Datorspel kan hjälpa blivande sjuksköterskor

Att räkna ut medicindosering är uppenbarligen ett problem för blivande sjuksköterskor, vilket är en vital del av utbildningen. Man har tre chanser på sig att klara provet felfritt, och om man inte gör det så blir man underkänd och får inte ta examen. Fullt förståeligt. En feldosering kan leda till döden.

På universitet i Stavanger, Norge, är det upp till 39% av eleverna som misslyckas på detta prov. Det är ett problem som diskuterats på nationell nivå och någon har kläckt den briljanta idén att vissa individer behöver visuell assistans för att förstå uträkningsprocessen. Hur levererar man visuell assistans? Jo, självfallet genom ett datorspel. Exakt hur spelet ska utformas har norrmännen inte kommit fram till ännu, men ett spel är på projektstadiet.Det är som jag alltid har sagt. Spel hjälper mänskligheten.


LittleBigPlanet gör LimboLimbo, LittleBigPlanet-style!

Fet Ninja Gaiden-pärlplatta

Här har vi en fet Ninja Gaiden-pärlplatta av Pixel Me This... som dessutom är självlysande i mörker.Ninja Gaiden!

Pixel Legions

Pixelslakt är ordet man bör använda sig av om man vill beskriva flashspelet Pixel Legions. Spelet är simpelt i sin uppbyggnad. Din bas producerar pixlar och ditt mål är att svärma fiendens bas innan du blir svärmad och övermannad av neonfärglada pixlar. Tryck på en grupp av pixlar, attackera. Enklare kan det inte bli. Snyggt, simpelt, underhållande.Tryck här för att spela Pixel Legions

/JoakimRabies ShotsGlöm aldrig rabiessprutan....

Super Street Fighter IV EVO2K10 Finals Intro

Sjukt episk introlåt till finalerna i EVO 2010 av Redrapper, till Codys theme:

Texten är övernördnessgrym.

 

Shoutouts till Handsome!

 

/Joakim


One Shot To Kill Them All

Här har vi ett fantastiskt litet videoklipp från Halo 3. Spelaren skjuter ett skott rakt ut i mörkret... som dödar hela motståndarlaget. Lucky shot var orden. :)


Cursor Invisible

Behöver man döda tid är flashspel det enda rätta. Cursor Invisible är ett simpelt spel där man ska skjuta sönder tallrikar. Kruxet är muspekaren man siktar med är osynlig. Det handlar i slutändan bara om dator- och musvana logiskt nog. Har precis ramlat över spelet i jakt på något att dämpa min existensiella ångest med och mitt rekord är, med en pissig  laptoptouchpad, 79.Kul i säkert två-tre minuter. Game on!

Tryck här för att spela Cursor Invisible

/Joakim

Space Invaders-soffa

Space Invaders Soffa

Ovan ser ni världens coolaste fåtölj/soffa. Do want, var orden. Sjukt snygg.

Via: Geeky Gadgets

/Joakim

Zombie PikachuZombie Pikachu av berzoturk

Mortal Kombat Fatalities i papper
Mortal Kombat Fatalities i papper.


Bästa sättet att få folk att inte delta i turneringar

Genki är ett anime-event i Danmark som har en sisådär 800 besökare. Arrangemanget har även turneringar i ett par fightingspel, och då självfallet en turnering i Super Street Fighter IV som vi älskar så starkt. Efter att ha besökt deras värdelösa hemsida kändes det som att jag hade mindre under fötterna än innan, så jag slängde iväg ett mail på engelska till halvtyskarna i Danmark, så inga missförstånd skulle ske.

Det såg ut nåt i stil med: "What are the SSFIV-tourney prices?". Vi i Skånska Street Fighter Sällskapet är intresserade av att vinna skit, helt enkelt. Efter ett par dagar får jag ett svar. Ett svar jag blir förvånad över:

"Vi vill hålla priserna hemliga så att man ska kunna se vilken vinst man missat efter turneringen"

Jag blev förvånad. Grymt förvånad.

Vadå? Hemligt?

Skojar ni?

Inte en chans att fem svenskar med bil lägger massa pengar på att ta sig dit och betalar inträde och hela köret för att vinna... eh.. ja, vad? Inte vet jag, inte vet du. Det är så här man håller folk borta från turneringar mina vänner.

Värdelöst var ordet.

/Joakim

Vietnam slår ned på onlinespel

Vietnams regering har implenterat en del restriktioner kring onlinespel medans staten förbereder sig för vilket förhållningssätt man ska ha gentemot industrin framöver.

Ministern för "Information och Kommunkation" Le Doan Hop begärde omedelbar implentering av följande, fram tills det att nya lagar stiftats: Alla nya onlinespel är för tillfället förbjudna, all reklam för onlinespel förbjuds och Intercaféerna måste stänga ned sin spelservice från klockan elva på kvällen till klockan sex på morgonen, varje dag. Vietnam News har skrivit att dessa åtgärder kommer att gälla för resterande kalenderår.Gamers kommer framöver bara tillåtas att spela en titel som interagerar med en server max tre timmar per dag. Framöver kommer även spelutvecklarna vara tvingade att visa exakt hur blodiga deras spel är med hjälp av videoklipp som illustrerar spelens natur.


