Sonic Shot

På den här bloggen gillar vi alkohol. Eller snarare, jag gillar alkohol och jag gillar folk som är lite kreativa i sitt drickande. The Drunken Moogle är en snubbe som gör drinkshots baserade på tv-spelskaraktärer. Hardcore gamerdrinking med andra ord. :)Nördkonst!

/Joakim

Dr. Mario med lyrik!

Så här hade alltså Dr. Mario låtit med lyrik...

Come on be a toad! Come on be a toad!


Doopliss - Doll Fighter IV

Doopliss har gjort en sång av ljudeffekterna från Street Fighter 4. Det här är alltså Cammys theme från Street Fighter Alpha 3.

 


Chrono Trigger - 600 A.D spelad på ölflaskor

 

Chrono Trigger är ett av mina favoritspel, med musik av Yasuniro Mitsuda

 

/Joakim


Star WarioStar Wario... run... the fuck.. away!

Super Street Fighter IV 3D Edition Debut Trailer

 

Super Street Fighter IV 3D Edition Debut Trailer


Nintendo 3DS software lineup

nintendo 3ds

Det här videoklippet innehåller sekvenser från samtliga kommande storspel till Nintendo 3DS, som förövrigt kommer att innehålla en virtual console för Game Boy-spel samt möjligheter att streama TV. Trevligt, trevligt.


Nintendo 3DS har fått pris och datum


Nintendo 3DS
har fått pris och datum. Den bärbara konsolen släpps den 26:e februari 2011 i Japan och kommer därefter att släppas i USA och Europa under mars månad.

 Priset är satt till 25 000 yen vilket motsvarar ungefär 2000 svenska riksdaler.

Pepp?

Jag är det i allafall.

/Joakim

Via: Loading

Keep calm and Save the Princess

keep calm

Lugn, bara lugn....

Sonic 4 fått datum

Slängde ju upp en liten trailer här om dagen på spelet och nu har det även fått ett riktigt datum istället för sent 2010. Och vi behöver inte vänta så länge till nu. Spelet släpps den 13 oktober till XBLA och PSN och till WiiWare den 15 oktober.Spelmusik för hjältar IV

Spelmusik är den bästa katalysatorn för att nostalginerven ska brista och få ögonen att börja tåras hos vilken spelräv som helst. En kombination av evighetslång glädje men samtidigt en sorg härledd till saknad, och tack vare den stora bredden på variation inom spelmusikens värld så tröttnar jag aldrig.

 

All your base are belong to us:

 

Zero Wing - Natols


Nåt av Sunsoft:

Batman - Streets of Desolation


Nåt heroiskt:

Chrono Trigger - Frog's theme


Nåt av Hülsbeck:

Turrican II - Intro


Nåt episkt vackert:

Final Fantasy VII - The Great Warrior

 

/Joakim

Spelmusik för hjältar: I, II, III


Nintendo "patchar" på okonventionellt vis

metroid other m

Metroid: Other M har uppdagats innehålla en så kallad "game-breaking"-glitch, vilket betyder att det blir omöjligt att fortsätta spelet om man råkar ut för denna bugg mot slutet av Sector 3. Nintendo hade först ingen direkt lösning på problemet, då Nintendo Wii inte har några direkta uppdateringsmöjligheter för sina spel, men nu har det hundratjugoettåriga företaget hittat en strålande lösning:

Skicka ditt Nintendo Wii till Japan så "patchar" utvecklarna minnesfilen på plats!

Vilken sjukt smidig lösning i den digitala tidsåldern som år 2010 utgör.

Här kan man lugnt påstå att Nintendo verkligen hänger med i tiden....

/Joakim

Via: Joystiq

Super Street Fighter IV-turnering på Gamex!


Lite titt som tätt surfar jag in på Aftonbladets spelsida, mest för att förhoppningsvis hitta något att irritera mig på. Tidigt under den här bloggens levnadstid var det en av sakerna jag gjorde för att försöka locka hit folk. Folket uteblev i princip, men det var kul att kasta skit på Aftonblaskan via deras egna "Bloggat om" i anslutning till eventuell retarderad artikel.

Men!

Nyligen läste jag att det kommer hållas en turnering i Super Street Fighter IV på Gamex-mässan i November. "Beat'em Up Stockholm II" heter den och är öppen för 64 spelare. Vinnaren får 15 000:- och vi kan antagligen förutsätta att Sveriges bästa spelare dyker upp. Själv hade jag tänkt att besöka mässan, så nu blir det även till att informera min fightingvän GonZa om att han kanske slipper panta tomburkar i ett par dagar. For the win!

/Joakim

Via: Blaskan

Läs även:
Super Street Fighter IV på en husvägg
GonZa placerar sig som bästa svensk på Dreamhack Internationella och visar vem som är the man
En Street Fighters bekännelser - del 1

Spelkonst XII


Pac-Man i naturen

Kalapusa, mannen bakom den eminenta nördkonsten känd som Piranha Plant, är tillbaka. Denna gång har han "hittat" Pac-Man i naturen. Död.

 

/Joakim

 


All I know

All I know I learned from video games!


30 varianter av svamp30 varianter av svamp

Mega Man: 8-bit Deathmatch

Mega Man: 8-bit Deathmatch är en mod till Doom 2 som baserar sig i Mega Mans universum. Egentligen behöver jag inte gå in på några detaljer då Mike Hill, skaparen av Mega Man: 8-bit Deathmatch nyligen släppt två trailers.


Demon finns att ladda ner här

/Joakim

Spelkonst XIAv Mike Mitchell

Sonic 4 Episode 1

Som alla vet så kommer Sonic äntligen tillbaka till sina 2D rötter. Vad vi tycker om det? Jo för fan vi älskar det. Det har kommet en ny trailer från Casino Street Zone banan.


