Tråkigt på jobbet? Svaret: Flashspel!

Att som löneslav mala sig igenom långa och monotona slavpass under profithungriga cylinderhattars monetära piska blir mycket uthärdligare om man har tillgång till en dator och ett par flashspel att avrätta tiden med. Om du bara har tid med korta spelsessioner är Canabalt och dess kloner i olika varianter mycket lämpliga att mota livsledan med. Jag hade idag tänkt tipsa om två stycken kloner av nyss nämnda spel, ett annat platformsspel med det coola namnet Meat Boy, ett mer tidskrävande RTS/Defense-spel, samt ett något udda spel som mixar plattform och Tetris.


Robot Unicorn Attack

Robot Unicorn Attack

Robot Unicorn Attack skiljer sig från Canabalt på det sätt att man använder sig av två knappar, en för att hoppa och en för att boosta sina hopp. Man kan även dubbelhoppa. Det blir således fler variabler man måste ta hänsyn till i sin distansbedömning. Visuellt tilltalande och vacker musik.


G-Switch

G-Switch

I G-Switch styr du en robot, men istället för att hoppa så ändrar du på gravitationen. Spelet är lite som en mix mellan VVVVVV, som är ett underhållande svenskutvecklat indiespel med bra musik som släpptes i januari, och Canabalt. Det här spelet har även en multiplayerfunktion för upp till sex spelare samtidigt på ett tangentbord, så om du har fem andra rastlösa arbetskamrater i närheten är det här definitivt värt en sittning för en kaosartad upplevelse. :)


Meat Boy

Meat Boy

Protagonisten i Meat Boy är en blodig köttklump som är på uppdrag för att rädda sitt pök. Du styr honom med hjälp av piltangenterna och hoppar med mellanslagstangenten. Bra kontroll, riktigt skönt upplägg och med en utmanande svårighetsgrad. Ett måste för plattformsfantasten! Om inte originalbanorna är tillräckliga har det även släppts en version till med 70 extra jävliga banor som du kan hitta här.


The Space Game: Missions

The Space Game

The Space Game: Missions är ett RTS/Defense-spel där du ska skörda mineraler, utveckla din bas och försvara dig mot anfallande skepp. Välgjort och roligt. Har du mycket tid att fördriva så är det här en stark rekommendation. Jag har inte satt mig in i det fullständigt ännu, men den tid jag har lagt på det har minst sagt varit spännande.


Tuper Tario Tros.

Tuper Tario Tros.

Tuper Tario Tros. är en hybrid mellan Super Mario Bros. och Tetris. Man styr Mario precis som vanligt, men kan med en knapptryckning gå över i Tetrisläge för att skapa plattformar att komma vidare i banan på, samt även använda fallande block för att döda sina fiender med. Det här är inte vad man skulle kalla för ett bra spel, men det är värt en titt enbart som kuriosa.

/Joakim

Kommentarer
Postat av: tobbe

Alltid kul med flashspel, perfekt när man sitter på jobbet och inte har allt för mycket att göra. Tack för tipsen speciellt the space game.

2010-02-18 @ 14:22:51
URL: http://www.playerz.se
Postat av: Joakim

Bara kul att kunna stå till tjänst!

2010-02-18 @ 14:44:17
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails