NFL 11 - Emil klantar sig igen

Vi har sett Emil av spelbröderna klanta bort ett solklart mål i FIFA 10 och nu var det då dags att se hur han klantar bort en touchdown i NFL 11.


 

/Emil

 

Fifa 10 klippet hittar ni här


Retro City Rampage Demo Mixtape

VBlank Entertainment Inc, utvecklarna bakom nostalgimasturbationspelet Retro City Rampage har släppt en tio minuter lång trailer med fokus på spelets musik. Retro City Rampage släpps till Wiiware någon gång under 2011 och kan möjligtvis även komma till andra konsoler. Inget satt i sten än, dock.

Sugen, sugen....

 

/Joakim


Dead Space 2 - Halloween Trailer

Dead Space 2 - Halloween Trailer. 28 sekunder lång - med glimten i ögat?

 

Dead Space 2 släpps 25:e januari 2011 till Xbox 360, Playstation 3 samt PC


Shmusicup - Shoot Music Up

Shmusicup är ett shmup under utveckling av en studio från Singapore vid namn Tzai Entertainment. Det intressanta med just det här spelet är att det lånar sitt "unika" koncept från Vib-Ribbon (Playstation, 1999). Ladda in dina mp3:or i spelet och spelet kommer att skapa skottmönster utifrån rytmen i valda låtar. Alltid kul med variation i sitt zenshmuppande.

 

 

/Joakim

 

Via: Gamesetwatch


Recension av Zombie Apocalypse

Spelbröderna recenserar: Zombie Apocalypse

XBLA, PSN

 

Betyg 5/10, i sedvanlig ordning under vissa förutsättningar

 

/Joakim


Halloween special

Folket över på www.dealspwn.com har gjort en lite zombie special nu pga det folkliga halloween som dyker upp denna helg. Vi skiter fullständigt att det är halloween men vi gillar zombies. Här är deras odöda inkarnationer av spelkaraktärer.

 

Zombie Gordon

 

 

Zombie Lara

 

 

Zombie Mario

 

 

waka waka waka

 

/Emil

 

Via: www.dealspwn.com


Gammal och skäggig Guile vs otränad Balrog

Guile Theme goes with everything får anses som bästa internetmemen någonsin.

 

One... Two... Random Flash Kick!

 


Noooooo!Chun-Li och Transformers

Historisk Gamingmentalitet II

Jack Churchill (1906 - 1996), mer känd som "Mad Jack" Churchill, tjänstgjorde under andra världskriget och visade prov på sann hardcore-anda runt om i Europa. Han gick i strid - med svärd & pilbåge. Han var bland annat med och attackerade en tysk garnison i Vågsöy, Norge, 1941 via havsvägen. När landningsbryggan gick ned stormade Churchill framåt i första led, slängde iväg en handgranat samtidigt som han spelade "The March of the Cameron Men". På säckpipa. Enligt egen utsago för att gjuta mod i sina soldatvänner. Bara en sådan sak får en att höja på ögonenbrynen. Men om Mad Jack finns det mer att berätta.

1944 ledde han en attack i Jugoslavien mot en ö ockuperad av tyskarna. För att göra en lång historia kort slutar det med att alla runtomkring Jack Churchill dör av granatsplitter medans han som enda överlevande befann sig mitt i smeten spelandes "Will Ye Not Come Back Again?" tills han slogs medvetslös och tillfångatogs.

Hans grymmaste prestation som officiell galning inträffade dock ett år tidigare, vid den brittiska landningen av Salerno. En natt tog han, helt själv, 42 tyska soldater tillfånga enbart med hjälp av sitt svärd. Det kanske låter som en skröna, men Jack Churchill är faktiskt helt sann. Att vara i brutalt underläge men ändå kunna handla slagkraftigt är sann gamingmentalitet i mina ögonen.
En sann hjälte
"Mad Jack" Churchill, längst till höger på bilden. Notera svärdet.

Jack Churchill ogillade skarpt det faktum att kriget tog slut så abrupt i och med atombombningarna av Japan. Hans kommentar om freden:

"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"

Game on!Keji Inafune lämnar Capcom

Keji Inafune lämnar Capcom! Det är sant! Detta faktum är nu en mycket stor nyhet runtomkring i spelvärlden. Keji Inafune är mest känd för vara karaktärsdesigner till Mega Man och för mig grafisk designer till Street Fighter (originalet, inte tvåan). Andra spel han har på meritlistan som han på något sätt varit involverad i är bland annat Duck Tales, Onimusha, Resident Evil, Dead Rising, Street Fighter IV och så vidare...

.. en legendarisk typ, med andra ord. Det finns bara en snubbe som kan ses som Mega Mans farsa, liksom. Men annars - är det här något att egentligen bry sig om? Nej, det är det inte. Sånt här händer hela tiden i spelbranschen, och det är knappast så att han hoppar av just den. Förmodligen startar han sin egna studio....

