Fredagens musik

Här kommer då den riktiga Fredgas musik låten. Jag håller mig kvar nere i NES träsket (jag vet att den kom till en massa andra maskiner också) och slänger fram en till klassiker. Vi ska nu höra på Gradius musiken. Spelet släpptes 1988 i europa och 1986 i USA (enligt wikipedia).
 
Jag kommer ihåg i mina unga dagar att jag varade det här till NES utan att då ett enda liv. Det var ju på den tiden man inte själv hade råd att köpa egna spel och fick då spela samma spel i timmar och åter timmar efter att man hade tröttnat på dom. Man blev ju givetvis bra på viss spel då. Vad jag minns också var det när man dog så förlorade man alla uppgraderingar och så klart blev ju spelet bra mycket svårare helt plötsligt. Uppgraderingarna var nyckeln till framgång. Spelet i sig är ett sido-scrollat shmup skapat av Konami. Och musiken till det här spelet är klassisk och förtjänar sina hyllningar.
 
 
 
/E

Det är tufft nu

Jag sliter. Jag sliter jävligt hårt just nu. Det här är dagen före det stora D. Nej det är ingenting nytt just nu med bloggen. Utan det som tagit upp min största tid här nu på slutet är min flytt. Jag ska lämna den kriminella hålan södertälje och flytta ut närmare till mina hem trakter. Vi är väl uppe i en så där 60 flyttkartonger om inte mer. Och sen kommer en del möbler till det och allt. Nu är snart allt nerplockat. Det här innebär att bloggen kommer inte uppdateras på en tid för jag har inte fått någon tidpunkt när mitt internet kommer fungera i mitt nya hem. Synd tycker jag. Jag vet att även den andra spelbrodern har flytta precis också. Hönder en del privat här hos oss.
 
När jag är tillbaka kommer det bli mer eget material. Det kan jag lova. Mer recensioner, mer botaniseringar, mer första intryck plus en del annat skit. Jag har en del små idéer i huvudet. Det kommer komma en post till efter den här sen blir det tyst en stund från oss spelbröder.
 
 
Må väl allihop till vi syns nästa gång och tack för att ni läser bloggen.
 
 
// Emil af spelbröderna a.k.a Smutsen

Igår var det en stor Nintendo-dag

Igår var det en stor dag för alla Nintendo älskare. Vi fick mer information om deras kommande maskin WiiU. Lite pris uppgifter och releasedatum. Vilka spel som skall komma m.m. Här ska jag försöka summera det som verkade mest intressant.
 
 
Först ut så släpps WiiU den 30 november i europa. Priset sägs hamna på $299 i staterna. I england pratas det om £210-£280. Om historien blir som det blir så kommer det vara €299 i övriga europa och då hamnar vi på 3000-3500kr. Känns konstigt när man kan köpa maskinen i USA för 2100kr att betala en tusenlapp mer i sverige. Men så är världen.
 
 
New Super Mario Bros U
 
 
 
 
 
Jag har inte lusläst allting och kanske missat någonting viktigt men det här något som jag intror tror kommer användas så mycket i sverige. Det är TVii som Nintendo kallar det. Helt meningslöst i min värld. Kolla trailern själv.
 
 
 
 
 
Ett spel som var intressant att få höra någonting om och det var att Bayonetta 2 kommer, men det kommer vara WiiU exklusivt. Frågan om det kommer vara så hela tiden eller om det är en tidsbegränsad exklusivitet dom har. Det finns ingen info mer än att det bara skall komma till WiiU.
 
 
 
 
 
Här nedan nu kommer det komma en drös med trailers för spel som är tänkt att komma till WiiU.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 /E

Fredagens musik i humorns tecken

 
 
Humor. NSFW!
 
/E

Helm of Yngol från Skyrim skapas

Jag är lika mycket imponerad som jag hatar människor som kan skapas saker utav ingenting. Dom ser framför sig vad dom ska göra och sen skapar dom det. Om det är isskulpturer eller olika målningar eller något annat i den stilen. Här har vi en kille som skapar Helm of Yngol ifrån Skyrim. Han gör det inte i metall, men han gör det i något att mer plast liknande gummi sak....typ. Slutresultat är mycket imponerande. Jag tittar lite avundsjukt på den här snubben.
 
