Lupe Fiasco - Yoga Flame Freestyle

En hyllning till Dhalsim

 

Shouts till Aron


The Epic Final Fantasy VI Medley

 

Glöm för bövelen inte HD!

 

/J


Halva priset på Gemini Rue - 5 timmar kvar! KÖP!

Gemini Rue för halva priset på Steam, 5 timmar kvar! KÖP!


Hur Link borde hantera kycklingarna

 

Odödliga jävlar...


Mega64: THE LEGEND OF ZELDA Skyward Sword

Hehe

 

/J


På tal om bilar....


CT510 - Kinas första konsol

Den sjunde maj förra året skrev jag om iSec - Kinas första, äkta, konsol. Landet har ett totalförbud mot spelkonsoler då det enligt den kinesiska maktmaffian korrumperar landets ungdom, och även iSec blev tillbakahållen. Men, nu är det tydligen snart dags för konsolen att ha release! Lenovo står för kapitalet och Beijing Eedoo Technology Ltd står för utvecklingen och namnet på konsolen är nu CT510 (värdelöst namn). Konsollen skippar handkontroller och har casuals som målgrupp. Pris: 600 jävla dollar.


Fail.

/J

En Fest i 8 Bitar - Göteborg

Taget från eventets facebook:

"Nu har det återigen blivit dags för en hejdundrande Fest i 8 Bitar i göteborg!

Vi bjuder på livemusik, grym chipmusik och arkadhall i miniatyrformat. Givetvis bredvid Chalmers kårhus excellenta bar.

LIVE PÅ SCEN:

ALGAR
- Kanske mest känd från gruppen morgonjuice med mängder av odödliga klassiker bakom sig!
http://open.spotify.com/artist/6eW6zL3XCxzDljbDFGXklR

WIKLUND
- Sveriges egna gameboygeni som släppt fler låtar än de flesta andra! Har turnerat runt om i europa.
http://www.facebook.com/pages/Wiklund/211327180031

P RABBIT
- Underground gameboy-lirare från stockholm som länge legat i bakgrunden och väntat på sin stora live-debut. Garanterat röj utlovas!
http://soundcloud.com/p_rabbitDjs:
fsFreak & Korona.
Korona har flera år bakom sig i klubbscenen och har spelat på festen förut. fsFreak är medarrangör i Fest i 8 bitar sen många år tillbaka och kommer att försöka bjuda på de största chiphitsen (sa någon Dr.Wilys castle??)

http://www.soundcloud.com/fsfreak
http://www.soundcloud.com/korona

Den 5:e maj smäller det! Blir det den bästa fest i 8 bitar någonsin?

18 år.

100 kronor med kårleg, 120 utan"

"

Mario Lead Detective - Pilot

Pilot till ny serie hos Machinima


Bästa regplåten?Rage!

The Man Your Games Could Sell To

 

The long awaited pseudo-sequel to my middlingly popular debut video "Nintendo: Why Won't You Let Me Give You My Money?"


Röntgade handkontroller

Fler bilder här

Marvel vs Capcom 2 släppt till iOS!Så är det! Fighting brukar inte vara det roligaste till bärbara enheter, men fighting är fighting och Marvel vs Capcom 2 är ett kultförklarat fightingspel. Shouts till pxl för screenshoten!

/J

300 000 spelade Diablo III samtidigt i helgen


Jag var i Madrid och missade tyvärr betatesten, men med 300-tusen användare online samtidigt under en stresstest så vet vi om att det antagligen kommer att gå helt okej när det väl är dags för spelets release. :)

Pepp!


/J

Spelnyheterna v. 16

Det blev ett litet upphåll på spelnyheterna - anledningarna är simpla. Födelsedagar, Harrytur (norsk raggartur när norrmännen drar över till Strömstad och svinar sönder allt), en resa till Madrid och lite andra bortförklaringar. Jag är oftast under vattenytan ett par dagar efter en riktigt festlig långhelg - därav frånvaron. Men, nu kör vi igen! På en onsdag och allt! Nyheterna gäller dock för förra veckan, så om du har varit lite off så har du här en ypperlig summering:

Valves nya projekt kan tydligen vara så kallad "wearable computing", där man ska få ett datorgenererat synfält lagd över den riktiga världen. Matrix, here we come! Jag håller tummarna stenhårt för att det här ligger i planeringsstadiet hos Valve. Ascoolt att framtiden på riktigt börjar närma sig.

