Pocket Empires [Android]

Då jag för ett tag sedan behövde en ny mobiltelefon som jag kan supa sönder utan att få för grov ångest föll mitt val på en Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro, eller vad den nu heter. Orka bry sig. En liten och nätt telefon däremot. Lite för liten för spelande men vill jag spela portabelt så föredrar jag en handhållen konsol framför en mobiltelefon. Nackdelen med en portabel konsol är att det inte alltid ser så snyggt ut om man får för sig att prokrastinera med hjälp av den på sin arbetsplats. Att dra upp ett NDS bland arbetande människor får alltid någon att reagera - vilket är fullt förståeligt. Det är vid sådana lägen man behöver en mobil, som dessutom är diskret.


I jakt på ett spel att sporadiskt fördriva tiden med gav jag mig ut på Android Market och började botanisera i spelutbudet. Tämligen snabbt insåg jag att det seriösa utbudet var nästintill obefintligt. Att försöka tjäna en snabb slant på ett "kasta skräp i papperskorgen med fingret"-spel är ju sorgligt nog en given företeelse i den globaliserade profitkultur som vi lever i. Skräp, skräp, skräp, mer skräp.

Tids nog hittade jag däremot Pocket Empires, ett strategi-MMO där man börjar med en stad och får bygga byggnader som därefter ska uppgraderas för att man ska kunna värva, utveckla och kontrollera större arméer. Det handlar om taktik, expansion och krig. Spelet i sig liknar för mig Utopia, ett spel jag var mycket engagerad i som tonåring på nittiotalet, men för er som tillhör den yngre skaran så räcker det nog med att informera eder om att det liknar Travian. Du går in i spelet, utför några handlingar - kanske köper lite grejer - och därefter är det bara att vänta. Jag håller för stunden på att uppgradera mitt slott från level 9 till level 10. Det skulle totalt ta 144 timmar. Ett evighetsspel man lägger några minuter på titt som tätt.


Inledningsvis tänkte jag: "skräp" och joinade en allians mest för att se om den sociala aspekten av spelet var något att ha. Än så länge har jag inte skapat några djupa kontakter, men har snackat lite skit med bland annat en dansk och en svensk. På betald arbetstid. Det är positivt. Att det finns en allianschatt där man kan fördriva tiden med att skryta om hur jag överlevt tolv attacker av svenska isbjörnar är också positivt. Från alliansen fick jag även ett noobpaket för att kunna göra nytta snabbare. Efter den blev spelet plötsligt lite intressantare och veckorna har gått och jag återkommer till Pocket Empires ett par gången om dagen. För stunden har min karaktär avancerat till nivån "King" i Reputation, jag har tre städer samt en armé närmare 50 miljoner trupper av olika slag. Den svenska krigsgeten (jag) kommer snart att ge sin i PVP:andet och "The Warzone" som det kallas för i Pocket Empires. Spännande? Inte direkt, men helt klart något att göra - och bekantskapsknytandet kommer nog gå framåt en del när jag väl ger mig in i leken på riktigt. När den stunden är kommen är jag nog sugen på att strukturera upp en svensk allians - om en sådan inte redan finns.

Någon av våra besökare som spelar Pocket Empires?

Tatueringar vi diggar I

Eftersom jag nyligen skapat en inläggsserie som går under namnet "Tatueringar vi dissar" så bör även motsatsen givetvis representeras på i någon mån på vår spelnördiga tokblogg. Nedan kommer den grymmaste tv-spelstatuering en människa kan ha och jag är grymt sugen på att sno idén:Klassisk scen från Street Fighter II


/Joakim

En gåva från en vän II

En kär gammal bekantskap till mig har gett sin in i den övernördiga världen av pärlplattsläggande. Ett givet och tämligen avslappnande terapiarbete för den stressade själen. Att lägga pärlplattor med tv-spelsmotiv är hårt skit och en sådan skapelse väcker alltid nostalgi hos spelnördar har jag märkt. Idag fick jag ett brev från min vän Sebbe. Det brevet innehöll:
Ken Masters. Shoryukenspammern number 1!


En fin och uppskattad gåva som framöver kommer att placeras i någon av mina bokhyllor bland krigslitteratur och stulna papp-Goombas. Nu faller det sig även som så att Sebbe tar emot beställningar om det är så att man skulle vilja ha en pärlplatta med eget motiv men själv inte har tid eller lust att själv lägga pärlorna. Tack som fan för Ken, Sebbe!