 
 
/E

Link

 
 
/E
 

Härlig Rayman Legends trailer för WiiU

 
 
/E
 

Cosplay från helvetet

 
Det här är bara så fel
 
/E
 

WiiU tekniska spec enligt rykten

 
CPU: “Espresso” CPU on the Wii U has three enhanced Broadway cores

GPU: “GPU7” AMD Radeon™-based High Definition GPU. Unique API = GX2, which supports Shader Model 4.0 (DirectX 10.1 and OpenGL 3.3 equivalent functionality)

Memory: Mem1 = 32MB Mem2 = 1GB (that applications can use)

Storage: Internal 8 GB with support for SD Cards (SD Cards up to 2GB/ SDHC Cards up to 32GB) and External USB Connected Hard Drives

Networking: 802.11 b/g/n Wifi

Video Output: Supports 1080p, 1080i, 720p, 480p and 480i

Video Cables Supported: Compatible cables include HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV and Wii AV.

USB: Four USB 2.0 Ports
 
 
Någon som kan förklara till amatören om det är bra skit är bara standard piss?
 
/E

Terraria kommer till konsolerna

 
Dig, fight, explore, build !

International publisher of video games, 505 Games, has today announced it will be bringing the independent block-building blockbuster Terraria to Xbox Live Arcade and Playstation Network.

Originally released in 2011 on PC by creator-developer Andrew Spinks' Re-logic studio; Terraria is a side-scrolling, action-adventure sandbox game, with an emphasis on crafting and exploration set in vast and vibrant worlds. It has received universal acclaim from media and fans alike – 1.6 million "Terrarians" have struck out on their own adventures since release.

With a vast array of materials and items to collect, Terraria is far more than a mere block building game, gamers experience is limited only by their own imaginations; the world really is yours to shape and explore.

"The block-building genre has taken the world by storm and Terraria has garnered a massive following through its increased focus on adventure and discovery." said Tim Woodley, Head of Global Brand for 505 Games. "We're looking forward to bringing an already hugely successful experience to a brand new console audience and we can't wait for the existing Terraria fan base to experience all-new content".

Andrew Spinks, creator of Terraria added "I can't say how excited I am to finally have Terraria come to Xbox 360 and PlayStation3! To see it come so far is a complete shock, especially after such humble beginnings. It's always been my dream to have as many people as possible know and enjoy Terraria as much as I have, and this is another big step in that direction! It's been awesome working with 505 Games, and I can't wait for everyone to see the additional features that they've been able to bring to this new edition of the game."

Developed by Engine Software, Terraria will be available on Xbox LIVE Arcade and Playstation Network early 2013.
 
/E
 

Balloon Fight gör comeback till WiiU

 Balloon Fight är ett kärt minne till oss kanske något äldre gamers från 80-talet. Ja det är fortfarande kul i små doser, med trevligt sällskap och lite öl liksom. Nu återupplivar Nintendo det klassiska spel konceptet till sin WiiU. Det ser inte riktigt ut att vara en maskin säljare. Det här konceptet var bra på 80-talet men kräver vi inte lite mer än så just nu från spelskaparna. Men det väcker en tanke om vilka andra spel som kan tänkas göras om till moderna tappningar. Har ni någon favorit som ni vill se göras om så kan ni lägga en liten kommentar.
 
 
 
/E

Steam visar sin stora bild

 
/E

FFVII i LBP2

Någon härlig snubbe på PSN har skapat stora delar av Final Fantasy VII i Little big planet 2. Här nedanför har vi öppningssekvensen på Final Fantasy VII. Visst minns man tillbaka till tiden då spelet kom? Jag minns det som igår, jag var helt förtrolald av mellansekvenserna och tycker fortfarande att materia systemet är den bästa i serien. Nu måste det bli en remake på det här spelet. 
 
 
 
 
/E

F1 2012 trailer och Monza hot lap

 
 
 
 
/E

Fallout 3 goes Mega64

 
/E

Street Fighter Monopol

Street Fighter monopol är det nya sättet att spela monopol på. Att köpa den här är en riktig nördvarning. Man fy fan vad äg det skulle vara att ha en sån här i sin samling.
 
