The Binding of Isaac till 3DS stoppad av Nintendo

The Binding of Isaac är ett härligt och småäckligt spel utvecklat av ena halvan av Team Meat (Super Meat Boy), nämligen Edmund McMillen. Spelet släpptes på Steam för flera månader sedan och tydligen har det från utvecklarens håll varit tänkt att även släppa spelet till Nintendo 3DS på deras så kallade eShop. Ett bra beslut, då spelet hade passat utmärkt på det formatet.

 

Tycker vi normala individer.

 

Men, inte Nintendo. I någon slags flashback från nittiotalet då företaget inte tillät varken blod i spelen eller toaletter i Theme Park, har Nintendo bestämt sig för att stoppa utgivningen av spelet till 3DS eShop på grund av "tvivlande religiöst innehåll".

 

 

Gameplay trailer:

 

'

 

Värdelöst Nintendo!

 

/Joakim


Mass Effect Epic Rap av Dan Bull

Dan Bull tutar vidare med sina Epic Rap-videos


Ett nytt Super Nintendo-spel är under utveckling!


Glädjande nyheter för alla retronördar av rang!

Ett nytt Super Nintendo-spel är under utveckling av spelföretaget Super Fighter Team (tämligen kasst namn på en studio, men man kan inte få allt här i livet) med planerad release till år 2013. Utvecklarna har tydligen missat att jorden går under i år, men likväl glädjande nyheter!

Spelets namn är Nightmare Busters och skall tydligen vara ett run-and-gun till SNES och Super Famicon. Det senaste, nya, SNES-spelet som hade release i USA var en Frogger-remake som släpptes 1998. Det är alltså fjorton år sedan.

Studion tar tydligen sin retrovision på allvar, vilket man lätt konstaterar av nedanstående citat:

Super Fighter Team was formed around the dream that new life can be breathed into video games, game systems and computers that have otherwise been abandoned by game companies. Because of this, we proudly offer up what may one day be the world's only source of worthwhile new games for systems such as the Sega Genesis and Atari Lynx.

Än så länge finns det inte så mycket information att tillgå om projektet, men företaget har börjat att ta emot förhandsbokningar av spelet, dock limiterat till 600 bokningar.

På hemsidan
kan man även läsa om spelets pris:

For those serious fans who wish to be guaranteed a copy of Nightmare Busters, the product pre-order costs are as follows: USD $60.00 per unit + USPS priority shipping. Shipping is USD $8.00 to destinations within the USA, and USD $15.00 to destinations outside of the USA. Thus, the total cost per unit comes to: USD $68.00 for customers within the USA. USD $75.00 for customers outside of the USA.


/Joakim

Starbreeze raggar på Syndicate-pirater

I förra veckan hade det senaste spelet från svenska Starbreeze Studios release. Vi snackar givetvis om det ösiga Syndicate. Det tog ungefär två sekunder innan spelet var tillgängligt, crackat och klart för samtliga internetanvändare att ladda ner. Piraterna som stod för crackningen av spelets piratkopieringsskydd hittade dock någonting intressant: I ett riktat meddelande hade Starbreeze slängt med en platsannonsansökan i en traditionell .nfo-fil."Are you bored with watching from the sidelines? Ready to make the switch? Do you have considerable talents in any of the following areas? Art, modeling, texturing, sound design. Programming. Game design?"

 

"If you meet one or more of those criteria, and want to be a part of the fun, email us at jobs @ starbreeze.com today!"

 

:)


/Joakim

 

Via: Torrentfreak


Bekämpa pirater genom att fokusera på kundernaSeamless Entertainments "studio director" Dan Mahaga uttalar sig om att det bästa sättet att slåss mot piratkopiering är att fokusera mer på konsumenterna som betalar för spelet. I ett samtal med The Sydney Morning Herald konstaterar han att hans uppfattning är att spel som har ett uppfattat "värde" är mindre sannolika att bli piratkopierade och har större sannolikhet att köpas av konsumenterna. Han menar även att det är slöseri med tid på att oroa sig över folk som ändå aldrig tänkt att köpa produkten.

 

Det är samma sak som pirater har sagt sedan tidernas begynnelse.

 

"The argument most of us make is let's try to make it inexpensive and let's try to make it such a good value and so much fun that they go, 'You know, I want to support these guys, and I want to buy a copy’... You don't want to worry about the people who were never going to pay you ever, you worry about the people who were going pay you, but they were unhappy because there was something standing in the way of that deal." - Magaha.

 

Seamless Entertainments senaste spel Sol: Exodus har piratkopierats i stora mängder sedan spelets release på Steam, men det är alltså ingenting som bekymrar utvecklaren. Ett spel som förövrigt verkar vara av det mest mediokra slag.

 

/Joakim

 

Via: Develop


Justin Bieber vs. Joustin' Beaver
Apputvecklaren RC3 till Android blev för två veckor sedan hotad med en stämning (ett så kallat cease and decist) på grund av spelet "Joustin Beaver" av Justin Biebers advokater. Om han inte slutade att saluföra spelet skulle en stämning komma som ett brev på posten.

RC3 har reagerat med att skicka in en begäran om att ta saken till domstol i förebyggande syfte. Utvecklarna har försökt föra en dialog med Biebers advokater men misslyckats, och vill med den här ansökan försäkra sig om att deras spel inte inkräktar på Biebers varumärke och att spelet ska klassas som en parodi och således är skyddad under USA:s konstitution.

