 1988. Syftet var, efter Double Fines sjuka framgångar, att samla in minst 900-tusen dollar, för att finansiera en uppföjare. Med 25 dagar kvar av insamlingen så har spelet dragit in 1,5-miljoner dolllar. Insamligen påbörjades bra, då företaget hade dragit in 50% av deras minimum in loppet av ett dygn. Tydligen ska utvecklarna ändå ha varit nervösa, trots att en rik individ gick in och sa att han skulle sponsra det om pengarna inte kom in. I samma veva får utvecklarna ett mail från en person som spelade en piratkopia av spelet när han var liten. Kontentan var: "Eftersom jag inte betalade då, så kommer jag stödja er nu".

Den personen gav en donation på 10-tusen dollar. 66-tusen svenska riksdaler. Efter goodwill som skapades för nästan 25-år sedan, till ett spel som majoriteten glömt bort. Det, mina vänner - det är kärlek.... och respekt.

Det här tillsammans med Double Fines snyltande är helt enkelt sagan om kärlek. Förtroendet till folk som gjort saker och ting bra förut. Det behövs inga mellanhänder i den värld vi lever i idag. Bara förtroende. För, har du förtroende - får du kapitalet. Go gaming!


 

/JThe King of Fighters släppt till Android idag

SÅ ÄR DET!
SNK Playmore har idag släppt en version av King of Fighters 13 till Android-plattformarna med namn "The King of Fighters Android". Spelet frontar 20 spelbara karaktärer (varav alla är, som brukligt, rippofs av Street Fighter- och Tekken-karaktärer) och spelet använder sig av den virtuella joysticken för maximal precision... IN YOUR ASS! Jag har inte prövat det här, och risken är hög att jag inte gör det heller. Fighting är för konsol, med pad med ordentligt styrkors eller för arkadsticka. Spelet kostar 4,99 dollar. Stöder förhoppningsvis multiplayer. Det är information som inte är inkluderad någonstans.  Här kan ni läsa mer och bilda er en egen uppfattning.

FIGHT!

/J

Freddie Wong - An Inconvient Truth

 

You know, in the future you think that you don't need this crap? This is exactly what happens. EXCEPT IT SUCKS!

 

"The dark age of gaming is coming"

 

Yeee!

 

/J


Pacman's RevengePacman's Revenge av Tiwyll

Dorklybits: Final Fantasy VII ControversyNeo Bah... Beh...

/J

Katolsk präst lagrade barnpornografi på Nintendo DSVar é barnen!?

En katolsk präst från Kalispell, Montana, USA har blivit anklagad för at inneha barnpornografi. Egentligen ingenting nytt under solen där vad gäller dessa ökända förövare gentemot barn, men det som sticker ut något i den här historien är att allting startar med ett Nintendo DS.

En kvinna köpte ett Nintendo DS från den 67-åriga katolska prästen vid namn Rudolph Carl Bullman och i oktober 2011 ringde hon polisen för att informera om att hon funnit nakenbilder på småpojkar på hennes handhållna konsol.

Den 16:e december 2011 blev prästen förhörd av polisen och då erkände att han att använda sitt DS för att titta på bögporr på internet, men att han bara besökte hemsidor som konstaterade att alla bilder var tagna på individer över 18 års ålder. Han medgav även att han porrsurfade med hjälp av sin dator, och lät samtidigt polisen söka igenom denna.

Naturligt nog, med tanke på att det är en katolsk präst vi snackar om, så hittade polisen bilder där ungdomar mellan 12 - 18 år poserade nakna eller hängav sig åt sexuella akter av diverse slag. En analys av datorn ledde till att man hittade 23 barnpornografiska bilder lagrade i cache-filer och ytterligare 23 olagliga bilder från borttagna jpg-filer.

Bullman fick lämna kyrkan när detta uppdagades och nu kan ett 10-årigt fängelsestraff och böter på 10-tusen dollar vänta om han fälls för brottet. Rättegången hålls den 29:e mars.

I framtiden kommer nog dumfan att tänka efter lite före han säljer ett medium med datalagring... och samtidigt hoppas jag att han för evigt får brinna i helvetet.


Nero promotar nytt album med spel

Londonbaserade dub-step bandet Nero promotar sitt nya album  på deras officiella hemsida med hjälp av en Streets of Rage-klon, samtidigt som man har möjlighet att lyssna på fyra av deras nya låtar till klassisk sidoscrollande beat'em up i åtta bitar. Ett trevligt tilltag för att få folk att lyssna på deras nya alster. Själv lyssnar jag inte på dubstep, men möjligheten att bara få uppleva en liten Streets of Rage-känsla gjorde att jag självmant besökte sidan och lyssnade på två låtar.

Smart marknadsföring med andra ord./J

Via: Purple Revolver

Assassin's Creed drar till Bollywood

När man ser dom här klippen så ser man också tydligt vart ifrån dom har fått inspirationen ifrån. Både med hur huvudkaraktären ser ut och vad som sker i klippet. Men bollywood bruker inte ha så himla hög produktionsvärde för oss utanför landet. Dom har en suspekt filmkultur i indien. Men men det här är klipp 1 av 4 och dom andra ligger också på youtube.

 

/E


The Walking Dead gameplay
Spelet ser inte ut att bli så intressant. Verkar vara uselt spel rent speltekniskt. Det är blir att undvika.

/E

The Walking Dead - Debut Trailer

Första trailern till The Walking Dead - The Game

 

Tyvärr har jag väldigt svårt för att tro att det här blir ett bra spel, med tanke på hur jävla värdelöst Telltale Games senaste titel - Jurassic Park: The Game de facto var. Det här floppar stenhårt. Helt övertygad. Spelet ska dessutom släppas i 5 episoder. FEM! Helt värdelöst.

 

/J


SimCity Insider's Look GlassBox Game Engine - Part 1

 

Insider's Look at the new Glassbox engine powering the next SimCity game. SimCity Gameplay Lead Dan Moskowitz describes the concepts of Resources, Units, Maps, and Agents and how they affect the complex simulation behind SimCity.

