Spel: Förr och Nu

 

Zelda A Link to the Past - Lost Woods/Master Sword Acapella

Smooth McGroove på youtube kör en hel del spel acapella. Han gör det förbaskat jävla bra. Jag rekommenderar att lyssna på hans andra låtar han har gjort. Jag kommer nog slänga upp någre mer låtar av honom i framtiden. Tyckte det här var en bra start Nu när det varit en del Zelda inlägg här på slutet.
 
 
 
Lyssna, minns och njut!
 

/Smutsen

Star Wars: Tiny Death Star

När någon nämner Star Wars så tänker jag först på: Kill Jar Jar Binks. Sen min nästa tanke blir: Hur många oskyldiga dog när rebellerna sprängde upp dödsstjärnan? Jag vet det är inte riktiga friska tankegångar på den serien, jag älskar Star Wars men några saker som går under det namnet känns mer som att mjölka fansen på pengar snarare än att leverera en bra produkt.
 
 
 
Nu så har jag självklart spelet Star Wars: Tiny Death Star till min smarta telefon. När jag drog ner det hade jag ingen aning om vad det var för en typ av spel. Jag gick in i spelet med en helt förvirrad sinneställning och ville ha ett skönt lir. Och spel iden som används är att man ska bygga upp dödsstjärnan våning för våning. Har väl funnits liknande spelkoncept gjort på det här men jag har inte varit i kontakt med dom spelen. Ja ja man ska bygga våning för våning och man får välja lite mellan olika saker vad som ska byggas. En våning som ska befolkas med boende som sedan kan jobba i butikerna man bygger. Eller en nöjes våning så att dom kan roa sig på. Ja ni förstår princip. Bygg olika saker, få en bra mix, tjäna mer pengar, köpa mer skit, tjäna mer pengar osv. 
 
 
 
Det finns två sätt att tjäna pengar på i detta spel. Ett genom att tillverka saker som dom kan sälja i shoppen och att skjutsa folk i den förbaskade hissen. Det kommer folk på löpande band som vill åka i hissen. Det är upp till dig att släppa av dom på rätt våning. Sen finns det några special karaktärer som kommer och aktiverar olika event i spelet men det är till ingen glädje för en själv. Spelet är ett långsamt förlorande av egen tid. För att butikerna ska kunna sälja saker behöver dom lägga en "order" som tar olika lång tid för att få den levererad. Och just det här momentet att man behöver vänta gör att man ledsnar på spelet typ ganska omgående. Om det handlade mer om att sköta om ekonomin för att det ska gå runt hade spelet endå varit helt ok, men varför i helvete ska jag vänta över 2 timmar för en liten skit sak ska ske. Näää det är inte riktigt rätt när det kommer till spelmekaniken.
 
 
 
Dom här gratis spelen har ju oftast att du kan köpa ingame valuta. Så är även fallet här. Gör man det så är man bara blåst. Spel ska kunna spelas utan att behöva spendera sina egna pengar, annars är spelet inte gratis. Alla ni som någonsin köpt fördelar i ett gratis spel för riktiga pengar anklagar jag på att det har blivit en bransch standard. Fy för er.
 
Det här spelet har avinstalerats på min telefon. När jag gjorde det fantiserade jag hur det såg ut i filmerna när Mr. Skywalker sprängde dödsstjärnan i filmerna och dödade miljontals oskyldiga arbetare. Det var tider det.
 
 
/Smutsen
 
Vad tycker ni om ingame köp med riktiga pengar? Skriv en kommentar om du vill lufta din åsikt.
 

Cosplay

Dom flesta utav oss har sett South Park avsnittet när dom speler World of Warcraft. Tror bara det finns ett. Och då kommer man i kontakt med denna sköna snubbe som sitter och slaffsar framför datorn. Kommer inte ihåg vad han gör i det avsnittet man han är där iaf och spelar. Och han som gör den här Cosplayen får 10 av 10 i betyg. Den är helt fantastisk. Titta och njut.
 