 

/Emil


Alan Wake - The Writer DLC

Det andra DLC til01l Alan Wake är på ingång. För 560 ms-points kan ladda hem den nya DLC men det släpps tidigast den 12 Oktober. Det är helt klart värt en närmare titt för Alan Wake har slagit det mesta i år över hur man  berättar en story.


/Emil


Att leka med eld

Broder har nämn Minecraft tidigare här i bloggen. Har inte heller testat spelet men det har ju fått uppmärksamhet. Lyckades se det här klippet och insåg att killen som gjort hyddan som han skall göra en "öppen spis" misslyckas totalt. Och som den ser ut har han lagt lite tid på den också. Fick en sån känsla iaf.


 

/Emil


Världen enligt Street Fighter

 

Var svårt att få den i rätt storlek här i bloggen så nu får ni faktiskt klicka på bilden för att se den i en rättvis storlek.


Mario den mest talangfulle spelkaraktären någonsin?


Mot Amsterdam!

Nu drar jag och sambon till Amsterdam.

Swedish Wargoat kommer hålla ögonen öppna.

Efter vad?

En Street Fighter IV-kabinett bland tulpanerna!

/Joakim

Kräk stjäl Tv-spel från sjukhusDet 23-åriga kräket vid namn Ryane Griffey, står åtalad för att ha stulit Tv-spel och en laptop från ett sjukhus och när han sedermera försökte få en galen tant att kränga av varorna för tvåhundra dollar så kom hon tillbaka med två gram crack-cocaine. För stunden sitter han häktad i Johnson County-fängelset. Rätt åt dig, ditt jävla svin!

Snygga glasögon, btw.

/Joakim

Mario och SkrietSkriet av Munch är helt fel tavla att hoppa in i, Mario...

Lego Mario

Det här med att skapa nördkonst i Lego är en fin sysselsättning, enligt undertecknad. Att ha tålamodet att lägga stora mängder Lego som vuxen kräver en viss form av envishet som bara sanna nördar kan uppbåda för i princip menlösa projekt - som ändå väcker stort allmänt intresse. Det är för att nördar gillar nörderier. Det är fan hardcore att nörda. Hängivenhet till tidsödande nostalgi-masturbation är en stenhårt genuin kärlekskänsla.

Lego Mario är skapad av Keith Brogan med hjälp av en 3D-scanner. Vad den använts till avslöjar nog bilden.

lego mario

Nintendo fyllde förövrigt 121 år igår. Grattis i efterskott från Spelbröderna och många tack för åttio- och nittiotalet!

/Joakim

Minecrafts skapare intervjuad av IDG.se

Häromdagen postade jag en fanmade Minecraft-trailer och nyligen snubblade jag över den här intervjun som publicerades idag med Markus Persson som är den ensamma skaparen av Minecraft, av IDG.se.Jag citerar ur intervjun:

"På ett år har alltså Markus gått från att vara en helt okänd flashprogrammerare till ett vara närmast en kultfigur i indiespelvärlden, headhuntad av några av världens mest välrenommerade utvecklare och mångmiljonär, hur känns det?

– Allt känns
rätt overkligt. Men igår blev jag faktiskt igenkänd på tunnelbanan, det var ändå lite roligt"Jag har själv inte testat det men känner mig redan övertygad om att spelet är grymt värt pengarna. Läs intervjun i dess helhet här.

/Joakim

Space Invaders VS TetrisMashup: Space Invaders / Tetris

Gears of BenderFuturama sänds återigen och det bör firas varje dag (eller i allafall en gång om året).

Master Chief i Halo: Reach

Bungie har planterat Master Chief i Halo: Reach som ett litet påskägg. Achievement Hunters har gjort en video om det hela, som du inte bör se om det är så att du inte har spelat igenom kampanjen ännu. Varningen för spoilers har således utfärdats. Själv plöjde jag igenom den igår med min sambo - en trevlig parsysselsättning. :)

 

 

/Joakim


8BITS - animerad kortfilm om 2D vs 3D

8BITS är en drygt 7-minuter lång animerad korfilm av regissörerna Valere Amirault, Jean Delaunay, Sarah Laufer och Benjamin Mattern som handlar om slaget mellan gamla och nya spel, slaget mellan 2D och 3D. Filmen tar fart efter ungefär en och en halv minut och spelreferenserna skymtar förbi. En kort Street Fighter-scen är även med (Shoooryuken!). Dessutom är det Yann van Der Cryusen (Knytt Stories) som står för musiken.

Väl sevärd.


 

/Joakim


Nextgen kommer först om många år, enligt Microsoftchef

Microsofts Xbox 360 firar den 16:e november fem år och en fråga somliga kanske funderar över är när nästa generations konsoller anländer. Inte än på många år, är svaret enligt Stephen McGill, chefen för Microsoft i Storbritannien i en intervju med Xbox 360 Achievements.

"Den här generation är här för att stanna ett långt tag"
sa McGill "Jag tycker att Xbox 360 fortfarande har mycket att stå på, så vi är flera år från att kontemplera över vad som kommer härnäst"Stephen McGill rabblar även på om att nya tjänster över Xbox Live utökar dess livslängd, samt att Kinect är en massiv "game-changer" för spelindustrin.

"Ha!" är min spontana respons på just det ordvalet. Game-changer... mjomjo. Marknadsföringsrabbel. Mcgill passade även på att dela ut en känga till Blu-ray formatet och menade på att det är snabbt föråldrat.

Spelbröderna tippar: 4-5 år tills uppföljaren till Xbox 360 är här.

/Joakim


Via: 1Up


Yun & Yangs ultras i SSFIV Arcade

Här har vi alltså en video som visar hur Yun och Yangs olika ultra-attacker manifesterar sig, i Super Street Fighter IV Arcade.