Åtgärderna har, enligt Vietnam News, antagits efter att befolkningen fått nog av de negativa influenser spel har på deras ungdom. I mina öron låter det mer som fascistpropaganda.


Via: Gamepolitics

 

/Joakim

 


Super Street Fighter IV zero damage video

SSFIV Zero Damage Video

Gulligt var ordet!

 


Halo Reach Campaign Trailer


Halo Reach Campaign Trailer...

....och i trailern står det: "The most anticipated game of 2010".

Vilket alla vet är en stor, fet lögn.

StarCraft II var det spelet, utan tvekan, så sluta snacka skit.

/Joakim

StarCraft i Lego

Animatören Alex Kobbs har återskapat original-StarCraft i Lego. Den galningen....


Skärbräda á Pac-ManDenna skärbräda med underbart motiv från Pac-Man finns att köpa på Etsy för den fullständigt resonabla summan $165. Överpris var ordet... men fin är den, likväl.

/Joakim

Dig Dug - Blow Me

Dig Dug Blow Me Sprite Stitch

Via: Craftster

Ecco the Dolphin nu till Iphone

Sega Mega Drive-titeln Ecco the Dolphin finns nu på App Store för 22kr.


Vår respons: 22 kronor!? Släpp nostalgin fri!

R4-kort till Nintendo DS förbjuds i England

Minneskortsemulatorn till Nintendo DS som går under namnet R4 och allt som liknar denna hårdvara har nu blivit förbjudna att saluföras i Storbrittanien efter ett domstolsbeslut från deras Högsta Domstol. Nintendo vinner alltså sin envetna kamp. Nackdelen är att friheten och homebrew-scenen förlorar.Läs mer på Develop

/Joakim

Super Street Fighter IV på väggen - fler bilder

Uppenbarligen har min sambos kompis lyckats föreviga Super Street Fighter IV på väggen under Möllevångsfestivalen också. Kvalitén är även här mycket låg, men man ser vad det är för något i allafall.


Super Street Fighter IV spelas på en husvägg under Möllevångsfestivalen

Jag dansar på taket under setup till övergrym bitpop

Super Street Fighter IV spelas på en husvägg under Möllevångsfestivalen

OneTwoRandom och SSFIV

Super Street Fighter IV spelas på en husvägg under Möllevångsfestivalen

OneTwoRandom och SSFIV igen

Så är det. Så var det. Så kommer det att bli.

/Joakim

Se även: Super Street Fighter IV på en husvägg

"Super" Street Fighter Kluns

Ett inlägg tillägnad berörda som så värdefullt bidrar till den goda stämningen.

"Super" Street Fighter Kluns

 

/Get och GonZ


Capcom ska skynda på sin utvecklingsprocess

Capcom har gått ut med att företaget i fråga tänker kapa tiden som läggs i utvecklingsprocessen från cirka 4 år till 2 alternativt 3 år. Anledningen är givetvis pengar. Då företaget för nuvarande släpper ungefär två stora titlar om året har dessa kvicktänkta japaner kommit fram till att fyra stortitlar om året skulle rendera i mer pengar..


... no shit, liksom.

/Joakim

Super Mario Gas

En bild på en bensinmack i Tampa, Florida, USA.Super Mario Gas

Super Street Fighter IV på en husvägg

Det var Möllevångsfestival på gång. Vår Street Fighter-lokal som vi har döpt till Psykoskliniken ligger på Möllevången i Malmö. Någon nämnde i förbigående om att man borde lira Street Fighter på fasaden ovanför lokalen. frittblas nappade direkt, checkade runt lite och hade inom kort lagt sina vantar på både projektor och sladdarna som behövdes. Ett kort samtal med en ansvarig för Möllevångsfestivalen och sen var det: FIGHT! 200 tum av manglande mind games. En episk nörddröm som besannats. Att få spela på en husvägg. I timmar...och samtidigt dricka bira. Proportionerna av nörderifrossa är oändliga.

Själva lyckades vi inte dokumentera själva eventet, men en kvinna med en mobilkamera gjorde det:

Super Street Fighter IV spelas på en husvägg

Psykosklinken


Jag citerar Samiras blogginlägg:

"Här ovan ser ni ett högt hus. På väggen ser man hur två personer spelar Street Fighter. Inne på gården där sitter det en stor folkmassa på soffor och dricker bira och kollar på. Detta är en av anledningarna till att jag älskar Malmö. För här händer sånt här. =)"

Så är det! Fler events av detta slag kommer självfallet att ske i framtiden.

/Joakim samt det Skånska Street Fighter Sällskapet

StarCraft 2 - Collectors Edition

 

 

När jag skulle installera spelet så står det att spelet ännu inte är släppt så kom tillbaka den 27 Juli. Nu ska jag kolla om det går att "lura" spelet annars är det ett fett stort minus av Blizzard.

 

Det fungerade ej. Då kommer nästa fråga fram hur stormakt spelbolagen skall ha över sina spel? Jag behövde vara uppkopplad till internet för att ens kunna installera spelet. Rätt eller fel? Jag ogillar den här kontrollen som spelbolag försöker ha över sina produkter. Det här måste lösas på något annat sätt.