Crysis 3 släpps nästa vår. Nintendo utannonserar ett nytt Super Mario till Wii U under E3 i juni - något som ingen kan vara förvånad över. Modern Warfare 3 säljer långsammare än vad Black Ops gjorde det tidigare året under samma tidsperiod - Call of Duty har tidigare bara sålt bättre och bättre för var release men här bryts tydligen trenden. Halo 4 har release globalt den 6:e november. The Settlers Online är nu live och free-to-play. Darksiders 2 försenas med ett par månader - exakt hur länge har vi inte fått veta från utvecklaren. Starbreeze köper Payday-studion Overkill. Ryktena om att Prey 2 skulle varit nedlagt är tydligen felaktig information - spelet får bara inte release i år men är fortsatt vid liv. Codemasters lägger ned utvecklingen av actionspel och ska framöver enbart satsa på racing. Datura får släppdatum den 9:e maj via PSN. Det nya James Bond-spelet, 007 Legends, bygger tydligen på hela sex stycken av Bond-filmerna. Föräldrar stämmer Apple för mikrotransaktioner i spel riktade till barn.

Rockstar har låtit meddela att Max Payne blir en serietidning på tre delar som utspelar sig under första två Max Payne-spelet. Serietidningen blir gratis för nedladdning, bland annat på Rockstars hemsida.

Sverige kommer att vara spelbar nation i Civilization-expansionen och en av ledarna är tydligen vår svenska krigarkonung Gustav II Adolf (den store).

Töntiga Bethesda stämmer som bekant en fansida för upphovsrättbrott. Vidrigt är bara förnamnet.

Crate Entertainment som bland annat gjorde Titan Quest håller på med ett nytt Action-RPG vid namn Grim Dawn. Spelet har varit under utveckling i ett par år, endast finansierat med utvecklarnas sparpengar - men nu kommer projektet att kickstartas.

Äventyrsspelskaparen Jane Jensen har skapat en egen studio vid namn Pinkerton Road - studions första spel ska vara en andlig uppföljare till det eminenta Gabriel Knight. Spelet heter Moebius och givetvis finns det en Kickstarter till projektet.

Microsoft har låtit meddela att försäljningen av Xbox 360 sjunker kraftigt. Försäljningen sjönk med hela 48 procent under perioden 1 januari till 31 mars, jämfört med samma tidsperiod under föregående år. Totalt såldes 1,4 miljoner enheter i jämförelse med fjolårets 2,7 miljoner. Inget konstigt. Det är ju faktiskt en väldigt gammal konsol.

Nya Call of Duty utannonseras enligt hemsidan den 1:e maj

Snabb summering av läget i spelträsket vecka 16, men nyheterna är ju inte direkt purfärska. :)

/JReignite - Mass Effect/Shepard Tribute Song

 

Regardless of the ending controversy, I really wanted to make a tribute to Shepard and all of Mass Effect's characters that have kept me company while playing the games :)


The Video Game Rock Medley av FreddeGredde

 

34 legendariska låtar av total awsmness i en 10-minuter lång medley!

 

/J


The Legend of Zelda: FPSZelda has been kidnapped, and Link goes on a rampage to save her.

Zelda's Lullaby arranged by katethegreat19


Speedrun av Ocarina of Time - under 25 minuter

Yepp...

 

/J


Missa inte Retrospelsmässan

En liten påminnelse:

Retrospelsmässan i Göteborg går av stapeln nu i helgen, den 28:e april på Gamlestadens Medborgarhus, Brahegatan 11. Från klockan 10 till klockan 18 är det retrofrosseri som gäller. Inträdet ligger på ynka 70 kronor, så det är väl värt tid och pengar.

/J


Fighterpedia 11 - Mortal Kombat vs. Street Fighter: How it should happen

Ye!

 

/J


Första intrycket: Fez

Emil as Spelbröderna testar Fez för första gången till xbla

 

Fez features 2D/3D perspective shifts in a manner similar to Super Paper Mario and Crush. The use of Escher-like optical illusions also predominates gameplay in a manner similar to Echochrome.