GonZa efter DH Winter 2010

Det gick inte så bra för GonZa, den randomiserade El Fuerten från Skåneland, på Dreamhack Winter 2010. Här följer ett kort samtal efter att han blivit utslagen ur gruppen:

 

Jävla skitspel.. nu lägger vi allt krut på flipper och fia-med-knuff i stället.

 

/Joakim


Gonza inför DH Winter 2010

Så var det dags igen! GonZa peppar inför turneringen i Super Street Fighter IV på Dreamhack Winter imorgon:Köp 1 arkadsticka, få 2Så är det! Betala för en, få två.

Det gör du här


Super Meat Boy av glitchritualSuper Meat Boy av glitchritual

Portal


The Online Gamer: Black Ops

The Online Gamer: Black Ops Special i fyra avsnitt

 

 

 

 

 

 

 

 


King HippoKing Hippo, Punch Out av nickbachman

PWNED: EA lanserar en "Gaming Magazine Show"

Säsong ett, avsnitt ett av PWNED. Electronic Arts egna brittiska "Gaming Magazine Show". Gratis visuell stimulans för den speltörstiga, men.. alltså. Det här känns så fel på alla sätt. En dyster utveckling som ger tydliga indikationer om än mer hjärntvätt framöver av konsumenterna från producenternas sida med egna, okritiska program om producenternas produkter. Dystert.

 

Via: Voodoo Extreme


Första uppdateringen till Super Meat Boy är live

För er sunt tänkande individer som följt uppmaningarna och köpt Super Meat Boy kan vi nu informera eder om att spelets första uppdatering är live och går under namnet "The Sewers of Dross!", en XBLA-exklusiv uppdatering som hittas under "teh Internets" där man spelar den klibbiga hjälten Gish under ett kapitel (20 banor).
Från Team Meats hemsida:

"Enjoy the Sewers of Dross, we have many more free chapters to come, our current schedule looks something like this.

12.??.2010 - Meat Boy (retro chapter based on the best of the meat boy flash prototype.
12.??.2010 - I Meat Boy (we take the best levels in the game remix them and make them harder!)

Q1 2011 - CommanderVideo Chapter (character exclusive chapter for commandervideo)
Q1 2011 - I wanna be the Kid (20 levels as hard as the kids warp zone, exclusive to the kid)
Q1 2011 - Best of user made p1 (20 of the best user submitted pc levels)

Have fun!"

I Meat Boy!


90-tals reklam för Super Meat Boy
90-tals reklamparodi á SUPER MEAT BOY!

Köp det! NU!

Banelings ft. HuskyStarCraft

 

Det har varit ytterst lite StarCraft II på den här bloggen, av den enkla anledningen att det, tyvärr, inte spelas så mycket. Lite ohett av oss. Den här videon med HuskyStarCraft är däremot riktigt het. En miljon views på youtube på lite mer än ett dygn eller så. Banelings! Låten kanske inte är den bästa, men den är... hm... söt? :)

 

/Spelbröderna


En Space InvaderSå här ser alltså en Space Invader ut på nära håll...

av: Great-Oharu

Street Fighter 3rd Strike Highlights

Street Fighter 3rd Strike Highlights video av Agtool


 

För att det är så vackert


Via: Eventhubs.com

 


Spelmusik för hjältar VIII

The King of Fighters 2002 Unlimited Match


Spelmusik för fucking hjältar.

FIGHT!


Kyo Team ThemeYagami Team ThemeK Team ThemeKrizalids Theme
Psycho Soldier Team Theme

Styckningsschema för tv-spelskaraktärer

Styckningsschema för tv-spelskaraktärer
av
Jude Buffom

Mr. MonkeyMr. Monkey. Grymt snygg! Av viniciusquesad

Röd LP av soundtracket till Red Dead RedemptionLP-skivor är coola reliker från forntiden och är det ett företag som har cool smak så är det Rockstar Games. Ett måste för Red Dead Redemption-fantasten. Innehåller följande spår:

Side A
1. Born Unto Trouble
2. The Shootist
3. Horseplay
4. The Outlaw's Return
5. Dead End Alley

Side B
6. Muertos Rojos (AKA The Gunslinger's Lament)
7. Luz y Sombra
8. El Club De Los Cuerpos
9. Estancia
10. Gunplay

Side C
11. Exodus in America
12. (Theme from) Red Dead Redemption
13. Triggernometry
14. Redemption In Dub
15. Already Dead

Side D
16. Far Away
17. Compass (Red Dead On Arrival Version)
18. Deadman's Gun
19. Bury Me Not On The Lone Prairie
20. Old Friends, New Problems**LP-skivan kostar $14.99 och går att köpa på Rockstar Warehouse

Via: VG247

Tatueringar vi dissar II

Den här ökända fail-tatueringen varit nummer ett, men får bli tvåan i stället.

