Matrix - A cappella

 

Pew pew pew!


En BH jag vill leka med

 

Finns att köpa på etsy

/Emil

Högsta domstolen vs Kalifornien 1-0

Dom flesta som hänger med i spelnyhetsträsket vet om att högsta domstolen i USA tog bort en lag som kalifornien ville inför som var att det skulle vara olagligt att sälja våldsamma spel till minderåriga. Dom tyckte att det bröt mot någon av deras grundlagar. Har inte läst på ordentligt själv om jag ska vara helt ärlig. Vem fan har tid att läsa om skit som händer på andra sidan pölen när det ändå inte i stort berör oss. Men nu har iaf någon taiwanesisk filur gjort en video om skiten som sammanfattar det hela.


/Emil


Sista måltiden innan du blir stor


Rymdreglage hyllning till Terminator 2

Vi har haft någon eller några klipp tidigare från youtubekanalen Rymdreglage. Nu har dom släppt en till video som är en hyllning till Terminator 2 som släpptes den 3 juli 1991. För mig så är den filmen en av dom bästa actionfilmerna genom tiderna. Klippet är inte bara väl gjort utan låten som spelas är till en början helt magiskt.

 

 


 

Dom har även släppt en del andra videos med deras låtar. Här kommer en del utav dom.

 

 

 

 

/Emil


Guild Wars 2 - Underwater and Catacomb fighting

 

/Emil


Kataminey Damacraft

Vad får man om man blandar Katamari Damacy och Minecraft? Jo man får helt enkelt en mod i Minecraft som kallas Kataminey Damacraft. Konceptet är det samma som i Katamari men istället för japansk galenskap så känns det här lite lugnare.

 

 

/Emil


Yu Suzuki lämnar SEGA efter 28 år

Mannen som ligger bakom många utav SEGA:s succeér genom tiderna. Mr. Yu Suzuki var mannen bakom Shen mue som dom flesta kommer ihåg men var även fader till spel som: Out Run, After Burner II, Virtua Fighter, Daytona USA, Virtua Cop. Ingen dålig lista där inte. Han har nu iaf beslutat att han ska lämna sin arbetsgivare för att köra på sitt eget företag som heter YS NET. Vi hoppas på att den här kretiva själen för möjligheten att skapa något fantastiskt igen.


 

/Emil


Samus Aran


Musik av en gameboy

Förra veckan tog vi del utav en låt gjord av NES. Killen hade även gjort en med Gameboy. Han är ett kreativt as.

 

 

/Emil


Ocarine of time på speed

 

Can-can heter väl låten, tror jag, om jag minns rätt

 

/Emil


Blandad omelett

Här på ostkusten har det varit kanon väder under denna midsommarhelg. Har man hängt med på vad som hänt under helgen då? Självklart...inte, inte till 100% iaf. Här kommer lite skit blandat i en samma inlägg.


 

Ken av Daniel Aviles

 

 


 

 

Catherine - Trailer

 

 

Det här spelet verkar konstigt och skumt. Så typiskt japanska. Hoppas bara det är en trevlig spelupplevelse också.

 


 

Gears of War 3: Horde 2.0 - Trailer

 

 

 


 

UFC personlig tränare till kinect

 

 

En något rund mage framför mig säger att jag borde genomgå en sådan här träning under en period så jag ser lite slimare ut. Men vem fan orkar göra det i sitt eget hem framför en tv? Jag vet att jag kommer skita i det och det är garanterat.

 

 


 

Saints Row: The Third - Trailer

 

 

Over the top som vanligt i den här serien. Men den där dildon ser användbar ut =)

/Emil


TÄVLING! Vinn boken "Datorspelandets Dynamik"

Vi spelbröder är fina människor som gillar att tävla ut random skit till våra ack så älskvärda besökare. Det här är vår andra tävling, så det är frekvent förekommande ting. Stay tuned, liksom! I den här tävlingen kan man vinna den eminenta boken "Datorspelandets Dynamik - lekar och roller i en digital kultur" värde typ 280:-.

"Datorspel är en snabbt växande kulturform som har blivit ett självklart inslag i vår medievardag. Miljoner människor tillbringar mer tid i virtuella världar än vad de gör framför teven och datorspelsindustrin har sedan länge passerat filmindustrin i omsättning. Detta förändrade medielandskap för med sig nya socialisationsprocesser och nya estetiska möjligheter. Grundläggande mänskliga företeelser som lek och berättande anpassas till datorspelets format."


Av Jonas Linderoth, utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Tävlingen går ut på att man ska nämna så många som möjligt av spelklippen som förekommer i vår videopresentation som återfinnes i inlägget nedanför, men som jag av ren snällhet postar IGEN även i det här inlägget:

 

Spelbröderna - inte bara spelnördar, även folkbildare.

 

/Joakim


Presentation av Spelbröderna

Efter nästan arton månaders existens har vi tagit oss i nacken och gjort en liten videopresentation.


Mariomaraton nummer 4

Nu är det dags igen även detta år. Snubbarna som sammlar pengar till Child's Play Charity genom att spela mario-spelen. Ju mer alla donerar ju fler nivåer/stjärnor måste dom spela. Det är alltså ett mariomaraton som nu återkommer för fjärde året i rad. Spelningen börjar imorgon den 24 juni om 18 timmar från att jag postar det här. Jag kommer titta en del och har ni ingen fest eller annat ställe att ta in alkohol på så är det här en trevlig liten underhållning.