Releaser V.30

Förra veckans releaser försvann lite med tanke på att jag var bortrest. Det enda jag skulle vilja nämna där var att Dragon Quest IX till NDS släpptes. Men nu till årets garanterade största släpp...i alla kategorier. Nu över till

Hell it's about time

 

StarCraft 2 - Wings of Liberty

PC, MAC - 27 Juli

 

 

 

 

 

 

Emil: Ord är överflödiga


Street Fighter x Tekken eller vill du ha Tekken x Street Fighter


Ja ni som har följt lite vad som hänt på ComicCon vet att Street Fighter x Tekken och Tekken x Street Fighter har nu blivit utannonserat. 2 spel som utvecklas av två helt olika team. Capcom tar hand om Street Fighter x Tekken och Namco tar då hand om Tekken x Street Fighter. Yoshinori Ono sa att dom båda utvecklingsteamen kommer inte få dela någon information mellan varandra just så att ena får Tekken-känsla och det andra Street Fighter-känsla. När det kommer...ja du tidigast 2012 så det är bara börja längta.


 

 

Lyssna till jublet, underbart!

/Emil


Cosplay StarCraft style


EVO 2010 så som jag skulle vilja uppleva det

 

Stämningsfullt..


Achievements plockade

Kommer börja publicera lite utav mina achievements som jag plockar. Eftersom jag är en lite mini hora när det gäller det så.

Top Spin 3

Orange Prize - 40G

Rusher award - 15G

First liner - 30G

Two in a row - 20G

Big Spender - 40G

Trigger Happy - 20G

 

/Emil

 


Double Perfect Skåne reppar Möllevångsfestivalen

Igår var det GAME ON. Vi körde Street Fighter mot en vägg. 200 tum. Möllevångsfestivalen i Malmö. Vi passade ju även på att anta moneymatchutmaningar. Tror det blev totalt ett par hundra plus. Rätt trevligt.


Men... 200 tum Street Fighter inför tusentals med random folk. Det var jättetrevligt. Att Timbuktu gick förbi (hans replokal i stan är bredvid våran SF-lokal) med tretton bitches svansandes efter sig och skakade på huvudet åt oss när vi riggade grejerna... det.... det var sjukt trevligt. :)


The Game is on. Go?

/Joakim

PS: Samma sak i kväll gäller. Kom förbi och mys med oss. Från att det mörkret infaller till halv tre på natten. Snuten surar för mycket om man fortsätter efter det, vilket vi märkte igår. Peace out.

Ny StarCraft II-trailer

Blizzard har släppt en ny StarCraft II-trailer så här lagom till release... Pepp!


Nya karaktärer till Marvel vs Capcom 3 utannonseras

Doctor Doom, Super Skrull, Trish och Chun-Li har nyligen utannonserats till Marvel vs Capcom 3


Releaseparty för StarCraft II i Hufvudstaden

Webhallen (*muttrar*) har releasparty för det otroligt hett efterlängtade StarCraft II i Stockholm vid midnatt till releasedagen. Det är i skrivandes stund således 5 dagar och 3 timmar dit.

Stulet från deras hemsida:

"Specialpris: Standardutgåvan av spelet säljs för 379:- (ord. pris 429:-)

Konsert: Ett liveband framför ett medley av låtar från StarCraft och StarCraft II.

CosPlay: Svida om till din bästa StarCraft-stass och kom till releasen som Jim Raynor, Tassadar eller varför inte en zergling? Fina priser utlovas till de bäst klädda.

Quiz: Delta i Blizzards StarCraft-quiz. Fem personer går vidare från Webhallen och ställs mot vinnarna från fyra andra officiella nattreleaser runt om i Europa i utlottningen av en resa till BlizzCon.

Signering: Producenten bakom StarCraft II, Chris Sigaty, är på plats och signerar spel och affischer.

Give-aways: Alla som köper spelet får bl.a. en exklusiv StarCraft II-poster. De tio första kommer att få köpa Collector's Edition för 1:-.

Att vara tidig och stå långt fram i kön kommer att löna sig... Space Marine n00Bz-figurer, StarCraft II-romanen Heaven's Devils, World of Warcraft Magazine, T-Shirts, StarCraft II-pussel m.m kommer att lottas ut och/eller ges till de som är på plats tidigt. "

Så är det. Någon länk förtjänar däremot inte företaget. 50kr eller Hadouken! Men, likväl, 27:e juli är det GO GO GO! Personligen har jag knappt någon speltid vilket gör mig lite nedstämd. Men mums, vilket spel.

/Ena brodern

Kinect prissatt: $149.99

Microsoft har prissatt Kinect. 150 dollar. Så intressant är spelvärlden för tillfället att det är det enda jag egentligen har att rapportera om. Allt annat är i samma klass. Skräp, med andra ord.

Tillbaka till Kinect... bör vi bry oss? Jag tror inte det. Enda anledningen jag hört än så länge är följande:

"I have one thing to say to the hardcore gamer who says Kinect has nothing for them," said Toulouse while discussing concerns about Kinect on Major Nelson's latest podcast. "Those games will have achievements, so don't tell me you're not going to play at least some of them, you hardcore gamers out there. I know you will."

Achievements... jahoja. Godnatt Kinect.