Den här killen har inte koll på sin Street Fighter.
Anledningen till fail = fel input

NFS: Hot Pursuit får DLC efter tre dagar

DLC-skräpfesten fortsätter! Need For Speed: Hot Pursuit som släpptes till Playstation 3 och Xbox 360 den nittonde september i Europa har nu fått sin första DLC. Tre dagar från release tog det. Vad gör det nedladdningsbara extramaterialet?

nfs hot pursuit

 

Det är två DLC-packet som är s.k tidssparare. Båda är tillgängliga för $3.99 och det enda som händer är att du låser upp spelets samtliga bilar - i stället för att du ska behöva arbeta för att låsa upp skräpet. Det här är ju bara löjligt. Bilarna hade lika gärna kunnat vara tillgängliga från spelets start. Skräpuppdatering i sedvanlig ordning med enda mål att blåsa folk på pengar.

 

/Spelbröderna


Snubbe spelar Kinect utan att röra på sig

Nedan följer ett klipp med random kille som spelar Kinect Joy Ride, ett av releasesläppen till Kinect. Notera följande: Han rör inte på sig. Det gör inte avatarens händer i bilen heller. Spelet är, kan vi konstatera, lite väl förlåtande...


Tatueringar vi dissar IDet här är inte okej...

Super Mario Fighter IIRiktig grym mashup av Street Fighter II och Super Mario Bros.
Via: Gameinformer

Sonic #1 FanHaters will be haters

Cosplay från Helvetet XXVIX

Dudley och Makoto från SSFIV, uppenbarligen inte i form...


Link of the Dead

 

Link of the Dead

Xbox is Evil

En liten skön remake video från en fight i Final Fantasy IV. Karaktärerna är utbytta till kända NES figurer och dom slåss mot en Xbox 360. Titta och njut.

 

 

För er som inte orkar titta på hela kan hoppa fram till 3:00 typ

 

/Emil


Playstation 3 inköpt till hemmet

Ja jag skaffade till slut en PS3. Har varit upptagen att spela på den hela veckan så achievements på boxen har stått still.

Man jag har en liten fråga till alla våra läsare som gäller PS3.

Varför är spelen till Playstation 3 endast i 720P och inte i 1080P?

/Emil

Politikern Keith Vaz från England har ingen koll

Denna snubbe vid namn Keith Vaz är politiker för Labourpartiet och sitter i Englands parlament. Han är 53 år (snart 54) och vet tydligen mer än den svenska polisen. Han skyller skjutningarna i Malmö (som ingen har missat) på att det är Valves fel, närmare bestämt Counter-strike. Han sa till parlamentet:

“The recent race shootings in Malmo, Sweden have been associated with the violent video game Counter-Strike"

Om då polisen eller någon annan svensk myndighet har påstått att det är counter-strikes fel så har jag missat det. Har inte ens sett eller hört någon svensk media dra den parallellen, tack för det.

Han fortsätter:

“ensure the purchase of video games by those under 18 years is controlled and that parents are provided with clear information on the violent content of certain games.”

Killen som tränade prickskytte på levande måltavlor var ju för fan 38 år (om jag minns rätt) så vad har försäljning av spel till folk under 18 år med det här att göra.


Min personliga åsikt är att den här snubben knappt vet vad tv-spel är för något. Skulle vilja se honom spela ett FPS spel ett par timmar om dagen i typ 10 år för att se vilken våldsman han blir. Min gissning är att han inte kommer gå bärsärkargång i sitt kvarter och knäppa grannens fru.

Om man nu ska förbjuda eller förhindra folk till att göra vissa saker bara för att dom i slutändan kan begå någon form av brott, så tycker jag att dom borde börja med att förbjuda den saken som dödar mest folk varje år. Den saken som står bakom majoriteten av våldsbrott som begås i denna värld. Vad det är för något? Det vet väl alla, det är ju religion.