 
 
 /E
 
 

En titta på SC2 nya units

Här en liten snabb titt på dom nya units som SC2: Heart of the swarm. Inget ingående om unitsen stats eller något sådant utan mer lite titta på hur dom ser ut och sånt.
 
 
/E

Bayonetta wallpaper

 
 
/E
 

Trailers och klipp

Far Cry 3
 
 
 
Happy hunting
 

Remember Me
 
 
 
 
Xcom: Enemy unknown
 
 
 
 
Forza Horizon
 
 
 

/E

Hitman: Absolution Gameplay

Jag är inget fan av Hitman serien. Den har aldrig tilltalat mig. Jag förstår inte storheten i spelet som många finner. Men det här spelet ser helt okey ut. Jag får plocka upp det i någon rea-back i framtiden. Om någon gillar den här serien så kan ni kommentera och förklara varöfr det är så bra och vad jag missar för något. Man här är ännu ett gameplay klipp från spelet.
 
 
 
/E

Fredagens musik

Jag gräver vidare efter mer klassiska retromusik. Jag väljer att stanna kvar i Nintendo 8-bits eran och det har blivit dags att lyssna på Balloon Fight. Det är ett helt underbart 2 spelar spel. Spel idén hade aldrig fungerat idag. Men förr var såna här små och lite simpla spel tillräckligt för att göra oss glada. Spelet går ut på att du ska förstöra balonger för dom övriga krypen som flyger omkring. När man gjort det kommer man vidare till nästa nivå osv.
 
Oftast när jag spelade det förr i tiden så gjorde man en regel att man skulle sammarbeta för att komma så långt som möjligt i detta, vad jag hör för mig så var spelet oändligt. Jag har iaf aldrig sett ett slut på det här spelet. Men efter en tids "sammarbete" så händer det självklara att någon "råkar" spränga en balong för sin partner och då brakade kriget ut. Då var det viktigare med hämnd än det var med att komma vidare. Det resulterade oftast i fullt slagsmål mellan oss två spelbröder.
 
Spelet släpptes den 12 mars 1987 (datum enligt wikipedia) till NES (spelet kom 1984 till arkad). Det är utvecklat av Nintendo själva och det viktigaste här är att Hirokazu "hip" Tanaka har gjort musiken i det här lilla spelet.
 
 
 
/E

F1 2012 Spa-Francorchamps Hot Lap

Här får vi följa med på den klassiska F1 banan Spa. Han som kommenterar varvet heter Anthony Davidson och är Sky Sports Commentator Analyst and Codemasters' Technical Consultant (orkar inte översätta). Jag älskar racingspel och Formula 1 spel har ett varmt ställe i mitt hjärta, efter att ha tittat på det när man var bakfull på söndagar och man precis vaknat vid två tiden på dagen då det börjar, man låg trött, hängig, ont i huvudet m.m och bara njöt över farten och ljudet. Ahhh vilka fina minnen.
 
 
 
/E

Zelda wallpaper

 
 
/E
 

Killzone Trilogi utannonserad

Alla dessa HD-remakes, sammlingsboxar och nyugåvor på spel har blivit mer och mer big business. Jag har aldrig varit ett Killzone fan. Spelet har inte fallit mig i smaken av någon anledning. Jag bara lirat del ett och tre i serien så jag kanske har missat den bästa delen. Nu har det blivit klart att den lilla serien ska komma i en och samma utgåva. Så för alla som missat spelen har nu möjlighet att uppleva allihop snart. Jag själv kommer avstå. Men det är jag det.
 
 
 
blog.eu.playstation.com
 
/E

The last of us Video

Det här är ett sådant spel som man bara måste spela. Även om man inte gillar sättet hur spelet fungerar så kommer man missa ett intressant spel, det är jag helt säker på.
 
