En bild som väcker känslor

Vivi final fantasy ix

Vivi

/Joakim

En genomgång av stridssystemet i Star Wars: The old republic

 

/Emil


Mario som människa II

Ron Mario

Ron Mario, mina vänner.. Ron Mario.

/Joakim

Rémi Gaillard

Denna kära fransman har hållt på ett tag och gjort lite roliga klipp som finns att beskåda. Utav alla hans klipp är två stycken tolkningar av tv-spel. Ena är Pac man och den andra är Mario Kart. Inte direkt purfärska klipp när ena är 12 månader och den andra är 16 månader, men ibland är man lite efter. 

 

 

 

/Emil


Få ditt ex av Super Street Fighter IV redan idag

Jag fick ett MMS från en kär vän till mig, även han en Street Fighter-nörd. MMS:et bestod i bruklig ordning av en bild. Det jag blev förvånad över var att bilden föreställde kartongen till Super Street Fighter IV. "Höhö! Vafan?" var min respons. Tio sekunder senare kollade jag min sambos mail där förbeställningen av spelet låg, och tamejfan.... "Din beställning finns att hämta i butik". HAHA! Fuck yes! 15 minuter på oss hade vi, så det blev fullt ös till fots, i bil och sen till fots igen, för att hinna fram till butiken. Vilket vi gjorde. Jag frågade kassamuppen om spelet blivit framflyttat, men han informerade mig om att Webhallen gjort en miss och skickat ut mailen för tidigt. Struntsamma, jag är glad, jag är lycklig. FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT!Jag är för lat och exalterad för att vända på bildfan. FIGHT!

/Joakim

Spela Super Mario som Link, Samus, Mega Man eller Simon Belmont?

Vill du spela Super Mario Bros. som någon annan av dina favoritkaraktärer från åttabitarseran? Nu kan du göra det tack vare Newgroundsanvändaren ExplodingRabbit! Spelet heter Super Mario Crossover som ni kan spela här.

Super Mario Crossover

Spela Super Mario Crossover

Via: Kotaku

/Joakim

Galen fågel visslar Zelda och Final Fantasy

Legend of Zelda Theme SongTheme of Chocobo


Victory Fanfare (Final Fantasy)

 

 

/Joakim

 


Activision stäms på en halv miljard dollar av Modern Warfare 2-utvecklare

För er som har följt karusellen kring Infinity Ward och Activision kommer den här nyheten nog inte som någon överraskning. En grupp på ungefär 40 tidigare- och nuvarande anställda på Infinity Ward har lämnat in en stämningsansökan mot utgivaren av spelet, Activision. En stämningsansökan på en halv miljard dollar för uteblivna intäkter, uteblivna royalties och för uteblivna framtida inkomster från t.ex Modern Warfare 3. 

"In short, Activision withheld the property of the IWEG in an attempt to keep the employees hostage so that Activision could reap the benefit of the completion of Modern Warfare 3"


lawsuit hero


Activion själva avfärdar skadeståndskravet och anser att den inte har någon grund. Spelbrödernas kommentar kring den här cirkusen är: FUCK YOU ACTIVISION! You go to hell, and you die!

Mer information om cirkusen hittar ni här

/Joakim

118100 har INTE svaret på allt

Jag och min sambo satt och mös i soffan. Hon fördev tiden med slumpa frågor på Iphonen med 118100-appen. Helt plötsligt dök en tv-spelsrelaterad fråga upp, och jag hajade till när min sambo läste upp den. Nedan ser ni ursprungsfrågan och svaret:

118100 har fel


Ni som är insatta vet om att Super Nintendo släpptes i Europa 1992. Sista officiellt släppta spelet enligt Wikipedia hade release 1998.  Underhållande svar, minst sagt. Min sambo var självfallet tvungen att påpeka misstaget och skickade således en fråga till 118100:
Svaret från 118100:Summa summarum: 118100 har INTE svaret på allt, och det handlar inte om missnöje, det handlar om desinformationsspridning och företaget borde ge tillbaka pengarna till killen som ställde frågan. Tänk er den potentiella sociala skada ett sådant här svar kan leda till i nördkretsar: "Nej, jag garanterar att det sista SNES-spelet kom 1992! Jag lovar!". Hehe - sucker! Det är inte bara så att det blev fel, det blev snarare helt jävla galet.

/Joakim

Shrooms

shrooms

 

/Joakim


Sonic Origin

 

Sonic Origin

/Joakim

Releaser V.17

Emil: Den här veckan betyder mer för vissa än för andra. För mig är den inte alls märkvärdig, inte alls. Men för somliga få så är den här veckan julafton. Den här veckan är deras födelsedag. Den här veckan är mer betydelsefull än självaste skapelsen av kosmos. För att hylla detta spel och hedra min broders typ 600+ timmar på föregångaren så utelämnar jag alla andra spel och presenterar:


Super Street Fighter IV
Xbox 360, PS3 - 30 April

 

 

 

Joakim: 600+ stämmer, och även om jag har varit tämligen inaktiv på fightingfronten det här året om man jämför med förra, så har tidtagaren ändå tickat iväg. Jag tror den ligger på 900+ nu. Det blir lätt så när man är ett gäng med jämnbra fighters som gillar att träffas lite sporadiskt på helgerna för att konsumera absurda mängder alkohol och bara nöta, nöta och nöta. Senaste tillfället var för tre helger sedan, då jag och min eviga nemesis tjackhoran satt från sju på kvällen till strax efter två dagen efter. Även en Guile-kompis var med, men han avvek redan vid två på natten. Lite svagt av honom....

 

Street Fighter IV är fjolårets bästa spel i min mening, om inte förra årtiondets bästa spel. För mig blev det och Super Street Fighter II Turbo HD Remix en återfödelse, ett sätt för mig att hitta tillbaka till ett spelintresse som var dalande, och det med en herrans jävla kraft. Jag är fortfarande nyförälskad. Bara jag hör Kens "shoryuken" för mitt inre väcks det en stark lust att dra igång boxen och slakta några tyskar. Bara tanken på en väl placerad ultra får mig att småle. Street Fighter IV är ett spel som förgyller min vardag. Varje vardag. Det handlar om livskvalitet. Jag är frälst. Så frälst att den här bloggen svämmar över med SF-relaterade ting, så frälst att jag önskar arkadsticksleksaker i födelsedagspresent, så frälst att jag gillar att vandra runt på stan med OCremix soundtrack till SSFII-Turbo HD och le.. le, le, le!

 

Nu är det snart dags för Super Street Fighter IV. Bara ett par dagar kvar. Vad är nytt? Mitt svar på den frågan är: Tillräckligt mycket för att motivera ett köp. Spelet släpps inte till fullt nypris och om man gillar fighting är det här ett måste. Valutan man får för pengarna är nästan löjeväckande om man jämför med andra spel, för det här kommer att vara ett evighetsspel. Älska eller dö!

 

/JoaKen Masters

Relaterat: En Street Fighters bekännelser del I


20% av 15-åringarna spelar minst 5 timmar om dagen

Var femte svensk femtonåring spelar minst fem timmar om dagen. I fredags presenterades dessa siffror av chefen för avdelningen för levnadsvanor och livsmiljö på Folkhälsoinstitutet, Pia Lindeskog, rapporterar DN.se

I artikeln uttalar sig Pia Lindeskog på följande sätt:

"En del kanske sitter uppe på bekostnad av sömnen. Det skulle vara bra om de ägnade lika mycket tid åt fysisk aktivitet"

fat gamer girl

Ehh... Jaha? Jo, det hade ju varit bra. Det hade även varit bra om förtidspensionerade fläskfetton i 50-års åldern som tittar på tv minst fem timmar om dagen också lagt den tiden på fysisk aktivitet. Är det något nytt att en hel del tonåringar har tämligen passiva tendenser? TV-spel, datorspel och internet är tillskillnad från enkelsidig propaganda från en dumburk, en stimulerande och lärorik underhållning. Vilket i sig är helt fantastiskt, så länge man inte använder spelen som en verklighetsflykt - men om man nu gör det så beror det inte på själva spelen, eller internet, utan på andra sociala faktorer. Det fattar väl vilket miffo som helst?

Moralpanik, moralpanik, moralpanik. Skit ner er, moralistsvin!

/Joakim


Hela undersökningen finns på fhi.se

Newgrounds Street Fighter Collab

Newgrounds Street Fighter Collab är precis vad det låter. Massor av tecknade filmklipp skapade av fans, för fans. :) Här finns ett par guldkorn för SF-nörden.

/Joakim


StarCraft II onlineplay kontinentlåst

Jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera den här rubriken, men kontentan av det hela är precis vad rubriken antyder. Inget spel online mellan kontinenterna vid release. Möjligheten finns att en patch kommer efter att spelet släppts och Blizzard har fått se hur Battle.net klarar av påfrestningen. Jävligt märkligt måste jag säga... Rent spontant tycker jag synd om jänkarna som blir tämligen låsta. Det är skönt att hävda nationstillhörighet när man spelar, eller snarare att hysa ett visst förakt för en annan nationstillhörighet. Personligen bär jag på massor av hat mot våra europeiska bundsförvanter, så tyskslakt står definitivt på schemat. :)

/Joakim

Yoshinori Ono: Be Capcom om ett nytt Darkstalkers!

Super Street Fighter IV-producenten Yoshinori Oni har i en intervju med Videogamesdaily sagt att om vi vill se ett nytt Darkstalkers-spel så är det läge att högljutt börja be Capcom om det. Han ber dig till och med att göra det, om inte annat som en personlig tjänst till honom kan man anta av följande uttalande:

I always try and talk about Vampire (Darkstalkers) during interviews because I want to show Capcom that there is a demand for a new game... I am desperate to make this game!

darkstalkers

Han menar dessutom att det är tack vare fansen Capcom var snabba med att lokalisera Tatsunako Vs Capcom till väst, samt att vi nu har Marvel Vs Capcom 3 att se fram emot. För mig låter det inte direkt otroligt med tanke på att "fansen" med rätt ord är konsumenten, köparen, deras levebröd, och Capcom fungerar som alla andra aktiebolag; Profit, profit, profit! I det här fallet har jag däremot inga planer på att gnälla.

Sugen på ett nytt Darkstalkers? Över till Capcom-Unity och tjata!

/Joakim

Hackergrupp påstår sig ha knäckt Ubisofts DRM

Ubisofts DRM (Digital Rights Management) kräver att man har en internetuppkoppling igång för att spelet ska validera sin giltlighet mot Ubisofts servrar under tiden man spelar. Ett piratskydd för den oinsatte, som i praktiken innebär att om deras servrar eller din internetlina skulle få för sig att ta en vilopaus så är det omöjligt att spela ett spel man äger. Helt värdelöst, med andra ord, och borde vara direkt olagligt. Har jag köpt ett spel äger jag det och förväntar mig att kunna spela det när jag känner för det, utan restriktioner.

fuck drm

Nu har i allafall en hackergrupp vid namn Skid Row gått ut med att de har förbigått Ubisofts DRM-teknologi till PC-versionen av Assassins Creed 2.  Cnet rapporterar att gruppen har släppt en .exe och ett crack vilket möjliggör spelet att spelas utan den konstanta internetuppkopplingen till Ubisofts servrar.

Ett meddelande från gruppen till Ubisoft: Thank you Ubisoft, this was quiete [sic] a challenge for us, but nothing stops the leading force from doing what we do. Next time focus on the game and not on the DRM. It was probably horrible for all legit users. We just make their lifes [sic] easier.

Spelbrödernas kommentar: Bra jobbat! Fortsätt att visa blodiglarna att oavsett hur mycket tid och pengar de än lägger på retarderade piratskydd, så kommer någon integritetsförespråkande individ eller grupp att knäcka skiten. Ge upp, lägg ner. Lägg pengar på spelutveckling, inte integritetskränkande DRM.

/Joakim

Via: Gamepolitics


Betrayal

/Joakim

TV-spelet "Guardian Angel" ska hjälpa nyktra alkoholister

TV-spel, eller mainstreammedias "dataspel" för att använda ett uttryck som får magen att börja stöta upp sin saft i min redan sönderfrätta hals, ska hjälpa nyktra alkoholister.

Tre professorer från University of Central Florida har utvecklat tv-spelet "Guardian Angel" som genom rollspel ska underlätta för nyktra alkoholister att undvika fällorna som en nykter alkoholist utsätts för, som att ta sig hem genom en stad utan att passera en spritaffär, eller varför inte minispel som att tömma huset på spritflaskor. En annan aspekt av spelet är att kontrollera stress och ångest som kan leda till ett återfall. Överlag skulle man kunna säga att det handlar om att öva på beslutsfattande.

vodka popinsky

"People will intentionally mess up to see what happens, it's the same thing here" - yttrar sig en forskare om konceptetet, och det är ett uttalande man inte kan göra annat än att instämma i. Personligen finner jag mig dock något tveksam till konceptet. Eftersom spel inte får mig att döda, mörda, slakta, våldta eller vara fet så känns det föga troligt att ett spel skulle kunna få mig att avstå från att bli redlöst berusad.

Men kan det hjälpa någon stackars sate där ute, så är det värt hela ansträngningen.

/Joakim

Via: Hot Blooded Gaming


Natraps X Final - En nostalgiresa

Någon galen japan har lagt ner sin själ i den här mashupvideon som innehåller.. en enorm mängd nostalgi. Jag kan inte nog understryka hur sevärd jag tycker den här videon är.

 

/Joakim


En episk film om en skräpleksak

Spelbrödernas första videoinlägg. Sug på den! :)

awesome!

 

/Joakim


Star Fox is down

Star Fox is down

Bara jag som vill se ett nytt StarFox-spel?

/Joakim

Street Fighter High - Mysig fanfilm

En fanproducerad liten film som utspelar sig innan turneringarnas turnering. En förberedelse för SSFIV. Helt fräsch video. Street Fighter-kärleken lyser starkt. :) Super Street Fighter IV! Snart dags!


 

/Joakim


Confusion


Gamers Confusion

Avdelning: Asrolig. Gubbfan är det självklara valet om man får för sig att lira Left 4 Dead. Jag ser fram emot versionen som realiserar ovanstående bild.

/Joakim

Brain Training-spel gör dig INTE smartare

Tidigare har några franska forskare konstaterat detta faktum, men eftersom vi ogillar folk som konsumerar grodben har vi inte brytt oss. Men, nu har några huliganforskare från England kommit fram till samma häpnadsväckande resultat.

Som en del i en nationell studie för ett BBC-program lät man 11,000 individer spela "brain training"-spel tre gånger om dagen i veckan, i minst tio minuter åt gången, under sex veckors tid. Resultaten lät man publicera i forskningspublikationen "Nature", och dessa resultat visar att individerna som spelade bräjnträjning-spel inte presterade bättre på en serie tester än vilken annan mupp som helst.

Det finns alltså ingenting som talar för att dessa spel förbättrar ens problemlösning, koncentration eller minne. Min kommentar till det hela är att bräjnträjningspel är för mesar och om man vill få hjärnstimulans på riktigt så rekommenderas RTS, Shmups, Fighting eller lite hederligt ultradödande i valfritt FPS.