 

Keith Vaz - snubben som inte har alla får i hagen


Via: vg247.com och gamesindustry.biz
/EmilVåld är förövrigt ett ypperligt redskap för att förmedla en historia. Visar man inte implikationerna av en konflikt genom fysisk kraft har vi bara romantik och drama kvar... och hur jävla kul hade det varit?

/Joakim

Street Fighter ännu mer cgi bilder

 

 

 

 


Mega Man Online är 2.5D


Första videon som smygit sig upp på nätet av Mega Man Online visar att spelet kommer vara sidoscrollande samt i 2.5D.

Street Fighter cgi bilder

 

 

 

 

Via: dabosslogic.com

 

/Emil


Domedagen är (nästan) kommen!

Domedagen är nästan kommen! Jag är (nästan) Internetlös. En jävla outrage! Allt har fungerat i princip felfritt i 30 månader - men nu, men nu - nu sitter jag här helt nästan naken. Kein internetz. Min mobil är min enda kontakt med omvärlden. Skandalöst. Vem kan jag dräpa, helst med svärd? 1-3 arbetsdagar innan felsökning sker. :(

/Joakim


Spelmusik för hjältar VII

Det är något euforiskt lovande över toner från svunna tider som för mig mer påminner om framtida sinnesförnimmelser.


Jeroen Tel:


Golden Axe - Wilderness

Fred Gray:

 

Batman the caped crusader - theme 2


Ägspel:

Super Meat Boy - The Haunted HospitalÄgspel:

 

Super Meat Boy -  Forest Boss Theme

 

Toaplan:

 

Same! Same! Same! - From the sun to me

/Joakim

 


Guiles theme smittar

Jag är en person som går och nynnar på spelmusik för att fördriva min egen tid när jag arbetar. För tillfället har jag två arbetsplatser. Häromdagen nynnade och visslade jag på guiles theme i närheten av ett tre arbetskamrater vid ett par tillfällen. Efter att arbetsdagen var slut hade jag hört samtliga tre gått och nynnat alternativt visslat på samma stycke. Skiten smittar. Detsamma hände på arbetsplats nummer med två-tre personer. Farlig låt det där.Sonic boom!
/Joakim

There's A Soldier In All Of Us

Nedanstående är en TV-reklam för Call of Duty: Black Ops. Jag gillar utförandet, tämligen starkt och då i synnerhet det faktum att en av dessa kvinnliga aktörer normalt sett inte skulle få figurera i ett sådant här sammanhang. Kan ni gissa vem jag syftar på, med tanke på jänkarnas allmänna utseendesfixering?

Låten som spelas är Gimme Shelter av Rolling Stones


0ShinAkuma0 - Best of Online Ranked II

 

Mysiga onlinefighter kompilerat av 0ShinAkuma0


This is Socal 3rd Strike

Jänkare vet inte riktigt hur man ska uppföra sig i en arkad, när the beef is fucking on.

¨

 

Jag hade personligen slängt ut individen som stökat så här.

 

Möjligtvis även hoppat på hans bröstkorg.

 

/Joakim


Famicom-reklam

Känns inte riktigt som att japanerna var så bra på reklam på åttiotalet...


Free Hyrule!Free Hyrule

Chrono Trigger: Glenn fan-artFrog. Lika cool som en isbit. Chrono Trigger i mitt hjärta!

Av raoxcrew
/Joakim

Super Meat Boy Claymation

Super Meat Boy-introt i lera

 

Jag blir glad när jag ser att det här spelet får lite fan-love. :)

 

Årtiondets bästa plattformshoppare?

 

/Joakim


Recension av Enslaved - Odyssey to the West

Spelbröderna recenserar: Enslaved - Odyssey to the West


Playstation 3, Xbox 360

 

 

 

Betyg: 6/10

/Emil


Konst av Hermesgildo @ Deviantart

Mario vs Bowser

 

Mario vs Mega ManMario vs Pac-Man


Mario vs Sonic


Samus Aran


Vivi och Steiner


I choose you Pikachu!!

Länk: Hermesgildo @ Deviantart

/Emil

Trailer, trailer och en kinect

Mortal Kombat - Sub-Zero trailer

 

 

Pac-man Championship Edition DX

 

 

 

 

Sonic Free Riders

 

 

Hoppa fram till 2:45

 

/Emil


Nordisk Speldag 2010


Idag är det något som kallas för "Nordisk Speldag" och hur det yttrar sig runtomkring i landet har jag ingen direkt koll på, men som bosatt i Sveriges avlopp så vet jag om att Stadsbiblioteket i Malmö kör en heldag med en massa roliga aktiviteter. Vad det innebär rent konkret för mig är att jag som landets sämsta "manager" (sagt med glimten i ögat) till min fightingvän GonZa är att fick en förfrågan från stans TV-spelsförening Terebi-Gemu om han ville delta och showa sina skills i Super Street Fighter IV. Allt som leder till exponering bifalles självfallet, så kring tolvsnåret drar vi dit och härjar lite.