 

Jag vill bygga. BYGGA!

 

/J


Tetris WorldTetris World av Bartotainment

Mega Man Dies At The End - Top Balloon

 

Fuck you, Ballon-fighter..


Capcom skiter i det blå skåpet (SFxT)

Capcom är ett företag jag alltid har haft väldigt stor respekt för. Det är ett företag med anor som bara osar kvalité. Vi snackar Street Fighter, Mega Man, Gun.Smoke, Resident Evil, Strider, Darkstalkers, Super Puzzle Fighter II Turbo, Devil May Cry samt mängder med mängder av uppföljare. Att spelstudion har öst ur sig uppföljare för att kapitalisera på en framgång är ingenting jag direkt höjt ögonbrynen för. Ett företag är alltid ute efter profit och vinstmaximering. Men, ibland blir det bara för osmakligt.

Som en del av säkerligen har uppmärksammat så finns det tolv låsta karaktärer på skivan till Street Fighter X Tekken som kommer att släppas som DLC, i höst. Inte nog med att vi får vänta ett halvår för att ta i bruk färdigutvecklade karaktärer som redan finns på skivan bara för att dessa ska vara "exklusiva" till PS Vita-versionen - vi ska dessutom punga ut 1600 microsoft points för det. Det motsvarar cirka 20 dollar. 135 kronor... För något som redan finns på den fysiska skivan. I realiteten är det alltså 135 kronor för en upplåsningskod som ger fansen tillgång till tolv stycken färdigutvecklade karaktärer. Samtidigt kommer ytterligare DLC att släppas som ger karaktärerna tillgång nya dräkter, färger och gems av varierande slag. Dräkterna kommer att kosta 1 dollar styck, 12 färger kommer att släppas gratis, därefter ytterligare 48 som man måste betala för. I slutändan blir det väldigt mycket pengar för någonting som redan ligger färdigt på skivan.

Här befinner vi oss alltså i en situation där mer än 30% av innehållet i spelet är otillgängligt, och där vi som konsumenter förväntas att hosta upp med ännu mera av våra surt förvärvade slantar för att få tillgång till det som bör klassificeras som det kompletta spelet - och det med den enda anledningen att Capcom ska fortsätta håva in pengar på spelet och det utan att lägga någon extra energi på det. Och det samtidigt som folk med lite datorskills redan har tillgång till allt, och dessutom lirar med låsta karaktärer på Xbox Live:


Blanka och Jack-X, ranked match

 

Att vi som lirar på Xbox 360 dessutom inte har tillgång till "scrambled mode", spelläget där man spelar i team med en kompis lokalt mot två motståndare online, medans Playstation 3-spelarna har det gör den här soppan mer komisk. I synnerhet när Capcom först skyller ifrån sig på att "det inte går" att få till det till Xbox 360, samtidigt som ett spel som Mortal Kombat redan har stöd för just den funktionen - och samtidigt inte har några som helst planer på att försöka patcha upp det.

 

Allting är bara så jävla svagt. Fy, Capcom.

 

/J


The Magic Of Poongko

Glöm inte HD-kvalitet!The Magic of Poongko är en video skapad av YogaFlame24 och den senaste installationen i serien kom för snart ett år sedan. Det här är en trevlig video, med gameplay från Poongko, en svinigt bra Seth. Låten och slakten passar finfint tillsammans.

/J

Spelnyheterna v. 11

Egentligen skulle den här summeringen av spelträsknyheterna har visat sitt vackra anlete redan igår, men mitt tangenbord råkade dö den ökända öldöden i lördags. Så kan det gå. En kul sak är dock att när man köper ett så kallat "tastatur" (norska för tangentbord) så får man ett med svensk tangentuppsättning. Fräsigt är bara förnamnet, och det är bra att norrmännen själva fattar vilka som är herrefolket i norden. ;)


Vad har hänt under vecka 11, då!?


John Romero, en av legenderna bakom Id Software, twittrade härförleden som respons till någon stackars mupp att han inte gett upp tanken på att skapa ett old-school FPS. Det enda vi vet än så länge är att det inte kommer att vara en uppföljare till Daikatana.

En massa tönt-tomtar har varit så upprörda över slutet i Mass Effect 3 att det startats en insamling för att försöka få Bioware att släppa ett nytt slut till spelet. Själv är jag av åsikten: orka bry sig. Bioware har förövrigt avslöjat planer på ett Mass Effect-FPS. Något fan har dessutom anmält EA och Bioware för falsk marknadsföring till USA:s motsvarighet av konsumentverket. Herrejöss....

Den 22:e mars släpps den fanskapade Wing Commander Saga: The Darkest Dawn, helt gratis och skapat i Freespace 2-motorn. Det här fanprojektet har varit under utveckling i 10 år, så det är en stor händelse för fans av Wing Commander.

Minecraft-Notch, den rika knösusen, har uttalat sig om att det kan vara kul och intressant att finansiera en uppföljare till Dungeon Keeper. Det skulle alltså bli den tredje inkarnationen i serien. Vi håller helt klart tummarna, då Dungeon Keeper är klassiskt skit. På ett helt annat tema så har han även uttalat sig om att det nog är poänglöst och meningslöst att försöka toppa framgången med Minecraft. Helt klart en sund syn på saker och ting från denna ödmjuka man.

Mastodontstrategiserien (långt ord) Total War kommer att få en mobil spinoff med namn Total War Battles: Shogun till Android och iOS. Spelet kommer att innehålla en kampanj på 10 timmar och även ha stöd för multiplayer för upp till två spelare.

Alan Wake har tydligen sålt över 2 miljoner exemplar till PC och Xbox 360. Välförtjänt.

Turn 10, spelhuset som utvecklar Forza-serien har tydligen sökt folk för utvecklingen av "next generation games". Den nya konsolgenerationen börjar således att närma sig, även om det som minst är ett år kvar tills dess. Microsoft har i allafall inga planer på att visa upp sin nya Xbox på årets E3-mässa.