 

/Emil


En annan syn på en eldstrid


Take me to your dealer


Magicka PvP trailer goes Reservoir Dog

 

/Emil


GTA IV grafiskt verklig

Tänk om alla spel kommer bli så grafisk verkliga att dom såg precis ut som ja verkligheten. Då kommer vissa svenska speljournalister bli utan jobb eftersom dom inte gillar att det är för realistiskt. Här har vi då GTA IV så verkligt som jag någonsin sett det. Jag längtar redan tills spelen ser ut så här. Vi är inte riktigt där ännu men vi närmar oss.

 

 

/Emil


Tidningen Laser

Som jag skrev tidigare i år om tidningen Laser om att jag inte visste hur gammal tidningen var när jag läste den. Nu har då Christoffer Ekelund som är redaktör på Laser hittat till oss och kommenterade min information/recension av tidningen. Han gav oss den fina informationen att första numret släpptes den 5 april i butikerna och jag gjorde min bedömning när tidningen då var 1 månad gammal. Inte riktigt rättvist. Men min bedömning kvarstår. Christoffer skrev även att nästa nummer kommer att släppas den 28 september. Jag väntar med spänning.

Om du vill läsa vad jag skrev om tidningen trycker ni här.


/Emil

Tails


Jul i 8-bit

Jag vet att det här är lite sent. Jag vet att det här är lite bizzart att posta i slutet på juni när vi är 6 månader och 30 graders skillnad. Men när man hittar spel relaterade saker så slänger masn upp dom. Den här dök upp  sista december 2010 men jag lyckades först sen den nu. Ett fint litet klipp

 

 

/Emil


Zelda äventyr i Minecraft

Folket som spelar Minecraft är ett kreativt folkslag. Vi har fått se en hel del konstiga men även en hel del roliga idéer ifrån den communityn. Här har vi alltså en själ som gjort ett Zelda äventyr i Minecraft. Grymt säger jag.

 

 

/Emil


3D fan film om Super Meat Boy

 

/Emil


Excitebike


8-bit invader

Vi älskar retro här. Det går inte att misslyckas med retro så länge man inte hittar på något nytt som inte fanns på den tiden. Darkfejzr på Vimeo postade det här klippet. För mig är det en hyllning till det gamla och jag älskar det. 8-bit for life.

/Emil


Musik skapad från en NES

Yeah you heard me. Musik som är skapad från en NES. Men inte på vilket sätt som helst, utan helt enkelt av vad en NES kan föra för ljud. Jag skulle nästan kalla ljuden var för sig som ett litet oväsen. Men ihop blir det en härlig liten underlig melodi. Jag både älskar och hatar dom här kreativa själarna.


/Emil


Darth Vader på Disneyland

En märklig kombination men sann. Disneyland i Kalifornien har gjort en reklam på deras nya attraktion som heter Star Tours. För att fira det skulle självklart Darth Vader komma dit och testa.

 

/Emil


Battlefield 3 bilder

Battlefield 3 har sett jävligt bra ut sedan första trailern och deras E3 trailer såg ju också grym ut. Vi som älskar spel och som kan skilja på verklighet och just spel kommer få en underbar visuell upplevelse. Folk som inte klara av det och avstår pga deras politiska och ideologiska värderingar, samt att det inte skildrar krig på ett verkligt sätt kommer missa den upplevelsen. Hur många spel gör det förresten om vi tar bort sport spelen?

/Emil


Shadow of the Damned fågel boss trailer

Man vet aldrig vart man har Grasshopper studion. Tyckt tidigare att det här spelet ser skit ut men det börjar bli lite mer intressantare nu. Spelets release är 23 juni


/Emil


Gomba


Patch 4.2 WoW: Cataclysm - Rage of Firelands

 

Across the breadth of Azeroth, the Horde and the Alliance have dealt crushing blows to Deathwing's elemental minions and fanatic Twilight's Hammer cultists. Through it all, the Earthen Ring has never wavered from its tireless charge, holding Azeroth itself together amid the tidal fury and errant magical energies that churn at the Maelstrom. Yet as the elements continue their chaotic upheaval, it seems that the noble shamanic order might finally be on the verge of breaking beneath the great weight that rests on its shoulders. Even Thrall, for all of his wisdom and skill, has grown aggravated by his failure to effectively communicate with Azeroth's elements. Recently, his calls were acknowledged, but the malevolent entity that responded has only intensified Thrall's fears and doubts....


Sonic Adventure 2 till Dreamcast reklam

Visst spelet är något äldre. Men jag trodde bara sådan här reklam fanns för 80-tals spelen. Den är riktigt usel och rösten som pratar låter något skumt, som om han har en dold agenda med att lura på folk ett sånt här spel eller något. Kvaliten på klippet suger men har ändå något form av kulturellt värde i den usla kategorin.

 

 

/Emil


Ghost Recon - Future solider en walkthrough av Nigeria


Live stream test för spelbröderna

Emil försöker sig på en live-streaming med sitt capture card. L.A. Noir testas och kommentera gärna.

Testet började 10:40 -- Streamen avbruten 11:20 pga av ljudproblem. Men vi återkommer när det är löst

Nya tested började 11:41 - test avslutades 12:00. Denna gång var det en något laggig stream

 

Jag kör live ända tills sent på natten typ. Ljudet fixat, lagget verkar vara borta. Har har en mikrofon inkopplad så det är bara den visuella bilden av att jag spelar som saknas.

 


Ett första live stream på den här bloggen är utförd. Lite struligt i början men nu kan det bara bli bättre. Vi ska försöka stream oftare.