 
 
/E

Borderland

 

Final Fantasy VII Fan Film Teaser

Ett av dom viktigaste spelen för mig var Final Fantasy VII. Det är fortfarande ett rollspel som jag jämför med mot dagens spel i samma genren. För mig hade FFVII nästan precis allt. Det är då en förbannelse att Square Enix inte vill eller ännu inte har utannonserat en HD remake på det spelet. För mig så tackar dom nej till miljontals med åter miljontals med pengar som dom kan fylla sina kassaskåp med. Under tiden vi väntar på det så finns det fortfarande fans som gör saker och filmer runt spelet. Här har vi en lite teaser/trailer på någonting som kanske kan komma innan advokater slår ner hela projektet.
 
 
 
/E

Nytt Resident Evil 6 demo kommer den 18 september

 
Resident Evil 6 demo spreads to PSN/XBL on September 18

Capcom is pleased to confirm that from September 18, Xbox 360 and PlayStation 3 owners will be able to download a new Resident Evil 6 demo from Xbox LIVE and PlayStation Store. The new demo features completely different content to that contained in the previously released Resident Evil 6 demo exclusive to owners of the Xbox 360 version of Dragon's Dogma.

Players will be able to dive into content from Resident Evil 6's three main campaigns, either solo or partnering up via online co-op, and experience firsthand why it is one of this year's most hotly anticipated titles.
 
/E

Zone of the Enders HD

Det här är en av få ny utgåvor av spel som jag verkligen ser fram emot. Jag gillade Zone of the enders när det kom. Jag vill uppleva det igen, och det kommer bli fint fint när det här spelet väl kommer. Den här videon visar öppningsscenen av spelet.
 
 
/E

Dave Rapoza Turtles galleri

Jag vill se en ny producerad Turtles-film som har 18-årsgräns. Tänk er en mörkare turtles film i samma anda som Batman: Dark Knight Rises. Åhh vad den filmen kunde äga. Men vi alla vet ju att när den väl blir av så kommer den vara så barnvänlig så att man blir mörkrädd över hur man kunde förstöra ännu ett minne man hade som barn. Men Dave Rapoza har gjort sin version av det hela. En mörkare och mer realistisk stil på serien.
 
 


 
   
   
   
   
 

 
/E

Conan O'Brien spelar Skyrim

 
 
/E

Borderland 2 video med Randy Pitchford

Boderland 2 är snart här. Om man inte bryr sig så mycket om spoilers å sånt skit så kan man ta en liten titt på det här gameplayklippet. Det är ganska långt och man får se hur det spelas helt enkelt. Det kan inte komma en dag för tidigt det här spelet.
 
 
 
/E

Metal Gear Solid: Ground Zero Videos

Här är dom jag väntat på hela helgen sedan Metal Gear Solid: Ground Zero utannonserades. Jag hade väntat på en trailer men vi fick som vanligt ett långt klipp när det kommer till Meatl Gear Solid serien. Spelet ser jävligt bra ut. Jag längtar redan nu.
 
 
 
 
 
 
Det här klippet är lite längre. Mer gameplay.
 
/E

GTAIV med häst?

 
 
/E

Den ultimata Final Fantasy boxen utannonserad

Lagom till 25års jubileumet av Final Fantasy så annonserar Square-Enix den absolut utlimata boxen av Final Fantasy serien. Boxen kommer inehålla alla 13 släppta spel. Playstation  versionen av Final Fantasy I till IX och Playstation 2 versionen av X till XII och då Final Fantasy XIII från nuvarabde maskiner. Sammlingen släpps den 18 december i Japan, och just nu så är den endast tänkt att släppas där, dom asen. Priset i landet där solen stiger upp är runt 2900kr för hela paketet. Boxen inehåller också soundtracks, art books, dvd och nånting till FFXIV.
 
 


 
    
 
    
 
/E

En mängd trailers och gameplay klipp.

Det har kommit massor med intressant trailers och gameplay klipp. Jag orkar inte lägga min kommentar på dom alla så här är alla klipp.
 
Torchlight 2
 
 
 
Hack ´n Slash FTW
 
 
Borderland 2
 
 
 
Borderland ägde. Tvåan ser inte sämmre ut
 
 
ZombiU
 
 
 
Kan det här bli en maskin säljare?
 
 
The Unfinished Swan
 
 
 
Ser jävligt intressant ut
 
 
Splinter Cell
 
 
 
Sam Fisher gör det igen

/E

RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com