NESifiera din Iphone

Alla retronördar med en Apple Iphone bör ju älska den här billiga dekalen som NESifierar ens Iphone för en billig slant.NES-klistermärket till Iphone kan man köpa på Etsy för $5

The Friendly Zerg

Klart man ska använda sig av Zergs för att kränga mat! :)The friendly Zerg!

Halo som Bollywoodfilm

Här har vi en fejktrailer som en del av IGN.coms 1:a april-skämt som visar hur Halo hade sett ut filmatiserat under indiska omständigheter.

 

 


Bioshock Infinite Gameplay Trailer

Inledande 10 minuter av Bioshock Infinite


Xbox 360-mördarkontrollEn mördarhandkontroll till Xbox 360 som går att köpa här för $125

Studie: Tv-spel förbättrar ens beslutsfattande

 

Studie: Tv-spel förbättrar ens beslutsfattande. Förvånad? Nej.

/Joakim


Street Fighter återskapat i LittleBigPlanet2

Så är det! Betan i full gång.Guile, Ken och Zangief battlar

Steve Wiebe har återigen världsrekord i Donkey KongJag förutsätter att tämligen många av er har sett The King of Kong, en modern kultklassiker från 2007 om utmanaren Steve Wiebe som tar världsrekordet i Donkey Kong och därefter blir utsatt för en del suspekt uppförande av tidigare mästaren Billy Mitchell och hans anhängare. Under senaste året har det här världsrekordet bytt händer tre gånger, men återigen står Steve Wiebe som mästare. Här berättar han själv om dagen då han återigen tog världsrekordet i detta klassiska arkadspel.

"Much like previous times when I've broken a video game record, it seemed surreal that all the time and effort I put into the game had finally paid off. I started playing in the morning and didn't have much luck, so I took a break and ran some errands with my kids.

I came back a few hours later and had to restart about five times before I hit the record game. I played at a pace that I knew would just be enough to break the record, so coming down to the final rivet screen, I knew it was going to be close.


I think many people had written me off since I had come up short at so many live record attempts, and I understand that. But, I always believed that I could still do it and so did a lot of people who supported me.


Looking back, I would say that if the record came too easy, then it wouldn't mean so much right now, so I'm glad I went through the struggles I did. It makes it that much sweeter."


Grattis till Steve Wiebe! Din... hm... cooling!

/Joakim

 

Via: GameSetWatch


Fanmade trailer till Minecraft

Minecraft är ett indiespel som fått tämligen mycket uppmärksamhet på Internet under den senaste tiden. Anledningarna är många men står oftast att finna i långa och obskyra foruminlägg. Nu har ett fan skapat en trailer till spelet, mest för att visa vad det handlar om. Dedikerade fans brukar förövrigt ge antydningar om att spelet i sig har fina kvalitéer.

 

Minecrafts hemsida

 

/Joakim

 

Via: Hotbloodedgaming


5 dagars Zeldamaraton för välgörenhet

En grupp amerikanska ungdomar från Pennsylvania planerar på att ha ett femdagars Zeldamaraton för att dra in pengar till välgörenhet. I det här fallet skänks bidragen till "American Diabete Association" för deras forskning kring diabetes. Personligen anser jag att allt som genererar pengar till forskning kring sjukdomar är bra och bör uppmuntras på alla sätt man kan.

Zeldathon Team som individerna kallar sig för kommer att livestreama via deras hemsida med start måndagen den 27:e december. Ett par av bidragsgivarna kommer även ha en chans att vinna priser, vilket är en ypperlig undanflykt för att donera en slant.

Zelda-gänget hoppas dra in minst $5,000.

/Joakim

Spelkonst X


Dhalsim


Relaterat:


Street Fighter Tribute

Mario ShiningIt's a me! MARIO!

av duelinganalogs.com

Never Say No to Panda

Maskevol skickade ett videoklipp jag känner jag med gott samvete kan dela med mig av på en tv-spelsblogg under kategorin "off topic", mest för att visa lite mer av vad vi gillar. Vad vi tycker om. Vad vi ler åt.

 

Never say no to Panda!


Super Marios anatomi

Vad sägs om en liten närmare titt på det som utgör Mario? ;) Det är konstnären Jason Freeny från New York som står som skapare av denna vackra nördkonst.Super Mario
/Joakim

Nintendo Picknick

Picknick är alltid nice. Att likt den cancersvulst man är förtära andra entiteter av energi i det vilda - primitivt, djuriskt och mysigt. Man kan dessutom piffa till den, likt memyselfandmusic har gjort, Nintendo-style!Nintendo Picknick

Super Mario Kart i verkligheten

Så här ska det se ut när man elite-cosplayar. :)Super Mario Kart i verkligheten

Via: yuu1

Segas underbara 90-talsreklam

På nittiotalet var det konsolkrig på riktigt och allt stod mellan Nintendo och Sega. Det sistnämnda företaget satsade hårt på "Genesis does what Nintendon't"-reklam på den tiden. Ett litet kaxigare alternativ, helt enkelt. En del av den marknadsföring såg ut så här:The more you play with it, the harder it getsSomething to do with your hands that won't make you go blind

/Joakim


Super Street Fighter IV och aggression! II

På den här bloggen gillar vi episka inläggsserier, självfallet numrerade med romerska siffror för maximal tv-spelsnörderi. Vissa uppstår medvetet, andra är lite mer spontana. Som den här.

Det här med Xbox Live och dåliga förlorare utgör alltid tämligen underhållande studie i det mänskliga avskrädet som huserar ute i vida världen. För ett tag sedan fick jag en bild från min kamrat OneTwoRandom där en motståndare han precis mosat i Super Street Fighter IV ventilerade sin frustration.

Det händer titt som tätt.