Diablo III
har som bekant fått ett releasedatum, 15 maj. Ett spel många peppar inför. Jag håller tummarna och hoppas på att inte bli besviken (igen).

Baldurs Gate får en uppdatering vid namn Baldur's Gate: Enhanced Edition med release i sommar. Det här peppar jag som fan inför, kan jag lugnt konstatera. Baldurs Gate II är ett av världens bästa spel, alla kategorier.

EA Games-chefen Patrick Söderlund har offentligt yttrat tankat om att framtida Battlefield-spel kan bli prenumerationsstjänster. Inget konstigt med det, egentligen, då aktiebolag endast är ute efter vinstmaximering. Tyvärr tror jag att hela spelindustrin är på väg åt det hållet.

Obisidan har fått sparka 20-30 anställda, vilket tydligen berör spelets utvecklingsprocess av South Park: The RPG. Företaget har dessutom fått lägga ner utvecklingen av ett "next gen"-spel, vilket jag däremot bryr mig mindre om. Bara South Park-rollspelet får se dagens ljus så är jag nöjd.

Den tidigare Playstation-chefen Phil Harrison går till Microsoft och kommer framöver att ansvara för Microsoft Studios europeiska sektion. Vi snackar spelhus som Rare och Lionhead Studios under den fanan.

En branschkälla med insikt i saker och ting har fått ryktet att gå om ett Elder Scrolls-mmo. På tal om Elder Scrolls så patchas Skyrim till 1.5.

Det snackas mycket om DLC och dess allmänna ondska, men en glad nyhet på den fronten är att Ninja Gaiden 3 får kostnadsfritt DLC efter release. Väldigt bra. Och ja, jag tittar på dig, Skitte-Capcom. :(

Roligare än så var det inte.

/Joakim

Halo 4: Making Halo 4 first look


Mists of Pandaria videos

Expansionen till WoW, Mists of Pandaria som ska dyka upp i år om jag minns rätt så har det kommit en del nya videos. Det är lite smått imponerande att efter 7 år sedan spelet släpptes i sverige så är det fortfarande mycket populärt. Jag har själv återtvänt till spelet i 3 omgångar. Här är 4 fräscha videos.


 

 

 

/E


If Darth Vader had a kilt, bagpipes and a unicycle

OFF TOPIC

 

 


Superfield Bros. 3

Battlefield 3 med ljud från Super Mario Bros.


 

Jag tycker det är så vackert, på något sjukt sätt. :)

/J


Spelbröderna Botaniserar: Wizorb [XBLIG / PC]

Spelbröderna botaniserar:

Wizorb


Xbox Live Indie Games, PC

Pris: 240 microsoft points

Genre: Breakout-klon

Release: september 2011

/Joakim

STREET FIGHTER (SFxTK) Vega VS Jun

Live Action!

 

Jun (Tekken) and Vega (Street Fighter) face off in a fight to the death. As these iconic figures clash in the gritty world of organized fighting, the distinction between the game and reality blurrrrr

 

Trevlig video. :)

 

Även om deras moves är fucked-up.

 

/J


What Would Molydeux?Här om dagen skrev jag om molyjam, det galna programmerings-eventet som tillägnas Peter Molyneuxs twitter-alter-ego PeterMolydeux som under tidens gång twittrat om en del intressanta spelidéer. Eftersom det här är Internet, och Internet är Gud, så har saker och ting eskalerat något och eventet har nu döpts till What Would Molydeux?

Till att börja med har det blivit ett internationellt event. Det startade med San Francisco. Nu har New York, Seattle, Boston, Los Angeles anslutit sig - men bara jänkare gör ingenting internationellt, så det kommer även att hållas ett event i Melbourne, Australien - Brighton och London, England samt Montreal i Kanada. Eldsjälar i andra städer lär säkert försöka dra igång någonting, så det skulle inte förvåna mig det minsta om det antalet events utökar de närmsta dagarna.

Riktigt kul blir det dock när Peter Molyneux twittrar följande:Han har alltså planer på att delta.

Älska Internet!

/Joakim

GonZa segrar i SM-kvalet i Malmö, Super Street Fighter IV: AE

Jag och GonZa har i forntiden haft det väldigt kul tillsammans. Många berusningstillfällen framför TV:n med Street Fighter IV och dess senare inkarnationer med mängder av alkohol. Dessutom har vi haft så pass trevligt att vi har spelat SSFIV á 200 tum på en vägg på Möllevångsfestivalen 2010 och en massa annat tjafs. Det var ett tag sedan vi senast gjorde en video med lodis-GonZa, men nu står denna herre som segrare vid SM-kvalet till Super Street Fighter IV i Malmö - the return är på gång alltså! :)
Grattis GonZa!


Edit: Först hittade jag ingen fräsig bild från eventet, därav ovanstående, men nu har min tant lokaliserat en användbar bild från @Esportsm på twitter
Mannen, myten, GonZan

/J

Battlefield 3 NES Edition

 

Battlefield 3 med NES-musik. Ascoolt.

 

Låtarna är tagna från Journey to Silius, Contra, Top Gun och Batman

 

Shouts till Tommy!

 

/J


Lollipop Chainsaw trailer


Modern Warfare 3-lirare slaktar motståndarlaget

Modern Warfare 3-lirare slaktar motståndarlaget medans resten av hans lag fegar.


 

/J


Mortal Kombat VS Street Fighter flash mob

Härjning med cosplay från helvetet i New York


Trailers

Dirt: Showdown

Tales of Graces F

 

 

Ninja Gaiden 3

 

 

Darksiders 2

 

 

Dead or Alive 5

 

 

FEZ

 


Baldur's Gate Enhanced Edition annonserad.

Announcing Baldur’s Gate: Enhanced Edition™

March 15, 2012

Atari, Wizards of the Coast, and Overhaul Games are pleased to announce work has begun on the Enhanced Edition of Baldur’s Gate and Baldur’s Gate II.

 

Since its initial release in 1998, Baldur’s Gate has entertained millions of fans around the globe, and has received countless awards. This classic saga of mystery, intrigue, and adventure has set the standard for Dungeons & Dragons® computer roleplaying games ever since.