Mer info: Kotaku

 

/Joakim


Mario som människa

Super Real Mario Brother

real mario

Min enda kommentar: Run.. the fuck.... AWAY!

/Joakim

320,000 mindre konton på Battle.net

Blizzard Entertainment stängde igår av över 320,000 Warcraft III och Diablo II-konton för brott mot "terms of use". Här snackar vi folk som blivit avstängda för att använda sig av map hack samt diverse andra externa program. Riktigt nice. Fuskande as ska ha vad dom förtjänar, en fet permabann och eventuellt en käftsmäll eller två.

/Joakim

Vad kostar en röstskådespelare till ett erotiskt spel?

Något vi alltid har undrat över är hur mycket en röstskådespelare som säljer sina tjänster till erotiska spel får i ersättning. Nu har vi, tack vare Kotaku, fått svaret. Enligt ett japanskt forum handlar det om följande monetära ersättning för att låna ut sin väna japanska flickstämma så vidriga sluskfetton har något att masturbera till; 100 yen, vilket motsvarar 7 kronor per ord. I genomsnitt. Taxan för populära röstskådespelerskor är ¥130. Överlag en prisökning på 150 till 300 procent under den senaste treårsperioden.

Rapelay


För mer ingående siffror om erotiska spel och vad deras röstskådespelare tjänar hittar ni här.

/Joakim


Ny 3D Dot Game Heroes trailer

3D Dot Game Heroes

 

Fler trailers av 3D Dot Game Heroes hittar ni i det här inlägget.

/Joakim


Marvel vs Capcom 3 utannonserat! Trailer!

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds

 

Då var det dags igen! Spelet är under utveckling til Xbox 360 och Playstation 3, och planeras att släppas lagom till våren 2011. Praise Jebus!

 

/Joakim


Releaser V.16

Monter Hunter Tri
Wii - 23 April

 

Emil: Jaha nu kommer det här über japanska monster hunter hit till oss i europa. Har inte spelat något utav dom tidigare monster hunter spelen men vet vad det går ut på. I trailer väg ser det förbaskat tråkigt ut iaf. Har inte så mycket mer att säga helt enkelt.

 

 


 

 

Nier

Xbox 360, PS3 - 22 April

 

 

Emil: Det här spelet fick 34/40 i japanska Famitsu. Helt klart ett högt betyg men jag känner att någonting saknas. Jag gillar inte alls den grafiska biten, handlingen verkar typiskt square enix tråkig, strider verkar man ha spelat i andra spel. Men men det kanske har nångonting i handligen som lockar, det får tiden utvisa. För mig känns det som en halvdan release


Cammy till Street Fighter IV, Iphone

Aktiviteten har varit lite låg på bloggen senaste dagarna. Själv har jag haft långväga besök vilket alltid resulterar i en del alkoholförtäring, och total frånvaro från datorer. Nog om mig. Capcom har utannonserat Cammy till Street Fighter IV Iphone. När uppdateringen släpps har utvecklarna inte gått ut med, men nedladdningen kommer att vara gratis.

Via: Loading.se

/Joakim

Dom första 11 minutrarna av gameplay i Alan Wake

Dom första 12 minutrarna av Remedys kommande spel Alan Wake finns att beskåda. Mina första tankar efter att ha sett klippet är att kontrollen verkar vara lika illa som liknande spel som finns ute redan nu eller så var det en "dålig" spelare. Det jag gillar starkt är just berättartekniken med att Alan Wake kommenterar vad som typ precis skett och berättar vidare också vad målet är. Spelet mellan ljuset och mörkret verkar bli riktigt bra utfört.

 

Det är ju Spoiler varning på dett klipp om man inte vill se eller veta nånting innan releasen som äger rum den 14 Maj

 

 

 

 

/Emil


Final Fantasy VI Intro

Ett spelminne som etsat sig fast för livet. Vackrare än så här blir det inte. Nostalgitårar makar sig sakta ner över mina kinder. Evig kärlek. Final jävla Fantasy VI. Episkt. Inledningen satte standarden för resten av spelet, och spelet levererade och mer därtill. Bara lyssna på musiken...


/Joakim

Topp 10 Super Nintendo enligt halva Spelbröderna

Har dragit ut lite på att skriva min topp 10 Super Nintendo-lista. Tidsbrist har varit en faktor, öl en annan, men i slutändan har det antagligen mest handlat om undermedvetna försvarsmekanismer. Det här är en svår lista, och svåra listor innebär svåra beslut för en individ av grubblarsjäl med självvald beslutsångest. Vi snackar känslomässig självrannsakan. Att börja millimeterväga känsla mot känsla är svårt. Hur ska man rangordna sina favoritspel till sin favoritkonsol när man så gärna uttrycker: "Det är det absolut bästa spelet, någonsin!" om minst sex av dom? Det innebär att förråda fem... att sedan rangordna två mot tre, tre mot fyra och fyra mot fem blir nästan som att våldta nostalgikänslan. Men, jag ska inte klaga. Det är ändå en rätt skön inre kontemplation som pågår. I sedvanlig ordning innebär den här listan vissa kompromisser, och jag vill även avsluta inledningen med att konstatera att SNES är något av det coolaste som har hänt mänskligheten.Topp 10 Super Nintendo
1. The Legend of Zelda: A Link to the Past

För många ett självskrivet val, men mitt beslut manifesterade sig i samma sekund som jag var på väg att skriva: "Chrono..." efter ettan. För mig är det ett beslut taget under mentalt pistolhot. Motivering är däremot helt överflödigt. En berättelse om kampen mellan ljus och mörker som resulterade i ett sant mästerverk som skiner över jorden med all jubelglans kosmos klarar av att manifestera. Det här är ett obligatoriskt spel för var individ som får för sig att gå under epitetet "gamer". Sug på den! Pixelperfektion är ett ord jag älskar att använda mig av, och så även i det här fallet. Pixelperfektion! 

2. Street Fighter II

Shoryuken! Spelet som grundlade en genre. Jag kommer fortfarande ihåg när jag köpte Street Fighter II i Tyskland tillsammans med min plastfarsa, strax efter release. Jag botaniserade bland spelutbudet, och som en del av er säkerligen är medvetna om så gillar tysksvinen att fistfucka all utländsk kultur genom dubbning. Det är inte bara film och serier som blir besudlade av deras vidriga tungmål, även tv-spel och porr. Förjävligt är det! Men i allafall, jag testade spelet, förstod kanske inte riktigt poängen med det; "är det här allt? inga banor eller så?", men en kombination av icke-tyska och en ung grabbs fascination för våld ledde till ett investeringsbeslut. Något jag verkligen inte ångrar. För vidare läsning om min SF-dyrkan får ni gärna läsa: En Street Fighters Bekännelser - del I
3. Chrono Trigger

Tack Hironobu Sakaguchi. Tack Yuuji Horii. Tack Akira Yoriyama. Tack Kazuhiko Aoki. Tack Masato Kato. Tack Yasunori Mitsuda. Tack Nobuo Uematsu. Tack för ett sjukt genomarbetat spel med fokus på karaktärsutveckling. Tack för den underbara grafiken. Tack för designen. Tack för musiken som skulle kunna ge gudarna ståfräs. Tack för multipla slut som motiverade till flera genomspelningar. Tack! Chrono Trigger spelade jag först ett par år efter release, men kärleken var omedelbar och det här spelet är så jävla awesome att jag saknar ord. Ett måste för alla JRPG-fans. Seriöst, alltså. Seriöst. Ett måste. Älska eller dö!