Idag stötte jag på en spanjor som lirade Ken. Helt okej och sådär allmänt aggressiv och klättringsbenägen som man bör vara som en Ken. MEN! Han var på tok för ivrig att slänga ut låga medium pokes samt forward medium kicks. För en annan Ken spelare blir det guldläge att köra lite halv run-away och straffa med light-shoryukens och hadoukens. Spanjacken blev inte glad över att förlora. Så jag fick ett Xbox Live-meddelande:Så jag svarade:

lulz... scrub-spammer

Ett par minuter senare fick jag tillbaka den här, där spanjacken tydligen var ännu mera förbannad:

Så jag slängde iväg ett:

lol... adapt and overcome, little boy

Sen ville det mänskliga avskrädet inte underhålla mig längre.

/Joakim

Läs även:

En Street Fighters bekännelser

Se även:

The Online Gamer

Portal-bokställ

 

Vad sägs om ett Portal-bokställ?

 


Blip Fest Scandinavia

Blip Fest Scandinavia, tidigare känt som Blip Fest Europe, är en chiptunefestival som pågår i två dagar denna helg i Ålborg, Danmark. Festivalen kickar igång i kväll med artister som Nullsleep, Nordloef, Bit Shifter, Raqeul Meyers, Chipzel, The C-Men och så vidare. Fullständing line-up hittar ni här.
Spontanresa mot Danmark hägrar

/Joakim

ChairsRed Dead Redemption

EVE Online-spelare stjäl ISK värt 315,000;-

Jag älskar EVE Online!


Jag har bara testat spelet i ett par timmar och kom snabbt fram till att det var ett spel som inte passade mig, mest på grund av den enorma dötid man är tvungen att investera på att ta sig från punkt A till punkt B. Rymden är en stor, tom plats. Men, spelvärlden är fantastisk och med ett community som får mig att bli varm om hjärtat. Jag älskar EVE Online för det fungerar som en reflektion av hur världen fungerar i verkligheten. Det handlar om stölder, det handlar om pirater, det handlar om svek, det handlar om förräderi.

Den elfte augusti i år skrev jag om att sex års speltid hade blivit förstört i en piraträd i EVE Online vilket motsvarade niotusen svenska riksdaler. Inte för att den händelsen varit rekord i reella monetära mått mätt, men den här scamen tar nog rekordet och summan värdet motsvarar får mig att älska EVE Online ännu mera.

Häromveckan inträffade nämligen den största scamen i spelets historia. Ett populärt investeringsföretag i spelet, Titans4U, blev plundrat, av grundaren "Bad Bobby". Med ett sådant namn bör folk vara uppmärksamma, men på Internet kan ingen höra dig skrika av idioti. "Bad Bobby" satte igång sin plan redan med grundandet av Titans4U för flera år sedan, först genom att skapa sig en positiv och ärlig image genom att agera seriös investerare som alltid gav avkastning till alla som ville delta...

... och nu står vi här idag.

Investeringsföretagets styrelse ersattes en efter en av falska karaktärer skapade av "Bad Bobby" och när han hade själv utgjorde över halva styrelsen tog han kontroll över både ritningar till rymdskepp och en stor mängd in-game valuta. Allt till ett värde av 315-tusen svenska spänn.

Blev folk som spelar EVE Online upprörda?

Nej. Bad Bobby har fått motta mängder med gratulationer och lyckoönskningar från folk som blivit av med sina investeringar. :)

Jag älskar konceptet som EVE Online utgör. Det är som verkligheten. Fast mycket vackrare och trevligare.

/Joakim

Via: Massively

Halo: Reach genererade $200 miljoner första dagen

 

Som en del av er är medvetna om så pågår Tokyo Game Show 2010 för fullt. Under Microsofts presskonferens avslöjade Phil Spencer (Corporate Vice President, Microsoft Games) att Halo: Reach genererat $200-miljoner under första försäljningsdagen. Det skulle alltså göra Halo: Reach till 2010 års snabbast säljande titel. Halo: Reach slog även rekordet för antal användare på Xbox Live samtidigt. En lyckad lansering från Microsoft och Bungie med andra ord.

 

För att sätta saker och ting i perspektiv kan jag informera er om att Modern Warfare 2 med release 2009 genererade $401.6 miljoner under sin första dag och Grand Theft Auto IV med release 2008 drog in $310 miljoner.

 

/Joakim

Via: Shacknews


Mafia II tar världsrekordet i antal "Fuck" i ett tv-spel

Mafia II har slagit det officiella världsrekordet i användning av ordet "fuck" i ett tv-spel. Tidigare innehavare av detta eminenta rekord var House of the Dead: Overkill till Nintendo Wii. Nedan har ni en video från achievement hunters med bevis.

 

Maffia II hade release 24:e augusti till PS3, Xbox 360 och PC.


Nes sängen

Engång i tiden var Nes 8-bit det största jag hade i mitt liv. Då hade jag velat haft en sån här säng, eller vafan ge mig en nu.


 

 

 

 

/Emil

0ShinAkuma0s Best of Online Ranked Matches

0ShinAkum0 har på sin youtubekanal postat en kompilation av hårda men för den digitala fightern sensuella onlinematcher i Super Street Fighter IV. Tokido (Akuma) och Momochi (Ken) skymtar bland annat förbi. Klippet inleder med rena mosningar men en kort bit in lossnar det och evolverar till fighting-zens-erotik.

 

Super Street Fighter IV är religion. En bra sådan.

/Joakim


Hur kan Halo: Reach vara så billigt?

Hur kan Halo: Reach vara så billigt? HUR!? Elgiganten tar 299:- och Mediamarkt tar 249:-. Det är ingen summa för en ny het titel. Hur ser vinstmarginalen ut för dessa kedjor? Tvåhundrafyrtionio svenska riksdaler! Löjeväckande. Kan priset på ett nytt tv-spel pressas så mycket? Den stora frågan är dock:

Varför betalar jag femhundra spänn för alla andra spel!?

samt

VEM KAN JAG STÄLLA TILL SVARS FÖR ÅRTIONDEN AV BLÅSNING!?Det monetära systemet kan man bara mosa med en handgranat


Fick mitt exemplar av Halo: Reach med posten idag så jag återkommer lite senare med mina första intryck.