 
 
/Smutsen

Zelda is tha shit

Zelda spelen är oftast väl producerade och bra. Senaste spelet kanske var den sämst i serien, iaf enligt mig. Då räknar jag inte med dom som kom till CDi. Dom är kassa och räknas inte med i serien. Dom är bara äckliga. Men det finns ju ett antal tributes videos med musik där ute. Nu var det så att jag hittade den här på kotaku och tänkte dela med mig av den till dom läser här på denna blogg. Det är Taylor Davis som spelar violin, visst det är reklam för henne själv för hon har precis släppt en platta med Zelda musik digitalt. Men den här videon har rätt hög kvalitet och ja hon ser inte så dum heller. Ja jag vet att jag är en liten mansgris. Men verkligheten är så att utseende säljer. Men hennes kunskap till att spela Zelda musik har inget med hur hon ser ut för hon är förbaskad duktig på det, att spela violin alltså.
 
 
 
Vad är eran Zelda cover favorit? Skriv en kommentar så för så vi se om vi också gillar den.
 
/Smutsen

Spel: Förr och Nu

 

Zelda Stop Motion

Nördiga saker är bra saker. Jag gillar främst när folk tar sin egen tid till att skapa något om något dom gillar. Oavsett om det är att göra en fan film eller helt enkelt cosplaya, vissa väljer att göra sköna konstverk. Det fungerar det med. Nu har vi en månads lång produktion för att göra denna stop motion film med Link i huvuderollen. Filmen eller avsnittet är välgjort och me like this shit. Jag gräver runt på internet för att hitta mer sånt här. Har ni något tips så är det bra droppa en kommentar så ska jag kolla upp den. Men njut av den här så länge.
 
 
 
/Smutsen
 
 

Gaming gear

Ännu en titt i Smutsen garderob så hittar vi massor av speltröjor. Här kommer en till tröja som går åt det klassiska hållet.

Next gen = pepp eller opepp?

Jag då är den här då. Den riktiga Next gen kampen om våra pengar. Visst Nintendo har varit ute med sin maskin ett tag nu och det kommer säkert komma fler titlar som gör att den maskinen kommer sälja mer än vad den gör nu. Men det är ju först nu Playstation 4 släppts. Det är först nu kampen börjar på riktigt. PS4 eller Xbone? Vilken är det man ska välja? Det kommer inte jag analysera nu. Utan jag tänkte mer bara förklara varför jag inte kommer ta steget till den nya generationen på releasedagen utan varför jag kommer vänta ett tag.
 
1.Spelen

Ja dom releasespel som finnes att köpa är inte direkt motiverande att betala ut dyra pengar för en ny maskin. Det är inga maskin säljare om man säger så. Inte speciellt när man känner att den nuvarande generationen konsoler har en hel del titlar på g som ser jävligt fräna ut. Jag tänker på Dark Souls 2, Gran turismo 6, Devils Third, South Park: The Stick of thruth m.m. Dom spel som skulle kunna få en sån känsla att få mig att byta upp mig är spel som också är utannonserade till den befintliga generationen. Bättre grafik är inte allt. Hur många kommer ihåg eller spelar spelen som kom vid release av Xbox 360 eller PS3 idag. Dom bästa spelen kommer i slutet på en konsolgeneration.
 
2. Kvaliten

Oftast när det kommer nya maskiner så finns det en hel del kvalitets problem nu för tiden. Förr var dom mer pålitliga medans nu så är det fel både på det ena eller det andra. Varöfr punga ut dyra pengar på en maskin som kan råka ut för RROD som xbox 360 hade enorma problem med. Även PS3 hade en del överhettningsproblem i början när det kom. Väntar men ett tag så slipper man kanske dom problemen.
 
3. Priset
 
Varför betala dyrt för något man inte behöver. Jag är en flitig gamer med en stor backlog. Det har släppts för många bra spel helt enkelt denna generation för att man ska hinna lira allt man vill. Jag väntar gärna på en pris sänkning på maskinerna innan jag tar steget.
 
 
Med dom sakerna i åtanke så kan jag inte ta steget innan det kommer ett spel som man bara måste spela. Än så länge finns det inte. Jag tar mina pengar och fortsätter köpa spel till Xbox 360 och Playstation 3. Ni som är så pepp då dom nya generationens spelkonsoler kan väll lägga en kommentar så får jag se om jag kan förstå.
 