 


Warhammer 40.000 - Kill team trailer


Poopocalypse

En fågel som skiter är det något att ha? Tydligen tycker Wolpertinger games det eftersom dom har nyligen släppt ett XBLIG spel som går ut på just det att bajsa ner saker med en fågel. Som oftas så kostar detta indie spel endast 7 kronor. Om det är värt att spela får ni tittsa på trailern.

 

 

/Emil


Segas spelurinoar

Vi har haft den piss skiten förut på våran blogg. Nu har jag hittat en video som förklarar hur det hela fungerar. Den mäter hur hårt du pissar och hur länge du gör det för att få fram hur mycket urin du släpper ut ifrån dig under en tömmning av blåsan. Jag blir själv lite pissigt irriterad på att jag troligtvis aldrig kommer få se en sådan här i sverige. Lyssna alla krögare i sverige, köp en sån här och det NU!!


 

Skulle ni vilja kissa på en sån här?

/Emil


Sonic hoppar på guldtåget


Nuka-Cola


XBLIG Fatal Seduction trailer

Spelet handlar om en 8-årig flicka vid namn Emily Ritter som möter en ängel som säger åt henna att slakta alla demoner omkring henne. Spelet utspelar sig i hennes klippbok och den är fylld med lite allt möjligt mums mums att döda. Spelet kommet kosta 80ms poäng och jag kommer defenetivt titta in på det efter den här trailern.

 

/Emil


Live-action trailer Alice: Madness returns


Bioshock Infinte: Faction trailer


Spelmusik för hjältar XXIV

Åtta (8) bitar ninja är en del av den spelessens som alstrar stora mängder nördig gamingkärlek för undertecknad. Tyngden från ljusa toner som  vibrerar inombords alstrar sorg, saknad, vansinne, glädje. Rena känslouttryck som inte går att förklara med snäva, inlåsta och konstruerade apläten. En konstant tillflyktsort från den liberaldemokratiska mardrömshypnos vi lever i.

Det är bara att trycka på play och låta morgontårarna rena den existensiella uppenbarelsen som sviktande syn- och hörselintryck utgör, och öppna sinnet för att omfamna den alltid närvarande nostalgin.


8-bitar ninja:

Ninja Gaiden II - Act 3-2

 

 

Ninjapepp:

Ninja Gaiden III - Act 4-2

 

 

Ninjarötter:

Ninja Gaiden - Act 5-3

 

 

of DOOM!:

Ninja Gaiden III - Act 3-2

 

 

Antininja:


Kirby Air Ride - Battleship Halberd Interior

 

/Joakim


Half-Minute Hero: Super Mega Neo Climax trailer

Half-Minute Hero: Super Mega Neo Climax som ska komma till XBLA den 29 juni kommer ha 2 stilar. Den klassiska PSP stilen och den den här Neo tecknade stilen.

 


Companion Cube


Varför Angry birds är arga


Pokemon Fighter


Living in a Box


Tjej spelar Dance Dance Revolution Mario Mix + Mario Mix på violin

Jag förstår inte vad alla dessa personer kommer på sina idér. Alltså kolla här på den här tjejen. Hon spelar Dance Dance Revolution Mario Mix samtidigt som hon spelar Mario Mix låten på en violin. En imponerande prestation, men jag förstår inte vad alla dessa mäniskor får sina idér ifrån. 

/Emil


Pikachu låten


11 minuter av hot


Blanka laddar upp


Portal från Fanime 2011


Blow me


E3 i sammanfattning

Jaha då har avslutar jag våran E3 vecka här och nu i en liten sammanfattning. Jag har postat ett antal trailer med ett par kommentarer på en del. Jag Live-rapporterad från 2 presskonferenser, hade varit 3 om Sony hade haft sin tidigare på kvällen och inte mitt i natten. Allt det här under en +25 gradig tempratur. Det har varit mycket att gå igenom bara för att kunna hänga med vad som händer under hösten och tidig vår.


Presskonferenserna

Dom tre stora Sony, Microsoft och Nintendo har sina stora presskonferenser just vid E3. Många utav årets stora spelsläpp brukar visas under dessa shower. Men i år var det något som saknades. Jag saknade dom stora överraskningar.

Microsoft presskonferens var helt okey genomfört. Det var inte mycket skryt utan mest prat och fokus på sina Kinect spel som kommer dyka upp. Alla spel som visades upp var redan kända eller hade ryktas om sedan tidigare. Det mest oväntade var Halo 4 men det var mer än utannonsering än någonting om själva spelet. Kändes som att dom var tvunga att göra det nu för i övrigt är det lite tunt på egna och exklusiva titlar sin egna maskin.

Nintendo hade ju all chans att övertyga oss om att dom var framtiden, både med 3DS och Wii U. Men det vi fick se var inte mycket av något. Wii hamnade i bakvattnet kändes det som, inte alls mycket på väg åt det hållet. 3DS hade ett gäng remakes från N64 eran kommande till maskinen. Och till Wii U fick vi se en del tech-demos men egentligen inte mycket i spelväg eller någonting att ha. Wii U presentation var mer att visa och sätta idér i folks huvuden än att visa dom unika gameplayen. Själva maskinen hörde vi ingenting om.

Sony show var den längsta och den mest sega utav dom tre. Det var mycket skryt över att dom är den ultimata och enda maskin man behöver för att spela dom bästa spelen. Vilket för mig känns som en förlegad syn på industrin. Måste man verkligen marknadsföra sig som bäst om man är det? Nää inte i min värld, i min värld så är det spelen som talar och det hade Sony mest intressanta utav dom tre stora. Bäst spel men abslout den tråkigaste showen och bara för att den var för lång.