I spelet kontrollerar man en bäver som flyter man längs en flod på en stock. Bävern ska slå väck "Phot-Hogs" som försöker ta foton av honom samt signera "Otter-graphs", tydligen till några slags fans samt några andra löjliga inslag.

Spelvärlden ställer sig frågan: Hur kommer det sig att Biebers advokater väljer att fokusera på ett fullständigt harmlöst spel, medans appar som "Kill Justin Beaver" - där man attackerar en bäver vid namn Justin med granater, knivar och pistoler undgår deras uppmärksamhet?

/Joakim


Dorklybits: Limbo with a Flashlight


Frukost för en hjälte


Guilty Consciense omgjord för att passa StarCraft 2

/E


Första Intrycket: Tropico 4

Emils första intryck av:

Tropico 4

Emil af spelbröderna lirar Tropico 4 till Xbox 360. Det här är ett första intryck utav hans spelande. Om ni gillar videon glöm inte gilla knappen och att börja prenumerera på oss.

/E

Patryk Olejniczak Mass Effect 3 konst

Det närmar sig. Årets största spelrelease? Ett utav dom iaf. Här kommer lite karaktärs bilder på Mass Effect 3 gänget gjord utav Patryk Olejniczak. Hoppas han kommer göra mer för han är riktigt skicklig. En annan räknar dagar tills man får hem spelet.


/EInte lätt att vara prinsen av persia

/E


Pokeballs konst av Barry Wazzy

Jag har aldrig lirat Pokemon så himla mycket. Jag tror mycket för att det är till bärbart format och jag har inte tid att lira så mycket bärbara spel. Men jag uppskattar fenomenet Pokemon. Men nu har snubben Barry Wazzy skapat en massa pokeballs och gjort dom jävligt snygga. Jag kan bara säga me like it. Här kommer en liten bråkdel av hans galleri på deviantart.

/EJourney

Jag ser fram emot det här spelet och det ganska enormt. På något sätt så tilltalas jag av det minimalistiska informationen man får som spelare. Det känns som det är upp till en själv att skapa en berättelse. Jag kan inte mer än att hoppas att spelet leverera samma känsla som jag fått av det jag sett.

 

 

/E


Besatt av Crusader Kings II

Crusader Kings II är givetvis uppföljaren till Crusader Kings. Ett spel av Paradox, mästarna av tunga strategispel med titlar som Hearts of Iron och Europa Universalis bakom sig. Jag har under den mesta vakna och icke-arbetandes tiden sedan spelets release enbart ägnat mig åt just Crusader Kings II. Jag spelade aldrig första spelet men är ett stort fan av bland annat Europa Universalis II.

Är man historienörd och uppskattar krävande spel, så är Crusader Kings II ett riktigt stort jävla måste.

Releastrailern är nedanför och ger en indikation om vad spelet handlar om:Det ni har att se fram emot tack vare det här spelet är följande:

1. En videorecension
2. En mikrorecension

Kan det bli bättre?

Svar, ja, det kan det, men bara lite. :)

/Joakim

Daigo och Tokido vs. 2 personer i utvecklarteamet SFxT

Det är återigen dags för en peppvideo inför releasen av Street Fighter x Tekken som hägrar vid horisonten. Den nionde mars har spelet release, och det är bara ett par andetag dit. I den här videon som Capcom har släppt så är det Daigo och Tokido mot två snubbar i utvecklingsteamet som möter varandra i spelets så kallade "Scramble Mode".

Frågan är hur mycket man kommer att spela i det här läget. Jag kan föreställa mig att det lätt blir kaos av exakt allting. :)


Shansee - Wear the culture

Shansee.com är en liten webaffär som saluför ting som spelnörden uppskattar. Följande är från deras smyckessektion:

 

In one ear, out the other - örhängen för $15.99

 

 

 

Hey listen - örhängen för $15.99

 

 

 

D-Pad - örhängen för $15.99

 

 

 

Triforce - örhängen för $15.99

 

 

 

D-Pad - halsband för $15.99

 

 

A+B - "studs"-öronsmyckning för $10.99


Xbox Live-användare får inte använda sitt efternamn som gamertag

Vi har tidigare skrivit om att det tidigare varit förbjudet att outa sin sexuella orientation på Xbox Live, men att det var en policy som ändrades tidigt år 2010. Anledningen till detta bör bland annat ha varit efter påtryckningar från homo-grupper, samt att en användare vid namn Richard Gaywood hade använt sitt namn som gamertag och fått se sig själv bannlyst från tjänsten.

Nu får ytterligare en betalande spelare sitt efternamn censurerat av Xbox Live. Christopher Gooche har under större delen av sin aktiva tid på internet använt sig av sitt efternamn som gamertag, men nu är det slut med det då han kontaktats av Xbox Live-fascisterna som menar på att det kan uppfattas som stötande och att han därför måste ändra det.

Gooch
är nämligen slang för området mellan en mans pungsäck och hans anus. Det som med medicinska termer kallas för perineum. Censur av detta ord är bara tönigt.

(Anledningen till att jag vet om den medicinska termen är för att jag använde ordet i en text till ett gammalt röjigt goregrindmangeltjafsband jag försökte skriva texter till som tonåring.)

Microsoft skickade ett mail till Kotaku där dom förklarade sin inställning i frågan:

The Xbox LIVE Enforcement Team works to help make Xbox LIVE a safe and enjoyable experience for our customers by enforcing the Xbox LIVE Terms of Use and Code of Conduct. Due to the ever-changing nature of Internet slang, it can be a challenge separating content intended to violate the rules by being clever, from content that does not violate the rules. In this case, the gamertag has been determined to be potentially offensive. We have informed the member that he will be required to change his gamertag, which he can do at no cost.