... och imorgon är det Flipper SM. Själv har jag knappt rört ett flipper senaste tio åren men tänker dra dit och dokumentera och få storstryk. Om jag pallar. :)


/Joakim

Donkey kong trailer

 

It's on like donkey kong


Game lurar folk

Dark Void

Games begagnatpris: 249krNypris i reabacken: 49kr


Bioshock

Games begagnatpris: 199krNypris i reabacken: 49kr


Civilization Revolution

Games begagnatpris: 199krNypris i reabacken: 49kr


NBA Live 09

Games begagnatpris: 199krNypris i reabacken: 49kr


Rock Revolution

Games begagnatpris: 199krKan ni gissa nypriset i reabacken i vilken skitaffär som helst? 49kr.


LEGO Indiana Jones


Games begagnatpris: 199krÅterigen - 49kr i vilken reaback som helst.

/Joakim

This is my... BOOMSTICK!Evil Dead: Army of Darkness. Bruce!

Kinect, Kinect, Natal...öhh Kinect

Vi har ju dissat både Kinect och Move här. Vi dissar allt som inte tar spelandet ett steg längre fram utan kopierar det som finns redan på marknaden. Om man ska kopiera ska man göra det bättre än det som redan finns. Kinect är i mina ögon just nu en avancerad eyetoy. När det kommer spel som utnyttjar dom nya kontrollmetod och tar spelandet framåt så kommer jag iaf gilla det , om det görs på ett bra sätt. Men just nu är iaf jag kritisk till dom nya tillbehören. Här är lite mer kinect reklam.


L..A Noire Trailer

Rockstar har släppt en trailer för sitt kommande spel L.A Noire.Beräknad release till våren.

Handkontrollstillbehör från helvetet

The Avenger heter handkontrollstillbehöret från helvetet som enligt utvecklarens utsago ska göra dig till en gaming-gud genom att förhöja din naturliga reaktionsförmåga, yada yada yada.... Bara dess fulhet får mig att tvivla på dess påstådda värde. Antar att den här produkten är lika värdelös som Game Boat till Kinect. Dynga, med andra ord.


"I ranked last in every game but the day I got the Avenger I won my first battle!"
Alltså.. vad är det här för monster?

Utvecklaren har även en video, som jag bara tittat på i ett par sekunder:

 

Mer information hittar ni på www.avengercontroller.com, som inte får någon ren inlänk från den här bloggen. Att det är populärt att blåsa folk vet vi ju redan, men det här (tillsammans med Game Boat) tar priset. Minst sagt. Bluff, bluff, bluff. "Ser det bara high-tech ut så kommer folk att köpa det!" kan jag föreställa mig att någon har tänkt. Usch.

/Joakim

 

Via: Kotaku


Recension av Super Meat Boy

Spelbröderna recenserar: Super Meat Boy

XBLA, Steam


Priset på Super Meat Boy under inledningsmånaden på Xbov Live Arcade är 800 mpS

Du kommer inte att ångra dig.


Betyg: 9/10

/Joakim


Mega64: Failure to Kinect

Kinect släpptes i Europa idag, som en del av er säkerligen är medvetna om. På den här bloggen är vi allt annat än imponerade, så vi firar vidare med Mega64: Failure to Kinect.


Så här tråkigt är Kinect och Kinectimals

Ja, ni kan ju skåda med egna ögon hur pass tråkigt Kinect och Kinectimals verkligen är. Själv ser jag skräpet som en förolämpning mot mänskligheten. Videon är från Gamex 2010.

 

En minut av mitt liv stal den här inspelningen. En minut! uiiih!

/Joakim


Carl of Duty: Black CopsRun.. the fuck.. AWAY!!!