Trailers

Under E3 får vi mängder av trailer och demos att titta på. Men i år kändes det som att CGI trailers var mer än själva gameplay trailers. Det är lite tråkigt att titta på spelen som inte ens kommer se ut så som man ser det. Ett bra exempel är ju Star Wars trailer på 6 min som bara är animerad och ingen gameplay, ett bra sätt att få fansen lyckliga men ett dåligt sätt att visa spelen för det ger en besk eftersmak när man sen får se spelet som inte ens är i närheten av den grafiken.


Spelen

Mängder av utvecklare slogs för att få lite rampljus och en buzz om sitt spel.  En intressant trailer kan göra det. Någon galen gameplay kan göra det. Eller allmänt skryt över hur unikt och eget spelet är trots att vi spelat liknande spel förr. Nää det var inte många unika spel på årets mässa vilket är lite synd att dom kreativa spelen börjar försvinna. Hur länge sen var det sedan Nintendo skapade någonting nytt? Det senaste är väl Pikmin? annars är det bara kända figurer i olika typer av spel. Illa illa. Sen saknades The Last Guardian och Metal Gear Solid: Rising blandannat.


Vi tar med oss att det var ett tråkiga E3 än på länge trots att det var ny hårdvara utannonserad. Att remakes på äldre spel blir mer och mer populärt både på gott och ont. Att uppföljare är säkrare kort än att uppfinna någonting nytt. Och det mest gemensamma med alla spel var att många hade ett båt scenario.

 

 

Och så avslutar vi med en gammal men ack så skrämmande bild.

 

 

/Emil


E3 klippen tar aldrig slut

<Mass Effect 3 - gameplay>

 

 

 


 

<Tomb Raider - gameplay>


 

 


 

<Resident Evil - Operation Raccoon city>

 

 

 


 

<Dragon's Dogma>

 

 

 


 

<The Legen of Zelda - Skyward sword>

 

 

 


 

<Sonic Generation>

 

 

 


 

<Dark Souls>

 

 

 


 

<Luigis Mansion 2>

 

 

 


 

<Star Fox 64 3DS>


 

 


 

<Kid Icarus - Uprising>

 

 

 


 

<Hitman - Absolution>

 

 

 


 

<Ace Combat - Assault Horizon>

 

 

 


 

<Far Cry 3>

 

 

 


 

<Star Wars - The Old Republic>

 

 

/Emil


Final Fantasy VII - Stop motion

Är man såld på Final Fantasy VII som en annan är så suger man i sig det mesta när det kommer till det universumet. Man har sett båda verisionerna på Advent Children, varvat FFVII, varvat Crisis Core m.m. Har låtar från spelet i Ipod och annat tjafs så gillar man det mesta som fans av serien också skapar. Här är några som gjort en stop motion film med karaktärer från FFVII universumet. Ett rätt långt klipp. Enligt dom själva tog det runt 2 månader att göra och runt 10000 bilder togs det för att göra den här scenen. Ja just det det utspelar sig i någons kök.


 

/Emil


Ännu mer spelklipp från E3

Jag har inte hunnit med själv att gå igenom det mesta på E3 ännu. Därför jag fortfarande slänger upp trailers och spelklipp. Men förfan E3 bestämmer i princip vad vi spelar under dom kommande 12 månaderna. Vi vill bara visa vad som kommer.

<Insanely Twisted Shadow Planet>

 

Spelet ser lite lagom udda och intressant ut. Men det var inte det som fångade mitt intresse. Jag kände nämligen igen låten som spelas under klippet och det tog ett tag innan jag hade placerat den. Dom har nämligen valt Dimmu Borgirs låt Eradication Instincts Defined. Det är fan respekt det.

 

 


 

En ny Tekken film är på g. Men den här gången är den animerad och inte live-action skräp.

 

 


 

 

8,8 miljoner sålda Playstation MOVE. För mig så finns det ännu ingen mjukvara som är värd den investeringen. Jag väntar med glädje ett bra spel som inte bara är en gimmick.

 

 


 

<Star Trek>

 

 

 


 

<Kirby>

 

 

 


 

<Wipeout 2048>

 

 

Är det här den nytändning som den bortglömda futuristiska recgin genren behöver eller är det bara ett bevis på att spelen har gjort sitt?

 

 


 

<Dead Rising 2: Off the record>

 

 

 

 


 

<DmC>

 

 

/Emil


Blandat kompost

The Shinta Nojiri och Rebellion har visat 8 minuter gameplay från sitt kommande spel Never dead. Ibland när man tittar på såne här gamepay videos och trailer så kan man inte bara sluta le. Alltså när ska spelutvecklarna lära sig att spel inte bara handlar om blod och våld. Hela den här videon visar bara hur illa det kan gå. Roar säkert en del men inget psel som ghår till hostorien för det ser verkligen ut som....skräp. Endast tänkt för den japanska-marknaden än så länge.


 

 


 

<Dead Island>

 

 

Är det bara jag som tycker att det här spelet bara ser mer och mer mediokert ut? Efter en underbar första trailer så har jag bara blivit besviken på det som visat i gameplay väg.

 

 


 

Star Wars spelet som kommer till Xbox 360 och Kinect skulle kunna bli så bra men och återigen men vilket fruktansvärt hafs verk det kommer bli. Den presentationen visar bara hur illa det kommer gå. Med en deley på typ över sekunden i en tid då allt blir precisare och känsligare är oförlåtligt. Se själv.