4. Final Fantasy VI (III)

Min introduktion till FF-serien inträffade med det här spelet. Vad finns det att säga? Hjärtar slår dubbelslag bara jag föreställer karaktärerna framför mig. Mental onani inleds omgående, och nördgasmen närmar sig med stormsteg. Det här spelet är så jävla über-episkt och helt galet bra bra att det förtjänar en förstaplats, men som jag tidigare förklarat så gör även Chrono Trigger, Street Fighter II och ett par andra spel den platsen. Listor kan fan dra åt helvete! Fuck it! Det här är världens bästa spel! Världens bästa JRPG om inte annat! Sjuan också för den delen!  Samt Chrono Tr....Error.... Error... Brain malfunctioning, syntax error.


 

5. Super Mario Kart

Racing är ingen favoritgenre. Ett faktum som troligtvis fastslagits tack vare min storebror. Aset har alltid varit bättre än mig. I alla bilspel vi någonsin har spelat. Undantaget må vara något obskyrt skitspel till NES. Det var och är incestvåldtäkt på incestvåldtäkt. Av den anledningen håller jag en viss distans till racingspel. Men, det fanns ett spel min gamergudomlighet omedelbart sken igenom i, utöver nes-spelet och det var Super Mario Kart.  Ett spel som handlar om perfekt kurvtagning med möjligheten att förstöra för sin motspelare med strategiskt placerade bananskal och allmän träffsäkerhet, och eftersom perfekt kurvtagning och sabotage mot spelpartner i slutändan handlar om gamer-zen synkroniserades mitt väsen med det här spelet. Jag var löjligt bra. Det var nästan pinsamt för omgivningen på tiden. I synnerhet när någon utmanade mig under kaxiga omständigheter. Vi snackar våldtäkt. Världens bästa bilspel. Samtliga kategorier.

6. Super Metroid

Samus återvänder till Zebes i sin jakt på rymdpirater. Originalet var grymt djupt men uppföljaren la till allt föregångaren saknade och ut kom ett till mästerverk som förtjänar en högre placering än en sjätteplats. Musiken, stämningen, allt. Ett spel som handlar om utforskning och monsterslakt, med grafik och musik som får mig att börja vibrera långsamt av välbehag.7. Super Mario World

När det gäller Super Mario är ord i regel överflödiga, och så även i det här fallet. Det enda jag egentligen har att säga är att förtjänar en högre placering än en sjunde plats.
8. Contra III: Alien Wars (Super Probotector)

Det här är alltså Super Probotector för er som är oinsatta. En censurerad version av Contra III som vi i Europa fick nöja oss med. Nåt tjafs om att det var för våldsamt för oss, så huvudkaraktärerna omvandlades till robotar. Bla, bla bla. Skit ner er censurshoror, skit ner er. Contra III är stenhård sidoscrollande 2D-arkadshooting som även innehåller två banor med topdownperspektiv. Det här är hardcore. Tre svårighetsgrader. Easy, normal och hard. Välj den sistnämnda och pissa på dig!
9. Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time

Som ung ägde Turtles och det här spelet rockade fett och var riktigt kul när man lirade med någon, och idag är det kanske inte så mycket att säga om spelet utöver att det är rätt standard, men där och då så älskade jag det och hade mycket stor behållning av det. Ett sidoscrollande actionspel där man kickade skiten ur elakingar, helt enkelt. Roligt var det.10. Harvest Moon

En bondesimulator som inledningsvis var tämligen obskyrt. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag snubblade över det, men antagligen via ett spelmagasin och en viss herr Tobias Bjarneby. Nu när jag tänker på det så kan det nog vara det absolut sista spelet jag köpte till SNES (när konsolen fortfarande levde). Ett meditativt spel som på något sätt lyckades locka fram odlingsbehov hos mig. Det här spelet tog många timmar av mitt liv.


Hedersomnämndande till samtliga spel som inte fick placering. Ni vet vilka ni är. Dock för många att nämna.

Tack vare den här listan har jag beslutat mig för att spela igenom i princip samtliga igen, och då lär jag återkomma med en mer djupgående inblick i själva spelen, men vill avsluta med att konstatera att det här är min barndom och uppväxt, och den är stenhård. Samt att listor suger. Schizofrenin är fan nära. :)

/Joakim


Jag själv hade nog haft lite lättare för den här listan efter som jag själv aldrig ägde ett Snes men jag har trots allt spelat det mesta till den. Och min lista skulle jag nog ha tryckt in F-Zero där någonstans men vet ej vilken utav dessa andra spel jag skulle ta bort. Om ni vill se Link cosplay så finns den här "Cosplay från helvetet II"
/Emil

Playstation Move - Bra eller Anus?

Jag satt och kollade runt på nätet som man ibland gör och hittade på youtube där Playstation Move visas upp den 8 April.
Har tittat på det här klippet ett par gånger och jag har vissa funderingar:

 • Varför har man bara fått se Playstation Move med folk som står upp?
 • Varför är det ingen i det här klippet som verkar ha kul?
 • Varför har man gjort 2 stora olikfärgade bollar på kontrollen? Ser ju bara förjävligt ut.
 • Varför är det en sådan dålig respons på rörelserna när tjejen prövar "boxnings" spelet?
 • Killen som spelade samma spel såg ju road ut att ha en rosa och en blå boll i nyllet.
 • Varför envisas dom med att bara visa upp dessa teknik demon?
 • Hur kul såg det ut att spela kvinnan som sitter på...typ en dammsugare? Stol? Vibrerande dildo? Jag vet inte, men det såg inte kul ut.
 • Vart är dom riktiga spelen som inte kopierar det som redan finns till Wii, fast med bättre grafik?
 • Varför har man valt att göra en ren rip-off på en nunchuk?


/Emil

Svt 1 visar King of Kong

Om nu någon spelälskare har missat denna fina och vackra dokumentär om vem som är kungen av Donkey Kong så har ni nu ett ypperligt tillfällle att att se den. Klockan 22:00 på Tisdag så visar Svt 1 denna dokumentär.

Svt skriver:

"Arbetslöse Steve tänker sätta världsrekord i arkadspelet Donkey Kong. Tv-spelsgurun Billy, som haft rekordet i 20 år, har inga planer på att släppa det ifrån sig. Bara en kan vara Kungen av Kong. Inför hängivna fans börjar en stenhård kamp om tronen.

Billy Mitchell har kallats århundradets spelare. 1982 var han inbjuden till LIFE Magazine för att fotograferas tillsammans med 20 av världens största spelare. Där och då satte han världsrekord i Donkey Kong med 874.300 poäng, ett rekord som enligt många aldrig skulle kunna slås.

Tjugo år senare, 2003, hade Seattle-bon Steve Wiebe just blivit arbetslös och fann tröst i Donkey Kong. På nätet snubblade han över Billy Mitchells rekord, och bestämde sig för att slå det." 

/ Emil


WhiteRa vs TheLittleOne - TL Invitational, Finals

Här har ni en mycket intensiv och sevärd StarCraft II-match, med en del snabba vändningar. Me like. :)

 

/Joakim


Gamers

gamers the mentality

 

/Joakim


Releaser V.15

Tom Clancys Splinter Cell - Conviction
Xbox 360, NDS - 15 April


 

Emil: Jag blev väldigt imponerad av den första trailern och spelvisningen som dom hade på E3 2009 av det här spelet. Sedan dess har jag följt det här med intresse och det ser helt klart ut att vara en mycket mörkare Sam Fisher vi får bekanta oss med. Har inte gillat honom i tidigare spel i serien men nu verkar dom ha hittaträtt för min del iaf. Kommer införskaffas vid ett senare tillfälle.

