Katt missförstår ljuspistolens syfte till Duck Hunt


Spelkonst VI


Dead Rising 2: Case Zero

Det har snackats en jävla massa om det här spelet under denna dag och det pga att spelets demo i Japan har varit för våldsam och dragits tillbaka på obestämd tid. Och självklart så spreds sig ryktet som löpelden och det spekulerades att det inte skulle släppas någonstans i världen. Som sagt även rykten blir verklighet i fel folks händer. För sanningen var att det endast gällde Japan och ingen annanstans i världen. Det säger Capcom själva. Så alla som väntat på Dead Rising 2: Case Zero kommer kunna spela det denna vecka.

Golden Sun trailer

Släpps den 29 November i USA


Xbox Live blir dyrare....kanske

Xbox live kommer bli dyrar har man läst om idag. Men det är bara i vissa länder som det bekräftas att det kommer bli dyrare. Amerikanarna kommer få det 10$ dyrare på en helårs prenumation. Britterna kommer få det 1£ dyrare på sin månadsprenumation. Så jag misstänker att vi andra kommer få det 1€ dyrare per månad och 10€ dyrare om året. Ökningen kommer ske 1 november


Vad vi tycker om det här? Vi tycker självklart att det är skit. Prishöjningar utan mer funktioner är bara skit. Om vi kommer få något mer för våra pengar? Knappast. Kommer väldigt lämpligt bara lagom till Kinect releasen. Illa Illa.


 

/Emil


Spelkonst V


Releaser V.35

Metroid: Other M
Wii - 3 September
Köp dina spel på CD WOW!Emil: Metroid har alltid stått mig nära hjärtat. Nu kommer äntligen Team Ninjas spel på den serien och ser mycket lovande ut. Jag finner inget fel att dom går ifrån Prime serien som var bra men det är alltid kul med någonting nytt så länge det håller måttet. Istället för utforskning så blir det mer action.

Joakim: Givet köp. Metroid.
Valkyria Chronicles 2
PSP - 3 September
Finns att köpa på CD WOW! för 299kr

 

Emil: Har endast testat den första delen lite snabbt och fann det intressant på den korta stund jag spelade. Det tilltalade mig då. Nu kommer då alltså del 2 i denna serie och jag har inte satt in mig i vilka förändringar som gjorts men det ser ut att vara mer av samma sak.

 


Nostalgi

När jag var liten så skaffade min far parabol för dyra pengar. På den tiden så var det inte så vanligt med att ha en parabol som drog in ett stort antal kanaler. Men jag minns att det fanns en tecknadkanal som jag brukade titta på som sände ett utav mina favvo program just då.


Captain N: The Game Master

 

Titta och njut


/Emil


Super Street Fighter IV och aggression!

Spelar man Super Street Fighter IV över internet så får man stundtals utstå en del spott och spe från helt värdelösa förlorare. Min vän OneTwoRandom skickade en bild till mig av ett live-meddelande som fullkomligt överflödas med kärlek. Override tvåtusen, liksom...

Påpekas bör att det ENBART är helt värdelösa förlorare som skickar sånt här skit när man tävlar i SSFIV. Det är inte som Halo eller annan valfri amerikansk fjanteri-skit. Det här är alltid tävling på riktig, och folk brukar uppskatta det som sådant. Man mot man. Vilket skapar extra stor frustration hos tämligen många NOOOOOOOOOOOBS!!!!!!!! Vilket nedanstående bild är ett bevis på. Tänk dig den onödiga energi som frambringats för att ventilera frustration mot en överlägsen SF-lirare:

street fighter rage

Sonic Boom, sonic boom, sonic boom, sooooonic booooom!

/Joakim

Spelmusik för hjältar II

När jag den tredje april i år gjorde inlägget "Spelmusik för hjältar" hade jag som intention att regelbundet tipsa om bra spelmusik. Nu det blev det inte riktigt så, eftersom det här är del II i den än så länge inte fullt så episka inläggsserien "Spelmusik för hjältar". Ett högst sporadiskt inslag hos Spelbröderna med andra ord. Än så länge, ty delad kärlek är vad vi handlar om... :)


Nåt heroiskt:

Digital Devil Saga 2 - Heroic Battle

 

Nåt som peppar för fight:


Shining the Holy Ark - Battle Theme

 

Nåt från månen:

Duck Tales - The Moon

 

Nåt civiliserat:

 

Civilization IV - Baba Yetu

 

Nåt sjukt episkt:

 

Blaster Master - ALLT!!!

/Joakim


Leading Causes of Car AccidentsLeading Causes of Car Accidents-motivet finns att köpa som t-shirt för $18.99 här.