Via: Kotaku

Dorklybits: Videogame Dog Park


Battlefield 3 - Jet Swap & Bad Timing: One in a Million Shot.Jepp...
JEPP!

Andra Intrycket: Three Dead Zed och utlottning av tre exemplar!

Mitt första intryck av Three Dead Zed gick som bekant inte så speciellt bra. Utvecklaren kontaktade mig och menade på att det var på grund av den sega gameplayen som allting buggade rakt ner i avgrunden. Jag använder mig som bekant av fraps, men fick rekommendationen att pröva ett annat program. Vilket jag nu har gjort. Resultatet var bra. Inga buggar och smidig gameplay. Undertecknad kommer framöver att försöka använda mig av det programmet så gott det går...

För att jag tog mig tiden så mutade även utvecklaren mig med tre gratisexemplar av spelet, så för den som är intresserad så är det alltså tävlingsdags! FREE STUFF!

Tävlingen är en ren utlottning som pågår fram till inlägget försvinner ner i det limbo som arkivet utgör, så det enda intresserade behöver göra är att skriva någonting i kommentarerna och lämna e-postadress så lottar vi ut spelen bland deltagande individer. Spelets värde är hela €4,95, så ta chansen och vinn stort! :)

PS: På grund av ovana med det nya captureprogrammet så råkade jag få med en ful liten stripa till höger på bilden. Ska vara lite mer precis framöver, så det är en engångsföreteelse och har ingenting med spelet att göra.

/Joakim

Skit som Call of Duty spelare säger online

 

Det här är verkligheten...tragiskt

/E


Ett tag sen, men nu mer trailers

Mass Effect 3

 

Borderlands 2

 

 

The Witcher 2

 

 

Lollipop Chainsaw

 

 

Azura's Wrath

 

 

Ninja Gaiden 3

 

 

Prototype 2

 

 

Max Payne 3

 

 

FarCry 3

 

 

 


Realm of the Mad God släppt på Steam

Realm of the Mad God är något så galet som ett CO-OP MMO Bullet Hell-Shooter. Det enda spelet handlar om är egentligen att springa runt och skjuta tusentals med åter tusentals med fiender för att hitta loot samt för att få experience. Det finns över ett dussin unika karaktärer i spelet, som man låser upp genom att levla upp tidigare karaktärer. Själv ramlade jag över spelet när jag tittade på ett WTF is... av TotalBiscuit, och jag fann videon så pass underhållande att jag beslutade mig för att testa. Därefter fick jag en vän att testa, som i sin tur drog in en annan vän i det hela. Jag gick vidare från spelet tämligen fort, även om jag uppskattade timmarna jag investerade i det. Mina två vänner plöjde däremot på under en längre period.

Nu har Realm of the Mad God släppts till Steam, och är givetvis kostnadsfritt samt har stöd för upp till 85 spelare co-op. Om det är så att du är sugen på att bränna av allt från fem minuter till flertalet timmar i brist på annan sysselsättning så har spelet sin charm och underhållningsvärde.

TotalBiscuits första intryck av spelet:PROTECT THE BISCUIT!


  • Action combat! No turn-based battles here, only skilled running and gunning.
  • Epic boss battles. Navigate demented waves of bullets from nasty demons.
  • True cooperative play. All experience is shared and you win by playing together
  • Great 8-bit art: Retro styling straight from the 8-bit era.
  • Easy leveling. No mindless grinding. Get better by being becoming better.
  • Over a dozen unique character classes. Play as a powerful wizard, a clever mystic, a brawling warrior.
  • Loot! Hundreds of weapons, potions, armors, and rings.
  • PermaDeath. Dying well means something in Realm. Earn fame if you survive for long enough and kill enough monsters.
  • Sheep. The sheep say 'Baa'

/J


Pac Man och Space Invaders-ringar i silver

Custom made!


Kostar $55 och går att köpa här

SFIII 3rd maximum hits combo movie

För ett par dagar sedan kom den här tool-assisted combovideon upp på Youtube. Spelet som avhandlas är Street Fighter 3rd Strike och jag kan klart konstatera att den är helt sinnesjuk. Vissa juggles är tämligen märkvärdiga, och det ser mer ut som ett Marvel vs Capcom-spel än Street Fighter. :)/J

Humble Bundle Mojam drog in $458-tusen till välgörenhet

Under helgen som varit har Mojang, Oxeye och Wolfire utvecklat tre olika spel under ett livestreamat event som varade i 60-timmar för att dra in pengar till välgörenhet. Man fick även chansen att rösta på vilket slags spel som skulle skapas. Mojangs lott hamnade på ett steampunk-RTS-shooter med egypiskt tema, som fick namnet Catacomb Snatch.

Spelet blev så här:
Under dessa sextio timmar har utvecklarna dragit in $458,247.95 till välgörande ändamål, pengar donerade av totalt 81,575 individer. Notch hade även lovat att raka av sig skägget om donationerna gick över den magiska gränsen på 500k, men det har inte inträffat. Däremot så kan man fortfarande donera pengar, och det är inte direkt långt från målet.

/JSpelbröderna i spelsoffan #4

 

Det var tänkt att det skulle varit Dead Island som första co-op, men det gick bara att lira över system link och inte split screen. Besvikelsen var enorm och därför belönades vi med det underbart dåliga Fantastic Four. Fy fan säger jag bara.