/Joakim

Ryu vs Scorpion

Ryu vs Scorpion

Mysig Street Fighter och Mortal Kombat mashup.


Sonic The PickleAlltså... vad fan är det här!?

Mario 25 år tribute

Som den största av dom största ikonerna som skapats så väller det in hyllningar till mario lite överallt på hans 25 årsdag. Här är CollegeHumor.com


Nintendo firar 25 år med SMB med en tv-reklamSuper Mario Bros. fyller 25 år och Nintendo firar med en tv-reklam i Japan

Happy Bday MarioNaaaaaw! :)

Av Lazy Turtle

Tack till Aerosol för tipset.

Super Mario Bros. fyller 25 år

/Joakim

Öppningssekvensen till Final Fantasy XIV

Öppningssekvensen till Final Fantasy XIV är nu släppt som trailer. Spelet kommer att vara ett MMO (som Final Fantasy XI) och släpps i slutet av månaden till Windows och någon gång under 2011 till PS3.


Reklam för Playstation Move

Nedan har vi en norsk webreklamvideo för Playstation Move som uppenbarligen försöker prångla på folk Move med stil. Mitt intresse är dock fortfarande rekordlågt. Fula boll-män!


Punch-Out Rap

Piston Honda ist awsm


Halo: Reach Jetpack PR-stunt i London

Halo: Reach har som ni garanterat INTE missat release vid midnatt till morgondagen. Billigaste priset i Sverige: 299kr hos Elgiganten (av alla jävla ställen....). För att fira detta storsläpp ställde brittiska Microsoft/Xbox-kontoret till med en PR-kupp i centrala London där en snubbe i Halo-kostym flyger runt en kort stund med en jetpack. Alltid lika imponerande med jetpacks... alltid!


 

/Joakim

 

Via: VG247


Super Mario Bros. fyller 25 och får sexig samlarutgåva

Super Mario Bros. fyller 25 år idag och Nintendo firar det med att släppa en exklusiv samlarutgåva av Super Mario All Stars till Nintendo Wii i Japan. Paketet innehåller även ett soundtrack samt en DVD som täcker maskotens historia. Personligen kunde jag inte bry mig mindre om Super Mario Allstars ty det äger jag sedan release, men lådan! LÅDAN! Sjukt vacker, epic win, must import osv osv.... :)
Den coola lådan släpps 21:a oktober och kostar ¥2,500 (ca: 200kr)


/Joakim

Via: Kotaku

Rykte: Nintendo 3DS släpps 20:e november i JapanStraight out of Loading.se och Oskar Skogs magiska fingrar kommer information om att "nocchisan", en twitter-användare i Japan som enligt egen utsago jobbar för en tillverkare av tillbehör till Nintendo 3DS har twittrat om att tillbehör som han varit med och designat kommer att släppas i Japan den 20:e november. Det ska alltså vara på releasedagen av Nintendo 3DS. 

Efter inlägget har "nocchisan"s konto raderats. Kan inlägget ha någon form av validitet? Kanske. Mer avslöjas på en presskonferens Nintendo har angående Nintendo 3DS den 29:e september. Tiden får utvisa...


Via: Loading.se, via: Adriasang

/Joakim

Mario vs Ken Masters

Mario vs Ken Masters - Rond 1
Mario vs Ken Masters - Rond 2U.S Marines reparerar Red Ring of Death

U.S Marines vet hur man ventilerar sin frustration på ett för den förbannade gamern tillfredställande sätt. Ät bly!

"Thanks Microsoft for making such a brilliant machine"

Releaser V.37

Halo: Reach
Xbox 360 - 14 September


 

Emil: Ett utav årets största spelsläpp. Är man en Xbox ägare och missar det här spelet så skall man få onda piskrapp på ryggen av en ondskefull underklädes gnoms (underpant gnome)

 

Joakim: Här har man inget val. Ett givet spel att lägga sin tid på.

 

 


 

Playstation Move

PS3 - 15 September

 

 

Emil: Dålig vecka för lansering av Move. Samtidigt som Halo: Reach som kommer ta allt rampljus denna vecka. Eller vill Sony lansera den denna vecka för att dom inte vill ha fokus på dom obefintliga bra spelen som inte finns?

 

Joakim: "obefintliga bra spelen som inte finns?" hehe. :) Det är nog som du skriver eller så är det så att Sony inte ser gamern som sin core-audience och således anser exponeringen mindre viktig då det inte är initalreleaseförsäljningen som är den viktiga, utan den långsiktiga försäljningen. Eye Toy fick väl ett tämligen ljummet mottagande när den kom men sålde bra över tid? Har för mig det i allafall, och tror det kommer vara samma sak med Move. För oss vettigt folk är det här en icke-händelse av rang.

 

 


Spelutvecklingsutbildningar på frammarsch

Så är det!

"Nintendo, Playstation, Genesis"

lulz

Pressmeddelande från Elgiganten ang. Halo: Reach

Spelbröderna har fått ett pressmeddelande från Elgiganten angående releasen av Halo: Reach. Nedan följer mailet i sin helhet:


Elgiganten lanserar efterlängtade Halo Reach

- Svårslaget pris på ett av årets hetaste spel

Äntligen släpper Elgiganten det länge efterlängtade Halo Reach till XBOX 360. Elgiganten kommer att ha ett extremt lågt pris vid lansering och en mängd rabatter på kopplade produktgrupper. Dörrarna på Elgiganten Kungsgatan i Stockholm och Nordstan i Göteborg öppnar den 14 september klockan 00.01 och enligt Elgiganten kommer det löna sig att stå först i kön.