Re-forged by Overhaul Games

Overhaul Games has assembled a talented team of artists, programmers and designers to enhance this timeless classic. To remain true to the spirit of the game, the team includes original Baldur’s Gate developers.

Relive the most epic story ever told

Baldur’s Gate: Enhanced Edition™ and Baldur’s Gate II: Enhanced Edition™ will feature a re-forged version of the Infinity Engine with a variety of modern improvements.

The greatest roleplaying game of all time, enhanced

For all information regarding Baldur’s Gate: Enhanced Edition™ visit www.baldursgate.com, for press inquiries contact baldursgate@beamdog.com.


Diablo III kommer den 15 maj

Ja som ni säkert sett eller läst på andra sidor så kommer Diablo III den 15 maj. Är man då pepp inför den här releasen? Nja jag är lite tveksam. Spelet grafiska stil har jag inte gillat enda sedan dom första bilderna. Det är inte lika ondskefull grafik längre. Det är viktigt för mig. Den känns inte lika äkta som den gjorde i ettan, inte samma känsla. Sen har det som vanligt strykt massa grejer under resans gång som dom har sagt att dom ska ha med. Att LAN funktionen är borta är negativt. Att inget off-line spel är möjligt är för mig löjligt. Ingen PvP vid release. Även auktionshuset med riktiga pengar har fått stryka foten om jag minns rätt. Vet inte om spelet helt enkelt håller måttet. Skärpning Blizzard.

Street Fighter X Tekken-replays med Poongko, Bonchan, Inco m.fl

En video med replays som visar hur det bör se ut när man köttar i Street Fighter X Tekken. Trevligt tidsfördriv för oss som nördar ner oss i spelet.

 

Glöm inte 720p

 

 

Poongko (Ryu x Ken) vs izayoi MATOI (Ken x Lili)

Amiyu (Sagat x Juri) vs UWA Take4 (Rufus x Hugo)

Kiryu Tsikimiya (Akuma x Xiaoyu) vs akra01 (Jin x Juri)

Ichi★ (Ken x Law) vs Unyuu Unyuu (Nina x Akuma)

Bonchan (Ken x Akuma) vs MENMA29 (Ryu x Raven)

Inco (Bob x Rufus) vs tawarazawa (Kazuya x Law)

 


Duck Hunt-slips

DO WANT!Stenhård!

Av: Maya-Plisetskaya

Mega64: UNCHARTED 3

 

Rocko uses the Mega64 system to become Nathan Drake, discovering the ancient relics of "annoyance" and "public shame." What perils will he face when fighting through his poisoned bloodstream?


Molyneuxs fejkade twitterkonto inspirerar till gamejam

Peter Molyneux (Fable, Dungeon Keeper, Populous, Theme Park osv...) har en twitter-dubbelgångare som går under namnet PeterMolydeuxNOT som under en längre period twittrat ut konstiga spelidéer som borde förverkligas. Folk tycker tydligen hans små spelidéer är så intressanta att twitterkontot har nästintill 29-tusen följare. En spelidé som det twitterkontot har kommit på har redan realiserats i indietiteln Good Bye, My Love. Tweeten som inspirerade spelet ser ut som följer: "Game where an asteroid is about to hit earth, the aim is not to stop it but to say goodbye to every family member. You have 120 of them." - vilket ger en liten indikation om hur idéerna ser ut.

Nu är det tydligen så att ett gäng spelutvecklare av olika slag tycker att det finns fler bra spelidéer som borde realiseras och har dragit igång ett gamejam vid namn mollyjam, där utvecklarna under två dagar (31 mars och 1 april) i San Fransciso ska skapa ett par av dessa titlar.

Personligen finner jag det väldigt underhållande att se vad småsaker som ett fejkat twitterkonto av en "spellegend" kan leda till. Här har ni ett par andra tweets:
/Joakim

Via: Kotaku

Spelbröderna Botaniserar: Homeless

Spelbröderna Botaniserar:

Homeless


Xbox Live Indie GamesI Homeless är du en hemlös som ska tigga pengar.

Pris: 80mps


/Joakim

Paid Reviews: Critics or Conmen? Gaming's Ad-verse Situation

This is a summary of the circumstances which have made video game criticism a laughingstock.


Ett elva minuter långt filmklipp som tittar på det där med hur spelföretagen påverkar spelrecensenter till att ge höga betyg. Inget nytt under solen för det kritiska ögat, men ändå värt en titt om det är så att man faktiskt litar på spelsajters evigt höga betygssättning av medelmåttiga spel.


 

/J


Kickstarter till Wasteland 2 är igång

Double Fine Adventures har som bekant håvat in donationspengar via Kickstarter. Det återstår ungefär en timme av insamlingstiden, och företaget ligger än så länge på osannolika $3,236,526. Det är stora pengar det.

Nu är det som så att spelstudion Inxile Entertainment har inspirerats å det grövsta av Double Fine Adventures framgångar och har nu startat en Kickstarter för en uppföljare till kultspelet Wasteland från 1988. Det spelet kommer givetvis att uppbära titeln Wastelands 2. Deras mål är att uppnå 900-tusen dollar. Det har inte ens gått en dag och än så länge har företaget dragit in $313,485 från totalt 5,686 individer. Här går det verkligen undan. 34 dygn återstår och mer än en tredjedel av insamlingen är fullföljd.

Ett nytt sätt att finansiera spel har helt klart fötts.

Trailer för insamlingen:
Wasteland 2 is the direct sequel to the first ever post-apocalyptic computer RPG. The original Wasteland was the inspiration for the FALLOUT series of games, and the first RPG to allow players to split parties for tactical considerations, to face players with moral choices, and to make them deal with the consequences of their actions. It was the first to provide far more than the one-key-for-one-lock style of puzzle solving. It was groundbreaking, which is why IGN named it one of the top 25 PC games of all time, Computer Gaming World named it the Adventure Game of the year in 1988, and it was short-listed for inclusion in the Smithsonian Institution’s current “Art of the Computer Game” exhibition.

/Joakim

Katamari Damacy cover

/E


Double Fine har nästan dragit in 3 miljoner dollar

Ingen gamer kan ha missat Tim Schafer och Double Fine Adventures fenomenala framgångssaga med deras offentliga tiggeri på kickstarter för att dra in pengar till ett nytt spel. Företaget bad om 400-tusen dollar, ett mål som uppnåddes på åtta timmar. Nu återstår det totalt 26 timmar kvar innan crowdsourcefundingen är slut, och Double Fine har än så länge dragit in 2,8 miljoner dollar. Kommer den magiska gränsen på tre miljoner att spräckas? Den som lever får se. Under tiden har Tim Schafer släppt en bild på vad han för närvarande gör med pengarna:

Sista bilden är solklart bäst... ;)

Kul fakta: 3 miljoner dollar är tydligen den totala budgeten Tim Schafer hade när han utvecklade ett av världens bästa spel, alla kategorier: Grim Fandango.

Pepp!

/Joakim


Pokemon-mästare blir av med sin titel pga bajsSå är det mina damer och herrar!

Ruben Puig Lecegui, flerfaldig pokémon-mästare, ska ha lämnat högar med avföring på sitt hotell under United Kingdom Video Game Championship och har på grund av detta blivit av med sin mästertitel i Pokémon. Enligt flera ögonvittnen ska han och flera medlemmar av hans team ha placerat avföring på väl valda delar i korridorerna på det hotell dessa herrar bodde på. Före detta tvåan Ben Kyriakou klassificeras nu som segrare av turneringen. Arrangören av Play! Pokemon har kommenterat händelsen så här:

The Pokemon Company International expects its players to maintain high standards of behaviour conducive to the family-friendly environment that we foster. The Pokemon Company International conducts full investigations into any matters where we believe that a player has failed to maintain these standards, and take appropriate action when necessary. In this case, we have found that unacceptable behaviour did take place, and have taken the appropriate steps in response.


 

/Joakim


Via: Pokebeach

Street Fighter-legenden Daigo släpper en bok


Street Fighter-legenden Daigo Umehara håller för närvarande på att skriva en bok som är riktad till folk som aspirerar på att bli professionella gamers. Bokens titel är "The Art of Being the World's Best Pro Gamer: The Power to Keep Winning".

Innehållet är hans egna berättelse från början till nutid, där han beskriver sin framgångssaga, varför han slutade spela som proffs, hans återkomst, vägen till att återigen stå som världsbäst, hans proffskontrakt och hans inkluderande i Guiness världsrekordsbok. Boken ska även innehålla en del gaming-filosofi som:

"If you just use easy tricks to win, eventually you won't win anymore."


"With no variation there is no growth."


"Dare to choose a game with lots rivals."


Enligt bokförlaget ska boken ses som en livsstilsguide... ;) Den hamnar i bokhandeln den 2 april och kommer att kosta cirka 10 amerikanska dollar. Om den blir översatt och släpps i väst har jag däremot ingen information om, men man kan ju alltid hoppas. Annars är det bara att börja vässa sina kanji-kunskaper.

 

/Joakim

Via: Crunchyroll

Super Mario Pokémon

En serie där fiender i Mario porträtteras som Pokémons.
Av Spune

Spelnyheterna v. 10

Det var ett tag sedan jag gjorde summeringar av nyheter från spelträsket, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Framöver blir det veckan som varit i mina summeringar, som förhoppningsvis kommer att komma söndagar eller måndagar. Beroende på eventuell bakfylla alternativt resande kan det dock dröja ända till tisdagen... eller så uteblir det helt.


Rapporter om att Mass Effect 3 laggar på Playstation 3 har nåt nätet. Inget som bekymrar någon dock, då spelet sålt i 890-tusen exemplar under det första dygnet i USA.

Sim City 5 är som bekant under utveckling och i veckan som varit har vi fått veta att spelet kommer att innehålla ett multiplayerläge med stöd för upp till sexton spelare.

Den europeiska Diablo III-betan har dragit igång. Info om släppdatum är på gång, men tydligen kommer spelet inte att innehålla något PVP vid release.

EA
och Dice har låtit meddela att hela tre expansioner är under utveckling till Battlefield 3 - som ska innehålla allt från nya kartor till nya vapen och så vidare. Förväntad releaseschema är juni, därefter till hösten och därefter till vintern. EA drar dessutom igång en ny spelstudio i Sverige, vid namn "EA Gothenburg"

Tribes: Ascend har fått släppdatum - 12 april. Släppdatumet för Fable: The Journey har läckt - 4 september. Assassins Creed 3 kommer tydligen ha stöd för 4 player co-op. Crytek utvecklar ett mobilspel vid namn "Fibble - Flick 'n' Roll". Spelet har release i vår. Forza-utvecklarna Turn 10 har planer på att släppa ett nytt spel i serien varje år.

Peter Molyneux lämnar Lionhead Studios som han startade upp 1997 - det han ska göra med sin nyvunna frihet är att starta upp en ny studio vid namn 22 cans. Molyneux har även uttalat sig om att han är jävligt trött på handkontroller.

 

Patch 1.2 till Star Wars: The Old Republic kommer i april och ska tydligen vara en fet sådan, med allt från texturförbättringar till warzone-ranking. Bioware har dessutom gått ut med lite siffror om utvecklingen av spelet. Totalt ska nästan 1000 personer varit involverade i utvecklingen, varav 321 varit röstskådespelare som gjort röster åt över 4000 karaktärer. Spelet ska ha kostat nästan 200 miljoner dollar att utveckla.

 

Valves grundare, Gabe Newell, är enligt Forbes värd 1,5 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 10 miljarder svenska kronor. Detta gör honom till den 854:e rikaste personen i världen. Den knösusen. När vi ändå snackar om Valve så började det florera rykten härförleden om att företaget hade en konsol under utveckling - något Valve nu har dementerat.

 

Enligt MVC kommer nästa Xbox inte att innehålla någon disk-drive. Dessutom ska enheten ha release 2013.