Epic rap battles of the history

 

Donkey Kong

/E


Moderna spel i 8-bit

Jag gillar när folk gör om spel till npgot annat och tolkar det på sitt sätt. Även om det är dåligt så gillar jag oftas engagemanget dom har för att lägga ner tiden för att skapa något eget. Här är en som gjort om moderna spel lite till 8-bit, och även slängt med Mr. Montana att röja fett.

 

 

 

 

 

/E


Utvecklaren av Three Dead Zed motsätter sig mitt första intryck av spelet


Häromdagen gjorde jag ett första intryck av Three Dead Zed. Spelet var segt och buggade ur fullständigt, till den milda grad att det de facto var ospelbart för undertecknad.

Utvecklaren av spelet såg min video på youtube och reagerade i första hand på att spelet såg ut att gå mycket slöare än vad det skulle göra. Som engelsktalande såg han inte hela intrycket utan skrev ett mail till oss där han frågade om vilken PC jag är utrustad med och skickade även med minimumkraven för spelet. Jag replikerade med att slowdowns inte var det största bekymret, utan bad honom att titta vidare på videon för att åskåda buggar av horribla mått.

Det gjorde han. Därefter återkom han med ett nytt mail, där han bad mig att testa det med ett annat capture-program. Anledningen till buggarna ska tydligen vara:

The slowdown is affecting the gameplay a lot. For example, when the piston is supposed to crush you, it is having a delayed calculation to actually drop and kill you. The result is you being stuck in the wall. The slow down is affecting you so much, you cannot run past the 6 pistons with the fast zombie which should be a very easy task to do.

Indiespelsutvecklare skall givetvis hörsammas och därför kommer jag att göra ett andra intryck av spelet imorgon, och då med ett annat captureprogram (om jag får igång det).

Studion Gentleman Squid Studio är dessutom så pass tacksamma att jag tar mig denna tiden att mutor är planerade.

Jag kommer att få tre stycken gratiskoder till spelet som jag kommer att lotta ut till våra läsare framöver. Eller så håller jag någon form av tävling - men det kräver energi, så antagligen lottar jag bara. :)

/Joakim

Swedish Wargoat presents: 8-bit Frozen

Swedish Wargoat presents:

8-bit Frozen

Dissection
/Joakim

Första Intryck: Mass Effect 3 (Demo)

Emil af Spelbröderna testar Mass Effect 3 demot som kom för någon dag sedan.

 

Xbox 360, Playstation 3 och PC

 

 

Mass Effect 3 is an upcoming action role-playing game developed by BioWare and published by Electronic Arts for Microsoft Windows, PlayStation 3 and Xbox 360. Officially announced on December 11, 2010, the game is scheduled for a March 9, 2012 release and will mark the final chapter in the Mass Effect trilogy of video games, completing the story of Commander Shepard.

Gameplay in Mass Effect 3 will be influenced by decisions from Mass Effect and Mass Effect 2 and have settings throughout the galaxy, including Earth and Mars. Combat has been changed and refined; in particular, the cover system has been improved, there will be more options for moving around the battlefield, instant melee kills and more conventional grenades will be introduced as well as improved artificial intelligence. A four player multiplayer co-op mode will also be available.

Mass Effect 3 will follow from the events of the Mass Effect 2 DLC expansion Arrival and follows Commander Shepard's mission to save the galaxy from the Reapers by rallying civilizations of the galaxy together, while also having to deal with Cerberus, who have decided to turn against him/her


Första Intrycket: Three Dead Zed

Joakim af Spelbröderna kör ett första intryck av:

Three Dead Zed

PC
Three Dead Zed is a 2D action platformer. Players will control a zombie that can change form to handle specialized tasks. Each form is used in combination to solve puzzles and escape the testing facility.


Release: 24 januari

Pris: €4,99


Double Fine har dragit in $1,9 miljoner i crowd-funding

Tim Schafer har minst sagt lyckats ändra spelreglerna något för hur finansiering av spel kan se ut i framtiden, genom att gå direkt till spelarna/konsumenterna och tigga pengar via så kalla crowd-funding. Double Fine Adventures har till dags dato samlat in 1,9-miljoner dollar till deras nya projekt. Inledningsvis hoppades företaget på 400-tusen amerikanska dineros, men är man en legend som Tim Schafer får man tydligen gehör och support för sina idéer. Fans finns det gott om, och än så länge är det hela 57,377 individer som på något sätt bidragit med pengar till deras nya projekt.

Tack vare detta kommer spelet att utrustas med röstskådespelare på engelska, och spelet kommer att textöversättas till franska, italienska, tyska och spanska. Spelet kommer även att lanseras till fem format: Windows, Mac, Linux, iOS samt Android.

Här har ni en hälsning från Tim Schafer:

/J

Nu kan du förbeställa Minecraft Lego

Som vi tidigare skrivit om så kommer det att komma officiellt Minecraft-Lego, och nu är namnet "Minecraft Micro World" spikat och man kan förbeställa här. Första sändningarna kommer att skeppas ut lagom till sommaren och priset för ett sett med 480 bitar, en creeper och en karaktär kommer att ligga på $34,99.
/J

Skyrim Intervention


Mario och Peach zombifiedChaos at the Mushroom Kingdom

Sour Peaches

Av: leageuof1

Daigo och Tokido testar tagteam i Street Fighter x Tekken

Daigo och Tokido behöver ingen närmare presentation för fightingpubliken. Här testar dessa superfighters tagteam i kommande Street Fighter x Tekken, mot CPU på högsta svårighetsgraden:


Ryu i DLC till Asura's Wrath?