Nothing to see here, move along!Mega Mans farsa med en inte så stilig klocka på armen

/Joakim

Fable 3 ute idag

Fable 3
Släpps idag
Jaha då har det blivit dags för det exklusiva Xbox 360 spelet Fable 3. Är jag pepp? Nja med tanke på hur simpelt Fable 2 var så är jag inte helt pepp på det här spelet. Har inte följt spelet så noga den sista tiden men man ska tydligen kunna vara kung. För mig så känns det inte helt i den riktningen jag ville att spelserien skulle ta. Men man får väl testa innan man dömmer.

/Emil

Trailern fungerar bara med spelbroderna.se tydligen

Spelbröderna goes cartoon av Kew Alex

Det är inte varje dag man blir förevigad i en seriestripp!


Av Kew Alex, i serien Kew & Alexis som ni hittar genom att trycka härTill att börja med: Tack! Vi känner oss otroligt smickrade över denna vackra stripp som minst sagt fångar essensen av den här bloggen, halvmilitanta nördgamers som vi är. Det är inte varje dag man blir förevigad som en seriestripp men jag hoppas sannerligen att det kommer fler gånger. Än en gång, tack. Det här blir ett minne för livet för min del i allafall. Tecknade serier var en stor passion hos mig när jag var yngre, och det är även en kulturform jag uppskattar även som åldersdigen. Jag känner mig ödmjukt tacksam! :)Need for speed - Hot Pursuit demot testat af Emil

 

/Emil


Grym SF-konst av DoeAkuma, Sagat, RyuBalrog

Via: Cuded

/J

Super PlumberSuper Plumber finns att köpa som t-shirt här för $29.93

/Joakim

Ken's theme from Street Fighter meets Metal

Ken's theme from Street Fighter meets Metal


Så är det! Kapten Burgus bidrar till stämningen på the blogg of fury som vi utgör.

/Joakim

Ken MastersKen the non-cowboy Masters!
av Markovah

The Legend of Zelda: Real Life

 

Tips från Keivan

 

/Joakim


Rutten peach

 

Peach gone bad

 

lukedenby @ deviantART


Recension av Castlevania HD

Spelbröderna recenserar: Castlevania Harmony of Despair

XBLABetyg uppdelat i två.

2/10 för den som ogillar att grinda

5/10 för de individer som mer än gärna lägger närmare hundra timmar på skräp

Recension av Sonic 4 Episode 1

Spelbröderna recenserar: Sonic 4 Episode 1
XBLA, PSN, Iphone, WiiWareBetyg: 5 av 10


Zelda Theme spelad av två... jävla teslacoils!

Det här var helt nytt för mig. Ser och låter helt awsm. Ack, denna härliga vetenskap som bringar oss fina ting likt detta. Nu vill jag bara att någon bygger en riktigt stor jävla teslacoil åt mig som jag kan försvara mitt framtida hus med när invadörerna anfaller, vilka det nu än må vara.

 

/J


Om Link gått på en s.k "bender"

Cracked.com presenterar i bilder:Tryck här eller på själva bilden för att komma till detta lilla mästerverk

/Joakim

Sinnesjuk kill i Battlefield 1942

 

Hårdare än sådär blir det inte. Enda kommentaren från uppladdaren av klippet som jag även förutsätter är samma person som utför spektalket lyder: Dogfights are boring

 

:)

 

/Joakim


Daigo åker på stryk

Super Street Fighter IV-turneringen Season Beatings har nyligen passerat sitt femte event, och i den turneringen åkte legendaren Daigo ut tämligen fort. Intressanta matcher att titta på. Speciellt den mot Marn i Losers Bracket. Marn verkar nästan få någon sorts epilepsianfall vid ett par tillfällen, så man klart och tydligt ser konturerna av hans studsande fetmarelaterade boy-boobs. 

 

 

 

Sen...fan... kommentatorerna är pinsamt värdelösa.

/Joakim

 

 


Zombie Ryu Speed Painting

För några dagar sedan postade Emil en zombiebild föreställande Ryu från Street Fighter-serien, av DoomCKY. Jag råkade nyligen ramla över en video som visar skapandet av bilden. Jag finner det tämligen avslappnande att beskåda en kreatörs verk på det här sättet.

 

/J


Electronic Arts förvärvar Chillingo

Så är det. Är ni mer intresserade av denna eminenta ohändelse kan ni kolla in videoklippet. Alltid skönt att slippa anstränga sig, så man måste ju passa på medan man ramlar över'om. :)

 

/J


Darth Vader & Pokémon i ohelig symbios

Det är något talande över den här bilden och dess symbolik...

/J

Fräna spöklampor

Pac-Man har ett ikonvärde som vi alla vet är legendariskt stenhård. Av karaktärerna i spelen kan man göra allehanda ting och just nu saluför Thinkgeek dessa helt underbara lampor för $69.99:Industridesignsnördkonst


/Joakim

Ny dator

Det har varit lite si så där med aktiviteten på sista tiden och mest har det berott på en del data strul. Datorn varit på service och det har även varit en tvist med den för att jag ville häva köpet medans företaget inte accepterade det så ARN blev inblandat och dom fällde i min favör. Så nu har jag då införskaffat en ny och bättre dator på alla sätt plus en ny extern hårddisk så det kommer komma upp mycket mer eget material. Den kommer intstalleras i helgen och förhoppningsvis så är mina datorstrul över för ett tag.