– Det är många som har längtat efter Halo Reach, inklusive mig själv. Som alltid kommer Elgiganten att pressa priset, och den här gången tror jag att vi sätter rekord, säger Roger Larsson, Produktchef Entertainment Elgiganten.

Utöver ett svårslaget pris på spelet Halo Reach så kommer det finnas en mängd erbjudanden på produkter som berikar spelupplevelsen. Vidare kommer de 20 första som köper spelet få en riktig bonus. Istället för grundversionen av spelet får dessa lyckliga Halo Reach Limited Edition med en mängd extramaterial. (Pga begränsning gäller detta endast Elgiganten Kungsgatan.)

Elgiganten Kungsgatan och Elgiganten Nordstan öppnar portarna måndagsnatten till tisdagen den 14/9 klockan 00.01 och stänger 02.00. Det rekordlåga priset för Halo Reach kommer att presenteras på Elgiganten.se den 13/9.

Halo: Reach-intervju med Marcus Lehto

Intervju med Marcus Lehto, Creative Director för Halo: Reach av COIN-OP TV


Recensionerna av Halo: Reach har börjat trilla in


A+ från 1Up

5/5 från Joystiq

9.5 från IGN

9 från Eurogamer

9.3 från Gametrailers

4/5 från Aftonblaskan


Gamers keyboard


Daigo vs Skatan på SVB

Det här är ett en rätt fascinerande fight att ta del av. Skatan är en av Sveriges bästa Street Fighter-lirare och Daigo är bäst i världen. Denna passiva match utspelade sig på Super Versus Battle 20-X i London för en sisådär två veckor sedan.

 

/Joakim


LagLaggjesus

Retro City Rampage - Trailer

Retro City Rampage är ett åttabitars Grand Theft Auto som har release på Wiiware inom ett halvår. Här har ni en trailer:

Sexigt. Spännande. Sexigt.


Langman

Langman är en plattformsversion av Hangman (Hänga gubbe). Du får ett eller ett par ord som du ska lösa genom att springa fram till och välja bokstav av valfritt slag för att luska reda på vad frasen är. Du står på bokstaven och trycker på space för att göra ditt val. Väljer du fel kommer ditt block att lossna och det finns således en tämligen stor risk att dö när man gissat fel ett par långer. En bit in i spelet kommer du även att få flytta på block för att komma fram till din bokstav. Den trevliga grafiken i kombination med den mysiga designen gör det här flashspelet till något mycket roligare än vad det låter. :)


 

Tryck här för att spela Langman

/Joakim


The Original Human Pac-Man Performance

Pac-Man videofierat av/med människor.av Guillaume Reymond

Lego + Nintendo + Två svenskar = Win!

Förra året fick kom en låt vid namn "8-bit Trip" samt legofierad musikvideo till denna låt av två stycken svenskar som kallade sig för Rydmreglage. Videon har än så länge setts av fler än sju miljoner människor på Youtube. Har du inte sett den, gör det - fantastisk låt och underbar video.

Nu är deras nya projekt här under det nya namnet Ninjamoped och killarna gör nya legofierade gameplayvideos av NES-spel och har samtidigt en Quiz där man ska gissa vilka spel det rör sig om. Nedan har ni deras senaste tre videos. Press play on tape and enjoy!

 

 

 

 

Två as-sköna snubbar!

/Joakim


Vill du göka med din Wii?

Om du någon gång funderat över möjligheten att idka könsumgäng med din Nintendo Wii kan vi gladeligen informera dig om att det nu snart är möjligt. Mojowijo, som ehhh... handkontrollen? heter befinner sig för närvarande i privat beta och är mycket enkel att använda. Du kopplar in hårdvaran till två Wiimotes som sedermera känner om du juckar eller fingrar på kontrollerna och informationen sänds via Bluetooth till en PC i närheten. Du behöver således ingen Wii för att göka med din Wii. Kontrollerna ser förövrigt riktigt läskiga ut, men det här är en del av framtiden - sanna mina ord. Antagligen en mycket vanlig syn inom porrindustrin om en sisådär 10 års tid.
Via: Wired
/Joakim

Real Life Lemmings

Killarna borta på Zug gillar att väcka uppmärksamhet och fick ett infall och samlade ihop ett gäng vänner och skapade ett lämmeltåg som förevigats för oss andra nördar. Själv hade jag inte haft något emot att se min dag förgyllas av ett förbipasserande lämmeltåg.

Mys eller psykning?

/Joakim


Man från Bögfortet, USA, bannades från XBL

En 26-årig man vid namn Josh More vaknade upp en morgon och märkte att han fått sitt konto på Xbox Live avstängt. Fundersam över anledningen till avstängningen började han efterforska lite och kom till insikt om att hans hemstad, Fort Gay i West Virginia, ansågs vara förolämpande och uppfattades som försök till böghat av en Live-moderator.


Fort Gay, West Virgina, USA


Josh Moore kontaktade support men fick veta att ordet "gay" alltid ansågs vara diskriminerande, även om platsen i fråga nu skulle existera. Fort Gays borgmästare blev uppmärksammad på fallet och försökte få avstängningen upphävd utan resultat. Efter ett tag fick Josh Moore tag på den den ansvariga för "Policy and Enforcement" och fick till slut sin avstängning upphävd.

Vi har tidigare rapporterat om att det numera är helt okej att skriva ut sin sexualitet i sin info eller att använda sig av ordet "gay" i sitt gamertag och med tanke på hur infekterat Xbox Live är av amerikaner som kallar allt och alla för bög vareviga sekund är det lustigt att en individ lyckas bli avstängd för böghat trots att han faktiskt bor i en stad vid namn Fort Gay. Har man ett sådant stort nätverk som Xbox Live så bör man även ha tillgång till någon form av digital karta att kolla med innan man stänger av folk på felaktiga grunder.