Capcom har utannonserat DLC till Asura's Wrath utan någon egentligen information om dess innehåll, och samtidigt släppt den här bilden:Fight? :)

/J

Mojang skapar nytt spel för välgörenhet

Mojang som knappast behöver någon närmare presentation (Minecraft) kommer att utveckla ett nytt spel i helgen, under loppet av 60 timmar. Utvecklingen kommer att sändas live tillsammans med Humble Bundle samtidigt som donationer accepteras. Folk som donerar får spelet och donationerna går, som nämnt i titeln, till välgörenhet. Man kan tydligen även rösta på vilken typ av spel man tycker Mojang ska utveckla.Kul initiativ. Notch gillar bland annat att snabbutveckla spel, något vi tidigare skrivit ett par gånger om på bloggen. Ska bli kul att se vad hela Mojang lyckas få fram under loppet av 60 timmar. :)

/Joakim

Operation Playtime

Operation Playtime av 3DRendered


Dorklybits: Tiny Tower Residents Can't LeaveVälkommen till tidens slut.

Oh Fuck


Fräscha cinematic trailers

Syndicate

 

Prototype 2

 

 

Far Cry 3

 

 

Binary Domain

 


IndieGala Bundle 2

Det är inte bara The Humble Bundle som pysslar med att ösa ur sig spel där delar av intäkterna går till välgörenhet. The Indie Gala är egentligen exakt samma sak, och deras andra bundle är nu live.
Basispacken kallas för "The Carebear bundle" och för mellan 1 dollar till 5.64 får du 4 spel och ett 3 albums: Critical Mass, Fortix 2, Bunch of Heroes och Hacker Evolution är själva spelen.

Mellanpacken kallas för "The Big-saver bundle" för mellan 5.65 dollar och 9.87 får du 6 spel och 7 albums. Utöver ovanstående är spelen som följer: Roboblitz och Greed Corp.

Har du spenderarbyxorna på och lägger mer än 9.88 dollar får du 12 spel och 8 albums. Spelen är som följer: Hacker Evolution: Duality, Hacker Evolution: Untold, Your Doodles are Bugged, Zombie Shooter 1, Zombie Shooter 2 och InMomentum.

Prisvärt är bara förnamnet.

/Joakim

Sista karaktärerna till Street Fighter x Tekken avslöjade + trailers

Jin, Ogre, Akuma och Bison är det sista gänget.

Capcom har tydligen släppt ett par trailers också:


Pepp, pepp...

Twisted "alla hjärtans dag" Metal

/E


Spelbröderna i spelsoffan #3

 

Nu sitter bröderna igen och spelar spel i soffan. Nu har vi lirat det smarta Super puzzle fighter 2 turbo HD remix.


Guiness utser världens bästa slut i ett spel

Guiness World Records har utsett det bästa slutet i ett spel. Någonsin. Den definitiva topp 50-listan ser ut som följer:

50. Resident Evil 4
49. Star Wars: Knights of the old Republic
48. Ratchet & Clank: a Crack in Time
47. Crysis 2
46. The Elder Scrolls IV: Oblivion
45. Call of Duty: World at War
44. Star Wars: The Force Unleashed II
43. Half-Life 2: Episode Two
42. Super Metroid
41. The Legend of Zelda: Twilight Princess
40. New Super Mario Bros. Wii
39. inFamous
38. Fallout 3
37. Grand Theft Auto: San Andreas
36. Gears of War 2
35. Bioshock
34. Starcraft II: Wings of Liberty
33. Sonic Adventure 2
32. Metal Gear Solid 3: Snake Eater
31. Kingdom Hearts II
30. Mass Effect
29. Super Mario Galaxy
28. Sonic the Hedgehog
27. Metal Gear Solid
26. Assassin's Creed II
25. Assassin's Creed
24. Shadow of the Colossus
23. Call of Duty 4: Modern Warfare
22. Kingdom Hearts
21. Uncharted 2: Among Thieves
20. Super Mario Galaxy 2
19. Mass Effect 2
18. Grand Theft Auto IV
17. Portal 2
16. Assassins Creed: Brotherhood
15. Prince of Persia: The Sands of Time
14. Halo: Combat Evolved
13. Halo 3
12. Pokemon Black and White
11. Super Mario Bros
10. Heavy Rain
9. Final Fantasy VII
8. Metal Gear Solid 4
7. Portal
6. Red Dead Redemption
5. God of War
4. Call of Duty: Modern Warfare 2
3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
2. Halo: Reach
1. Call of Duty: Black Ops

 

Ett ord:


Skräplista!


Var är spel som Planescape: Torment? Grim Fandango? Silent Hill? Slutsatsen jag drar är att det är en massa randomiserade nittiotalister (hela 13519 personer av miljontals med gamers) som röstat på den här listan.

 

Att man sedan väljer att presentera den som den "definitiva" listan är bara pinsamt.

 

/Joakim


Tanooki BeginsBatman/Mario mashup av Jack Woltz

Andra Intrycket: Cannon Fodder 3


Kontentan är att det här spelet verkar lite ostabilt... på mitt system, om inte annat.


Första Intrycket: Cannon Fodder 3

Joakims första intryck av:

Cannon Fodder 3

Ett kort och annorlunda första intryck, helt enkelt.

Sonic For Hire: Duck Hunt


Breaking Bad RPG

Yee....My love for you...