 

CD Project RED, studion bakom The Witcher, har gått ut med att företaget aldrig tänker använda sig av någon mer form av DRM-lösning i deras framtida spel, då det innebär mer jobb än vad det är värt. Förnuftigt folk. :) På tal om DRM så kommer RPG-äventyret Wastelands 2 att vara fritt från den pesten.

 

Epic-Chefen Cliff Bleszinski har uttalat sig om att Minecraft-skaparen Notch är spelvärldens motsvarighet till Justin Bieber. Vilket nog innehåller en liten (stor) dos av sanning. På tal om Notch så har Mojang löst varumärkesstriden mot Bethesda och får alltså använda namnet "Scrolls" på sitt kommande spel.

 

Dessutom har det ju varit Game Developers Conference, och som brukligt ska branschen klappa varandra på ryggen. Vinnarna av Game Developers Choice Awards är som följer:

 

 • Best Game Design: Portal 2 (Valve)
 • Innovation: Johann Sebastian Joust (Die Gute Fabrik)
 • Best Technology: Battlefield 3 (DICE)
 • Best Handheld/Mobile Game: Superbrothers: Sword & Sworcery EP (Capy Games/Superbrothers)
 • Best Audio: Portal 2 (Valve)
 • Best Downloadable Game: Bastion (Supergiant Games)
 • Best Narrative: Portal 2 (Valve)
 • Best Debut: Supergiant Games (Bastion)
 • Best Visual Arts: Uncharted 3: Drake's Deception (Naughty Dog)
 • Game of the Year: The Elder Scrolls V: Skyrim (Bethesda Game Studios)

/Joakim


Portal 2 soundtrack

Portal 2 har ett undeRbart elektroniskt soundtrack. Har lyssnat på den ett par varv nu. Har ännu inte hunnit med att spela portal 2. Min back log på spel är just nu grymt jävla stor. Jag får tycka synd om mig själv en stund. Men njut av det här. Om ni gillar det här glöm inte fortsätt lyssna på hela soundtracket.

 

 

 

/E


Evolution


Trailers

Fez

 

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Blackbox

 

Ghost Recon: Future Solider

 

 

Warlock: Master of the Arcane

 

 

Journey

 


Hård i magen

 

Vi har alla känt så här


Quantic Dreams visar tech demon KARA

Det här renderas i realtid på Playstation 3. Visst det är en tech demo utan någon gameplay eller något i den stilen. Det här ställer en del frågor. Är det här ett försök av Sony att visa att deras maskin kommer hålla fler år framåt rent grafiskt? Är vi inte förbi tech demos den här generationen? Roboten gråter?...men har ingen annan fysisk flöda i sin kropp hmm. Och sist är det bara varför?

 

 

/E


Left 4 Dead

 

Av: Isaac Volpa


Desks 101-Hit 'God Like' Combo

Desk visar var skåpet ska stå och kör den första God Like:n som kommit upp på youtube utan infinitemätare.This is the first intance of a non-scramble mode, non-infinite meter 99+ hit combo in SFxT that I'm aware of. It might look straight forward but it took a ton of experimenting and trial & error. For example, if chun does anything before the first, raw SBK in the first combo, it won't be possible to build the 4th bar for the 4th tag and get the combo to 99 hits. Also, when hitting 2 characters at the same time in the corner, push back is doubled, so no standard combos will work. That's why everything here takes place mid-screen.

Comboratory Live! Feat. SFXT

Om du är intresserad av Street Fighter x Tekken så har vi här en åtta timmar lång sändning, där

Mike Ross, Gootecks,

Combofiend, KillerKai,

ClankeyD, Link & HeyWarren

 

investerar mängder av tid i spelet. Detta är ett par av USA:s bästa fighters och är man pepp på att förkovra sig något i spelet kan det här vara välinvesterad tid. Eller så sätter man sig bara i training mode och nöter i åtta timmar i stället... FIGHT!

 

 

 

/J


Zelda: Skyward Sword (Ballad of the Goddess) Harp Duet

Vad gör man om man är en harpa-tvilling och inte får uppmärksamhet på sina youtubevideos? Man spelar in en cover på en tv-spelslåt, sen är saken biff./Escape Goat

Bioshock Infinite: Motorized Patriot video


Valve dementerar konsolrykten

Kotaku har samtalat lite med Valves "marketing director" Doug Lombardi om ryktena som började florera på Internet för ett par dagar sedan. Håller Valve på att utveckla en konsol? En Steambox? Nej, inte i den närmaste framtiden enligt Lombardi.

"We're prepping the Steam Big Picture Mode UI and getting ready to ship that, so we're building boxes to test that on... We're also doing a bunch of different experiments with biometric feedback and stuff like that, which we've talked about a fair amount. All of that is stuff that we're working on, but it's a long way from Valve shipping any sort of hardware.


... We're always putting boxes together. Going all the way back to the Half-Life 1 days, we built special boxes to test our software render… it's just part of development."

 

Ingen Steambox, med andra ord.

/J

Angry Birds Space: NASA announcement

Japp. NASA säljer sig och hjälper till att göra en trailer för Angry Birds Space. Nu är ju Angry Birds inget direkt höjdarspel, även om det här verkar något bättre än originalet - men det är ändå tämligen intressant med hur man lyckas få med sig en amerikansk myndighet på det hela. Lär ju involvera en del trevliga mutor. Det här är då alltså den första trailern, någonsin, från rymden. Enjoy... or not.

 

/J


Street Fighter: The Devil Within - Short Film

 

Thousand Pounds Action Company har släppt en s.k "live action" kortfilm baserad på Street Fighter X Tekken.  Trevlig koreografi och allmänt peppande för oss SF-fantaster. Även om karaktärerna är lite.. hm.. fula. :)

 

/J


Richie Branson - Letter To SquareSoft

 

Richie Branson raps about what advice (some serious, some funny) he'd include in his letter to Squaresoft.