/E


Fransk presidentkandidat lattjar med Konami-koden

Jepp, så är det. Den franska demokratiska presidentkandidaten François Bayrou använder sig av Konami-koden på sin hemsida. Allt som är gamingrelaterad är ju givetvis av intresse för oss spelbröder, och även om det är är så oviktigt och meningslöst som det bara kan vara så är det ändå kul att se en fransk politiker på något sätt relateras till gaming. Nu är det så här att om man besöker http://www.bayrou.fr/ och knappar in Konami-koden (upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, B, A) så får man en retrokick i propagandaformat. :)

/J

Betala vad du vill för Botanicula + få lite annat tjafs

The Humble Botanicula Debut är nu live, vilket innebär att du via humblebundle.com kan köpa Botanicula för vad du själv önskar. Ingår gör även Machinarium samt Samarost 2. Skulle du betala mer än genomsnittsdonationerna får du även tillgång till Kooky och Windosill

 

/J


Crysis 3, Pikmin 3, Prey 2

Crysis 3 utannonserades för 3 dagar sedan. Det sägs vara den första stora shooter-spelet som kommer komma tidigt 2013. Ja ja vi får väl se om det fortfaranda stämmer när det datumet närmar sig.

Pikmin 3 har det pratas om till o från i ett par år nu. Det gick ett rykte att det skulle komma under detta år till Wii men det visades vara felaktigt. Det har ryktats om en hel del om detta spel. Men en sak nu är bekräfftad och det är att Pikmin 3 kommer visas upp på E3 i år och till Wii U är det tänkt att komma till.

Prey 2 rullad det ut ett rykte om att det skulle vara nedlagt. Icke säger utvecklarna. Det är bara så att spelet helt enkelt inte håller måttet. Releasen har blivit uppskjuten till nästa år, om det kommer då...kanske.

/E

Trailers igen

Datura

 

God of War: Ascension

 

 

Dishonored

 

 

Diablo III

 

 

Tekken Tag Tournament 2

 

 

Trial Evolution

 

 

Deadlight

 


The Legend of Zelda: The Musical

 

Yepp

 

/J


Old school reklam

Sonic reklam från SEGA

 

 

Genesis does what Nintendon't

 

 

Super Smash Bros

 


Halo 4 har fått release datum

Halo 4 kommer att släppas den 6:e november världen över. Det är 343 Industries första spel i den nya trilogin Halo spel som kommer dyka upp. Jag hoppas på att dom kommer vara Halo-serien trogen men ändå vågar föra in nya element och utveckla serien bättre. Bara det inte blir som Call of Duty serien som dyker upp varje år och inte är speciellt kul att spela. Men vi får se. Press release kommer här


The countdown has begun for the landmark entertainment event millions of fans worldwide have been anticipating for more than four years. "Halo 4," the hotly anticipated sequel to the iconic franchise that has shaped entertainment history, will launch worldwide on Nov. 6, 2012.

"Halo 4" marks the return of legendary hero Master Chief, named by Fast Company as "one of the most popular characters in gaming history,"(1) and aims to set a new standard for blockbuster interactive entertainment with the launch. Set four years after the events in "Halo 3," Master Chief returns to confront his destiny and face an ancient evil that threatens the fate of the entire universe. Developed by 343 Industries, "Halo 4" marks a new beginning for the landmark entertainment franchise that has sold more than 40 million games worldwide and inspired multiple New York Times best-selling novels, live-action shorts, comic books, action figures and apparel.

"We are beginning a new saga with 'Halo 4' and embarking on a journey that will encompass the next decade of 'Halo' games and experiences," said Phil Spencer, corporate vice president of Microsoft Studios. "Millions of fans worldwide have been eagerly awaiting the opportunity to step back into the boots of Master Chief, and, with 'Halo 4' leading the charge, we're confident 2012 will be the most successful year in Xbox history."

"Halo 3," the biggest consumer product launch of all time when it released in 2007,(2) concluded the original game trilogy, but left many unanswered questions around the fates of the series' beloved hero, the Master Chief, and his artificial intelligence companion, Cortana. On Nov. 6, fans will experience the next chapter of the iconic franchise.

/E

Bethesda vill ha fanart stämplat som upphovsrättsbrott
Bethesda
hotar med att stämma norrmannen Erling Löken Andersen som driver den ideella hemsidan Fallout-Posters.com där han erbjuder gratis nedladdning av högupplösta Fallout-posters... Att som företag vilja stämma skiten ur ett fan som delar med sig av egenskapad kärlek är nog den största formen av kapitalistsvineri någonsin. Företaget borde se det som extra reklam och exponering, men nej nej. Fy fan, säger jag bara.

Läsa mer om ärendet kan man göra på norrmannens blogg

/J

Chris Hülsbeck tigger pengar till Turrican Soundtrack Anthology

Chris Hülsbeck är en spelmusiksmastodont från forntiden, mest känd för musiken till bland annat The Great Giana Sisters och Turrican-trilogin. Nu vill han väldigt gärna släppa Turrican Soundtrack Anthology och för att ha råd med det behöver han 75-tusen dollar. Det enklaste sättet att mjölka  pengar på sitt namn är givetvis att starta ett Kickstarterprojekt och låta nätsnyltandet nå episka proportioner. Inget fel med det, då han i skrivande stund snart är uppe i 27-tusen dollar med 47 dagar kvar. Målet kommer helt garanterat bli nått, med andra ord.
/Joakim

Hur battlefield kan vara i framtiden

/E


Pac-Man: The Movie gjord av fans

 

waka waka waka waka

/E


Trailers

The Witcher 2 - Enhanced Edition

 

Lollipop Chainsaw

 

 

Dragon's Dogma

 

 

Pokemon Black & White 2

 

 

 

Prototype 2

 


Guile theme goes with everything (Justin Bieber dies)

Vi tar en till, eftersom Bieber är skräp och Guile Theme världens bästa tema.

 

Kill!

 

/J


Ni no Kuni: Wrath of the White Witch - Trailer


Video Game Planets


Donkey Kong for President


Chuck Norris spelar Tetris


Half-life 2


Diablo 3 - Babarian Trailer


Kid Icarus: Uprising Trailer


Lost Planet 3 Trailer

 

Story

Lost Planet 3 introduces Jim, a rig pilot who leaves Earth to take on a hazardous but lucrative contract on E.D.N. III. Working for Neo-Venus Construction (NEVEC) who are preparing the planet for colonization, Jim joins his fellow pioneers at the Coronis base and begins surveying the uncharted terrain and obtaining samples of the planet’s energy supply – Thermal Energy.

With NEVEC’s existing Thermal Energy reserve running low the fate of the Coronis mission depends on the natural source of the energy supply being located. Realizing that this is a great opportunity for a huge pay-off and early ticket home to his family, Jim braves the risk of the treacherous environment and threat of the indigenous Akrid. Acting as a home away from home and boasting an array of tools that can assist Jim on the field, the utility rig provides Jim’s safety and is essential for not only his contract work but also his protection against the ever-changing climate.

Features

● Return to extreme conditions – Taking the series back to its roots Lost Planet 3 returns to E.D.N. III, delivering a dynamic battle field that’s more dangerous than ever before with an ever changing climate that will affect the way you play.
● Brave the terrifying – Play as blue collar worker Jim, risking assignments in treacherous conditions to earn his hazard pay and return home to his family.
● Home away from home – Protect yourself from hostile Akrid and the unpredictable ice storms on E.D.N. III with your utility rig. Equipped with an assortment of tools you’ll need to learn to use the rig to your advantage in order to survive.
● Gameplay Variety – Offering a mix of first person combat in the rig and third person gunplay on foot.
● Intense, cinematic experience – Developed with the Unreal Engine 3, Lost Planet 3 presents a visually stunning and unique terrain that impacts the gameplay.
● Killer enemies – The Akrid are back, bigger and angrier and demanding a more tactical approach during combat.
● Reveal the hidden truths of E.D.N. III – The uncharted world has many secrets locked away. Jim’ search for T-Energy will ultimately reveal further mysteries.
● Lonely Planet? – Lost Planet 3 will support a full set of multiplayer modes that enhance players experience of the Lost Planet world.