Magiskt


Sagan om Tim Schafers Double Fine Adventure


Double Fine Adventure
ville ha 400-tusen amerikanska dollars för att finansiera ett nytt spel. Tim Schafer och kompani vill utveckla ett äventyrsspel i den gamla skolan och insåg själva att chansen att få ett sådant spel finansierat av stora utgivare är dödsdömt då genren i princip tog livet av sig mot slutet av nittiotalet. En idé föddes. En idé om crowdfunding.

Företaget ville ha 300-tusen till själva spelet och 100-tusen till att dokumentera hela utvecklingen och interagerandet med folk som donerat.

Efter lite mer än 8 timmar har Double Fine Adventure nått det uppsatta målet på 400-tusen.

Efter ett dygn är summan runt 800-tusen.

I skrivande stund är den nästan 1,3-miljoner!

32 dagar återstår innan crowdfundingen upphör.

Helt fantastiskt. Nu är Tim Schafer ingen scrub-a-dub inom spelvärlden. Snarare en gigant med spel som Grim Fandango, Monkey Island och Full Throttle under bältet. Det är lite som att Sid Meyer skulle ha gjort samma sak men med syftet att skapa en ny variant av Civilization. Kontentan och sensmoralen här är att gamers gärna betalar för sig, oavsett hur mycket fittiga och gridiga horor som Volition gnäller. Det idioterna inte fattar är att deras produkter är undermåligt, generiskt jävla avskräde. Det finns ingen poäng i att betala 600 svenska riksdaler för ett spel man redan spelat 18 till 198 gånger under årens lopp. Däremot finns det alltid utrymme i plånboken för att köpa spel av individer som faktiskt bryr sig om spel. Spel som konst. Spel som upplevelse. Inte för giriga profitörer som enbart vill blåsa dig med skräp.

Oavsett hur verkligheten ser ut så är det här ett stort bevis på att vi faktiskt bryr oss väldigt mycket om det vi konsumerar.

/Joakim

Länk till insamlingen: http://www.kickstarter.com/projects/66710809/double-fine-adventure

Första Intryck: Asura's Wrath (demo)

Emil af spelbröderna kör ett första intryck utav:

 

Asura's Wrath

 

PS3 och Xbox 360

 

 

Asura's Wrath (アスラズ ラース Asurazu Rāsu?) is an action video game collaboration between CyberConnect2 and Capcom that was first announced at the Tokyo Game Show in 2010. It is currently in development to be released in Japan and North America for the Xbox 360 and PlayStation 3. It will be released on February 21, 2012 in North America and February 24, 2012 in Europe.


Glöm inte att prenumera på våra klipp om du gillar oss
/E

En knippe trailers

The Witcher 2

 

I am Alive

 

 

Twisted Metal

 

 

Lollipop Chainsaw

 

 

Mass Effect 3

 


 

 

 

/E


Bowser and his crew


Portal gun

Vill du köpa en Portal gun? Ja nu kan du göra det på Hobby Search för 170$. Allt jag har att säga är att "The cake is a lie"


 

/E


Sleeping Dogs trailer

Square Enix la ner True Crime: Hong Kong. Nu visar dom det här spelet. Eller dom har gjort en live action trailer på ett spel vid namn Sleeping Dogs. Många har dragit slutsatsen att det är "samma" spel, det kan så vara men då måste varumärket True Crime varit uselt. Och båda utspelar sig i Hong Kong...hmm. Vi har inte fått se något från självaste spelet utan en rätt skön trailer. Synd bara att den inte kommer som långfilm när den är så här.


 

Square Enix London Studios and United Front Games Bring Gritty, Open-World Action to the Streets of Hong Kong in Second Half of 2012

Square Enix London Studios, a part of the Square Enix Group announces Sleeping Dogs, a gritty open-world cop drama set in the vibrant city of Hong Kong. Developed by United Front Games in collaboration with Square Enix London Studios, Sleeping Dogs will be available in the second half of 2012 for the PlayStation 3 computer entertainment system, Xbox 360 video game and entertainment system from Microsoft and Windows PC.

Sleeping Dogs catapults players into the role of undercover cop Wei Shen, tasked with taking down one of the world’s most fearsome criminal organisations from the inside... the Hong Kong Triads. As players explore the bustling and crowded Hong Kong island, through its neon-lit side streets and sprawling street markets, an incredible story unfolds of loyalty and betrayal where Wei begins to question his own motives as he is sucked in deeper than he could ever imagine.


Offering players an island packed with action, every street corner, market stall, harbor dock or city skyscraper can become an opportunity for intense shoot-outs, adrenaline-fuelled street races and intense, brutal martial arts combat. Featuring one of the most intuitive and imaginative combat systems, Sleeping Dogs empowers players to perform an extensive set of martial arts moves, singlehandedly taking on numerous opponents. Players perform bone-crunching kicks and combos, vicious counters and a cinematic set of environmental takedowns making use of countless real-world items from circular saws to phone booths, incinerators to refrigerator doors.


“From the moment you pick up the controller and experience the blend of driving, close combat and shooting you know you’re playing something fresh and a bit special,” said Lee Singleton, general manager of Square Enix London Studios. “Sleeping Dogs has one of the best melee combat systems out there – it’s super brutal with devastating takedown moves, and when added to UFG’s proven heritage in driving games, a first class story and the vibrant backdrop of the Hong Kong underworld we get a fiery recipe with fun written all over it.”