Super Mario får gata i SpanienAvenida de SUPER MARIO BROS

Fler tv-spelsrelaterade gatunamn är uppenbarligen på väg i samma område, då med namn från bland annat Legend of Zelda, Space Invaders och Sonic. Sånt här gillar vi... :)

/Joakim

Via: 1up

Link vs SnakeLink vs Snake av kaigetsudo

Kinect Game Boat

Saxat från tillverkarens hemsida:

 

"Game Boat™ is de facto the first accessory for the peripheral which doesn't need any. The first product in the Play On™ line-up brings the entertainment of Kinect Adventures™ game out of the tv set, directly in your living room! Game it Real™ ! With this real-size replica of Kinect Adventures™'s awesome dinghy . Size: 150 x 150 cm. Ideal to comfortably play in 2 gamers simultaneously, still without being clumsy in the living room. Easily inflated in a few minutes through the practical pump (included). Game Boat™ can also be used in the watyr, at the sea or at the pool, by children and adults."


 

Jag skrattar så jag dör. Världens mest meningslösa tillbehör någonsin.

 

/Joakim


Moleskine Pac-Man


Assassin's Creed: Brotherhood trailer


Nördkrig i Street Fighter-Sverige

Det händer (äntligen!) saker inom fightingscenen i Sverige. Efter att GonZa placerade sig som bästa svensk på Dreamhacks internationella turnering i somras har vi försökt starta beef, men utan framgång. Inte så konstigt, det är svårt att vara kaxig när hela "eliten" ryker, one by one, inför GonZas El Fuerte.  Men nu, en sisådär fem månader senare, har det börja rumla i Stockholm. Yagami stod som segrare på Gamex, Skatan tvåa och Boris aka The Emperor (El Fuerte) trea så har deras tidigare så späda röster vågats luftas inför omvärlden. Det har som sagt varit knäpptyst men efter en stockholmsbaserad turnering med tid och datum lagd på så sätt att enbart stockholmare egentligen skulle kunna delta rent praktiskt så har det blivit ljud i skällan.

Det faller sig som så att Louie, SM-mästaren, var magsjuk och inte kunde delta. Helt plötsligt börjas det snackas om att han bara fejkade för att han inte vågade delta. Det här är alltså sagt om en kille som faktiskt levererat - ordentligt. Killen är grym. Riktigt grym. Ja, Skatan är också grym och det är även Yagami och en del andra fightingsmurfar vi inte behöver hålla reda på. Men, Stockholm ville starta beef mot Göteborg eftersom dem vill komma åt Louie och Louie är uppenbarligen sjukt less på "arroganta nollåttor".

Prestige är viktigt inom alla nördscener som ni vet, ty utan prestigen skulle inte viljan till vinst existera, och den behövs om man ens ska nå en "okej" nivå, men för att inte svamla bort mig här så har ordkriget i ett par olika forum evolverat till något som luktar stundande moneymatches Stockholm vs Sverige. The game är helt plötsligt on för nu vill nördfiskmåsarna även åt GonZa.

The beef, från nollåttornas sida, startar med den här intervjun:

Notera att "intervjuaren" läser upp sina frågor från en mobiltelefon...

 

The game is alltså helt jävla on inom Street Fighter-scenen i det här landet. GonZa ställer självfallet upp på Göteborgarnas sida mot skräniga fiskmåsar och personligen satsar jag mina pengar på GonZa. Det här har vi längtat efter. En beef. Kolla våra tidigare videoklipp (Skatan ska ha spö samt GonZa peppar inför SM) med GonZa så får ni se hur vi försökt få the game att bli helt jävla on.

 

Jag spår: GonZa upprepar Dreamhack Summer och slår ut Stockholmarna - one by one.

 

Dreamhack Winter kommer att bli episkt inom SF-nördkretsar.

 

Nördkrig, nördkrig, nördkrig, nördkrig!

/Joakim


Yoshi fall in love

 

/Emil


Gamex vilken besvikelse

För mig så märktes det att det var den första riktiga spelmässan i Sverige. För hela arrangemanget var si så där. Jag hade ju bara förväntningar på att det skulle hålla samma klass som alla Sci-Fi mässor som man varit på, det var också precis så det var. Ingen surprise fick man. Hänger man med lite på denna blogg och även på en del spelsajter som sysslar med nyheter så var det få överraskningar.

Om man kollar på att Nintendo var på plats och det som fanns av dom var mest gammalt skräp...bra spel men gamla. Nintendo har ju kört med "seeing is believing" för sin 3DS och nog fan letade jag i deras monter efter en spelbar 3DS men utan framgång och det är ju en flopp i mina ögon. Jag ser inte så mycket annat intressant kommande från detta företag.