 

 

 


 

<Kinect sport: Säsong två>

 

 

 


 

<Battlefield 3>

 

 

 


 

<Street Fighter III Third Strike>

 

 

 


 

<Batman: Arkham City>

 

 

 


 

<Driver: San Francisco>

 

 

 


 

<Ghost Recon: Future Solider>

 

 

Har själv aldrig varit ett fan av den här serien, men just den här trailer gillar jag starkt.

 

 


 

Öl-reklam i slow motion

 

 

 


 

<Assassins Creed: Revelations>

 

 

En bra CGI trailer. Varför gör inte fler spelutvecklar filmer som är datagenererad? Nää vi ska ha halvkassa live action filmer på våra spel. Låg budget, dåliga manus, dåliga skådisar, usel ressigerat m.m den listan kan göras lång. Men om dom gör den själva datagenererad så har som kontrollen på allting och jag tror nog att fansen kommer tycka om det mer än att se en usel skådis på duken. Dom kanske inte vågar efter Final Fantasy: Spirit within fiaskot.

 

 


 

<TinTin>

 

 

/Emil


Konami släpper HD releaser

Konami utannonserade ett par dagar innan E3 (jag var bortrest då) en hel del re-releaser på sina gammla spel. Mr. Kojima sa att Metal Gear Solid, Zone of the Enders och Silent Hill sammlingar ska komma till PS3 och Xbox 360 i uppdaterade former. Metal Gear Slid sammlingen inehåller: MGS2, MGS3 och även MGS: Peace Walker. Zone of the Enders ska inehålla första spelet och även The Second Runner. Silent Hill paketet ska ha SH2 och 3 i sig.

Är det inte lite roligt att många gammla spelserier uppdateras till HD. Retro vågen är inte över utan den har bara utvecklats till mer avancerade former än lite remakes på gammla titlar. Lät förtjänta pengar för bolagen som inte behöver göra om hela spelet utan bara förbättre den.

Vilken spel/spelserie skulle ni vilja se göras om till HD?

/Emil

E3 i mängder

<PSVita>

 

<Elderscroll: Skyrim (gameplay och interjuv). G4TV>

 

 

<Street Fighter X Tekken>

 

 

<Presentationen och tech demot av WiiU>

 

 

<Star Wars: The Old Republic CGI introt>

 

 

<Lord of the Rings: War in the North>


 

<Bioshock: Infinite>

 

 

<Saints Row: The Third CGI trailer>

 

 

<Mass Effect 3 gameplay>

 

 

<XCOM>

 

 

/Emil


Portal musik

Alla känner till låten Still Alive som spelades i slutet av Portal. Den är undebart simpel i sin helhet. Den rullar runt i min Ipod iaf. Men nu har någon dragit ner tempot på den låten med runda slängor 800%. Vilket gör att låten går långsamt långsamt. Men på något sätt så viskar låten sig fast med nästan en änglalik förtrollning i huvudet på mig. Den här får mig att komma till ro.


Portal - Still Alive

 

Portal - Still Alive 800% slower


/Emil


Do the Creeper

Fenomenet Minecraft har knappats någon missat. För fan spelet var stort innan det ens hade kommit ur alpha stadiet. För mig var spelet ingenting att ha, men många där ute har totalt kärat ner sig i spelet. Men med många mäniskor som gillar någonting så kommer det alltid att vara någon som är kreativ och skapar något utanför spelvärlden. Nu har då musikvideon och låten The Creep letat sig fram.


 

Do the creeper

/Emil


Livet efter Portal

En liten fan skapad kortfilm om livet efter där Portal ett slutade. Välgjorda effekter. Skulle vilja ha sett mer utav dom men men man får nöja sig med det lilla.


 

The cake is a lie

/Emil


Presskonferens Nintendo - Live rapportering

Nu kör vi.

Vi ser bilder på zelda. Han fyller ju 25 år snart. Bilder från alla spel.

En orkester sitter och lirar Zelda symfoni.

Det har ju ryktas om ett nytt zelda spel för att fira seriens 25 årsdag. Intressant att se om det ryktet stämmer.

Ser bilder på Skyward sword.

Mr Miyamoto är på scen. Spelgurun nummer ett. Han har inte lärt sig bättre engelska =). Nu kom tolken.

The Legend of Zelda 25th anniversary.

Orkestern kommer spela en del live musik från zelda. Avslappnat och lite humoristiskt.

Gammla Zelda spel kommer inom kort...eller typ inom en vecka eller vad han se.

I September till DSi kommer four sword gratis för alla att ladda ner.

Skyward sword kommer till Wii under denna jul.

Ny wii mote i guld kommer finnas vid release.

Symfonikonserter kommer håller över hela världen för att hylla denna spelserie. Under hösten.

Nåra som jobbat med Zelda serien under en lång tid fick komma upp på scen för att hyllas lite.

Inget nytt Zelda och ingen direkt spelbilder från skyward sword...kommer nog senare.

Satoru Iwata på scen. Han brukar prata säljsiffror. Nu  börjar han svammla om deras ny hem plattform...blir det mer om Cafe nu? Mer info kommer något senare under kvällen.

Mario kart!!
Starfox!! Do a barrel roll!!
Mario!!
Kid Icarus!!
Luigis Mansion!!

Reggie ma man på scen

Hans blick alltså

Nu handlar det om N3DS. Mario kart, saknar lite av fartkänslan i spelet. Går lite långsamt. Kommer till Jul. Star Fox kommer igen till 3DS. I September. Mario till 3DS, Från grunden Super Mario 3D. Tvättbjörnen är tillbaka. Innan året är slut ska det komma. Kid Icarus : Uprising, några kort kom fram...3 on 3 multiplayer. Spelen kommer senare under dett år. Luigis mansion 2, ett utav dom mest underskattade spelen till Gamecube...orginalet dvs. Det är så charmigt underbart. Inget om när det spelet kommer.