Svagt Microsoft. Att man som kund ska behöva lägga ner sin fritid på att få rätt i sak borde i alla lägen rendera i kompensation, vilket jag hoppas att Josh Moore får. Men jag skulle inte bli förvånad om Microsoft anser att grund för kompensation saknas. Storföretag... usch.

Läs mer här

/Joakim

Dead Rising 2: Case Zero slår rekord

Dead Rising 2: Case Zero är en så kallad prequal till Dead Rising 2, ett självstående kapitel som utspelar sig mellan första Dead Rising och Dead Rising 2 med upp till två timmars speltid, för den mycket överenskomliga summan av 400 microsoft points ($5). Man bör betrakta detta släpp som ett försök till att tjäna pengar på speldemos och enligt försäljningssiffrorna har Capcom tagit helt rätt beslut med att släppa "utökade" demos.


På mindre än en vecka har Dead Rising 2: Case Zero sålt i över 328-tusen exemplar och har således slagit rekord i antal sålda exemplar till Xbox Live Arcade. Tidigare rekord är från augusti 2009 och då var det Shadow Complex som sålde strax över 200-tusen exemplar under första veckan.

För framtiden innebär det antagligen att vi kommer se mer av det här. Mycket mer.

Läs mer här

/Joakim

Marvel vs Capcom 3 - Ny trailer

Ny trailer till Marvel vs Capcom 3 innebär i sedvanlig ordning introducerandet av ytterligare en karaktär att fightas med. Personligen blir jag glad över allt som innehåller mina dyrkade SF-karaktärer. :)

 

/Joakim


Street Fighter High -The Musical

I april i år kom en liten teaser inför en fanproducerad Super Street Fighter IV-film vid namn Street Fighter High - The Musical. Nedan är slutresultatet.

 

 

 

Två klipp med totalt tjugo minuter av halvkass cosplay, halvsunkigt parodiserande samt även ett gästspel av Justin Wong. Street Fighter-nörderi!

 

/Joakim


Dan HibikiDan the un-Man

Spelkonst IX


Halo: Reach trailer...extended

Den första Halo: Reach trailer som släpptes var lite rörig och kort. Nu har det kommit en extended verision av trailern som är klart bättre. Man undrar varför inte spelhusen göra sina egna spelfilmer med tanke på att trailers kan dom göra.


 

Remember Reach

 

/Emil


Super Street Fighter IV, spelad med en hand!

Att sätta combos i ett fightingspel är något som i regel kräver en del övning. Att gå från övningsstadiet till att börja spela på en arkadsticka med en hand är därmed riktigt långt. Youtubeanvändaren biffotasty fick ett infall och la en timme på att se om han klarade av Ryus challenges med en hand. Vilket han gjorde. Hardcorenörderi i dess renaste essens.Spelkonst VIII


Recension av Assassins Creed 2

Spelbröderna recenserar: Assassins Creed 2
Xbox 360, PS3, PC
Pris under 200kr

 

Betyg: 6 av 10

 

/Emil

 

Missa inte tävligen vi har här

Vinn Lost Horizon till PC


The Bible Online beta

Igår gick det uppmärksammade browserspelet The Bible Online in i öppen beta. Anledningen till uppmärksamheten finner du i spelets titel: Ett spel baserat på bibeln. Nyfiken som jag är så kände jag mig nödgad till att skapa ett konto när jag upptäckte detta faktum tidigare idag. Det är nästan halva min livslängd sedan jag senast engagerade mig i ett browserspel och det var på det inte fullt så glada nittiotalet och spelet hette Utopia.

By the sweat of your brow you will eat your food until you return to the ground, since from it you were taken; for dust you are and to dust you will return.  (Genesis 3:19)
Spelets tutorial uppmanar mig till att kultivera marken för att kunna börja odla mat. Tillgång till mat är alltid en bra idé om det nu är så att man ska leda sin nomadstam till.. ja, till vadå? Inte vet jag, inte vet du. Jag försöker bygga min första farm och märker snabbt att Gud är missnöjd och vredgad på utvecklarna. Möjligtvis har Satan sänt sina hantlangare för att förstöra detta bibliska webspel, ty: Fatal error: Out of memory. Överbelastat. Efter ett par hastiga och hårdhänta tryck på F5 så påbörjas byggandet av min första farm. 2:30 minuter i realtid tog dess konstruktion och man kan bara bygga en sak åt gången inledningsvis; så jag bygger murar (fatal error), uppgraderar (fatal error) och slösar min tid på att försöka få min fiktiva nomadstam att frodas.

Fatal error.

Fatal error.

Tiden går.

Fatal error.

Att vara kristen handlar ju mycket om att missionera, döda icke-troende och allmänt skuldbelägga folk för att deras livstil inte överensstämmer med den totalitärkristfacistiska livsåskådningen och inte titta på felmeddelanden, så jag sökte efter upplysning i chatten: "When can I slay infidels?", men fick bara ett lol eller två och inget konkret svar, så nu har jag gett upp. The Bible Online suger lika hårt som jag antog det skulle göra och som det ser ut i dagens läge har jag ingen direkt förståelse över varför man väljer att lägga ner sin tid på... skit.

Slösar ihjäl livet gör man här

/Joakim

Mario och Chun-Li byter outfit!Mario och Chun-Li passar på att både cosplaya och leka transvestiter.

Av benryou

M.Bison i Super Mario Bros.M.Bison visar var skåpet ska stå genom att våldta bana 1-1

Misslyckad Juri-tatuering [SSFIV]

Nedan har vi först en bild av Juri från Super Street Fighter IV och därefter en bild på en tatuering. Tror ni innehavaren av denna tatuering är nöjd med slutresultatet?Någon borde få sina pengar tillbaka... minst.