Activision/Blizzard var ju där med cataclysm och ja jag vet att många älskar det, men spelet har gått utför sedan burning crusade. Det var bättre förr helt enkelt. Det man såg av spelet var ett gäng som satt och "lanade". Jävligt kul.

Sony hade lite move skräp och sedan Killzone 3 som man fick köa till och som var avskärmat. Jag blev inte imponerad av E3 trailer så det sket jag i att testa.

CoD: Black ops fick man köa för att komma in och testa....orka med tanke på att spelet släpps om ett par dagar.

Kinect fanns överallt. Inte alls förvånad att dom tog så mycket plats på mässgolvet men jag blev mer imponerad på att tydligen så får man med en intruktör som visar hur man ska spela alla dessa Kinect spel. För alla behövde en intruktör för att förstå hur dom skall röra på sina armar m.m. Oroväckande att casual-folket inte vet hur man använder sina kroppar.

Med tanke på vilken stor utgivare EA är så fann jag det lite konstigt att det inte fanns någonting om deras uppkommande Dead Space 2 som nyligen fick en trailer. Är inte mässor till att visa upp det nya och det som kommer och inte bara spela spel som redan finns i butiken?

Med tanke på vilka företag som fanns på plats så var det en helt klart medioker sammling av spel. Vart var all nya och intressant titlar som man kunde klämma och känna på? Vart var alla spelbara demos? Vart var alla onödiga reklamprylar?

Jag kan ju bara hoppas att dom lär sig av denna för mig misslyckade mässa och att dom blir bättre till nästa gång. Om det blir en nästa gång för mig på mässan? Ja det beror ju på hur det ser ut på kvaliten då.

Ni som inte var där så missade ni ingenting av värde.

Kommer en äldre bild på mig som summerar hur jag kände mig efter detta besök.

 

FYI: Är icke skäggig längre

/Emil

Gamex 2010


Jaha, då har man spenderat ett par av dagens timmar på Gamex 2010 - Sveriges första riktiga spelmässa... Var det någon som påstod. Årets besvikelse inträffade redan INNAN själva mässan drog igång - turneringen i Super Street Fighter IV hölls på fredagen klockan 3 och var alltså otillgängligt för allt förutom småbarn och stockholmare. Yagami vann. Jaha...

Aja. Annars? Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag bjuder på  några korta videoklipp, Joakim-style. Mina damer och herrar, Gamex 2010:


Aftonbladets tillhåll på Gamex 2010

 

 

Call of Duty: Black Ops. Artonårsgräns?

 

 

Flytta på dig!

 

 

Framtiden!

 

 

Playstation Move verkar sådär...Instruktör för att spela Kinect?!


 

Vid entrén efter rökpaus

 

 

Games specialmässpriser på spel...

 

 

Gamestop - Assplowing to the players

 

 

Gratis plansch!? VAR!?

 

 

Gamereplays mässspecialpris.. passa på förfan!

 

 

Bästa på Gamex 2010

 

 

 

Summering, Gamex 2010

 

Blir det ett återbesök 2011? Tror inte det.

 

/Joakim


I luv you man

Ring king a.k.a King of boxer utvecklades av underbara woodplace Inc. (vilka dom nu var?!) och släpptes 1985/87. Men det är inte det som är intressant. Det var ju något jävla kärlekstema på kvällens idol...ja tanten tittade och jag lyckades höra på eländet. Men iaf så måste vi sprida lite manlig kärlek på planeten...så länge det görs digitalt. Titta och njut


 

Jag visste att en avsugning gav mer kraft

/Emil


Mot Gamex!

Så är det. Bilfärd i fem-sex timmar. Woohoo!

/Joakim

Street Fighter Meter Maid

Blanka är en störig jävel


Super Meat Boy-uppdatering på gång

Woho! Första uppdateringen till Super Meat Boy är på gång och kommer inom kort. 20 nya banor och en ny låt utlovas, samt att spelets alla kända buggar åtgärdats. Uppdateringen är gratis. Egentligen är det här en tämligen menlös spelnyhet men jag vill ha en ursäkt för att posta en bild på Meat Boy. Utan tvekan ett av årets starkaste spelsläpp. Hade det inte varit för att det här spelåret varit så starkt hade jag börjat mumla om game of the year. Finns för närvarande uteslutande på Xbox Live Arcade men släpps till Steam i slutet av November.
Meat boy

Videorecension av spelet kommer framöver.