/Emil

Zombies vs...Jag log. Gjorde du?

Av Sxaciss

Xbox Live Silver = Xbox Live Free

Xbox Live Silver heter numer Xbox Live Free (via IGN). Så är det, och ickenyhet var ordet och av denna enkla anledning så bjuder jag er återigen på det här mästerverket:

two girls one up

/Joakim

Buggar i Super Mario Bros.

Här har vi en video som visar en del sköna bugger i Super Mario Bros. till NES. Hopp över flaggstången är däremot inte med... den som är mest mytomspunnen. Märkligt var ordet.

 

/Joakim


GonZa-tjafs II

:)

The GonZ double-perfectar nån tomte hemma hos mig under sedvanliga påverkade omständigheter. Med Sakura.

 

/Joakim


Zombies

Robert Mangaoang också känd som Doom CMYK har gjort lite sköna bilder. Du hittar hans kryp in här

 

 

 

Zombie pikachuuu!

 

 

Zombie Ryu

 

/Emil


Skön kill i Halo ReachTestar att blogga med mobilen.. Inte direkt effektivt.
/j

Red Dead Redemption - Undead Nightmare trailer


16445 år spenderat på Halo: Reach

Bungie har släppt lite annorlunda statistik från spelet. Det man reagerar mest på är som sagt att hela 16445 år har spelats i spelet. Det är grymt mycket tid. Så frågan är om tiden egentligen skulle kunnat ha användas till någonting nyttigt för att hjälpa denna planet och människor som lever på den? Visst det kan ha varit möjligt men av min erfarenhet så är det mest "vanligt" folk som speler och inte en massa forskare som kan bota diverse sjukdomar.


  • 16,445 år spelande Halo: Reach
  • 784,000,000 spel har har blivit spelat
  • 544,000,000,000 Krediter i spelat har folk tjänat
  • 3,900,000 Skärmdumpar har folk laddat upp

 

/Emil


WoW Cataclysm intro

 


Stallion83 500k Gamerscore

Jag brukar kolla in Stallion83 blogg och hans jakt på 1 miljon i gamerscore. Han nådde i fredags halvägs på sin jakt till det sju siffriga beloppet. Han har nu 500893gs och har officiellt världens högsta gamerscore. En grym bedrift och jag är mäktig imponerad. Här är ett litet klipp på hans sista achievement till 500k


 


/Emil

Behold the retro mashup by pxl

Kid-fuckin Ikarus vs Mega MaNpxl har sin del av internetmasterburi borta hos kwit.tv

Dorklybits: Koopa gets a star


GonZa-tjafs

Japp. Så är det. Emil har fått tillbaka sin burk med hårddisk intakt och där hade han några matcher från juni i år, med vår favorit-"hobo" GonZa. Ett par fyllematcher under min gamertag (DP mot en Gunilla...). Överlag vågar jag konstatera att han är bättre nu än då. :)

Berusad GonZa double perfectar en Guile


Highligt vid 2:11 - bitchslap-arooo!
Rond 3 är trevligast
Fräschare matcher kommer högst troligen framöver och då även lite feta förlustmatcher från den sjukt jobbiga fuerten.

/Joakim

Gruvarbetarna

Ja vem fan har inte missat att dom där jävlarna i chile som varit instängda i sin lilla grop har blivit upplockade och är på fri fot igen. Jag har inte gjort det och det har ingen annan heller som har tillgång till någon form av nyhetskälla. All heder åt dom som klarade 3 månader i sin lilla grop. Jag hade blivit galen efter 3 dagar och börjat tugga på andra individers....öhh...vi ska nog inte gå in på detaljer där.

Men iaf den här bilden visar hur räddningen gick till i landet långt långt bort.

 

/Emil


Bästa sättet att få folk att inte delta i turneringar II

Hah! Ytterligare en helt spontan inläggsserie. Idiotin i omvärlden gör att jag knappt behöver anstränga mig för att ha sorgligt skit att skriva om. Den första delen i "Bästa sättet att få folk att INTE delta i turneringar" handlade om Genki, ett anime-event i Danmark med en turnering i SSFIV. Hur fick Genki oss att avstå från att trycka tummen i röven på halvtyskarna AKA danskar? Jo, genom att hemlighålla priserna! Ren och skär retarderad idioti. Nivån är obefintlig.


Nummer två då? Jo, som en del av er är medvetna om börjar Gamex närma sig. Ingen tydlig information om turneringsdatum för Super Street Fighter IV har kommit och till slut blev min sambo irriterad och drog iväg ett mail till Ponde eller vafan den DH-ansvarige som är med och arrangerar skiten kallas för (trevlig prick, dock).

Svaret?

Fredag.

Fredag...

Fredag.....?

Vafan.....

VAFAN!!!!