/E

Resident Evil 6 Trailer

En ny trailer från Capcom om kommande spelet Resident Evil 6. Mer info om karaktärer och story.

 

/E


Double K.O

Double K.O hatar vi alla när det händer i en fight. Alla vi som råkar ut för det känner nog att vi blir bestulna på en rond seger eller en seger i själva matchen. Här är 2 snubbar i UFC som också får känna hur det känns. Det var en lätt dömd match om inte annat.

 

/E


Halo fakta

Bungie.net har släppt lite fakta om Halo och hur mycket som har spelats online. Det är otroliga siffror. Men vi som älskar spel inser att det här är bara fakta i våran värld. Att vi spenderar så mycket tid till vårt nöje istället för att kanske lära sig någonting som vi har mer användning för. Som kanske bota hiv eller något i den stilen. Men jag bryr mig inte för jag är en stolt gamer.

 

/E


Omslag från förr

Om omslag inte hade utvecklats på runt 30 år hur hade då dom sett ut idag. Det tog gamesradar.com reda på och gjorde ett par omslag för att visa hur det hade kunnat se ut idag. En del är riktigt stiliga.


/E

Skyrim på violin

/E


Guiles theme goes with everything

Med TechnoViking? Självklart! 0:58 in i klippet.

 

Att göra en klassisk zombiefilm bättre? Jo då, 0:30 in i klippet

 

 

Ett fyllo på gatan? Jo det blev fan bättre det med.

 

 

Fight mellan Jedi's och Sith? Självklart bättre. Sorgligt är det. Jag som gillar serien...dom tre orginalen iaf. 0:47 in i klippet.

 

 

Ja nog går Guile theme till allting.

/E


Releaser under April

Devil May Cry HD Collection

Släpptes den tredje april
2012-04-03

Format: Xbox 360, Playstation 3

 

Star Wars: Kinect

 

Släpptes den tredje april

2012-04-03

 

Format: Xbox 360

 

 

Pandora's Tower

 

Släpps trettonde april

2012-04-13

 

Format: Wii

 

 

The Witcher 2: Enhanced Edition

 

Släpps den sjuttonde april

2012-04-17

 

Format: PC, Xbox 360

 

 

Prototype 2

 

Släpps den tjugofjärde april

2012-04-24

 

Format: Playstation 3, Xbox 360

 

 

Risen 2: Darkwaters

 

Släpps den tjugosjunde april

2012-04-27

 

Format: PC

 

/E


Trailers

Orcs Must Die! 2

 

Sniper Elite V2

 

 

The Secret World

 

 

Torchlight 2

 

 

Aliens: Colonial Marines

 

 

Deadlight

 

 

Sonic the Hedgehog 4: Episode 2

 

 

Devil May Cry HD Collection

 

 


Prince of Persia källkoder hittade

Prince of Persia släpptes för runt 23 år sen. Det var tider det. Men i princip sedan dess så har källkoderna varit borta och dess skapare Jordan Mechner letat efter dom. Sen kommer hans far in i bilden nyligen med en brun kartong och ger honom en massa gammla 3.5″ disketter. Och där i som en helig graal låg källkoderna som varit borta. Det var problem ett löst. Nu är det så att det inte finns så många som kan läsa dom disketter längre för att kunna föra in källkoden i en datamiljö. Nu hoppas vi givetvis att han lyckas.

Via: www.geek.com


/E


F-Zero


Achievement Hunters spelar Mari0

Achievement hunters är en känd sida om man är som jag och jagar dom meningslösa poängen med stor betydelse. Här lirar dom Mari0 som är Super mario bros orginalet med fyra spelare och även med portal. Det är rätt roligt att sitta lyssna på dom, men ibland så blir det lite skrikigt och det är en del svordomar. Titta och njut

 

/E


Mega Man X - Fanfilm

 

En liten fanfilm med en budget på $700

 

/J


Diablo 3 - Demon Hunter Trailer


Tokyo Jungle trailer

Har ingen aning om vad det här spelet handlar om. Sett railer ett par gånger nu och fattar noll. Det enda jag kommer ihåg är panda-porren där någonstans i klippet.

 

l

/E


Spelnyheterna v. 13

Ja! Då var vi här igen! Here we go!