/JoakimKaktus-ukelele

Final FantasyEn kaktus-ukelele. Rätt cool. :)

NES ArkadstickaArkadsticka. NES-style.

The Online Gamer episod 3 och 4

Sedan senast har det kommit två nya avsnitt av The Online Gamer. Urtypen för en amerikansk Xbox Live-spelare.
Finalmatcher och intervju med GonZa efter turneringssegern

TV-spelsföreningen Terebi Ge-mu här i stan ordnade lokal turnering för två dagar sedan. Då jag och Slaymon var allmänt opepp efter en hård helg så agerade vi glada påhejjare på våra SF-buddies GonZa och frittblas. Jag filmade och härjade lite i sedvanlig ordning. Det verkade vara ett trevligt gäng som huserade i den föreningen, så eventuella samarbeten mellan Skånska Street Fighter Sällskapet och Terebubibubui lär vara bound to happen.

Finalmatcherna:

 

 


 

Intervjun

 

 

/Managern

 

Edit: Uppenbarligen är det systerföreningen "TG Fight Club" som stod för själva eventet. Trodde inte dessa två ting var åtskilda. Tack för infon Hex.


Från femhundra till tiotusen. Ingen antog. Tur för oss.

Skånska Street Fighter Sällskapet AKA Double Perfect Skåne satt i Tomelilla hemma hos Slaymon666 och svinade. Den briljanta idéen om att slaska in lite moneymatchutmaningar på internet ploppade upp. Startade med en femhundring matchen och när ingen antog var det ju bara att köra på liksom...

...för man måste alltid köra på. Slutar man med det så förlorar man, så go go go! Konstant press!

Nu hade vi turen att ingen antog utmaningen. Det hade kunnat bli dyrt för oss, eller snarare för GonZa. Som hans manager har jag bestämt att han får stå för alla utmaningspengar om han förlorar. Press som fan. ;)

/Joakim

500 spänn matchen, förfaen!

Nån som vågar utmana? I Tomelilla. Vi nickar Slaymon666. 500 spänn matchen. GonZa är go, så frågan är om du är go?

/Gonzas Manager


PS: Med sticka... GonZa är padwarrior. Kom igen nu. Ni har värsta chansen att tjäna sjuka summor. Vi är fulla förfan. Kom igen nu! Om insatsen är för låg så dubblar jag den. Lätt. Tusen spänn matchen. Go go go go? Har utmanat hela sveriges elit genom loadingforumet....;) GO GO GO!

GonZa reppar Double Perfect

Det var visst en så kallad turnering i stan. GonZa vann självfallet. More epic shit att vänta på med andra ord. Sieg Satan!

/Joakim

Goldeneye 007 för bövelen!

 

Sjukt episkt skit. Fattar ni!? GOLDENEYE IS BACK MOFOS!

Skål!

 

/Joakim


Snake IRL

 

/Emil


StarCraft II-specifikationer

Om två veckor släpps StarCraft II. Sjukt episkt. Men, den stora frågan är ju om din gamla plåtburk med ett par år på nacken klarar av årtiondets spelsläpp? Här har ni datorspecifikationerna:

Minimum System Requirements*:

PC: Windows XP/Windows Vista/Windows 7 (Latest Service Packs) with DirectX 9.0c
2.6 GHz Pentium IV or equivalent AMD Athlon processor
128 MB PCIe NVIDIA GeForce 6600 GT or ATI Radeon 9800 PRO video card or better

Mac: Mac OS X 10.5.8, 10.6.2 or newer
Intel Processor
NVIDIA GeForce 8600M GT or ATI Radeon X1600 or better

PC/Mac: 12 GB available HD space
1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista/Windows 7 users, 2 GB for Mac users)
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution

*Note: Due to potential programming changes, the Minimum System Requirements for this game may change over time.

 

Recommended Specifications:

PC: Windows Vista/Windows 7
Dual Core 2.4Ghz Processor
2 GB RAM
512 MB NVIDIA GeForce 8800 GTX or ATI Radeon HD 3870 or better

Mac: Intel Core 2 Duo processor
4 GB system RAM
NVIDIA GeForce 9600M GT or ATI Radeon HD 4670 or better

 

/Joakim


Castlevania Puzzle: Encore of the Night nu släppt

Castlevania Puzzle: Encore of the Night finns nu på App Store och kostar 38 spänn.

/Joakim


Idag blir en episk dag..

GonZa och jag ska videofilma. Episkt hardcoregamerskit in the making med andra ord. Follow or die.

/Joakim

Den odödlige Duck Hunt-hunden HITTAD!I EN JÄVLA VASS! PÅ HOLMEN I MALMFJÄRDEN!

Helt galet.

Barometern.se

/Joakim

Mario och Luigi i papp

BEHOLD THE AWSMNESS OF NERDESS!8-bit lives

Mer sånt här skit I say. Ett par dudes har klippt in olika spel grejer in i sin skatevideo. Jag gillar det. Mer sånt här skit I say.

 

 

 

I play better when I'm high


/Emil


Super Street Fighter Hinderbana GonZa [El] vs Swedish Wargoat [Ke] del II

Upplösningen av Super Street Fighter hinderbana del I

Läs "Dreamhack Summer 2010 - The Wargoat Experience" för vidare information och del I av Mästaren och Utmanarens eviga kamp. I allt. Som självfallet slutar med fylleri och skador.