Gamex och SSFIV-turneringen blir alltså ett stockholmscentrerat event. Skittråkigt, ty många av oss jobbar på fredagar. Det är således bara småknåddar (barn) och arbetslösa Stockholmare som kan delta (samt en och annan sponsrad Skatan). Kommer GonZa under fredagsförutsättningar? Det verkar inte så. I och för sig beror det rätt mycket på att förstapriset renderar femtusenkronor vilket är en tämligen liten summa om man lägger en sisådär 1500:- på resa tur och retur från halvdanmark. Vi har nog större profitchans vid pokerborden på casinot. Skitsvagt Gamex, skitsvagt DH, skitsvagt Aftonblaskan, skitsvagt skitsvagt, skitsvagt.

/Joakim

PS: Min laptop har gått sönder och min stationära är en efterbliven relik som låter som en trasig dammsugare. Min aktivitet sjunker således något den här veckan, vilket några av er kanske märkt. Tur nog har Emil fått tillbaka sin, för en kort stund...

Jaha då var det dags igen

Gran Turismo 5 som skulle ha släppts den 3:e november har som vanligt blivit framflyttat. Den nya release datumet är okänt men dom har gått ut och sagt att det ska komma "holiday season"


Vi ogillar förseningar. Om spelet blir bättre så är det lungt men det här spelet har varit i produktion på tok för länge. Vi får hoppas på att spelet kommer detta år iaf.

/Emil

Populärast ras i SC2?

Ja du Blizzard har lite info om det. Väldigt lite info. Det gäller bara procenten när folk väljer vilken ras dom skall spelas online. Syns klart att Zerg är den minst populäraste rasen. Inte konstigt för dom ser ju ut som nånting som jag dumpar på toan varje dag. Men men smaken är ju som baken =)

Protoss väljs 38.5% av gångerna
Terran väljs 38.0% av gångerna
Zerg väljs 23.5% av gångerna


Via: Kotaku


/Emil

Gun Smoke i mexiko stil

Kanske inte riktigt Gun Smoke men endå så likt man kan komma i en rip-off. Sombreros heter spelet och man får onekligen en hel del vibbar från det klassiska 80-tals spelet. Undra om en uppföljare till Snes hade gjorts om den skulle ha sett ut så här då. Det närmaste du kan komma det klassiska spelet.


 

Går att ladda hem hos Sniper diplomat

/Emil


Castlevania speed run

Castlevania är i fokus med det nya spelet. Men tittar man tillbaka till castlevania till nes så finner man ett helt annat spel. Här är en speed run på hela spelet. Om inte annat lyssna till den klassiska musiken i spelet. Det var bättre förr ibland.


 

 

 

/Emil


Releaser V.41

Det var ett tag sen jag gjorde det här, men pga datorstrul så har jag haft svårt att titta på youtubeklipp och även surfa normalt. Men nu ska detta bli ett normalt fenomen igen.


Medal of Honor
Xbox 360, PS3, PC - 14 Oktober

 

Emil: Behöver vi verkligen ett till spel i modern FPS miljö? Ja tydligen. Tycker att den här genren börjar bli lite tjatig just nu. Precis som andra världskriget blev efter ett tag.

 

Joakim: Var är min möjlighet att spela som talibaner och slakta brittiska trupper? Va? Va?


Uppblåsbar racingbil

Min broder har nämnt vid tidigare tillfälle den uppblåsbara racingbilen till Wii. Fy fan vilken hemsk produktidé det var från början. Men i vilket fall som helst så kommer eländet att börja säljas i Sverige nu. Kan ju ärligt säga att jag inte har någon aning om det har kunnat köpas tidigare i detta land eftersom själva grejen är ju idiotisk. Men den kommer kunna köpas på ett företag som min broder har gjort en enmansdemonstration mot. Priset 399kr och släpps den 12 oktober."Lets show people at home what this sweet machine is capable of"


/Emil

Hemma hos GonZa

Med tanke på att två stora turneringar i Super Street Fighter IV står för dörren tyckte jag det var lämpligt med att avlägga en liten visit hos GonZa, en av Sveriges bästa digitala fighters.

Tidigare:
GonZa peppar inför SM i Super Street Fighter IV
GonZa peppar inför Negative Edge, GBG
GonZa visar var skåpet ska stå

Michael MaynePlumber's Dilemma
2 B A Master
Life, uh... finds a way
World Revolution - Finest HourBusterCloud Strife

Av Michael Mayne - även känd som maniac086

Splatterhouse soundtrack

Splatterhouse. Det blodiga splatterhouse. Det våldsamma splatterhouse. Det enformiga splatterhouse, det verkar så utav det material som kommit ut. Inte imponerad utav det gameplayet men ännu mer imponerande soundtrack. Vi är ju 2 bröder som båda lyssnar på musik i den tyngre klassen i form av härlig skönsång ala dödsmetal.

En liten varning för den som är svag i örat


Sountracket består utav:Cavalera Conspiracy - Must Kill

 

The Accused - Pounding Nails

 

 

ASG - Dream Song

 

 

5 Finger Death Punch - Dying Breed


 

Goatwhore - Apocalyptic Havok

 

 

The Haunted - Hollow ground

 

 

High On Fire - Fire, Flood & Plague


 

Invisible Enemies – Dead Eyes


Hittade inte låten


Lamb of God – Walk With Me in Hell


 


Mastodon – Blood and Thunder

 

Municipal Waste – Rigorous Vengeance


 

Mutant Supremacy – Morbid Dismemberment


 

Terrorizer – Dead Shall Rise


 

WolfShirt – Headlong Into Monsters


Hittade inte låten

/Emil


1-UP Bröllopstårta

Nördkonst i matform!
Nu vet du vad jag vill ha för tårta, Terrorese.

/Joakim

Spelkonst XIVKing Kong Bowser

Capcom Arcade Hands-On

Capcom planerar att släppa någonting som heter Capcom Arcade till Iphone där man kommer kunna spela gamla klassiska Capcomtitlar. Kan inte bry mig speciellt mycket, men.... MEN! Street Fighter II - originalet är med. Här har ni hands on gameplay av Capcom Arcade till Iphone.


The Other Mmm...

 

av Dueling Analogs


Massaker i Rollercoaster Tycoon 3

Att bygga karuseller kan vara kul. Att på ett utstuderat sätt bygga en åktur som slutar i ond bråd död för sina besökare kan däremot vara ännu roligare.


Starkaste anledningen till att köpa Dead Rising 2

Ta-da!'nuff said


Via: Reddit

Guile Theme & Rambo

Guile är en karaktär från Street Fighter och Rambo är berättelsen om hans barndom.

One... Two... Random!


Spelkonst XIII

The Duel av Aaron Jasinski


Fallout 3-vapen

När man lägger energi och tid på att bygga kopior av vapen som finns i spel så är man något nördig och besitter även en hel del färdighet. Ryan Palser är en kille till dagens datum har byggt kopior av två vapen från Fallout 3.AER9 Laser Rifle
A3-21 Plasma Rifle


Fler bilder går att beskåda på Flickr.
/Joakim

PSX handkontrolls-prototyp

 

Så här ful kunde alltså handkontrollen till Playstation varit. Tur att vi slapp.

 


Spelmusik för hjältar V

Den femte installationen av Spelmusik för hjältar. Den här gången smeker vi kärleken till någonting från det förgångna och något från det nuvarande. Det som finns idag, det som var igår. Två spel i fokus den här gången. Vi börjar med det nya, slutar med det gamla.

Först ut är Super Street Fighter IV och Hideyuki Fukasawas mäktiga fightingtoner som borde få vilken normal människa som helst att känna hur jävla episkt det är att knarka digital fighting. Avslutningen består av två låtar från Super Soccer till SNES.

Det bästa soundtracket till ett fotbollspel än så länge i mitt tycke. Ett spel jag förövrigt regerade i... till skillnad från SSFIV då, alltså. För mig är det total barndom. Musik jag tänker sätta en kula i skallen till.


Maxvolym som alltid. Psyka sönder grannarna!110% Episkt:

 

Super Street Fighter IV - Crumbling Laboratory

 

100% Episkt:

 

 

 

Super Street Fighter IV - Exciting Street Scene

 

50% Episkt & 50% Awsm:

 

 

 

Super Street Fighter IV - Theme of GonZa (okejrå, El Fuerte)

 

100% Awsm:


Super Soccer - Ireland theme


100% Awsm:

 

 

Super Soccer - Yugoslavia theme

 

/Joakim


Super Marios 25-års samlarutgåva kommer till Europa

Den 13:e september i år fyllde Super Mario Bros. till NES 25 år och det firar Nintendo Japan med en riktigt sexig samlarutgåva. Vi var lite oroliga för att det enbart skulle bli en Japan-release för den heta lådan vi så hett eftertraktar men nu har svenska Nintendo gått ut med att samlarutgåvan även släpps i Europa den 3:e december. Saxat från Nintendo.se:


"Nintendo firar Super Mario-seriens 25-årsjubileum med ett otroligt läckert paket som ska vara en del i varje Mario-fans samling!


Du som är född på 80-talet (eller tidigare förstås) minns förmodligen SNES-spelet Super Mario All-Stars som innehöll fyra Super Mario-spel på samma kassett. Den 3 december, lagom till seriens 25-årsjubileum, kommer samma gyllene klassiker till Wii fast på skiva då förstås!


Du får Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros.: The Lost Levels (den japanska originaltvåan) och Super Mario Bros. 3 i en och samma förpackning! De här versionerna har mycket bättre grafik och ljud än NES-originalen, och innehåller även vissa mindre gameplay-skillnader.


Som den fluffiga grädden på det redan välsmakande moset medföljer även en specialbok som berättar hela Super Marios historia samt en CD-skiva som innehåller Super Mario-musik ändå från Super Mario Bros. fram till Super Mario Galaxy 2. Inget Mario-fan kan vara utan Super Mario All-Stars - 25th Anniversary Collection!


Och som vanligt kan vi inte låta bli att skryta lite, särskilt eftersom det anses så politiskt korrekt i jantelagens Sverige! Super Mario-serien är världens mest sålda spelserie med över 240 miljoner exemplar! Det finns knappt sju miljarder människor på jorden..."

 

/Joakim

 

Via:

Nintendo.se

Relaterat:
Super Mario Bros. fyller 25 och får sexig samlarutgåva

Castlevania: Lords of Shadow första 15 min

 

Släpps idag


Game Lover - Tunnan och Moroten hyllar tv-spel

Tunnan och Moroten är två vidriga halvlegender från sent nittiotal med klassiker som "Bajs i bastun" i bagaget. Nu har dessa herrar gjort en låt och en video för att visa sin kärlek till tv-spelsmediet. Videon är udda, nivån är låg, men ändå intressant - enbart på grund av dess låga nivå.

Kuriosa


Friendship!


Mortal Kombats Scorpion blir besviken...

Jag gillar...

... det faktum att Thomas Arnroth, som är tv-spelsrecensent för SVTs "Godmorgon Sverige", aldrig sett så ovårdad ut i TV förut (av det jag sett). Han har nämligen haft Civilization V på spelschemat. Jag log igenkännande när jag såg hans orakade, flottiga uppenbarelse och den svackande blicken när han rabblar på om att det är lätt att förlora tidsperspektivet och att allting "flyter ihop"....

Civilizationjunkies. Äkta gamers. :)

/Joakim

Tillägnad LoveLite homoerotiskt, sådär...

Portal
/Joakim

Panasonic släpper ny konsol

Panasonic släppte 1993 en konsol vid namn 3DO - som floppade tämligen rejält. Anledningen var det skyhöga priset på både konsol och spel. Det taskiga spelutbudet ska vi inte ens snacka om...

... nu ger sig Panasonic återigen in i spelbranschen, den här gången med en handhållen konsol med namn Jungle som fokuserar sig på online gaming och MMORPGS.Jungle

/Joakim
Via: Gizmodo

Sluskafans skallprojekt

Slusk är en vän till mig som jag än så länge tillägnat tre inlägg på den här bloggen. Det faller sig till och med att kategorin "Nördkonst" här på bloggen uppstod efter ett besök på hans blogg. Det är nämligen så att Sluskafan målar nördkonst i form av åttabitarstavlor och liknande. Sjukt värt att titta in hans alster och han har under det här året även fått en del uppmärksamhet för hans vackra nörderier runtom i världen.   Mycket välförtjänt, dessutom!

Nu förhåller det sig som så att Slusk har dragit igång ett riktigt episk projekt. Han ska måla 666 dödsskallar. En ny varje vecka. Grymt episkt, med andra ord. Han har hållt på ett tag och självfallet så letar sig en del gamingnörderi sig in bland hans vackra kreationer.Inspiration från Super Mario (Wario, måhända?)
Murray från Monkey Island
En döskalle av TetrisbitarNaked Snake från Metal Gear Solid 3

Är du intresserad av att få ditt namn på en av skalltavlorna? Besök bloggen för hans skallprojekt och donera 40 kronor till material (tavla och färg). Gör det. Nu. På studs.

Och du, slusk... ett tips är självfallet Manny Calavera från Grim Fandango. En gudomligt bra spelkaraktär!
:)


/Joakim

WoW Cataclysm

Jaha, då var det dags för runt 11 miljoner att sitta framför sina kära blinkade skärmar och njuta till ett av våra tids mest beroendeframkallande spel. Men dom får vänta tills den 7 december när spelet släpps.

Var själv fast i träsket ett tag men på min tid så var lvl cap på 60 och 40 man instanserna BWL och MC. Det har hänt en hel del sedan dess och en del ändringer till denna expansion var ju väntat. Två nya raser, lvl cap 85, ett omgjort Azeroth m.m.

Skulle vilja spela det, men min tid finns inte för ett spel som kräver så mycket tid som denna.
/Emil


Gamestop och deras ockeraffärer

Gamestop är för oss lite mer insnöade spelnördar ett givet hatobjekt när det kommer till deras affärsmodell - som uteslutande går ut på att blåsa sina kunder både vad gäller pris på nya titlar men i första hand på deras begagnathandel. Ett nyprisspel går i regel på 699:- och ett begagnat exemplar av ett spel som har mer än en månad på marknaden kan gå loss för 649:-, när man på elektronikkedjan bredvid kan köpa samma spel nytt för 499 riksdaler.

Det handlar alltså om att lura av sämre vetande individer sina surt förvärvade slantar i sann katastrokapitalistanda. Det är på grund av skitkedjan Gamestop och liknande som tv-spelsindustrin vill döda begagnathandeln då spelbutikerna i fråga tjänar flera hundra spänn per sålt begagnat spel, utan att ett öre går till utvecklaren. Det i sig är fullständigt rimligt. Problemet är att Gamestop lurar folk.

Man kan säga att Gamestop köper in ett begagnatspel från sin kund för 199:- och försöker därefter sälja den vidare för 499:-. Uppenbarligen går det bra för Gamestop då butikskedjan fortfarande existerar vilket tydliggör behovet av att sprida konsumentupplysning. Nedan följer deras nuvarande "supererbjudande"Gamestops SUPERDEAL för Fifa 11 samt NHL 11. Gäller enbart om man byter tillbaka spelet inom en månad. Betala 699kr och få 304kr tillbaka. Enligt Gamestop blir slutpriset 395kr. Ser ni problemet i ekvationen? Slutpriset blir inte 395kr för ett tv-spel. Kontentan av erbjudandet är att man HYR spelet från Gamestop i en månad för nästan 400 spänn. Upprörande, äckligt, allmänt vilseledande för folk som inte förstår bättre.