Releaser V.36

Kingdom Hearts - Birth by Sleep
PSP - 10 September

 

Emil: Kingdom Hearts-serien har varit en riktig mysig bekantskap. Helt klart dom bästa Disneyspelen som gjorts och det med hjälp av SquareEnix kända karaktärer. Nu kommer ännu en del och mer mys.

 

Joakim: Nu äger jag ingen PSP, men Kingdom Hearts är Kingdom Hearts. Alltid värt att spana in.

 

 


 

 

Ninety-Nine Nights II

Xbox 360 - 10 September

 

 

 

Emil: Någon som verkar tycka att det här ser bra ut? Jag tappade intresset redan under trailern.

 

Joakim: Orka!


Spelmusik för hjältar III

Helgen som var innan helgen som tog slut för drygt åtta timmar sedan befann jag mig på bröllop i Varberg och någon dag efter hemkomst insjuknade jag. Förkylning. Feber. Status: sängliggande. På bättringsväg ter det sig som, men sjukdom är fan inte okej. Spelmusik däremot, det är alltid okej - och spelmusik för hjältar är grymt okej.


Nåt av Sunsoft:

 

Journey to Silius - Stage 1 [NES]

 

Nåt ninjafierat:

 

Ninja Gaiden - Act 4-2 [NES]

 

Nåt av Toaplan:

 

Hellfire - Stage 1 [MD]

 

Nåt annorlunda:


 

Puyo Pop Fever - Taisen 4 [Multi]


Nåt galet legendariskt episkt:

 

 

Mega Man II - Dr. Wily Stage 1 / 2 [NES]

 

Gillar man inte det här har man ingen själ!

 

/Joakim


SSFIV - The Best of Tokido [Akuma]

Nedan har vi ett klipp som postades för ett par dagar sedan med ett gäng av Tokidos bästa ronder. Tokida är alltså en riktigt giftig Akuma och folket han spöar tillhör högre nivån.

Trevlig video för SF-nörden!

/J


Reklam för Left 4 Dead som NES-spel

Ett klipp som är utformad som en amerikansk reklamfilm för ett NES-spel från åttiotalet. Som ni antagligen vet var det alltid på sällsynt låg nivå och klippet lyckas fånga den unkna stämningen.

 


Ghost

Ghost är en film från 1990 med Demi Moore och Patrick Swayze i huvudrollerna.
Jag garvar inombords varje gång.

/Joakim

Off Topic

Vi här känner ibland att även fast det händer en hel del inom spelbranschen så är det inte alltid det händer eller sker sakeer som är värda att nämna och ta upp folk en jävla massa tid. Därför slänger vi upp en kategori som heter Off Topic och kan då handla om allting som inte är spelrelaterat men ändå är värt att titta på eller läsa osv.


Det första inlägget i den här kategorin så slänger vi upp "Terminator 2 - The Opera". Det är texten som är underbar
/Emil

Tävling: Vinn Lost Horizon [PC]

Häromveckan hade jag förvånansvärt nog turen att vinna ett exemplar av peka-klicka äventyret Lost Horizon till PC genom en tävling hos Skillpoint.se. Glädjeyran var total och det firades stenhårt med alkoholhaltiga drycker av diverse slag, ty jag brukar inte vinna i tävlingar. Inte för att jag deltar i några. I dimman kom jag dock till insikt om att jag knappt har tid att spela fler spel än den hög jag redan har liggandes och snäll som jag är så är det enda rätta att passa vidare det här exemplaret till någon av våra älskade läsare i stället för att låta det ligga och samla damm.

Tävlingen är sjukt simpel. Vi diggar spelmusik. Det gör du också. Ditt uppdrag: Tipsa oss om 1 bra spelmusikslåt som härstammar från ett spel från 2007 och framåt i kommentarerna. Ju unikare karaktär - desto bättre. Youtubelänk och e-mail måste självfallet lämnas. Tävlingen pågår i en vecka framöver.Påpekas bör att spelet ännu inte har haft officiell release. Märkliga tyska spelhus som inte kan bestämma sig för saker och ting... :)

/JoakimLove

:)


Red Dead Paper RedemptionJohn Marston från Red Dead Redemption, pappersversionen, av flickr-användaren BuildMyPaper.

/Joakim

Milstolpe

Jag erkänner att jag är en achievementhora. En rätt stor sådan. Det började för c:a 26 månader sedan när min Xbox 360 inhandlades. Och igår så kom jag till en milstolpe i mitt sammlande. Jag kom över 40k i poäng. Jag känner mig lite nöjd bara. Nästa mål är ju 50k. Som jag hoppas går lite fortare.


Lite onödigt fakta
  • Jag är strax under 28k poäng för att komma top 100 i sverige
  • 12k ifrån för komma in på top 200
  • Jag ligger på 405 plats i sverige
  • Jag ligger på 78009 plats i världen
  • Jag ligger på 60086 plats i mest antal gjorda achievement
  • Jag har tagit 44,43% av alla mina achievement
  • 6st (av 45) XBLA spel har jag maxat
  • 12st (av 73) köpta spel har jag maxat
Källa: mygamercard.net


/EmilMap Hacks i StarCraft2?

Map hacks var ett ganska känt i StarCraft på den tiden det begavs sig. Nu kommer en replay från en StarCraft 2 match som verkar bevisa att han mött en kille som med största säkerhet  använder detta fusk. Ni får kolla på videon och bedöma själv, men jag är övertygad om att han använde map hack


 

/Emil


Nuka Cola-örhängen

Nuka Cola-örhängen av phenocrystminiatures.Fallout!Xbox360 får ny handkontroll

Eller ja, ny och ny. Nydesign och, för oss fightingfans, ett mycket bättre styrkors. Äntligen skulle man kunna utropa, men orka palla. Kontrollen släpps den 9:e november i staterna och kommer att kosta $65.
Spelkonst VII


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com