Game on!!!
/Smutsen

Volvo reklam

Inte ofta vill jag göra reklam åt bolag om man helt enkelt inte får pröjs för det. Men den här videon fick mig att le. Mr. Jean claude van damme gör sin episka split när han står påbaqckspeglarna på två volvo lastbilar. En gammla gubben still got it om man säger så.
 
 
 
/Smutsen

Spelbröderna Botaniserar: Divining orb

Det här är en gammal botanisering som hittades i det gamla arkiven på Emil's dator. Nu var tiden rätt för världen att skåda detta mirakel.
 
Emil af Spelbröderna botaniserar:
 
Divining orb
 
XBLIG
 

Video game love song

Vanligtvis så brukar såna här låtar om spel gå i något techno up beat tempo och bara typ dunka dunka på. Men nu har vi en lugn låt med en massa tv-spels referenser. Låten är inte riktigt i min smak men jag känner att den kan ge ett viss värde till vissa utav oss. Men jag gillar att folk gör såna här saker.
 
 
 
 
Har ni något tips på någon låt som är en hyllning till tv-spel så tipsa gära i kommentaren här nedanför.
 
/Smutsen

Minecraft: The Story of Mojang

Minecraft i det här läget kännar varenda liten stackare om vad det är för ett spel. Igen större presentation krävs av det spelet. Nu så har det äntligen kommit ut på youtube en dokumentär om spelet Minecraft. Man får följa med "notch" vägen fram till release. Vet inte om den har funnits att köpa eller tanka hem lite olagligt på någon sajt ett tag men nu kan man iaf se den helt lagligt på youtube. Ibland är youtube bra. Gillar ni dokumentärer och gillar att se lite bakom kulisserna så är det här nog något för er.
 
 
 
 
Har ni någon annan dokumentär som ni anser att man borde se så tipsa gärna om det. Och Indie game the movie har jag redan sett. Lite samma känsla som i den här dokumentären.
 
/Smusten

Snabba fötter

Jag tycker synd att arkadkulturen i detta land är lika med sten död. Jag finner en viss charm att stå och spela i dessa stora arkadkabinett. Påminner om en tid som inte finns kvar här längre. Men i vissa länder som landet där solen går upp, även känt som Japan. Där lever den kulturen vidare. Och när man ser såna här prestationer så blir jag alldeles varm inombords samtidigt så får denna person riktigt hör respekt faktor. Han är en riktig arkad hjälte. Visst det är inte helt perfekt "dansning" han gör, men fy satan vad snabb han är.
 
 
 
Det här är skills
 

Har ni något liknade tips eller har en egen prestation ni vill skryta med gör det gärna med en kommentar här nedanför. 
 
/Smutsen

Gaming gear

Alla bloggar kör ju typ mode. Så visst fan ska jag lägga upp en del kläder också som jag har som är jävligt nice. Det finns ju främst bara typ t-shirts och tröjor man kan köpa som klädesplagg. En del mössor/kepsar finns också. Överlag så är det lite kasst utbud på kläder.
 
Här är en ganska ny t-shirt som jag fått hem som jag tycker passar fint som start i denna kanske potentiella blogginläggserie.
 
 

En gamer tröja ska vara skrynklig.


/Smutsen

Upplösnings jämförelse mellan PS4 vs Xbone

Visst är det härligt med såna här jämförelser mellan olika saker. När det görs med glimten i ögat blir det ännu roligare. Det här är ju gjort med tanke på att en del releasespelen till Xbox one inte stödjer 1080p och har bara 30fps. Se det här med ett leende. 
 