Spelen går förövrigt att få tag på för 499kr hos deras konkurrenter.

Det här är alltså ett inlägg som tillägnas den retarderade pöbeln - samt min stora idol Sverker Olofsson och hans underbara soptunna. Ett litet försök att hjälpa till att sprida information om Gamestops ondska. Ner i soptunnan med dig, Gamestop!

Vidare åtgärder utlovas framöver!


Jace Hall - Street Fighter/Emil

Finnish Hymn

finnish hymn

Ordlek.

Tänk Mortal Kombat....


Tack till Strict för bilden

/Joakim

Amsterdam Invaders!


Förra helgen var jag och sambon som bekant på besök i Amsterdam. Vårat första besök i Amsterdam och mitt andra besök i nationen Holland. Det blev en mycket lyckad helg.

Innan vi åkte hade jag som halvintention att försöka ramla över någon Street Fighter IV-kabinett och lära känna lite holländska digitala fighters. Nya bekantskaper är det som gör livet värt att leva. Den biten uteblev fullständigt, men jag är lika glad för det...

... frågan är ju då om jag stötte på något spelrelaterat i Heineken-dimman? Självfallet! Mycket krimskrams som jag inte tänker ödsla er tid med, men jag hittade en t-shirt jag blev mycket förtjust i.

Holland är som bekant ett väldigt liberalt land i förhållande till övriga Europa när det kommer till droger och sex. Prostitution är lagligt till den mån att hororna står i skylftfönster i underkläder och visar upp "varorna" i centrala stan. Förnedrande? Ja, självfallet - men likväl en kulturell upplevelse av rang för en individ från ett mycket detaljstyrt land som Sverige.10 euro för cannabis, 15 euro för magiska svampar, 50 euro för en hora. På vilket sätt är det här spelrelaterat kanske du undrar? Svaret är givetvis: Space Invaders-referensen och svampen.

Va? Är svamp tv-spelsrelaterat? Klart som fan! Ett namn räcker: Mario

 

Lite hallucinogena sådana, kanske? Är Mario och Luigi i Amsterdam så är det i sådana här butiker dessa två herrar spenderar sin tid i. Man blir stor och stark av svamp, det vet alla som är uppfödda på åttiotalet.


När jag och min sambo vandrade vidare råkade vi hamna på ett torg i centrum med det hårdaste och mest orgasmiska namn ett torg kan ha: NES Centrum

nes centrum amsterdam

NES!

Jag och sambon är tämligen förtjusta i öl så vi var givetvis tvungna att leka tvättäkta turist-as och gå på The Heineken Experience som ligger i deras gamla ursprungsbryggeri. Under den angenämna upplevelsen hade man möjlighet att skaffa sig en tämligen personlig Heineken-öl. Givet val att bli blåst på några euro för - ett vackert och halvdimmigt minne i bokhyllan helt enkelt.

Swedish Wargoat Heineken

Brewed at Heineken Experience, Amsterdam Holland, by SWEDISH WARGOAT

Va? Swedish Wargoat? Vem fan är det?

Jag, givetvis.Swedish Wargoat-Heineken med sambo-Heineken Terrorese

Naaaaaaw! Så sött!

Frekventa besökare vet om att jag gillar öl. Nej, gillar är fel ord. Jag älskar öl. Så, det blev en hel del av den varan. :)Skål!

/Joakim

Relaterat:

A Complaint to Mario Bros. Plumbing (humorvideo)
En Street Fighters bekännelser - del 1
1-down Mushroom (extralivets motsats)

Super Mario

Super Mario - ikonen, glädjespridaren, legenden, rörmokaren


Death Row Diner


I Death Row Diner styr du en riktig hårding till fängelse-mattant i ett så kallat time management-spel likt Diner Dash som går ut på att du har kontroll över mattanten och ska se till att servera intagna mat, plocka undan deras disk, bryta upp slagsmål, serverera påbackning och moppa upp blod om det är så att du tagit för lång tid på dig och fångarna flippat ut och spöat på varandra av ren hungersaggression - vilket inte ses med blida ögon av fångvaktarna.


Lite titt som tätt kommer fängelsechefen på besök tillsammans med beväpnade vakter och han är en riktig köttfrossare. På dessa banor blir det extra viktigt att hålla fångarna lugna - minsta slagsmål leder till dödsskjutningar. Tiden går och du har tre chanser på dig innan det blir game over.

Som ett casual time management-spel levererar den rent presentationsmässigt med den coola hårdingtanten, trevlig musik och mycket blod. Gillar du den här typen av spel är Death Row Diner ett bra tips för den som vill döda tid med ett flashspel och utmana sig själv.