Resident evil
Mario sonic
Ace combat
Tetris
Cave story 3d
Resident evil
driver
pac man
tekken 3d
Metal gear solid 3

Alla till 3DS

Reggie skulle kunna äta barn med hans obarnvänliga blick.

Pokemon kommer till 3ds i 3D. Börjar med 16 pokemon...gotta catch em all.

Nytt spel kommer...tyckte jag han sa.

Welcome to the world Wii U

Ny kontroll visas till Wii U. ser ut som en bärbar spelmaskin. ett styrkors 2 analoga och 4 knappar. Vi ser det live in action. Vi får se kontrollen använda på en hel del roliga och annorlunda sätt. Man kan göra video samtal med den. Och en hel del till. Ser Zelda som vi inte kännde igen...kommer under 2012...Wii U. Zelda spelet såg fan så mycket snyggare ut än Skyward sword. Wii U är inte en portabel spelmaskin utan bara en möjlighet att spela när tv är upptagen. 6 tums touchscreen.

Smash Brothers kommer till Wii U och 3DS. En produkt för framtiden. Men kan spelas uinder denna vecka.

Reggie is back

Vi får se lite tech demon...bra grafik...inte nintendo kända för.

Lego City stories till Wii U.

Darksiders 2
Tekken
Batman Arkham city
assassins creed
Ghost Recon: Online
Dirt
Aliens
Metro Last light
Ninja Gaiden 3, Blodigt....inte riktigt nintendos stil

Till Wii U

Snubbe från EA på scen.

Lite svammel om deras sammarbete.

Jaha nu var det slut efter lite svammel av Reggie.


Summering då. Ja vi fick ju se deras nya grej Wii U. Om det används på rätt sätt så kommer det bli intressant. Men som vanligt känns just tredjeparts stödet lite klent för att göra det till en nintendo världsdominans som det engång  företaget var. Fick fick ju se en del nya spel men väldigt lite spel till Wii helt enkelt. Skyward sword fick vi se lite snabbt. Nää om vi ska sätta betyg var den här lite mer intressant än Microsoft men det var för att vi visste innan att det skulle vara en hel del nyheter. Nu är det dags att se Sony pressträff eftersom jag inte var vaken i natt.

/Emil out\

Presskonferens Microsoft - Live rapportering

Jaha då är det snart dags att titta på Microsoft presskonferens. Dom roppade precis ut att det börjar om 5 minuter. Hoppas på många överraskningar.

Nu kör vi.

Trailer på modern warfare 3 startar dom med. Humor, kontrollen tappar koppling till maskinen =)

Borde kanske säga att det är gameplay vi får se. Varit undervatten här i början dyker upp och får se hur en stad blir bombad. Tror det är New York. Ser ut att bli en bra shooter. Ser bra ut grafiskt iaf.

Undra varför som spenderar så mycket tid med det här spelet som är multiformat. Skulle vara galet om dom har lyckats få det här exklusivt.

Trailern fortsätter med en del pang pang och scriptade moment.

Robert Bowling entrar scen

Nån snubbe som jobbar med Modern warfare 3

Speley komnmer den 8 november

Don något efternamn,  kommer på upp på scen som babblar om lite allt stöd dom har fått det senaste året.

Daniel och Darrel kommer upp på scen och på skärmarna såg man tomb raider.

Dom ska visa upp en del från början av spelet. Lara hänger upponer och måste ta sig fri.

Fick se ett snabbt qte i början. Spelet ser intressant ut. Kan det här vara en nytädning som serien behöver eller kommer det här bli en halvdan Uncharted klon?

Mer QTE medans Lara försöker ta sig ut ut grottan hon befinner sig i. Man får se en del probelmlösning här i början.

Första riktiga gameplay av Tomb raider verkar inte helt värdelöst. Ska bli intressant att följa om det kan bli bra eller om det blir ett rea spel.

EA:s president går upp på scen.

It's in the game

Dr. Ray går upp på scen från Bioware

Nu kommer vi få se Mass Effect 3...spännande. Kommer stödja kinect och röst igenkänning. Dom visar det live på scen.

Om du säger vad som står på skärmen så väljs det alternativet. Intressant...än så länge en gimmick. Vad mer kan man använda det till? Nu får vi se strategi. Man styr sina allierade med sina röster. Frågan är vad som kommer bli lättaste att styra i slutändan. En kort visning.

Nu blev det Tom clancys ghost recon. Trailer var snyggt och bra scriptad. Nu kom nån idiot upp på scen som pratar dålig engelska.

Man kan skapa egan vapen från scratch typ. Runt 1 miljon möjligheter ska det vara. Han styr hela spelet genom kinect. Skjuter och styr allt genom kinect. Intressant.

Nu kom Marc Whitten upp på scen. Snubbe som styr Xbox live

Youtube ska komma till xbox live

Bing ska komma till xbox live

Man styr alla söknngar med rösten

Nu laggade det till på min stream och jag fick titta om en hel del på det skräp dom visade.

Nu kom Dana White upp på scen. Nu blir det mer UFC. Bra fighters. Brutala knockar. Nu är det bara hoppas det blir bra.

Phil Spencer upp på scen

Nu ska vi se Gears of war 3...ozzy låt...han är fan bäst...sabbath låt med war pigs. Nu blir det GoW3 för hela slanten. Vi ska se en del av campaign co-op. Tjockis Ice-T kom upp på scen eller vafan han heter. Han ser ut som en förstoppad gris från angry bird serien. Ha ha ha.