The game is always onGonZa vs Swedish Wargoat i Super Streeet Fighter Hinderbana


Annat relaterat av oändligt stor vikt:
Jag gör en suspekt intervju med GonZa innan SM i Super Street Fighter IV
Skånska Street Fighter Sällskapet kirrar lokal och döper den till psykoskliniken
Skånska Street Fighter Sällskapet (aka Double Perfect Skåne) bjuder ner Skånes nästa bästa Street Fighter och mjukar upp bekantskapen lite
Double Perfect Gonza
GonZa placerar sig som bästa svensk i DH International och visar vem som är the man

......och förfan, se även till att läsa brorsans: Super Street Fighter 4 - en nybörjares berättelse

/Joakim

PS: Vill avrunda med att konstatera att min kärlek till samtliga inblandade i detta äventyr är oändligt.

Fransos reppar Double Perfect Skåne, men vad säger han?

Hittade ett youtubeklipp av en match á Swedish Wargoat (men med fuerte som karaktär så ni kan ju gissa vilken av fylleskallarna som lirar). Inte så värst bra kvalité, men jag är nyfiken på vad han säger... Någon som kan översätta?

Skånska Street Fighter Sällskapet AKA Double Perfect Skåne våldtar fransos

 

/JoakimHironobu Sakaguchi lägger av?

Hironobu Sakaguchi har nyligen uppdaterat sin blogg. Där skriver han:

"Jag har en väldigt stark känsla av att det här är mitt sista spel"

En legend lägger av? Vi kommer att sakna dig, broder.

/Joakim

GonZa och Krigsgeten

Spelvärlden är slö som fan efter E3 så överlag passar vi Spelbröder på att bli lite mer personliga. Här har vi ett egentligen helt värdelöst klipp med GonZa (Sveriges bästa Street Fighter) och mig. Men det är fint... det är vackert....

 

/Joakim


En gåva från en vän

Har varit norrut och härjat. Råkat ut för allt möjligt galna saker, vissa bra på alla sätt, värmeslag inte lika kul.

Men.. när man väl kommer hem, utpumpad, utsluskad och tömd på all energi som hatet ventilerat hittar jag en gåva från en vän liggandes innanför brevinkastet. Han hade bett om adressen för någon vecka sedan. Har varit mycket nyfiken på att skåda detta ting, denna gåva han så vackert tänkt: "Jocke blir nog glad för den här" om.

Det blev han.


solid snake t-shirt

Solid Snake. Aphård är bara förnamnet.

I kuvertet låg en lapp som löd:

"Hallå! Tänkte att du kanske kunde uppskatta denna. Den var i minsta laget för mig. Hoppas den passar dig bättre. / Pierre"

Inte nog med att t-shirten är snygg som satan, den passar dessutom perfekt.

Glad är dessutom bara förnamnet. Rörd är snarare ordet som bör användas när insikten sakta når mig att den är handmålad. Det visar sig att Pierre som målar nördkonst fått en förfrågan om en originalbild  av Snake från en kille i Colorado. Pierre rotade fram den, skickade iväg den och helt plötsligt hade han fått en t-shirt med motivet. Vilken ascool snubbe i USA... nu är den i mina händer, vilket betyder att vi har en ascool snubbe i Hässleholm som passat den vidare till en annan ascool snubbe i Malmö om man får lov att förhärliga sig själv. Vilket man får. Jantelagen kan ta sig i arslet. FTW!


Till historien hör att jag och Pierre inte är några nära vänner på det sättet att vi ligger på gåvostadiet med varandra. Dessutom är våra möten nuförtiden ytterst sporadiska (obefintliga). Men, det här är inte första gången Pierre tänkt på mig. Strax efter att Dimebag Darrel i Pantera blivit ihjälskjuten träffades vi för lite ölande hos en gemensam bekantskap. "Du, jag har en sak till dig jag tror du skulle uppskatta" sa Pierre och slaskade fram en engelsk metaltidning som skrivit en fet och vacker artikel om världens bästa Dimebag. Tror det var fjärde gången vi träffade varandra. Det här var en massa år sedan... men tidningen har jag kvar och den kommer att finnas med mig i hela mitt liv. Det kommer även den här t-shirten att göra.

Tack som fan!


Besök Sluskafans blogg


/Joakim

Street Fighter High: The Musical


Ölen flödar och myggorna horar sig II

En förklaring till inlägget nedanför är nog på sin plats. Man kan inte kommunicera med omvärlden så bra när man är riktigt dragen. Men, efter att ha beskådat två älskade människor spela Super Street Fighter IV mot varandra så kände jag mig nödgad att dela med mig av den oändliga kärlek jag kände i natt, efter att dessa två herrar somnat. Nu blev det mest massa svammel... Men kärleken är stark.

Nu sitter jag på ett tåg mot Malmö. Svalt, skönt och asvacker natur. Downstreamen är tvärr rätt handikappad (hata SJ, hata SJ), annars hade jag nog spana EVO-matcher hela vägen ner till halvdanskarna igen. Nu får det bli marschmusik i stället.