Spela Death Row Diner här

/Joakim
Relaterat:
Stand o food - Gratis Iphonespel för svenskar
Pac Man-bokhylla

Pac Man-bokhylla av okänd


Kreativitet, mina vänner, kreativitet skapar nördkonst. Jag gillar den här Pac Man-bokhyllan och hade faktiskt kunnat tänka mig att ha en liknande. Nu hade den inte passat med resten av inredningen, men möjligtvis någon gång i framtiden. :)

/Joakim

Cosplay från himmelriket IX

 

Titta och njut..TITTA OCH NJUT!!!


EA viker sig för den retarderade och sinnessvaga pöbeln!


Aldrig, aldrig, aldrig trodde jag att EA skulle vika sig för en sådan skitsak som lite gnälliga protester. Det jag pratar om är Medal of Honor och möjligheten att i multiplayerdelen av spelet spela som talibaner. Jag har tidigare skrivit om att Storbritanniens försvarsminister Liam Fox velat förbjuda spelet för att man kunnat skjuta brittiska trupper i spelet.

Jag citerar en del av mitt inlägg från 23:e augusti:

"Ser inte Liam Fox det absurda i hans egna uttalande? Uppenbarligen är det helt okej att slakta talibaner, terrorister, muslimer, nazister, kommunister, poliser, civila, barn, zombies, tyskar, fransmän, vikingar, jänkare, spöken, utomjordiska existenser, Dracula, dvärgar, kineser och andra återkommande fiender i dator- och tv-spel men inte brittiska trupper? Du kan ju fan dra rakt åt helvete, Liam Fox!

Människor som människor. Skärpning!
"

EA har alltså vikit sig, även om det enbart handlar om semantik. Man har alltså ersatt ordet "talibaner" med "motståndstyrka". 1984. Dubbeltänk. Höjden av vansinne är så enormt att jag inte finner ord! Alltså, ett spel som baserar sig på verkligheten... får inte baseras på verkligheten.

Jag blir mållös av det här jävla sittkisseriet! FYFAN!

/Joakim


Via: Aftonblaskan

Historisk Gamingmentalitet I

General Ferdinand Foch (1851 - 1929) är en historisk person med vad jag skulle vilja klassificera som gamingmentalitet och det på ett långt allvarligare sätt och i brutalare situationer än vad vi spelnördar någonsin kan fantastisera om. Han fick ansvar för franska nionde armén vid en period då Frankrike var på reträtt och tyskarna nära att slå igenom deras försvar. Var kommer gamingmentaliteten in i bilden? Jo.. vid första slaget vid Marne skickar han ett klassiskt telegram:

”Min högra flank viker bakåt. Min center sviktar. Omöjligt att manövrera.
Situationen utmärkt. Jag anfaller.”
General Foch - Hardcore på riktigt


Fransk krigsfilosofi i sitt esse samt sann gamingmentalitet, mina vänner.

Läs mer om Ferdinand Foch

/Joakim

Blogg.se strular


Anledning till bloggens otillgänglighet beror på blogg.se - har ingen information om varför, men det har strulat till och från senaste veckan. Förhoppningsvis motiverar det oss lata jävlar till att försöka fixa eget webbhotell inom kort.

Avslutningsvis vill jag bjuda på ett underbart citat från en hos Brottsförebyggande Rådet (BRÅ). Anledningen är simpel: Vi hatar BRÅ.

"Vi har flest anmälda våldtäkter i Europa, och det tycker vi är bra."

- Klara Hradilova Selin

/Joakim


P.S: Har även registrerat http://www.spelbroderna.se , så snart är det tre vägar hit. Nyss nämnda, http://spelbroderna.blogg.se samt http://www.spelbröderna.se

Blizzard bannar StarCraft II-fuskare

Som Blizzard tidigare varnat om så har deras banhammer plockats fram och mosat lite vedervärdiga as som inte kan hålla sig till fair play. Det handlar alltså om över 5 000 konton som antingen blivit temporärt avstängda eller helt bannade från StarCraft II efter att ha använt sig av olika hacks.

Femtusen är en del individer men kommer inte ens i närheten av massbannen 2008 i World of Warcraft där 350 000 konton strök med.

Bra jobbat Blizzard. Rensa ut asen!

/Joakim
Via: Kotaku

Outland - utannonseringstrailer

Outland är ett plattformsspel under utveckling av Housemarque, utvecklarna som även gett oss Super Stardust HD. Outland har release till Xbox Live Arcade och Playstation Network tidigt 2011 enligt utgivaren Ubisoft. Spelet har bland annat influerats av det underbart svåra Ikaruga med sin take på ljus/mörker-gameplay.


Tilltalande estetik


Rush'N Attack: Ex-Patriot Intro

Rush'N Attack: Ex-Patriot är en remake på det klassiska åttabitarsspelet Rush'n Attack (som förövrigt är en ordlek: Russian Attack) som utvecklades av Konami och hade release 1985. Ett av våra barndomsspel, som jag dessutom tyckte var tämligen underhållande. Nedan följer introsekvensen till Rush'N Attack: Ex-Patriot.


 

/Joakim


Darth inVaderDarth inVader

RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com