Desk's Street Fighter X Tekken combo music video

 

SFxT Combo/Glitch Video


Shit Zelda fans say


Heta trailers

Assassin's Creed III

 

The Witcher 2

 

 

I am Alive

 

 

Dragon's Dogma

 

Medal of Honor: Warfighter

 


Spelbröderna i spelsoffan #5

 

Spelbröderna lirar ännu ett spel som inte ens borde lämnat planeringsstadiet. Den här gången är det Truth or Lies som vi visar och som skall undvikas för allt smör i småland.

/E


Blizzard buffar WoW:s "Scroll of Resurrection"
World of Warcrafts
"Scroll of Resurrection"-erbjudandet som kan användas av aktiva spelare att invitera en vän som lagt ned WoW-spelandet har buffats rätt ordentligt. Den återvändande spelare får expansionen Cataclysm kostnadsfritt, en levelboost som omedelbart tar karaktären till level 80, sju dagars kostnadsfri speltid samt gratis byte av realm och faction för att kunna börja spela med sin gamla WoW-kompanjon med en gång. Tämligen bra erbjudande, får man väl anse.

Somliga menar på att erbjudandet kan ses som ett desperat försök av Blizzard att inte förlora alla sina prenumeranter, men spelet har i skrivande stund 10 miljoner betalande kunder, så spelet överlever nog ett tag till.

/J

Via: Joystiq

Mari0 - Mario med portaler - nu live

Mari0 är ett spel vi skrivit en eller par gånger om på bloggen. Det är ett spel som blandar det klassiska plattformspelet Super Mario Bros. med Portal. Kombinationen låter något vrickad, vilket den dessutom är. Spelet släpptes här i dagarna och går att ladda hem här.

 

Features:

 • Complete recreation of SMB
 • Elements from Portal
 • Portal gun that shoots portals
 • 4-player simultaneous coop
 • Level Editor that was used to create the levels in the game
 • 33 different hats
 • Downloadable Mappacks
 • Game modifiers for extra fun

När det är dags att sluta rökaJepp...

Inget lokalt teamande i Street Fighter x Tekken till 360


Det finns tydligen en stor och rent ut sagt värdelös skillnad mellan utgåvorna av Street Fighter x Tekken. Enligt spelets manual till både Xbox 360 och Playstation 3 påstås det att spelets tagteam-läge låter dig och din polare att spela på samma konsol mot två andra människor online. Det ska bara vara att trycka på start när man väljer karaktär och därfter är det fight som häller. Men, tydligen är det inte så. Inte till Xbox 360.

Capcoms Christian Svensson uttalar sig som så att inkluderandet av den informationen i manualen till Xbox 360 är ett misstag och ingenting som kommer att stödjas, varken nu eller vid ett senare tillfälle.

"The reason for this difference is because of the architecture differences between [Xbox Live] gamertags and PSN IDs. I'm not sure of the technical details, but basically it amounts to: Sony made it so you can mix and match online and offline, and Microsoft made it so you can't." skriver han.

Frågan är då bara varför 360-versionen av Mortal Kombat tillåter just den här saken? Två lokala spelare mot två motståndare online? Om NetherRealm Studios fixar det så borde även Capcom klara av en sådan sak, kan man tycka.

Skärpning!


/Joakim

Koopa's DayBLOD!

Baldur's Gate


Vågar man hoppas på en ny del någon gång? Hoppas hoppas jag gör

http://www.baldursgate.com/
/E

Bramble Medley á capella (Donkey Kong Country 2)

Den här var kaxig!


If Online Gamers Were Honest

Cracked.com presenterar:

 

Racist slur, racist slur!


Ctrl+Alt+Del - "Needs"


Minecraft - Pocket Edition säljer en miljon exemplarMinecraft - Pocket Edition till iOS och Android har nu sålt i mer än en miljon exemplar enligt Daniel Kaplan. Framgångssagan som är Notch fortsätter alltså att håva in pengar till Mojang. Inte så konstigt att Notch anser sig ha råd att ge bort tre miljoner dollar till sina 25 anställda.

Minecraft - Pocket Edition släpptes först enbart till Xperia Play men letade sig därefter fram till andra Android-format och därefter till iOS.

"Minecraft - Pocket Edition has now sold more than 1 million copies. Thanks all for the support and I hope you will like the coming updates," tweetar Kaplan.

 

Spelets pris ligger för närvarande på $6.99, men en del reor har tydligen hjälpt till att öka på försäljningen så att den magiska gränsen på en miljon sålda exemplar nu har spräckts.

 

/J

 


Making Halo 4: First Look

 

343 Industries står för utvecklingen och spelet har planerad release till hösten


Nytt Darkstalkers på gång?


Redan i juli 2010 skrev jag om att det kunde vara på tapeten med en ny del i fightingserien Darkstalkers då Yoshinori Ono uppmanade fansen av serien att högljutt be Capcom om en uppföljare. Tiden går, och nu rapporterar Venturebeat om att Darkstalkers 4 är under utveckling enligt en källa med insyn som sajten har kontakt med.

Enligt denna källa är det givetvis Yoshinori Ono som står som producent och spelmotorn ska vara en modifierad variant av Street Fighter x Tekken-motorn, och spelet ska ha varit under utveckling sedan i slutet av förra året. Då fightingscenen idag är stark, och Darkstalkers ett omtyckt varumärke skulle det inte förvåna mig för fem öre om en ny del i serien är under produktion. Capcom är duktiga på att rida på hype-vågen. Företaget dementerar ryktet med ett: "We have made no announcements". Antar att den kommer efter releasen av SFxT. :)

Pepp!