Jag personligen har aldrig gillar Gears of War serien. Tyckte ettan var skräp. Stort monster dyker upp. Det är andrenalin och ös från början.

Men vafan nu började min stream att buffra...buff buff

Crytek visar något med Rom. This is Rome. Sen någon galning slåss genom kinect. You are the warrior.

Nu är det Halo..HD, 15 November

Forza snack nu. Forza 4 ser snyggt ut. Om det bara är lite bättre än trean så kommer det bli ett grymt spel.  Oktober 11.

Peter upphyparen är på scen. Fable: The Journey. Albion igen...ser en mygga flyga. Bara cgi. Nu blev det gameplay. Nån styr heästen genom Kinect.

Microsoft satsar härt på Kinect, precis som dom lovat.

Han kastade magi genom att vifta lite i luften. han sitter still, gubben går, hmm. Han bitch slappade en lite gnome typ. Nu signalerar han för byte. Ska komma under nästa år.

Phil Spencer tillbaka på scen. Inga direkt skrällar i år.

Minecraft ska komma exklusivt till Xbox 360 och kinect

Dom ska bara sammarbeta med disney. Man får uppleva hela deras nöjespark. Nu flyger dom med peter pan...genom kinect. Känns mer riktat mot barn. Kommer denna jul...typ.

Vart är alla mumsbitar Microsoft?

Star Wars Kinect...STÅND!!...typ

Man får se lite snabba klick av det mesta vi gillar med Star Wars. Undra bara hur det är att spela spelet. Hur scriptade scener kommer vi få styra? Spelaren såg ut som han försökte slå en mygga, kontrollen verkar vara lite oprecis, ser en liten deley på rörelserna och vad han gör på skärmen. ILLA!! Han viftar på som en galning och tar sig vidare. Rätt scriptat. Ser jobbigt ut att slå hål på luften. Han får ta ett antal blaster skott rakt i huvudet...utan synbar skada.

Double fine snubbe på scen. Sesame street visas. Barnvänligt och gulligt.

Kudo Sunoda på scen.

Fun Lab...något med kinect.

Ännu inga stora skrällar än på showen. Vart är det galna som alla vill ha.

Kinect Sport 2 trailer.

Nicole Makalakaklakakla någonting. Visar och pratar om Kinect Sport 2, Golf och amerikansk fotboll

En kille kom upp på scen. Nörden som inte kunde dansa i dance central. Han pratar om Dance Cenral 2. Nu ska dom dansa, ha ha, proffs denna gång på scen.

Don Mattrick på scen.

You say it, Xbox find it.

Endast 3 exklusiva titlar. Forza 4, GoW3 och Halo...klent

En första titt på något...trilogi sa han...HALO!!!! DET ÄR FAN HALO 4....TILL JULEN 2012!!!Summering då. En helt väntad presskonferans med endast en överraskning. Det var Halo 4 på slutet. Annars ser spel klimatet tunt ut för oss på Xboxen. Det är en del multiformat titlar som är intressanta men ingen direkt maskin säljare. Alla som vill spela Halo ocg Gears of War har redan en X-maskin. Stort fokus lades på Kinect. Men en del spel syntes det vilket problem deleyen på kinect innan det sker på tv:n, främst på Star Wars spelet som såg intressant ut men högst mediokert spelmässigt. Om man ska sätta ett betyg så blir det godkännt men det knappt och endast för att en ny Halo är på G.

/Emil out\

/Emil

Trailers i mängder inför E3

Alla vet att E3 startar denna dag. Det har kommit en drös av trailers. Här är en del utav dom.


<Darkness 2>

 

<Choplifter HD>

 

 

<Duke Nukem Forever>

 

 

<Darksiders 2>

 

 

<Witcher 2>

 

 

<Akice: Madness Returns>

 

 

<Tomb Raider>

 

 

<Soul Calibur V>

 

 

<Dark Souls>

 

 

<Prey 2>

 

 

<ICO & Shadow of Colossus HD>

 

 

<Metro: Last Light>

 

 

<Silent Hill: Downpour>

 

 

<Uncharted 3>


 

<PES 2012>

 

 

<Prototype 2>

 

 

<Twisted Metal>

 

 

<Journey>

 

 

<Resident Evil: Operation Raccoon City>

 

 

<Star Wars: The Old Republic>

 

 

 

/Emil


Hemma igen

Då har man kommit hem igen. Efter ett par långa res-dagar så är man äntligen hemma i sin varma lägenhet. Nu med mer alkohol än förut vilket känns ruggit bra. 22 plattor öl, 4 liter whiskey, 7 flaskor vodka, 3 liter gin, 4 liter likör och en sisådär 20 liter vin. Kommer bli trevliga spelkvällar här nu. Snart dags att kontakta the böys från byggden för en liten spelkväll. Mitt i allt den här resande så tog jag en kort liten paus och slappade på bryggan med min ipod en och bira. Det var skönt det.


 

/Smutsen


Mikrorecension av Star Raiders

Star Raiders är en remake av en gammal Atari-klassiker.
Release: 11 maj 2011

Pris: 8 jävla euro

Mot skåne-land

Jaha då är man på väg mot skåne-land. Broder och syster får man träffa. Blir även en snabb Tysklands resa för att inhandla lite förfriskningar tillkommande spelkvällar. Nu är vi i jönköping och det är halvvägs det. Peace out. /Emil

E3

E3 drar igång nästa veckan kan ingen som har något spelintresse ha missat. Jag kommer givetvis att rapportera live ifrån dom 3 stora presskonferenserna som jag gjorde förra året. Är inte på plats utan tittar på live-sändningar som dom flesta. Men vad kan vi förvänta oss av E3? Jo en jävla massa hoppas jag på. Och det jag tar upp här framöver är vad jag förväntar mig och vill se. Hoppas givetvis att alla mina önskningar går in, men det får vi som sagt se nästa vecka.