 
 
 
/Smutsen

GameOn 2.0

Lördagen den 9:e November var det dags att besöka världens största tv-spelsutställning. Den går utav stapeln på tekniska museet enda fram till slutet på April. Efter att ha läst en hel del om den här utställningen så hade man höga förväntningar på vad man skulle spela och läsa fakta om tv-spelshistorien. Det var en enorm kö när vi kom fram på lördagen. Vi fick stå över en timme i kö för att komma in. Man blev ju inte mindre pep för det.
Men jag tror att när det kommer till mässor och utställningar att jag som person har kanske för höga förväntningar på vad man kommer att se. För det första så hade man bara 50 minuter på sig att hinna kolla och testa alla spelen pga av det höga trycket. Redan där så var man liten besviken. Kanske blir bättre framöver när många redan har varit där och trycket minskar. Visst det fanns massor olika spel att testa från många olika tidsåldrar. Men jag hittade inte det viktigaste spelet i tv-spelhistorien, nämligen super mario bros till NES, det är en besvikelse. I övrigt så hade jag gärna också sett en del av utställningen där alla spelkonsoler stod uppradade med bra fakta om dom. Nu fanns dom utspridda runt bland där man fick spela spelen och det fanns bristfällig info om konsolerna.Visst var det att testa och spela gammla minnen igen. Men för att kallas världens största tv-spelsutställning så var det tafatt. Det finns privata samlare som hade kunnat gjort det här bättre. Varför ska det alltid förstoras upp om allting i det här landet? Istället för att se lovord överallt så kan väl någon våga vara ärlig och sagt den hade kunnat varit störe och gjorts bättre. Men det kanse bara är jag.
/Smutsen

Plants vs Zombies 2

Jaha det förra testet gick ju hyffsat bra. Så jag kör vidare nu med en till mobil uppladning. Det gäller fortfarande Plants vs Zombies 2.
 
 
För er som inte känner till Plants vs Zombies sägar jag bara: VAKNA UPP FÖR FAEN!!!. Ja ni borde titta in på orginalet, det spelet är faktiskt riktigt bra. I övrigt så är det samma typ av strategispel igen vi får ta del utav. Men för er som inte vad det här är för att spel och hur det fungerar så kan jag förklara att man spelar på en bana. Olika zombies kommer ifrån höger. På spelplanen finns det fem banor som zombien följer. För att kunna döda dess odöda bestar så planterar man olika typer utav plantor. Där utav namet Plants vs Zombies. Det är inte bara slänga ut vilka plantor som helst, utan man måste ha resurser till dess plantor och det får genom att det "regnar" ner solar som man behöver ta eller plantera solblommor som också ger sådan energi.
 
          
I första spelet höll man sig omkring sitt hus. Nu så reser man i tiden för att crazy dave ska hitta någon jävla taco grej. Men det är egentligen inte viktigt varför vi är i olika tidsåldrar och ställen utan dom unika zombies och utmaningar vi får på varje tidsepok. Spelet är i grunden ganska lätt men det finns mycket utmaningar och det tar en stund innan man blir klar med att försöka fånga in alla stjärnor. Men att förgöra dom odöda så har man en arsenal av olika plantor. Vissa skjuter ärtor andra kastar majs eller sallad. Vi har plantor som sprutar eld och andra som gör livet surt för dom odöda. Det finns så mycket mer att såga om spelet men det här får räcka just nu. Det finns som sagt till android (vet ej om ios) och spelet är gratis. Finns ännu ingen reklam i spelet men man kan köpa sig fördelar med riktiga pengar om man inte är tillräckligt bra.Det här är nog dom enda Zombies som dör av att få en sallad på sig.
 
/Smutsen

Plants vs Zombies 2 = Bra skit

Nu så skriver jag det här på min smarta telefon. Jag vet inte hur det bli med bilder. Just nu ser den jävligt liten ut. Men men vi kör iaf.Plants vs Zombies 2 är ett gratis spel till dom så smarta telefonerna. Jag spelade ettan när det kom till xbox live. Jag blev så på på spelet och hur udda crazy dave är. För mig var den första delen helt underbar. Nu för någon vecka sedan så kom uppföljaren till min android telefon (borde finnas till ios men har ingen koll på det) och det jag kan säga är att man får mer utav det goda från den första spelet. Kommer lite mer utförligt om spelet om en stund. Det här är lite utav ett test från min telefon./Smutsen

Hur kan Mike Tyson inte ha spelat Punch Out på 26år?