Skräpkedjan Game gick som  bekant i konkurs, men sorgligt nog har investerare gått in med pengar och företaget är återigen igång med att blåsa folk.

Grottcrawlern Legends of Grimrock har gått guld. Release 11 april. Nytt uppdrag till Anno 2070 släppt som kostnadsfri DLC. Good Old Games döper om sig till GOG.com och börjar sälja även moderna spel. Capcom är ju som bekant ena riktiga vidriga profitfittor, och Asura's Wrath hade tydligen ett riktigt skitslut enligt köparna och företaget har nu valt att släppa det "riktiga" slutet som köp-DLC. Horor. Zipper Interactive, utvecklarna av bland annat MAG och Socom har gått i graven.

Microsoft
har gått ut med siffror som visar att Xbox 360 används mer till annat skit än spel. En multimediamaskin har varit Microsofts mål hela tiden, och tydligen har dom lyckats.

Finska Angry Birds-studion Rovia har köpt upp sina landsmän Futuremark Game Studios och studiorna slås ihop. Finnarna tänker dessutom öppna en studio i Stockholm med en sisådär 20-30 man under namnet Rovio Stockholm.

Svenska spelstudion Starbreeze håller tydligen på att utveckla ett spel som ska vara free to play. Vad det är för slags spel eller till vilka plattformar det handlar om har vi givetvis inte fått veta. Det gäller ju att hålla på utannonseringarna för maximal uppmärksamhet. På tal om free to play så har en svenska chefen för Ngmoco förutspått att det kommer att finnas gratisspel i stil med Skyrim inom loppet av en tvåårsperiod. Gratis låter fint i mina öron. City Interactive som utvecklat Sniper: Ghost Warrior håller också på med ett free to play-spel. Detta ska bli ett FPS.

Om du har bra med cash i fickan har du nu möjligheten att köpa dig till toppen i Battlefield 3. Svenska Dice har gått rovkapitalistfittvägen och säljer nu en upplåsningskod för det som annars är låst på skivan. Men seriöst, gör inte det. Fusk borde inte säljas. Det ska ju för bövelen vara kostnadsfritt!

Kickstarter
är det nya modeordet bland alla spelföretag som inte kan få sina spelidéer finansierade - nu har även Obsidian som håller på att utveckla bland annat South Park: The RPG gått ut med att studion håller på med ett kickstarterprojekt - ingen mer information än så, men nu är det dags att snylta pengar med andra ord.

Warhammer 40,000: Dark Millennium går från MMORPG till att vara ett singelplayerspel. Det är en tydlig indikation om att vi har ett riktigt skitspel i antågande. Transformers: Fall of Cybertron har fått releasedatum. Den 28 augusti till Xbox 360 och Playstation 3 är det som gäller. Journey till PS3 har slagit rekordet för det snabbast säljande spelet till försäljning på PSN. Ryktet går om att Playstation 4 släpps julen 2013.

FBI har tydligen licensierat Unreal Engine 3-grafikmotorn för att utveckla simulatorer eller liknande för anställda under träning.

Baldurs Gate: Enhanced Edition kommer även till Mac. Team 17 släpper ny Worms-titel. Super Meat Boy: The Game utannonserat till mobila plattformar. Det kommer tydligen vara ett enklare spel än Super Meat Boy - vilket betyder att utvecklarna kan ta sig i röven. Hit med med död! Uiiih! 8t

Det var typ det. Träsknyheter av allra största rang!

/J

Retro


Donkey Kong Beatbox


/E

Spelbröderna Botaniserar: Zombies Ruined My Day [XBLIG/PC]

Spelbröderna Botaniserar:

Zombies Ruined My Day


Xbox Live Indie Games, Windows

Genre: 2D-shooter

Pris: 80 msp

Betyg: 2/3


/Joakim

Project Zomboid - The Zombie Survival RPGProject Zomboid är ett så kallat "open world survival horror video game", för närvarande under utveckling av indiestudion The Indie Stone. Spelet utspelar sig i efterdyningarna av en zombieapokalyps och målet är för spelaren att överleva så länge som möjligt och plundra efter saker som vapen, mat och mediciner i spelvärlden.