/Joakim

OBS! OBS! OBS! Fatta humorn....

If Games had Super Easy Mode

Kapten tipsar:Personligen uppfattar jag SAMTLIGA spel efter nittiotalet som super easy mode.... bitches.

/En nattligt berusad krigsget

Super Mario Bros...på en vägg

Titta och njut

 

/Emil


Releaser V.28

Ja du. Releaser Vecka 28 utgår pga brist på spel. Vet inte riktigt vad jag skulle göra denna vecka för det släpps verkligen inte alls några spel jag känner för att nämna eller ta upp här. Det enda som kanske är intressant att veta är att Xbox 360 slim släpps den 16 juni, dvs på fredag.


/Emil

Vad händer?

Det är sommar, det är soligt, det är varmt, det är semester, det är fotbolls VM, det är ÖL drickande, det är grillningar och bad dags för dom flesta. Med denna värma som har varit några veckor nu så tappar man lite lust till att sitta in brevid en dator som sprutar ut varmluft. Man försöker sitt bästa på kvällarna när det börjar bli lite svalare. Det var varit lite halv segt här på blogg fronten ett par dagar men vafan sker det inte så jävla mycket ute i spelvärlden så vad ska man då göra?

Här är en liten summering:


Ny trailer till Gran Turismo 5


 

Vart är gameplay klippen som man vill se. Och vart är den såkallade skadefysiken som dom skall ha implenterat?

 

En del spel har fått relsease datum: Dragon Age 2 kommer i mars, Vanquish 22 oktober, Metroid: Other M den 3 september.

 

Final Fantasy XIV stängda betan ska ha gått live idag och spelet kommer 30 september till PC och PS3 något senare.

 

Kommer en del DLC till Red dead redemption.

 

Civilization V får en Special Edition med en staty gubbe från spelet. Dead Rising 2 får en spelcial edition med en staty gubbe. Varför ska man ha dessa statyer för? Är bara fet glömma booring skräp för mig. Ge mig tröjor, kepsar eller vafan vad som helst men inte en jävla staty jävel som kommer bara ta plats. Nää dom får fan lära sig snart.

 

Det är i princip det mest intressanta som skett i spelvärlden. Känns som att alla bara går och väntar på StarCraft 2 release och alla höst/vinter släpp på spel.

 

/Emil


Jag är...


en duktig radiobilsförare.


Dreamhack Summer 2010 - The Wargoat Experience

Mitt första besök på Dreamhack var härförleden. Intresset för att bevista eventet har ständigt varit obefintligt fram tills det att en viss herr GonZa segrade i SM-kvalet till Super Street Fighter IV i Malmö. Helt plötsligt var det dags. Med en SM-plats och en utmaning mot en av Sveriges i särklass bästa fighters i bagaget så bokade vi en stuga strax utanför Jönköping, köpte öl, gjorde en suspekt intervju och sen sluskade vi in oss i bilen och for iväg. Jag, min sambo, GonZa samt en styck Slaymon666 (utan laggpedal). Det tog inte många minuter innan första ölen knäcktes...GonZa åker fint tillsammans med smutstvätten

... med en utsikt rakt över Vättern var stämningen på topp på fredagskvällen. Tills det att vi insåg att vi saknade sladdar för att koppla in boxen i stugans värdelösa sjutummare från forntiden. Ingen Street Fighter. Det enda vi socialt handikappade individer kan göra vid ett sådant tillfälle är att konsumera mer alkohol, vilket i sin tur renderade i att stämningen inte var fullt så hög lördag morgon. Som ölglad och allmänt oseriös botade jag min bakfylleångest med mer öl... Livet är en fest och är det inte en fest kan det lika gärna vara världens största jävla bakfylla.Utsikten
Ja, Swedish Wargoat är turneringslirare även han

... sen blev det tävling. GonZa slutade sjua i SM, vilket han var mycket besviken över. Han var en hårsmån från att dra en Double Perfect mot en äcklig Bison, men svinet vändet och vann... En besviken GonZa antydde om psykningar i form av mina: "KOM IGEN NU GONZAAA! DOUBLE PERFECT!"-vrål från helvetet. Jag misstrar honom. Ingenting rubbar GonZa förutom GonZa...

... alla bra vinnare är värdelösa förlorare. Inte utåt. Ansiktsspel och kroppsföring är en del av fasaden. Den är viktigt att upprätthålla. Men, smärtan inombords är obehaglig. Frustrationen som uppstår får en att vilja plantera en knuten näve i hög hastighet i valfritt objekt inom ens omedelbara närhet. Förutom när man har öl och lirar med goda vänner. Då kan det till och med vara roligt.

En stund senare upptäckte vi att det fanns en uppblåsbar hinderbana på området. The game blev helt plötsligt on. Berusade och glada i hågen var det dags för GonZa att utmana kidsen. Sorgligt nog visade det sig att det var partävling, så undertecknad var tvungen att ställa upp. Det resulterade i att jag missade internationella turneringen dagen efter, då jag spenderade sex timmar på akuten i Jönköping för läkarundersökning och knäröntgen. Fuck yes. Ett rent paradis för min del, med andra ord. Slutade med att jag fick studsa till GonZas framgång med kryck-as...