Vi alla känner ju till Punch Out till NES. Dom flesta utav oss känner även till att det också hette Mike Tyson Punch Out, det gjorde det en liten stund i alla fall. Nu har det så bevisligen inte att Mike Tyson ens spelade det här spelet när det begavs på det glada 80-talet. Hur det är möjligt kan ingen veta. Hans namn försvann från spelet när han blev dömd för det han blev dömd för, kommer inte ihåg exakt men ni som vill veta för kolla upp det istället för att min tid går åt åt det. Nu är det så att FOX satte honom framför ett NES och lät han spela spelet för första gången. Det man kan tyda på är att han inte är en gamer precis. Han mashar dom där knappar ganska fett och har allmänt ingen kolla vad han sysslar med. Men ändå så är det här en trevlig liten video som jag gillar.
 
 
 
Min gissning är att han ej kommer möta sig själv
 
/Smutsen

Spelmonster: Zombie

Zombies är numera ett utav dom mest klassiska spelmonster i tv-spelsvärlden och även i filmvärlden. Men hur kommer det sig att dessa odöda köttklumpar har blivit en fenomen lite överallt nuförtiden? Och vad är egentligen fan en Zombie?
 
Jag kom i kontakt med zombies på 90-talet (ja jag vet att jag börjar bli gammal) i diverse spel och filmer. Fast utan att veta om det så hade man dödat zombies bra mycket tidgare under 80-talet i diverse spel. Fast då var det mer ett monster som skulle dödas än ett spelfenomen som det är nu. Zombies blev först "levande" för mig under 90-talet. Det var först då jag förstod vad en zombie är och varför det är ett lyssande påhitt att ha som monster i film och spelbranschen.
 
Jag kom i kontakt med George A. Romero's filmer om the dead serien. Jag köpte Dawn of the dead och dyrkade filmen. Såg den två gånger samma kväll och filmen är runt 3-timmar om mitt minne inte har börjat svika mig. Det är den på köpcentrumet men det borde ni ju veta. Efter det köpte man en drös Zombie filmer till för att avnjutas. Night of the living dead, Zombie flesh eater, Day of the dead, Return of the living dead för att nämna några filmer.
 
Jag kom i kontakt ordentligt med Zombies i spelvärlden pga Resident Evil. Och efter det spelet har dom långsamt krypit sig fram som dom odöda dom är och tagit mer och mer utrymme i filmens och spelens värld. Och nu är det nästa en standard att ha zombies i sina spel. Det är ta mig fan Zombies överallt. Vem kunde tro på 90-talet att Zombie walk skulle existera på en sådan här nivå? Inte var det jag iaf.
 
Men vad utgör då en Zombie till en perfekt fiende i spel. Det finns ett par faktorer som jag tänkte nämna just varför det är så.
 
Den första och den mest självklara är att dom är odöda, living dead, ett gående lik som man kan göra precis vad som helst med. Man headshootar den, stampar på dom, skjuter bort ben och andra lemmar. Allt det här görs utan moraliskt dilmma om att det skulle vara något fel med att göra så. För dom är ju faktiskt redan döda.
 
Den andra delen är främst att dom kan komma i så olika former. Vi har dom långsamma brölande och klassiska zombies. Vi har dom där smyga på zombies som helt enkelt inte låter och står gärna och gömmer sig på diverse ställen. Sen kommer den nya skolans zombies som är dom snabba. Zombies som kommer i en snabb svärm och är en sprinter på anabola som är törstig för mänskligt kött/hjärna. Det finns även dom muterande zombies och dom framställs ofta som zombies bodybuilders och är bara stora feta köttklumpar. En zombie med bölder och ser allmänt skit snuskig ut. Men vi älskar dom också.
 
En liten tredje punkt just med att du kan göra precis vad som helst med en zombie. Vill du ha en utan armar, inga problem. Vill ha en som kryper utan underkropp, inga problem. Vill du ha en som är snabb/långsam, inga problem. Vill ha en med eller utan kläder, inga problem. Man kan i princip skapa vilka konstigheter som helst med en zombie utan att någon höjer ögonbrynen. Bara titta på nazi-zombies, ingen bryr sig. Men att slakta zombies är lika kul oavsett hur dom djävlarna ser ut.
 