 

 


 

 

Grand Theft Auto IV - Episodes From Liberty City

PS3, PC - 16 Mars

 

 

 

Emil: Dom här "spelen" har varit släppta till Xbox 360 ett tag nu och äntligen får PC och PS3 ägarna ta del av dessa fantastiska delar. Älskar man GTA 4 är det här bara ett måste.


Air Raid till Atari sålt för 227520 kr

Air Raid till Atari 2600 var som jag tidigare rapporterade uppe till försäljning på e-Bay, och låg då på $6,500 med åtta dagar kvar på auktionen. Auktionen tog slut igår och spelets pris hamnade till slut på $31,600 vilket motsvarar 227520 svenska kronor med dagens växelkurs.

Air Raid Atari

Air Raid släpptes 1984 av företaget Men-A-Vision och är en Space Invader-klon  och spelets anses vara det mest sällsynta till Atari 2600 och är således hett eftertraktat av spelsamlare. Personligen fascineras jag mest över  den udda kassetdesignen, som ni ser på bilden.

Nuvarande rekord inom spelsamlarvärlden sattes tidigare i år och tillhör NES-spelet Stadium Events som gick för  $41,300.

Relaterat: Atarispel för $6,500 på e-bay, Atari 2600 återlanseras under kort period, Spela Atari 2600 i browsern, Samlarobjekt går för rekordpris

/Joakim

Mog of War

mog of war

/Joakim

NES Beads

 

/Emil


Konami utannonserar Rush‘N Attack Ex-Patriot! Woho!

På en awesome-skala mellan 1 och 10 får utannonseringen av Rush'N Attack Ex-Patriot en solklar nia. Det här är bara för coolt! Rush'N Attack! Haha! Wooohoo! Spelet kommer till Live Arcade och PSN någon gång i framtiden.

Rush'N Attack Ex-Patriot

Kill that commie.. kill it!


Via: Loading.se
/Joakim


Edit: 21:32 La dit trailern


 

/Emil


England ett steg närmare 1984 - Digital Economy Bill genomröstat

England är nu ett steg närmare det orwellianska mardrömsscenario som George Orwell så ypperligt illustrerar i sin dystopiska framtidsvisionsroman 1984, efter att en ny nationell lag vid namn "Digital Economy Bill" som möjliggör avstängning av personer som fildelar upphovsrättsskyddat material på internet, och nedstängning av sajter som underlättar för dylik verksamhet, röstats igenom först i underhuset och igår i överhuset, med 189 röster för och 47 röster emot. Det riktigt fascinerande med själva omröstningsresultatet var att 419 representater uteblev. Här man kan alltså lätt dra slutsatsen att 419 representater hade tänkt att rösta emot partiledningens vilja och således blivit beordrade till att inte närvara vid omröstningen. Deras regering är korrupt, liksom våran. Köpt. Betalad.

BIG BROTHER IS HERE, AND WE'RE WATCHING YOU!


Det här är ytterligare ett steg av många med syfte att ta kontroll över det fria informationsflödet. Det är inte bara torrentsiter som länkar till upphovskyddat material, även Google och t.ex rykande aktuella Wikileaks, hamnar på gråsidan av lagboken. Bara föreställ dig vad censurivrare med politisk makt och lagen på sin sida kan ställa till med...

Men överlag är det här väl lika bra och det enda man kan hoppas på, så att naiva demokrater kan komma till förståelse om att staten gynnar ekonomiska intressen framför medborgerliga, vilket i sin tur förhoppningsvis leder till insikten om att deras folkvalda ledare är deras fiender och inte bundsförvanter. Wake up and smell the carcass; Den företagsstyrda polistaten är här. Ställ dig själv frågan om du, med dina pengar, verkligen vill stödja en industri som aktivt motarbetar dina medborgerliga rättigheter? Dags för bojkott, alternativt revolt.

Länkar: IDG.se, SvD.se, Rick Falkvinge PP - debattinlägg om fritt internet

/Joakim

Cosplay från helvetet III

Sonic Cosplay

Det här är inte okej...

/Joakim


Pixelnörden i mig älskar det här

Inga ord behövs sägas. Sitt tillbaka och njut


Det här är okey...

 

/Emil


Missa inte UppCon:10 i Uppsala i helgen

UppCon:10 som uppenbarligen är Skandinaviens största event för östasiatisk populärkultur går av stapeln nu i helgen, dvs 9-11 april. Uppcon:10 är uppenbarligen ett konvent i Uppsla med en sisådär 3000 besökare som nördfrossar i film, tv-spel, tävlingar, cosplay, japanska band och säkert en del annat skit. SM-Kval till SM i Super Street Fighter IV går bland annat av stapeln där.

Check it out: UppCon:10
/Joakim

StarCraft II Collectors Edition för $100

StarCraft II collectors edition


Det officiella releasedatumet för StarCraft II kommer snart att utannonseras av Blizzard, men innan dess så låter denna gigant meddela att en "Collectors Edition"-version av StarCraft II kommer att släppas, som innehåller:

The Art of StarCraft II: Wings of Liberty, en bok på 176 sidor som innehåller koncepillustrationer och annan konst från spelet.

2GB USB flash drive replica av Jim Raynors dog-tag pumpad med original-StarCraft, expansionen Brood Wars, behind the scenes DVD och OST:en med fjorton spår.

Special Battle.net downloadable content,
- karaktärsporträtt och unit customization

In-Game Pet till World of Warcraft - En mini-Thor i form av ett husdjur. Hurra för WoW-muppen!

Via: Kotaku

/Joakim

Haha! Singstar Kent!Popsnörsgruppen Kent har låtit meddela att man som andra svenska band efter ABBA får ett eget tv-spel i form av Singstar Kent till Playstation 2 och Playstation 3. Jag garvar så hårt inombords att det gör ont! Release till sommaren.

Något säger mig att Singstar Kent kommer att ligga högt upp på försäljningslistorna när det släpps...

Via: Loading.se
/Joakim

'Video Game Killings'

video games killing
Va i helvete!?

Det är intressant när nyhetsmedier och andra oförstående individerar börja säga att VERKLIGHETEN ser ut som ett tv-spel, eller som i det här fallet: "Det är precis som att man spelar ett tv-spel". Ja, vad är problemet? TV-spel är en reflektion av verkligheten. Det är verkligheten den skildrar. Trivs ni inte med spelen - förändra verkligheten. Jävla smutskastning det här...


Förövrigt har det varit en del gnäll om att ovanstående soldater varit på tok för osympatiska vid avrättningarna av ett gäng irakiska civila. Nähä. Är det meningen eller? Det är soldater, deras jobb är att döda. Har du problem med det så bör du klandra systemet och inte soldaterna som utför systemets order.
/Joakim

Edit 14:11: Förövrigt måste jag bara inflika att jag älskar "Fair & Balanced"-texten bredvid Fox News-loggan. Ungefär som SVT:s "Fri Television"-paroll. Stor humor..

Marknadsföring & rashat leder till spelidé

Det här inlägget handlar delvis om Anna Sjödin. Vem fan är Anna Sjödin och varför nämns hennes namn här? Anna Sjödin är f.d ledare för Maktgalningarnas Ungdomsparti (att det nu råkade vara SSU spelar ingen roll. Samtliga partier tillhör den här falangen). Hon flippade ut på Crazy Horse för ett par år sedan. Nu har hennes sambo valt att lansera en bok, där han dessutom i marknadsföringssyfte försöker dra igång en debatt på Aftonbladet under rubriken: "Vem vågar säga förlåt till Anna?", om mediedrevets roll som domare och bödel.