... vad var det som hände då? Jo, eftersom GonZa spöar mig i Street Fighter så ska han fan inte få lov att vinna över mig i Super Street Fighter Hinderbana. Väl framme vid klätterväggen ledde dock aset, så på ren instinkt flög jag på honom och skulle dra ner honom. Ner kom han. På mitt knä. Var goda att se inledningen till den incidenten:

 

/Swedish Wargoat
Microsoft tjänar tiotals miljarder på Xbox Live

Så är det! Ett av världens mest genomonda företag någonsin, Microsoft, tjänar tiotals miljarder på att pungslå sina konsumenter på live-avgifter.

Via Kotaku:

"Microsoft's Xbox Live service has pulled in an estimated $1.2 billion for the Xbox 360 maker, with annual Gold subscription fees and sales of digital content combined, according to Bloomberg."

MILJARDER!

För något som borde vara en mänsklig rättighet. Kommunikationen är revolutionerande i sin essens, och cylinderhattarna ser bara enorma profit- och övervakningstillfällen. Fyfan ta er, era jävla ödlemänniskor.

/Joakim

Video Cosplay


Mega Man


Skånska Street Fighter Sällskapet del II (AKA Double Perfect Skåne)

Lokalen fixad. Dessutom döpt:

Region Skånes Psykosklinik

Elektronik där.

Baszoo från HBG nedbjuden...

...kunde bara betyda att vi gick från att kalla våra SF-möten från "scrubdowns" till "Masterful Showdowns".

Ja... vi har bytt inställning. Vi kommer att bli bäst på den här skiten.

MEN FÖRST!


Tre plattor öl och en flaska jägermeister i parken som uppvarmning.

Därefter:

Ett par klipp från en bekants kameraFan.. Ken wins? :)Tostadaman GonZa fixar käket, med en Slaymon och en Swedish Wargoat i bakgrundenBaszoo våldtar någon med biran nära till hands, lämpligt ställda på bongotrumma.
Bongotrummor måste man ha i Psykosklinikens lokaler.Det här är föreningsninjan. Fotbollshuligan sedan nio års ålder. Spelar inte Street Fighter. Däremot spelar han gärna dig om du har taskig attityd.

Sen fanns det visst två videoklipp också:
Sol och glädje på högvarv under nästan en veckas tid. Livet ler och jag är tacksam.

FIGHT!


/Joakim

Cosplay från helvetet XX

Suck!!


Super Mario Bros...med trummor

Ibland kan man vara lite efter. Man missar en del grejer titt som tätt. Men att jag har missat det här finner jag är mucho konstigt. Dessutom med flera år. Helt sonika en kille som spela Super Mario Bros på trummor...och han äger


 

 

 

 

 

/Emil


Releaser V.27

Crackdown 2
Xbox 360 - 9 Juli
Finns att köpa på CD WOW! för 509kr


 

 

Emil: Tyckte ettan var sådär och efter att tittat på detta klipp så blev man ju jävligt intresserad av detta spel...eller inte
Cosplay från himmelriket V


The NES System Belt Buckle

Johan tipsar:
THE NES SYSTEM BELT BUCKLE (äg! äg! äg!)


/Svensk Krigsget

Contra Speedrun

För ett par dagar sedan så kom det upp Contra - Jungle Jam cover här på bloggen. Jag själv tyckte spelet var ganska svårt back in the 80's. Men hittade den här 3 år gamla speedrun:en av spelet på youtube. När jag ser klippet så inser jag att jag sög på spelet. 

/Emil


Super Street Fighter 4 - en nybörjares berättelse

Man mot man. Gladiator mot gladiator. Kämpe mot kämpe. Ryu mot Ken....

Jag är inget fan av fightinggenren. Visst man lirade lite Street Fighter 2 när det begav sig men det intresset var inte så stort eftersom en lillebror ägde Snes och spelet och man blev totalt ägd i spelet av honom och efter det blev han totalt ägd av mig IRL (han fick brutalt med stryk). Inte konstigt kanske att intresset var och är lite svagt för den här typen av spel.

Var ju inte så heller att jag undvek fightingliren. I arkadhallarna blev det en del Samurai Shodown, Virtua Fighter, Tekken, Mortal Kombat m.m. Blev ju även ett köp av Tekken 3 när det begavs sig till PS1. Jag var jag väl helt okey i det spelet om man jämfördes i sin vänskapskrets.Förra året den 20:e Februari så släpptes Street Fighter 4. Jag köpte det för att lira och kanske komma och krossa min lillebror. Lite payback efter nästan 18 års förnedring. Förnedrad är just det jag blivit. Till hans belåtenhet...det aset.

Jag spelade lite Street Fighter 4 mot datorn och jag tyckte att hela spelmekaniken var konstig och underlig. Jag kände mig värdelös och ovän med kontrollen trots en lång spelerfarenhet i övrigt. Jag tog avstånd och kritiserade spelet att inte vara anpassat för alla utan bara för hardcore fightingspelarna. Min broder älskade det och kärleksförklarade spelet. Jag däremot hatade det och avskydde det.