“Working on Sleeping Dogs has been such a huge passion for the team at United Front Games and we’re really pleased to be working with Square Enix London Studios,” said Stephen Van Der Mescht, executive producer at United Front Games. “The extensive experience that both studios have in creating compelling open world gameplay and rich, rewarding combat makes for a perfect partnership. Working together we’re ensuring Sleeping Dogs is the most intense and immersive game it can be.”

 

/E


Första Intrycket: Shank 2

Joakim af Spelbrödernas första intryck av:

Shank 2

Steam, Xbox Live Arcade, PSN
The fan-favorite 2D brawler is back as ex-mob hit man Shank returns to action in Shank 2. With those closest to him under attack, Shank is once again forced on the offensive. Now he must put his trusty arsenal of handguns, shotguns, automatic weapons, chainsaws, machetes, grenades, plus all-new weaponry and moves to use in order to protect those close to him. The original game set a new standard for its visual style and Shank 2 raises the bar. Shank 2 expands on the original game’s amazing combat system to redefine the 2D side-scrolling brawler.


Genre: Brawler

Release: 7/8 Februari

Pris: €9,99

Uppskattar du första intryck med krigsgetsmentalitet? Prenumerera!

Vi finns även på det horribla Facebook

/JoakimApple slår ner på kloner på App Store - men bara vissa...Apple har, äntligen, börjat slå ned på rena kloner av framgångsrika spel och igår fick bland annat en "utvecklare" se antalet spelappar till försäljning att gå från 68 stycken till total 9. Anledningen har då alltså varit att det varit totala rip-offs av andra etablerade spel på marknaden. Här snackar vi spel med namn som Plant vs. Zombie, Angry Ninja Birds, och Temple Jump. Spelappar som tydligt varit ute efter att tjäna pengar på andra välkända spel och varumärken.

Anledningen är ju givetvis för att försöka värja sig från framtida stämningar vad gäller brott mot upphovsrätten.

Men... det är inte alla kloner som ryker. En snabb titt avslöjar att rip-off studios som Zynga, Gameloft och the Maxplosion Team inte har fått några av sina spelappar nedplockade från tjänsten, trots spel och spelupplägg som:

Hero of Sparta (God of War), StarFront: Collision (StarCraft II), Modern Combat (Call of Duty) Guitar Rock World 2 (Guitar Hero World Tour), Nova (Halo), Order & Chaos Online (World of Warcraft), Dungeon Hunter (Diablo), Soul of Darkness (Castlevania), Brain Challenge (Brain Age)... ja, alltså, listan kan göras hur lång som helst egentligen då hela deras företagsidéer är att plagiera andra välkända spelserier.

Vad kan det bero på? Antagligen att dessa företag har tillräckligt med pengar och juridisk kunskap för att kunna kämpa emot Apple om ett beslut om att ta bort spelen från tjänsten blivit en realitet.

Som vanligt: pengar styr allt.

/Joakim

Källa: Venturebeat

CD Projekt RED ser gärna att du lånar ut deras spel


CD Projekt RED är spelstudion som står bakom The Witcher 2, har i en intervju med Eurogamer uttalat sig emot tanken om att nästa generations konsoler ska omöjliggöra användandet av begagnade spel. Adam Badowski, managing director, har menat på att det kan vara en dålig idé att införa restriktioner som profitörerna Volition uttalat stöd för. I intervjun uttalar han sig väldigt klarsynt till varför försäljningssiffrorna inte motsvarar förväntningarna:

"We are losing money not because of pirates; we are losing money because people decided not to buy our game."

Tummen upp till CD Projekt RED, och av denna anledning ska jag köpa The Witcher 2. Jag är redan fullt medveten om att det kommer vara värt pengarna, men när man är vuxen och heltidsjobbar har man inte tid till allt som är bra, men nu tänker jag definitivt ta mig tid.

/Joakim

Första Intrycket: Police Force

Joakims första intryck av:

Police Force

WindowsPolice Force offers the opportunity to experience law enforcement like never before! Battle on the front line of crime as you take command of the policing for a thriving German city. Emergency calls come thick and fast, dynamically generated to put your organisational skills to the test. Perform uniform patrols to keep the city safe, in a huge open world, complete with night and day scenarios and changing weather.


Release: 2:e december 2011

Genre: Tysk simulator

Pris: £24,99


Street Fighter Theme - dubstep rap by None Like Joshua

Toksåld på allt med Street Fighter.


Gamer dör på internetcafé, ingen bryr sigDöd Taiwanesisk gamer i klassisk WASD-pose, rigor mortiis style!

En 23-årig Tawianesisk man vid namn Chen Jung-yu avled förra onsdagen under ett "gamingmaraton" på ett internetcafé i New Taipei och ingen märkte nåt. Det kan låta tragiskt, men om man tittar på bilden ovan, där man tydligen dragit ut soffan han sitter på, så verkar han ha haft händerna på tangentbordet och handen på musen - fullt normalt att sitta så framför en dator utan att egentligen röra sig i flera timmar.

Det var först när hans 23-timmars pass var slut som en anställd kom och skulle be honom flytta på sig som man upptäckte att han var död. Enligt uppgift så ska spelet han spelade varit Leauge of Legends, och han kan enligt den anställde varit död i upp till nio timmar innan det uppmärksammades.

Antagligen har han avlidit av ett hjärtstillestånd.

Tyvärr kan jag inte låta bli att le åt bilden ovan, även om jag inser hur jävla mycket minus jag får på karmakontot. Man får skatta sig glad över att han antagligen dog smärtfritt medans han gjorde någonting han älskade. Det är ju egentligen allt man kan önska sig av döden.