/Joakim

Månadens releaser

SSX

Släpps den första mars
2012-03-01

Format: PS3, Xbox 360

 

 

Mass Effect 3

 

Släpps den åttonde mars

2012-03-08

 

Format: PS3, Xbox 360, PC

 

 

 

Street Fighter X Tekken

 

Släpps den nionde mars

2012-03-09

 

Format: PS3, Xbox 360

 

 

 

Silent Hill 8: Downpour

 

Släpps den femtonde mars

2012-03-15

 

Format: PS3, Xbox 360

 

 

 

Silent Hill HD Collection

 

Släpps den femtonde mars

2012-03-15

 

Format: PS3, Xbox 360

 

 


Twisted Metal

 

Släpps den sjunde mars

2012-03-07

 

Format: PS3

 

 

 

Yakuza: Dead Souls

 

Släpps den sextonde mars

2012-03-16

 

Format: PS3

 

 

 

Ninja Gaiden 3

 

Släpps den tjugotredje mars

2012-03-23

 

Format: PS3, Xbox 360

 

 

 

Ridge Racer: Unbounded

 

Släpps den tretionde mars

2012-03-30

 

Format: PS3, Xbox 360, PC

 


Recension av Dear Esther

Spelbröderna recenserar:

Dear Esther

PC
“A deserted island…a lost man…memories of a fatal crash…a book written by a dying explorer.” Two years in the making, the highly anticipated Indie remake of the cult mod Dear Esther arrives on PC. Dear Esther immerses you in a stunningly realised world, a remote and desolate island somewhere in the outer Hebrides.


Release: 14 februari 2012

Genre: Interaktiv berättelse

Pris: €6,99

Betyg: Inget.

/Joakim

Hemmagjorda gaming-smyckenMario Coin Ring för $6.50 av Enrah
Mario Item Box-halsband för $15 av yoshilee84
Zelda Hyllian-öronhängen för $8 av Bohemian Craftsody
Portal Warp
-halsband för 13$ av yoshilee84
Space Invaders-halsband för $30 av MeagenDibbJewellery

/J

Valve arbetar på en konsol?

The Verge påstod igår att Valve håller på att utveckla en spelkonsol. Allt är på ryktesbasis, men om det är sant så tror jag att Valve kan lyckas - just eftersom det är Valve. Däremot så ser jag det som något märkligt, då det inte direkt finns något större utrymme för en till konsol och det går redan bra för Valve som det gör. Oavsett vad så har Kotaku grävt upp något som kan vara en prototypbild:Galleri av Saki Michan

Saki Michan har en hel del fler bilder än det här. Ett litet smakprov på vad som finns i galleriet. Många fler fantasy och karaktärs bilder att spana in. Här är då dom spel relaterade som jag gillar. Bilderna är på Chun li, Dante, Sora, Link och Cloud om ni inte såg det.


/EMini Battlefield

Här har dom spelat in och gjort om battlefield till att kännas som en liten model stad. Känns konstigt att se spelet på det här sättet. Skönt gjort.

 

/E


Hur Chuck Norris spelar Super Mario Bros

/E


Mass Effect 3 Launch trailer

/E


Sleeping Dogs trailer

/E


Assassin's Creed 3 bilder

/E

Maximilian & Seth Killian om Street Fighter x Tekken

En 45-minuter lång genomgång av Street Fighter x Tekken med Capcoms Seth Killian

"An interview I had with Seth during Cross Assault. He provides some very interesting insight on some of the new system mechanics and gameplay changes in SFxT compared to Capcom fighting games of the past. There's some interesting stuff that should help you better understand what's going on in SFxT."

PEPP!


Notch delar ut 3 miljoner dollar till sina anställda
Notch - mannen, myten, legenden.


Via: Minecraftforum


eXceed bull hell-shooters på gång till Steam


Nyu Media och Ikawaru Productions håller i skrivande stund på för fullt att lokalisera eXceed-serien till engelska, och dessa kommer framöver att släppas till bland annat Steam och Gamersgate. Spelen kommer att släppas som en bundle och innehålla Gun Bullet Children, 2nd - Vampire Rex och 3rd - Jade Penetrate för den minimala summan av $9,99.

Det är glädjande nyheter för alla fans av bullet hell-shmups då serien är väldigt uppskattad i Japan. Då PC-spelande är nästintill obefintligt i Japan är det väldigt få av dessa spel som blir lokaliserade, men med tanke på framgången för Jamestown så finns det en marknad för dessa spel även i väst, och är alltså än så länge en outnyttjad källa till kapital för japanska indiespelsutvecklare med fokus på denna nischade genre.

Något exakt releasedatum är inte spikat ännu, då Ikawaru Productions som står för lokaliseringen har råkat ut för förseningar av olika slag. Tanken var att det skulle komma under februari månad, men det enda vi vet nu är att det släpps "VERY SOON!". :)

Trailer för 3rd - Jade Penetrate:


 

/Joakim


Noobz Movie Trailer

Noobz av Wunderkind Pictures är en film med planerad release till sommaren. Filmen handlar om fyra gamers som ska överleva en roadtripp och vinna en nationell tävling i Gears of War (the Cyberbowl video game championship). I filmens huvudroller ser man bland annat Jason Mewes (Jay and Silent Bob), Blake Freman (Gawd Bless America), Moises Arias (Ender´s Game), Matt Shiley (True Jackson), Casper Van Dien (Starship Troopers) och Jon Gries (Napoleon Dynamite).

Här har ni trailern: 

Kan det här bli bra? Har lite svårt att föreställa mig att det blir en höjdarfilm. Har man tur är den väl värd tiden man tar för att tita på den, men något säger mig att den kommer att vara rätt skräpig. Bara ett sätt att casha in på det faktum att e-sport är på uppåtgående.

 

/Joakim


Recension av Crusader Kings II

Spelbröderna recenserar:

Crusader Kings II

The Dark Ages might be drawing to a close, but Europe is still in turmoil. Petty lords vie against beleaguered kings who struggle to assert control over their fragmented realms. The Pope calls for a Crusade to protect the Christians in the Holy Land even as he refuses to relinquish control over the investiture of bishops - and their riches. Now is the time for greatness. Expand your demesne and secure the future of your dynasty. Fill your coffers, appoint vassals, root out traitors and heretics, introduce laws and interact with hundreds of nobles, each with their own agenda.

Release: 14 Feb 2012

Pris: €39,99

/Joakim

PS: Svårt att plocka spännande gameplay från ett Paradox-spel, så det blev som det blev. Tydligen blev ljudet lite skumt mot slutet också, men det är sånt skit som händer. :)

RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com