/Joakim

Det här med musikvideos

Att gamingkultur är på stark frammarsch inom populärkulturen är nog märkbart för många. När jag kollade vår sluskiga mail härförleden hade vi fått ett tips från en Dennis som ville dela med sig av den här musikvideon från oktober förra året. Vi gillar tips på den här bloggen.

 

 

Inte direkt vår smak men videon är finfin. Några störiga snubbar är i vägen, dock...

/Joakim

 


Link konst

Ryan Shiu är killen som gjort dessa sköna konstbilder av Link och hans glada speluniversum. Hans egen lilla krypin ger inte så jätte mycket men jag hittade andra bilder som han har gjort genom unrealitymag.com.

 

/Emil

 

Via: unrealitymag.com

Ryan Shiu krypin


Tydligt budskap för en åttiotalist

Vi som gick i högstadiet under nittiotalet minns nog den skräckpropaganda indoktringeringsapparaten (läs: skolan) använde sig av för att pränta in ett budskap när det kom till bruket av droger. Jag tänker på den ökända "Haschboken". Redan då garvade jag som en tok och jag gör det än mer när jag erinrar mig dess innehåll idag. Den var inte saklig för fem öre och jag tvivlar på att dess budskap nådde fram till sådär överdrivet många. Inte just den boken, dvs. Som åttiotalist anser jag att den här skulle använts i samma syfte. Det hade antagligen fungerat mycket bättre:Klart och tydligt, helt enkelt

/Joakim

Nu blir det reklam

 

Väldigt stora vardagsrum dom har i trailern.


Dead Space 2 trailer

 

Det här spelet kommer att äga. Om ni inte har spelat första spelet så rekommenderas det varmt.


Don't mess with the motherland

 

nice shot comrad


Spelmusik för hjältar VI

Så är det.

Musik som får själen att vibrera av välbehag när man traskar till jobb i mörker och regn.


Guile Theme Goes With Everything:

 

Allt som någonsin varit episkt och större än livet själv har här komprimerats till en enda låt. Borde bli USA:s nya nationalsång. Minst.

 

Anamanaguchi kan:

 

 

Scott Pilgrim vs The World: The Game

 

Rockman!


 

Mega Man II - Bubble Man

 

Chris Hülsbeck!


 

The Great Giana Sisters - Menu Theme

 

Martin Galway!

 

 

Comic Bakery

 

/Joakim

 


Bajshadoukens på dass VERBOTEN!Shita´Hadouuuken!

Graffiti vi gillar VBlanka

Viva Amiga - Teaser Trailer

Viva Amiga är en dokumentär som för närvarande är under produktion som handlar om.. ja.. Amiga. Trailern har helt klart fått mig nyfiken, så jag "lånar" den antagligen i samma sekund som den börjar cirkulera på den digitala gratismarknaden.


Smash the Monkey - For Mother Russia


Sailor Moon-introt med SFII-effekter

Muppigt värre! :)

 

Via: Kwit.tv


Symphony of Fighting"Some call it button mashing…others call it, a symphony of fighting"

Via: Damn Thats Wack

Firefall - Gameplay Trailer


Sega och deras nittiotalsreklam...nuff said


Se även:
Segas underbara 90-talsreklam
Reklamfilmer för Sega Genesis

Mortal Kombat - Scorpion trailer


A Life Well Wastedalifewellwasted.com

50kr eller Hadouken, Webhallen! II

Troféer är vackra ting. Det må vara en eller tjugo Norgeflaggor stulna på tysk metalfestival, ett öra av sin fiende i Diablo 1 eller varför inte en Webhallenflagga? En krigsget glömmer aldrig! 50kr eller Hadouken, Webhallen! I mina ögon motsvarar en sån här ful flagga ett monetärt värde på 1 krona. Målet är således femtio stycken. Nu har jag två.Never forgive, never forget!
/Joakim

Run It Back: The Road to Socal Regionals, episod 1

Redrapper (som även har gjort den här feta låten till EVO 2010 Finals) har postat en videodokumentär vid namn "Run It Back: The Road to Socal Regionals" som, ja, handlar om Socal Regionals. En hel del oldschoolberättelser från arkadhallarna á tidigt nittiotal och mycket fräschare grejer. Medverkande är bland annat Alex Valle och James Chen. Ljudet är stundtals under all kritik, men den här timmeslånga dokumentären är likväl sevärd för Street Fighter-nörden.


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com