Debatten:
"
Valrörelsen trappas upp – vad blir nästa skandal? När drevet går är journalisterna mer intresserade av att fälla makthavare än att rapportera allsidigt hävdar debattören, som analyserat mediernas bevakning av fallet Anna Sjödin"

Ett axplock:
"Mediedrevet fick senare kritik av professorn i medierätt Hans Gunnar Axberger som menade att ”media var mer intresserad av att Anna skulle tvingas avgå och då var det inte intressant att ifrågasätta domens riktighet”. Hans slutsats delas av tidigare justitiekansler Göran Lambertz i boken. / aus Aftonfrei

Smart av honom.

Det han verkar förtränga när han försöker kasta skit på tabloidtidningarna är:

 • Anna Sjödin var skyldig. Dömd för bl.a förolämpning (rashat, dvs) & våldsamt motstånd.


Citerat från Wikipedia:

"Den 12 oktober 2006 fälldes Sjödin på samtliga åtalspunkter av Stockholms tingsrätt och dömdes till 120 dagsböter à 300 kronor för förolämpning, egenmäktigt förfarande, ringa våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Hon förpliktades också att betala skadestånd om 5 500 kronor till ordningsvakten för sveda och värk.[3] Det kanske mest prekära med avseende på hennes politiska karriär är just det faktum att hon skall ha kallat dörrvakten för "jävla svartskalle", vilket av rätten bedömdes som en både allvarlig och rasistisk kränkning"

Sjödin ska ha överklagat men fått avslag. Välkomna till de dömdas skara, Anna din Padda!

Värt att notera är att hon av någon anledning blev dömd för förolämpning, men inte HETS MOT FOLKGRUPP vilket vilken annan Svensson som helst hade blivit, men som definitivt inte passar sig för en ledare för ett Ungdomsparti! Här har vi ett klockrent exempel på hur systemet skyddar och göder sina egna. Anna Sjödin skulle tvingas avgå! Drevet mot henne var fullständigt motiverat, men jag förstår att ni satansfolk som praktiserar fiffel i politik på daglig basis anser att media ska vara era små lydnissar.

Spelbröderna undrar om det är skönt att kunna profitera på sin tidigare brottslighet i livet? Är man bara politiker verkar man kunna håva in fördelar på allt. Rättvist land, det här. Men nu till spelidén:

Jag har blivit sugen på att utveckla ett flashspel där man är Anna Sjödin som drar på krogrundor, slåss med vakter och rashatar folk. Ju fler domar man drar på sig för misshandel, förolämpning och ju fler invandrare man lyckas rashata desto högrepoäng som i sin tur renderar i mer publicitet för Sjödins sambos bok i epilogen av spelet. Några frivilliga? ;)


Avdelning:  horeri, inlänk, allmän avsky,

/Joakim

Rolling Start!!!

Ramlade över den här underbara videon av två jänkare som fascineras över Daytona USA:s "Rolling Start".

What if every game started like Daytona USA?

 

/Rolling Joakim


Mortal Kombat Hospitality

Mortal Kombat Hospitality

Via: pixfans

/Joakim

Modern Warfare 2 Stimulus Pack - 2.5 miljoner sålda ex

Tack som fan, era jävla nötter! Modern Warfare 2 Stimulus Pack innehåller 3 nya kartor till spelet, och uppenbarligen är tre kartor värt hundra spänn enligt 2.5 miljoner 360-ägare. Från botten av mitt halvruttna hjärta: TACK! Om ett par år kommer standardpriset för vilken pissig DLC som helst gå för ett par hundralappar. Fyfan säger jag bara.
Relaterat, från 15/3 2010: Modern Warfare 2 DLC löjligt dyrt

/Joakim

Älska trailers för fan

 

Fy fan vad orolig jag är att det blir ett nytt Alone in the Dark / Emil

 

 

 

 

 

 

 


TV-spel orsakar karies...

TV-spel orsakar karies! Det är sant! Enligt en studie utförd av University of Iowa som presenterades härförledes på årsmötet för "American Association for Dental Research" i Washington. Studien som utfördes på barn mellan 12 och 16 år, drar paralleller mellan matvanor associerade med tv-spel och dålig tandhygien. Dvs, barn som spelar äter och dricker skräp.

Jaha....?

Syndabocksleken igen!
rotten teeth smile


Studien nämner i och för sig föräldraansvaret:

"...children who had parental rules regarding screen time and diet were less likely to eat or drink while watching television and playing video games than subjects without parental rules"


...men att en sån här studie ens får genomföras är på pinsamt låg nivå. Det är i ovanstående citat forskningspengarna bör fokuseras. Föräldrarollen! Svaret ligger rakt framför ögonen, men ändå väljer man att fokusera på EN HOBBY!

Den här "studien" är ytterligare ett ledsamt led i demoniseringen som undermedvetet kommer sjunka in hos den generella befolkningen som redan är oförstående och negativt inställda till konceptet tv-spel, och på så sätt bli ytterligare en droppe i det redan fulla glaset om spelens degenererande effekt på mänskligheten. Förmågan att se mediets fördelar försvinner. Det handlar om okunskap, och "studier" som den här, i kombination med en profithungrig medierapporting, spär på den okunskapen.

Värt att notera är att det här är den första studien i sitt slag. Något som ger mig aningar om att forskaren medvetet valt just det här området för att få forskningsanslag...


Tooth Invaders Commodore 64

Fuck you science, FUCK YOU!

Via: Kotaku, via: WalesOnline

/Joakim

3D Dot Game Heroes - så jävla nyretro!

3D Dot Game Heroes av Atlus som släpps till Playstation 3 den 14:e maj i Europa,  utspelar sig i en värld vid namn The Kingdom of Dotnia som en gång varit uppbygd av 2D och pixlar, men som efter ett teknologiskt experiment av kungen, i ett försök att locka fler turister till sitt land, förvandlats till 3D. Det här är ett spel som sannerligen förtjänar epitetet "nyretro", för det här är hundraprocent nyretro om något. En Zelda-homage värt namnet! Kolla in nedanstående, ascoola trailers som visar hur nyretro till en Playstation 3 ser ut. Njut!


"Dragons consider HIM a boss..."Stilen, grafiken, musiken... jag är såld!


3D Dot Game Heroes till Playstation 3

Visst är det fanstastikt vackert? Helt klart ett Dag 1-köp för nyretronörden med en Playstation 3. Mer information om spelet finns på deras hemsida: www.3DDotGameHeroes.com

/Joakim

Spelbröderna påminner: Retrospelsmässa i Göteborg 24/4

Spelbröderna påminner: Stöd kulturen!

Ja, jag har ett behov av att påminna om Retrospelsmässan i Göteborg den 24:e april, som jag tidigare skrivit om här.


Öppettider:
Retrospelsmässan är ett endagsevent som kommer att hållas lördagen den 24 april kl 10.00 - 20.00.

Var:

Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, Göteborg.NY INFO SEDAN SENAST

Retrospelsmässan kommer även att arrangera tävlingar i retrospel under mässdagen. Har även hört något om en förfest kvällen innan... ska luska lite mer i det och sedan återkomma. Tillbaka till retrospelstävlingen: Super Mario Bros., Ice Hockey, Super Mario Kart, Super Bomberman 2, Pinball Dreams och Warlords. Mer info hittar ni här.

Om jag lyckas harva mig dit så ska jag lätt ställa upp i Super Mario Kart. Ett favoritspel sedan barnsben som jag fullständigt dominerade i på den gamla goda tiden.