Nintendo

Nintendo har sin presskonferens den 7 Juni. Vi alla längtar ju dit för att se vad deras Cafe som det kallas är för något. Vad för spännande galenskap hittar dom på denna gång? Kommer man styra med touch screen? Som även den ska göra så att man känner typ vad man går på i spelet? Det finns en drös frågor till om den kommande maskinen och jag förväntar mig få svar på det mesta om en vecka.

Nintendo brukar ha en dålig tendens att visa upp massa försäljningssiffror. Det drar ner tempot på presskonferensen vilket jag hoppas på att dom tagit bort detta skryt, för det är vad det är.

Vad kan vi förvänta oss i spelväg? Ja vi vet att dom kommer pusha Zelda: Skyward Sword en hel del, med deras nya maskin runt hörnet känns det som att dom kanske kör något liknande som dom gjorde med Twilight Princess till GC som också kom till Wii. Övrigt till Wii är nog bara ett datum av The Last Story som kan göra en glad.

Till 3DS kommer vi nog få se Super Mario 3DS, Zelda: Ocarine of Time, Mario Kart, Kid Icarus, Starfox, Resident Evil: Mercenaries. Får vi något datum på MGS 3DS: Snake eater?

Vad jag vill se av Nintendo detta år är förutom det nämnda även vad som hände med Pikmin 3 som det ryktades om ett tag. En serie som legat nere ett tag nu är F-Zero som senaste gjordes till GC av Sega, jag vill ha mer futurisk racing, ge mig det nu. Det var även ett tag sen denna drömfabrik hittade på ett nytt spel och en ny huvudkaraktär. Dom har återupplivat snart varenda gammal ikon som funnits. Jag vill ha ett nytt genialiskt spel  av Mr. Miyamoto.


Microsoft

Här känns det som det blir mycket Kinect och ännu mer Kinect. Det har sålt bra men inte levererat någonting i spelväg som är av värde riktigt. Ännu är det mest en gimmick grej för oss gamers. Vart är hardcore spel som var utlovade?

Vi vet att dom kommer pusha Forza Motorsport 4 och Gears of War 3 ganska hårt. Men det känns tunnt i övrigt för Xbox 360 i spelutbud. Det stora i överaskning kan nog vara Halo: Combat Evolved blir i HD som många förväntar sig.

Jag undrar vad dom har i sin rockarm. Dom brukar kunna ha något spännande. Jag vet inte riktigt vart jag har det här företaget. Kommer det bara bli kinect just nu? Vart är dom exklusiva spelen nu? Kommer vi få se eller veta något om deras nya maskin som det börjat rykta sig om en del? Tiden får utvisa.


Sony

Efter den senaste skandalerna med PSN så känns det som att nu har Sony sin chans att reparera ett sargat förtroende hos många utav sina användare. Såg ut i början av året som ett bra år men än så länge är det skandaler man kommer ihåg bara.

Men det kommer ju även en del spel. En hel del som kan bli riktiga storsäljare. Vi nämner lite fort Uncharted 3, The Last Guardian (om vi får se det), Resistance 3, HD remix av ICO och Shadow of Colossus, FFXIII-Versus, Twisted Metal.

Vi kommer få se NGP som den kallas och en del spel till den. Är inte pep på mer bärbara-maskiner. Har inte tid att spela på dom och har inte lång resväg till jobbet så det blir ofta att dom samlar damm.

Har inga direkt förväntningar på Sony detta år. Dom gjorde en riktig dålig press-träff förra året så det kan nog bara bli bättre nu.


Övrigt

Spel vi kommer få se som jag väntar på är:

Batman: Arkham City
Bioshock: Infinite
Metal Gear Solid: Rising
Silent Hill: Downpour (hoppas på en nytädning)
Call of Duty: Modern Warfare 3
Star Wars: The Old Republic
Battlefield 3
Mass Effect 3
Dark Souls

Vad jag önskar mig att få se:

F-Zero
Pikmin 3
Resident Evil 6
Final Fantasy VII HD remake
Grand Theft Auto V
Borderland 2
Street Fighter x Tekken
Half-life

Jag har nog glömt en del heta spel men det här är vad jag kom på just nu. Blizzard brukar undvika E3 så Diablo 3 info får vi nog senare. Man behöver mer tid och pengar för många spel har för bra kvalité just nu.


/Mr Smuts

Klipp och trailers från spel.

Märks lite på vad som sker ute i spelvärlden att en av årets största händelser är på g. Känns som alla väntar på E3. Därför det är lite mycket videoklipps och trailers just nu men det är ju det vi blir matade med från spelbranschen.


<Deus Ex: Human Revolution>
Kommer 26 augusti till PS3, 360 and PC

 

<Mortal Kombat: Skarlet>

DLC som kommer

 

 

<Super Street Fighter IV: Arcade Edition>

Klipp som visar Yun och Yang

 

 

 

<StarCraft 2: Heart of the Swarm>

 

Annat klipp här

 

<Bloodrayne: Betrayal>

 

 

<Forza Motorsport 4: Head-tracking>

 

 

<White Knight Chronicles 2>

 

 

<The Legend of Zelda: Ocarine of Time 3DS>

 

 

/Emil


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com