Och vad är då en zombie. Lättast att säga är att en zombie är en person som dött och sedan återuppstått. Ungefär som Jesus gjorde för länge sedan om man har sådan tro. Han dog på korset men återuppstog så han är kanske världens första och enda zombie som dokumenterats. Det ni era jävlar. Men nog om det. För att bli en zombie på det klassiska viset (och det riktiga sättet) så behöver man bli biten och sedan dö, det är då man återuppstår. Och för att döda en zombie så ska man skada hjärnan på dom. Det är ju lite konstigt med just den biten i spelensvärld. Nu förtiden och typ nästan alltid kan du skjuta en zombie vart som helst och den går ner och dör. Fast en härlig headshot är garanterad en insta kill.
 
Nu har jag skrivit en hel del om zombies. Jag trodde ej att det skulle bli så här mycket. Men men. Jag rundar av nu trots massor kvar att säga om just zombies.
 
Btw vilken är erat favorit zombiespel? Och vilken är eran favorit zombiefilm så kan vi snacka vidare.'
 
Game on!!!

/Smutsen

Gamex årgång 2013

När man var liten så ville man ha en egen mässa i sverige som var like härlig om det man läste borta i Los Angeles och om E3. Det saknades i min uppväxt någon sammlad punkt för branschen att visa upp vilka spel dom hade och vad dom har på g.
 
När nu Gamex slog upp portarna på kistamässan för tre år sen så var man jävligt pepp inför mässan och man hade en "äntligen" känsla i kroppen. Man hade sett fram emot det här sedan tonåren. Och då för tre år sedan skulle bli början på någonting bra. Trodde man.
 
Jag tyckte för tre år sedan att det saknades någonting på hela mässan. Man fick testa dom senaste släppta spelen. Man fick se trailers på spel som man redan hade sett på nätet. Och man fick även se vad som man skulle spendera sina pengar på under december månad och julledigheten. Men man fick inte riktigt se in i framtiden.
 
För två år sen var jag också där. Då var det Diablo III hype. Men i övrigt var det samma som tidigare. Det var inte den storslagna tv-spelsmässa som man hade hoppas på. Jag började undra givetvis om det är så här på alla mässor eller om det bara är så här i sverige. Visst vi är en liten marknad och inte prioriterad alltid men man kan tycka att dom tre stora borde visa upp sig lite mer.
 
Jag bojkottade förra året för det verkade bara bli sämmre. Och med tanke på hur det här årets spelmässa uppe i kista såg ut så såg jag att om ingenting händer snart så kommer den här mässan tappa besökare och dö ut. Nintendo var ej där i år, konstigt i min mening om man ska marknadsföra sig till kunder under julhandeln men det sket man i. Sony och Microsoft var där och visade upp sig. Fast ett rätt bra antal PS4 att testa och Xbox one var även där, fast är vi säkra på det? Vi fick ju aldrig ens se ett skal på maskinen. Dom var dolda i kullisen vilket får mig att tro att Xbox one spelen gick på PC-maskiner. Fick tag i en PR-människa som jag frågade om maskinen verkligen var på plats och svaret var ju självklar ja...men jag fick också ett säljar/PR leende som jag tolkar på att han ljög för mig, den djävuln.
 
Om inte sker så kommer den här mässan försvinna. Det räcker inte med ett par få nya spelbara spel som ändå kommer släppas inom ett par månader. Det behövs mer. Kanske mer talare på stora scenen som pratar om olika saker. Fina gästinbjudningar på kändis folk i spelvärlden.
 
Att Nintendo, Dreamhack e-sporten, webhallen, andra spelbutiker, aftonbladet m.m inte hade en monter i år tyder på att mässan inte är värd att satsa på? Jag börjar tro det.
 
BTW: Hälsade på Gaminggrannar på mässan. Trevliga prickar det.
 
Emil/Smutsen is back
/E

RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com