/Joakim

Volition vill förhindra dig från att låna ut spel till vänner


Jameson Durall
är design director hos spelutvecklaren Volition Inc och i ett inlägg på #AltDevBlogADay uttalar han stöd för tanken att nästa generations konsoler skulle omöjliggöra utlånandet av spel till vänner och bekanta (det har florerat ett rykte på nätet om att Xbox 720 inte kommer att ha stöd för begagnade spel). Inlägget börjar med att Jameson Durall gnäller högt om att begagnatmarknaden för spel skapar noll inkomst för spelföretagen och skapar således förhinder för nyss nämnda företag att fortsätta utveckla "högkvalitativa" produkter. Därefter introducerar han tanken om att även fysisk utlåning vänner i mellan är ett hinder för företagen att tjäna pengar, och att dessa två faktorer i kombination kan göra det omöjligt att släppa kvalitetsspel för den ynka summan av $60.

Redan efter inledningen tycker jag att han är något arrogant, då han fullständigt bortser från den faktorn att en del av begagnatmarknaden skapar inkomst till nya spel, då det inte är så få som byter in sina gamla spel för att köpa nya tv-spel. Resten av hans vansinnesbabblande är just det, vansinne.

Från och med nu bojkottar jag Volition och tänker definitivt att försöka låna ut fler spel till vänner, bekanta och främlingar framöver. Samtidigt håller jag tummarna för en stor jävla spelkrasch som gör kontrollfacister som Jameson Durall arbetslösa.

/Joakim

Spelbröderna Recenserar: Pineapple Smash CrewPineapple Smash Crew

Indieaction med ösigt soundtrack för €9,99 till PC

Release: 2:e februari 2012

/J

The Trolling SnakeSnake trollar folk IRL

Hi-def 8bit och The Lonely Princess av Vitamin Bee


av Vitamin Bee

Spelbröderna i spelsoffan #2

 

Ännu en gång sitter bröderna Emil och Joakim i spelsoffan. Den här gången är det skitspelet Facebreaker som står på tur.


Nuke Cola

 

 

Tryck lilla bilden för att få en större bild

/E


Snubbe har gjort sitt hem som i Star Trek

Trekkies är hängivna fans. Precis som många andra fans så gillar man att göra saker som i spelen/filmerna. Men den här killen vid namn Tony Alleyne och som bor i Hinckley som ligger i England har gjort om sitt hem. Det här är en hängivet fan. För mig är det galenskap...ren galenskap. Han har gjort om sitt hem som Star Trek Voyager's rymdskepp. Galenskap säger jag.

/EGhost Recon: Future Solider trailer


Lara spelar tv-spelsmusik

Vet inte vad hon heter mer än Lara. Men hon spelar fin tv-spelsmusik på piano och violin. Man kan ju inte annat än att njuta när man hör det här. Här kommer en liten del av vad hon har i sin kanal på youtube.


 

 

 

 

/E


Spelbutikskedjan Game har finansiella problem

Spelbutikskedjan Game har finansiella problem. Företaget har så pass dålig ekonomi att man för närvarande för samtal med ett låneinstitut om förändringar och avförsäljningar av en del butiker för att bland annat få råd att köpa in nya spel. Personligen hoppas jag att hela företaget går under, och detsamma gäller konkurrenten Gamestop. För något år sedan tog jag en liten titt på Games begagnatpriser i jämförelse med nypriser i reabacken. Slutsatsen var att Game gärna tar 199:- för ett begagnat spel man kan köpa till nypris för 49:-.

Lurendrejeri med andra ord.

Att företagets egna nypriser som standard ligger på 699:- oavsett om spelet är 1 dag eller 3 månader gammalt är minst sagt talande, och en tydlig indikation på att något inte står rätt till. Samma spel kan man köpa hos en konkurrerande elkedja för minst en hundralapp billigare redan dag 1, och efter ett par månader så är det halva priset i jämförelse med Game. Tittar man sedan på hur det ser ut om man får för sig att beställa spel över internet, så är kontentan att Game blåser folk som inte vet bättre.

Rätt åt er, era jävlar. Blöd vidare, därefter självdö. Vi kommer inte att sakna er.

/Joakim


Shit Gamers Say To Their GirlfriendsPress 2...

2 is jump. 2... What comes after 1!?

PRESS IT!


Master Chief vs Leonidas. Epic Rap Battles of History


Halo: Helljumper

Jag gillar fan made filmer och klipp. Dom är gjord med kärlek. Inte en produktion gjord för att tjäna pengar. Ja jag menar dig Uwe Boll. Utan när fans av en serie sätter ugång sin kretiva ådra så skapar dom rätt fantastiska grejer. Här är ett gäng som gjort Halo: Helljumper episode 1. Kanske inte dom bästa skådisarna men potentialen finns där för bättre episoder. Dom får plus för försöket iaf.


 

/E


StarCraft i Lego

StarCraft är tufft, utan tvekan. Nu har då Sven Junga på flickr valt att bygga lite lego och då såklart i StarCraft figurer. Det är också tufft. Här är ett litet ur plock av bilder som han har i sin kanal på flickr. Du kan besöka han här

 

 

/E


Humble Bundle till Android nu liveHumble Bundle är nu live till Android, med Anomaly: Warzone Earth (videorecension av undertecknad hittar ni här), Osmos och EDGE. Väljer man dessutom att betala över genomsnittet för paketet, som i skrivande stund är $5.93, så får man även World of Goo. Spelen fungerar på Android, Windows, Mac och Linux.


/J


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com