Avslutningsvis, en till video som Retrospelsmässan tipsar om:

Ulf Elfving (som förövrigt är Nintendo Videospelklubbens nummer ett) presenterar Nintendo Videospel

 

/Joakim


Gratis Iphone-appar på daglig basis

Har du en Iphone? Gillar du skit som är gratis? Klart du gör! Min sambo tipsade mig precis om sidan: freeappaday.com som innehåller precis vad det låter. En gratis app till din Iphone, varje dag!

Har bara hunnit sluska igenom förgående utbud som hastigast, och kan inte direkt säga om det finns några kvalitetsprylar där, men appar som blir gratis för en dag, i promotionsyfte, är ju ett måste att ta del av om man nu äger en Iphone.

Klicka här för att få gratis skit på daglig basis till din Iphone

/Joakim

På tal om The Beatles: Rock Band

The Beatles: Rock Band

Jag såg den här bilden under min morgonsurfning. Har inte spelat spelet, och efter att ha sett ovanstående bild vill jag aldrig spela det heller. Är det bara jag som får lite ont i magen? Det känns så fel... och något gay.
/Joakim

Topp 10 Sega Mega Drive enligt halva Spelbröderna

Vi försökte få ihop en lista i helgen men det här jävla påskätandet och släktträffandet gjorde att vi ej hann med någon sådan och vi sköt upp det tills typ nu. Men självklart så har den ena halvan av oss lyckats mutat sig in på ett mycket ohederligt och fult sätt på StarCraft 2 betan.

När den hela 16-bitars eran kom så valde vi två olika vägar genom vårat spelliv. Jag ville självklart ha den tuffa Mega Drive-maskinen medans broder liten fick en "töntig" SNES. Därför fick jag äran att göra min egen topp 10-lista för Mega Drive medans han sitter och tillfredställer sig till SC 2 betan.


Topp 10 Sega Mega Drive (Genesis)


Phantasy star 4

1. Phantasy Star IV

Jag spelade det här väldigt sent till Sega Mega Drive. Jag hade till och med gett bort (tror han fick köpa den) spelmaskinen till min lillebror, som sedan bytta bort ett par spel för att komma över det här. Fick givetvis spela det men det var först långt efter releasen. För mig är det här ett givet val högst upp på listan. Ett rollspel som var underbart att uppleva.

Joakim:
Hade funderingar på att göra en egen topp 5-lista, men har beslutat mig för att informera eventuellt intresserade om att även jag hade placerat Phantasy Star IV på en solklar förstaplats. En fantastisk berättelse... Sjukt bra JRPG! Och nej, jag fick inte Mega Drive:n, däremot köpte morsan loss den för en liten slant (som gick som bidrag till din PS1:a? har för mig det) och sen gav den till mig. Det första jag gjorde var i princip att byta till mig Phantasy Star IV. :) Ett klokt beslut att byta 3D-Balls och Labyrinth mot PSIV!


Sonic 2

2. Sonic the Hedgehog 2

Sonic tog mig med en storm. Precis som Mario tidigare hade gjort i mitt liv så svepte ytterligare en stjärna in i mitt liv. Han har aldrig riktigt lyckats ta steget till 3D men i 2D så var det här det bästa alternativet till en fet rörmokare. Jag tycker personligen att det här är den bästa delen i serien.

3. Shining Force 2


Det här var första gången jag riktigt kom i kontakt med turbaserad strategispel. Trevlig story och utecklingen på karaktärerna var för mig perfekt. Jag gillade det här mycket. Det enda jag ångrar var att jag bytte iväg det. Men det gjorde man på den tiden när inte hade någon inkomst.


Mortal Kombat

4. Mortal Kombat

Sega marknadsförde sig med att vara tuffa och det här blodiga spelet var ett utav dom. Snes hade Street Fighter och Sega hade Mortal Kombat. Det här var det tuffaste en ung pöjk kunde spela. Man var riktigt tuff om man ägde det här. Nu när jag spelar det här spelet så är det typ skit men då när det kom var det bäst.Landstalker

5. Landstalker

Ett äventyrsspel som förtrollade mig. Jag fann detta spel mycket roligt borsett från en sak, det var att man var tvungen att trycka snett uppåt höger eller snett neråt höger för att han skulle gå åt det hållet. Fick djävulsk ont i fingrarna. Men det var det värt.


RR3

6. Road Rash 3


Att spöa någon med en kedja samtidigt man blåser i över 200 km i timmen är tufft. Att dessutom dra ifrån snuten var bara underbart. Ett spel med attityd som genom lyste hela Segas målgrupp, unga tonåringar som ville vara tuffa. Visst kände jag mig tuff, väldigt töntigt tuff.


Evander Holyfield

7. Evander "real deal" Holyfield's Boxing

Boxning i sitt esse. Iaf var det så 1993 när jag spela det här. Ett av dom bästa karriärslägen som jag sett i ett spel. Mellan matcherna får man välja vad man ska träna på. Snabbhet och styrka var nyckeln. Sen var det bara slå upp sen slå nere sen upp sen nere sen uppe sen nere sen upp sen nere sen uppe sen nere sen upp sen nere ja ni fattar. Det var lätt men otroligt roligt.
8. Dune - The Battle for Arrakis

Mitt första RTS spel. Och jag är bara tvungen att nämna det här för varje gång jag lyssnar på Unleashed's platta Victory så tänker jag på det här spelet. Jag var lika såld på båda två. Med en öppningslåt som heter Victims of War så rullade skivan om och om igen när jag spelade det här spelet.
9. Phantasy Star II


Två saker symboliserar detta rollspel. Ett förbaskat jävla massa random encounters. Inte bara lite ibland utan det är en jävla massa hela jävla tiden. Och det andra är för att ens kunna klara detta spels bossar krävs det en jävla massa grindande. Inte bara lite utan en jävla massa grindande.


NHL 94

10. NHL 94


Att inte nämna något sportspel på topp 10 listan till Mega Drive skulle vara en skandal. Och NHL 94 är det bästa sportspelet till Mega Drive. Jag vet inte hur många matcher jag har spelet men en djävulsk många matcher har det blivit iaf. Jag minns fortfarande hur dåligt målvakterna var programmerade.

/Emil

Uppdatering 6:e april, 16:54: La till min kommentar. /Joakim

Hemmagjorda Ryu & Blanka

Ryu & Blanka från Street Fighter


Ryu custom toy from street fighter

Ryu custom toy street fighter II

 

blanka custom toy street fighter

 

Skapade av avatar666, via: Capcom-Unity

/Joakim


Äntligen!

Hejdå livet. Hejdå verklighet. Hej StarCraft II Beta!


StarCraft II

 

Slänger iväg en kyss till mina vänner borta på kwit.tv

/Joakim

Releaser V.14 - eller inte

Återigen så är det bara en massa "skit" spel som släpps och inget är närmar värt att nämna. Men Jag tänkte nämna ett par spel lite äldre som är billiga att få tag i på i olika nätbutiker. Vill inte nämna butikerna jag hittat priset på. Inte förren jag/vi blir betald/betalda tänker jag/vi göra reklam gratis åt något företag.


Halo 3
Xbox 360 - 198kr

 

Emil: Den här reklamsnutten är bland det bästa jag sett för ett spel. Spelet i sig behöver inte någon större presentation. Har man en Xbox 360 och inte lirat detta, då jävlar får man göra det.

 

 


 

 

 

Final Fantasy XII

Playstation 2 - 179kr

 

 

Emil: Nu när alla spelar Final Fantasy XIII till dom nyare konsolerna så kan man ändå spela på sin äldre maskin. Och har man missat del XII i serien så kan man passa på att spela det...nu när del XIII var mediokert så är det här helt klart bättre.