Nu för ett tag sen så införskaffade jag då Super Street Fighter 4. Jag hade endast 1 syfte med det här inköpet och det var att spela in repriser ifrån min lillebror och hans skånska vänner i Skånska Street Fighter Sällskapet. Efter att ha sett en hel del repriser och snackat lite SSFIV med broder så bröjade jag få ett litet intresse för själva spelet. Och nu när då GonZa har haft lite framgångar på dreamhack så tänkte jag att nu ska jag sätta mig in i spelsystemet.


 

 

In i training och hitta en karaktär som man kan börja lära sig lite med och sen pröva lyckan i Xbox live. Fastnade för Vega efter typ 10 olika karaktärer som jag prövade. Det var mest snabbheten och räckvidden som fällde avgörandet. Lärde mig ultran och charge combon och kände mig redo att få pisk över live. Men återigen så fick jag inse över hur elakt Capcom har gjort online delen. Att jag som total nybörjare med 0 i poäng skall få möta folk som har 3500 och uppåt. Visst man kan säga att det är så man lär sig och sådant skit. För att bli bra behöver man möta bra motståndare. Men ändå en kille som är helt grön skall möta någon som säkert lagt ner över 100+ timmar på att spela onlinematcher mot 1 som inte ens kan karaktären och stridssystemet ordentligt. Frågan som dök upp efter den 10:e killen som var C+ rankad var varför? Varför gör man det så svårt för nya spelare att komma in i spelet? Varför gör man ett system som tillåter detta? Det enda som sker är att dom sämre spelarna inte får chansen att möta folk som är i deras egen skicklighet och väljer då efter det att inte spela spelet något mer. Var det det man ville uppnå? Visst jag kan inte heller vara konstruktiv i min kritik för jag har ingen annan ide hur man hade kunnat lösa det här på.

 

Men nu har jag hunnit spela runt 70 matcher online och fått möta lite folk i min egen klass. Och jag förstår charmen med spelet. Att vinna en tajt och jämn match är väldigt givande, man blir upprymd på ett positivt sätt. Så här efter mitt val av karaktär så har jag läst att Vega är en av dom sämre karaktärerna i spelet, men det spelar ingen roll för man kan bli bra på allt. Än så länge har spelet inte uppnått något mer än okey status hos mig....än


 

Fight!!!

 

 

Läs även: En Street Fighters bekännelser

 

/Emil


Metal Slug remake i StarCraft 2

 

 

 

 


ESWC 2010: Yagami utslagen i gruppspelet

Den svenska Street Fighter 4-fightern Yagami placerades i samma grupp som Prodigal Son/Ryan Hart (mer känd som en av Europas bästa) från England, LAUGH från Korea och Yamazaki från grodätarlandet. Uppenbarligen för svårt motstånd med 1 vinst och 2 förluster, vilket inte direkt förvånar. Yagamis Dhalsim må vara grym men jag beskådade när GonZa slog ut honom ur Dreamhack Summers internationella turnering och där hade han inte en suck i helvetet. Totalt ägd. Bådar gott för GonZas framtida äventyr, mindre gott för Yagami.

/Joakim

ESWC.com

inFAMOUS 2 gameplay trailer

 

 


Mega Man-tavla av Slusk

Det första inlägget i kategorin "nördkonst" avhandlade en vän till mig och hans grymma åttabitarskonst. Nu har han skapat en Mega Man-tavla i elitklass. Sjukt vacker:

mega man

Sluskafans blog

/Joakim

Vuvuzela Hero

Vuvuzelan har bajsat i våra öron under fotbolls-VM och dessutom lyckats bli en internet-meme på kuppen.

Här har vi: Vuvuzela Hero

Nu jävlar ska vi leka rockstars.........
/Joakim

Avsnitt 1 av Cross Counter

Avsnitt 1 av Cross Counter med Gootecks och Mike Ross är nu ute. Vad är Cross Counter? Jo, en serie skapad för att hjälpa dig med att bli en bättre Street Fighter. Hundraprocentigt äg-program med andra ord. Fuck yes.

 

/JoakimGraffiti vi gillar ILink vs Aquamentis

Space Invaders-brevlåda

Så är det!

space invaders mail

Space Invaders är awsmness

/Joakim

Space Invaders-väskaDu vill ha den. Erkänn!
Space Invaders-väskan finns att köpa på Thinkgeek för $89.99
/Joakim

Contra - Jungle Jam

Det här, det är Vertexguy. Han har gjort en överfet cover på temat till det legendariska åttabitarsspelet Contra:

 

Det här, det är Hidenori Maezawa. Kompositören av nyss nämnda musik. I det här klippet får han höra Vertexguys cover. Jag gillar glädjereaktionen.

 

 


Det är fan så att man kan börja gråta när japanen säger "日本語" och översättaren sedan berättar att det var så här kompositören föreställde sig soundet när han skrev musiken. Lyssna. Njut. Känn kärleken som överbryggar allt som har med mänskliga gränser att göra, det här är en liten berättelse som nästan tagit 20 år att skapa, en berättelse om hur en japansk spelmusikskompositör skapade kärlek i en ung grabb som sedan började spela gitarr, och sagan om hur den grabben skapar en episk spelmusikscover till hur japanen årtionden senare för höra en vision han haft i svunna tider manifesteras. Kärlek.

/Joakim

Cosplay från helvetet XIX


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com