The Indie Stone har haft en hel del otur under utvecklingen av Project Zomboid. Strax efter att spelet hade release som en pre-alpha techdemo läckte spelet och spred sig givetvis som en löpeld över Internet. Piratkopierade versioner hade aktiverat autouppdatering från spelets servrar vilket ledde till höga kostnader för utvecklaren och spelet plockades ned och en gratis "public tech-demo" släpptes istället. Höga serverkostnader är inte det enda problemet som uppstått. Den 15:e oktober 2011 hade en av utvecklarna ett inbrott i sitt hem och två laptops med stora mängder av osläppt arbete på spelet stals. Utvecklingen sköts upp på obestämd framtid, men har per dags dato återupptagits. Om man gillar demot så kan man alltså faktiskt köpa tillgång till spelet för £4.99 och få lite pluspoäng på karmakontot då utvecklarna säkerligen är i stort behov av kapitalet.


 

Demon startar med att man får kontrollen över en man medans en kvinna ligger på sängen. Hon har ett brutet ben och blöder kraftigt. Mitt första uppdrag blir att hitta någonting att skapa bandage med, vilket jag gör genom att lokalisera några lakan i ett skåp som jag lägger i mitt inventory för att därefter använda min craftingtool för att riva det i bitar till bandage. Kvinnan har ont och behöver smärtstillande. Jag rör mig framåt till ett anliggande badrum med WASD-tangenterna och hittar lite painkillers. I bakgrunden spelar en dyster musikslinga som sätter stämningen. Tillbaka med bedövningen till kvinnan. Hon ber om ursäkt för att hon klantat till det. Helt plötsligt dyker en ikon upp som indikerar att min karaktär börjar bli hungrig, och strax därefter en som visar att jag är lite trött.  Men innan jag ger mig ut på jakt efter mat måste jag barrikera huset så att det blir en trygg plats att spendera natten på.

 

Utomhus lokaliserar jag en hammare, spik och ett gäng plankor som jag använder för att spika igen fönster och dörrar. Därefter går jag och lägger mig, och när natten passerat är min karaktär och kvinnan väldigt hungriga. Jag ger mig ut till det närbelägna huset i hopp om att lokalisera mat. Väl där stöter jag givetvis på min första zombie vilket renderar i att jag lockar ut den ur huset och därefter smiter in och barrikerar dörren så jag har tid på mig att gå och plundra kylskåpet. Jag hittar ett äpple och lite morötter. I skåpen finns även tre konserverade burkar med soppa.  Färdigt med det så uppstår dilemmat om att jag behöver ta mig ut också, med en arg zombie som bankar på dörren. Jag tar beslutet att jag ska försöka döda den med min hammare. Ett snabbt slag mot huvudet tar död på fanskapet.

 

Tillbaka till det barrikerade huset där jag med hjälp av en gryta, konservöppnare och mina soppburkar får till en härlig måltid som jag ställer på spisen för att värma upp. Den är avstängd, så jag trycker på den och går upp till kvinnan som fått in en knastrande sändning på radion. Jag vandrar runt lite på ovanvåningen medans den textbaserade dialogen utspelar sig. Helt plötsligt säger kvinnan att hon känner doften av rök, och frågar mig om jag glömde stänga av spisen innan jag gick upp. I panik springer jag ned för trapporna och upptäcker att det brinner, och att jag i mina enfaldighet glömt att barrikera husets dörr när jag väl gick in i det - elden flammar och zombies har äntrat huset. Min spontana tanke är att jag måste fly och jag överger kvinnan, men på vägen ut fattar min karaktär eld och ett tiotal meter från huset faller han ihop död på asfalten.

 

 

Min första spelomgång överlevde jag i en dag och fjorton timmar. Det enda målet är att överleva så länge som möjligt. Du har en tämligen stor spelvärld till ditt förfogande att utforska per dags dato och med tanke på att spelet fortfarande är i alfa-stadie så har jag väldigt stora förhoppningar om Project Zomboids framtid.

 

 

 

Fanskapad trailer


Sugen? Det bör du vara. Surfa genast vidare till spelets officiella hemsida och ladda hem demon. Gillar du det - köp det.

 

 

/Joakim


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com