 

 


 

 

Dead Space

Playstation 3 - 139kr

 

 

Emil: Ett av dom stora titlarna 2008 som överraskade mig totalt över hur jävla bra det var. Och för detta pris så är det här ett måste köp. En sci-fi survival horror i ren alien anda. Helt jävla underbart.

 

 


 

 

Final Fantasy VII - Crisis Core

PSP - 199kr

 

 

Emil: PSP har en del toppspel och här är ett av dom mästerverken. Har själv inte hunnit spela klart detta spel än pga av en andra massa spel men direkt när det är färd någonstans så kommer det här fram. Helt klart lysande båda på grafik och handling. Ett måste.

 

 


 

 

Grand Theft Auto - Chinatown Wars

NDS - 169kr

 

 

Emil: Folk gnäller ofta att det inte kommer några våldsamma spel till Nintendos maskiner. Men när det väl dyker upp så säljer dom inte. Får inte ihop det. Ett underbart spel med en blandning av 3D och old-school GTA spel som man gillar. Langa knark för fan.

 

 


 

 

No More Heroes

Wii - 179kr

 

 

Emil: Det stilistiska Suda 51 spelet som handlar om Travis Touchdown och hans jakt att bli numer 1. Ett av dom bästa spelen när det handlar om att använda en ljussabel i striderna. Wii har inte många bra titlar men det här udda spelet är ett måste.

 

 


 

 

StarCraft

PC - 89kr

 

 

Emil: En relik om man jämför med dom andra spelen. Men trots en ålder på 12 år så håller det här spelet fortfarande världsklass. Och snart är den efterlängtade tvåan här och den kommer också bli världsledande.


Capcom laddar inför SSFIV

Capcom laddar inför Super Street Fighter IV. Igår släpptes den här japanska trailern "New Characters". 30:e april är det dags.

Pepp.. pepp, pepp, pepp, pepp!

 

/Joakim

 

Uppdatering 12:21: Förövrigt läste jag just på Destructoid att Super Street Fighter IV får en arkadversion i Japan.


WHO pekar ut TV-spel som ledande orsak till fetma hos barn

WHO - Världshälsoorganisationen, har pekat ut TV-spel som en av de ledande orsakerna till övervikt och fetma hos barn och unga enligt en studie på över 70,000 skolbarn i åldern 13 till 15 år, i 34 länder.

Upphovsmännen bakom studien definierade adekvat fysisk aktivitet med minst en timmes motion utanför skolgymnastiken, utslaget på minst fem dagar i veckan. Enligt WHO:s definition får bara 25 procent av pojkarna och 15 procent av flickorna tillräckligt med fysisk aktivitet.

I förhållande till detta utgör 25 procent av pojkarna och 30 procent av flickorna gruppen känd som "soffpotatisar" vilket innebär mer än tre timmars dagligt stillasittande spelandes tv-spel och liknande.


Jaha.....? Vi leker syndabocksleken igen....


fat ginger kid
I say... Ginger!

Varför just tv-spel? Varför inte böcker? Att avnjuta en bok är liksom tv-spelande en aktivitet som utgör minimal fysisk ansträngning, men jag hör ingen gnälla på att barn och ungdomar läser för mycket och hur skadligt läsandet är för deras hälsa. Var kommer föräldraansvaret in i bilden? Är den fullständigt ignorerad? Uppenbarligen är det inte längre föräldrarnas ansvar att föregå med gott exempel och lära sina barn hur man lever hälsosamt och konsumerar livets goda ting med måtta.

Helhetsbilden lyser som bekant med sin frånvaro. Det är alltid enklare att hitta en sak att peka på, och sen lägga allt sitt fokus där. Ignorera orsakerna, se bara symtomen. TV-spel leder till fetma, våldsamma TV-spel leder till dödskjutningar i skolor, TV-spel leder till isolation och depression, TV-spel gör dig dum, TV-spel är AIDS.

Avslutningsvis vill jag informera er om att i Sverige kostar det cirka tre miljarder per år för att behandla vuxna och barns direkta fetmarelaterade sjukdomar, så var snäll mot skattebetalarna och ät en frukt eller två mellan dina tre dagliga chipspåsar.

Via: Kotaku, Via: Reuters

/Joakim
Cosplay från helvetet II

Ugly Link Zelda Cosplay
Det här är inte okej...

Relaterat: Cosplay från helvetet
/Joakim

Burn!

street fighter burn


Via: Ja, ni ser länken...
Tack till Strict
/Joakim

Spela Atari 2600 i browsern

Med tanke på förgående inlägg känns den här länken aktuell, om du skulle bli lite sugen på att spela lite Atari 2600 i browsern. 50+ spel.

Spela Atari 2600Relaterat: Spela retrospel i browsern
/Joakim

Atarispel för $6,500 på eBay

Ett "nytt" eftertraktat och ultrasällsynt tv-spel har dykt upp för auktion på eBay. Det handlar om spelet Air Raid till Atari 2600. Spelet ligger för tillfället på $6,500 med åtta dagar kvar på auktionen.

Air Raid Atari 2600 box


Nu är det inte själva spelet som är sällsynt, eller den skumma kassetten, utan det är lådan samlarna är ute efter. En liten bit papp, med uppenbarligen högt värde. Tidigare rekordpris på ett tv-spel tillhör Stadium Events som tidigare i år såldes för $41,300.

Via: Gamesetwatch.com
/Joakim

Spelmusik för hjältar

Vaknade tidigt idag. Rastlös. Ofokuserad. När jag befinner mig i det stadiet börjar i regel något form av musikletande. Jag älskar musik, i mina ögon mänsklighetens sannaste och renaste konstform med en sådan omedelbar kraft att påverka. Det handlar om känslor. Det handlar om kärlek. En kärlek jag vill dela med mig av.

Nåt legendariskt:


Final Fantasy VII - The Birth of a God, Playstation

 

Nåt obskyrt:

 

X - Tunnel Scene, Game Boy

 

Nåt från ett skitspel:


Castlevania II: Simon's Quest - Bloody Tears

(The morning sun has vanquished the horrible night!)

 

 

Nåt med djup utan slut:


Metroid - Kraid's Theme, NES

 

Nåt om kanonmat:


Cannon Fodder - Amiga

(Digitaliserad sång! War has never been so much fun!)

 

Spelmusik för hjältar, fortsättning följer...

 

/Joakim

 

Relaterat:

Topp 6 Rob Hubbard-låtar


Rea på Xbox Live Arcade

Xbox Live Arcade har rea på tio titlar till och med den 7:e april, så här har du en chans att spara 40 till 53% om du ändå tänkt plocka upp något av spelen inom en snar framtid. Spelen som reas ut är följande:

 • South Park Tower Defense
 • Super Street Fighter II Turbo HD Remix
 • Defense Grid
 • Rocket Riot
 • Mad Tracks
 • Track & Field
 • Lumines Live
 • Age of Booty
 • Schizoid
 • Wallace & Gromit episode 1

Ren spontant vill jag tipsa om Super Street Fighter II Turbo HD, Lumines Live samt Defense Grid.

/Joakim

Red Dead Redemption

Ju mer jag ser av det här spelet desto mer övertygad är jag över att det här kommer bli Game of the Year. Allt verkar bli i princip perfekt. Jag hoppas bara att det inte är en grymt bra marknadsföring som jag blivit såld på. Men här har ni John Marston.

 

/Emil


15 Pixlar

Här har vi ett riktigt skönt upplägg på en nördvideo. Videon börjar med hur Street Fighter skulle sett ut med enbart 15 pixlar. Därefter följer 11 andra spel.. kan ni gissa vilka?

 

/Joakim


I Play Therefore I Am

Via: Josalisa

/Joakim


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com