/Joakim

Cosplay från helvetet XXVIII


Giftigt snygga NES / SNES / Mega Drive

nes mod


Giftigt snyggt pimpade NES / SNES / Mega Drive.

Mums.


Via: Tinycartridge

The Online Gamer episod 5

Det fanns en tid innan "The Online Gamer" blev just "The Online Gamer". Episod 5 av denna humoristiska fallstudie på en amerikansk fps-gamer avslöjar hur han evolverade från en sund man till ett odrägligt men skönt monster. :)

 

/Joakim

 

Se även:

The Online Gamer Episod 1 & 2

The Online Gamer Episod 3 & 4


Tetris Theme Beatbox

Hikakin, beatboxmästaren, har inte bara beatboxat Super Mario Bros. och Street Fighter utan även Tetris Theme. Vi spelbröder diggar Hikakin. Stenhårt.


Mega Man MMO teaser trailer

Nedan har vi en teaser trailer till ett MMO som utspelar sig i Mega Man-världen, som för närvarande är under utveckling av Capcom och Neowiz. Trailern innehåller ingen gameplayvideo, men trailern sätter förväntningarna högt. Minst sagt. Mörkt. Vuxet. Epic.

 

/Joakim


Cosplay från himmelriket VIII


Manhunt executions

Digitalt våld är bra. Digitalt våld i bra kvalite är bra. Nu har jag aldrig lirat Manhunt och mest för att spelet lär ju suga rövhål. Men jag fick ett litet smile i ansiktet när jag såg det här klippet.


 

/Emil


Level7.nu startar Starcraft II-ladder med vinstpengar

Vi fick ett mail från Level7 med information om att en ladderturnering med 7000kr i vinspotten kommer arrangeras av nyss nämnda, med start på fredag 27:e augusti. Nedan följer ett utdrag kort utdrag:

"Tävlingen kommer att pågå i två månaders tid, därefter möts ettan och tvåan i en direkt avgörande matchserie"

samt

"L7 Arena är Level7.nu:s satsning på att etablera ladders för nordiska lag. L7 Arena har sedan starten i december 2009 arrangerat ett tiotal ladders i olika spel där Modern Warfare 2 till PS3 och Xbox 360 varit en av de viktigaste tillsammans med SM-kvalet i Super Street Fighter IV i samarbete med Dreamhack"


För vidare information och registrering: Level7.nu

/Joakim

The Red Dead Redemption UnicornDet behövs bara två saker för att en enhörning ska uppstå i RDR... ;)

Master Chief i choklad

Master Chief från Halo-serien i choklad av deviantartnissen masterchief42283


Cosplay från helvetet XXVII


THQ ett girigt företag

THQ har i ett uttalande visat att dom är ett girigt och pengakåt företag som så många andra företag också är men håller mer tyst om det. Det hela började med dessa skit koder man får med för att kunna spela online eller får extra material till spelen om man köper dom nya. Så var det ett gäng som blev sura över att om man köper Smackdown vs. Raw 2011 begagnat så måste man även köpa en kod (om den är använd) för en viss summa pengar för att kunna spela spelet online. Vilka för mig är helt sjukt att man väljer att göra så mot sina kunder, men men.
I och med den kritiken så har den kreativt ansvariga
Cory Ledesma för det spelat sagt att "bryr oss inte" och att lojala fans som köper spelet nytt är "mer viktiga". Ett sådant uttalande gör att jag bara mår dåligt. En kund är en kund som skall behandlas väl. Blir Volvo sura över att någon köper deras bil begagnad? Han fortsätter med

"I don't think we really care whether used game buyers are upset because new game buyers get everything. So if used game buyers are upset they don't get the online feature set I don't really have much sympathy for them."

"That's a little blunt but we hope it doesn't disappoint people. We hope people understand that when the game's bought used we get cheated"

"I don't think anyone wants that so in order for us to make strong, high-quality WWE games we need loyal fans that are interested in purchasing the game. We want to award those fans with additional content."


Corey LedesmaJag tror att dom skjuter sig själv i foten här. Varför gör man så här mot sina kunder? Är det så viktigt att få in vart enda korvöre till sitt företag att man inte kan bjuda dom som inte har råd att köpa spelet för 599kr med någonting. Nää just det dom kunder är ju inte viktiga och kan har ingen sympati för dom. För mig är det en helt sjuk tankeställning som han har. Han säger också att företaget "get cheated" (blir lurade) på begagnathandel eftersom dom inte får några pengar.

Det är konstigt att spelbranchen är i princip ensamma om tycka begagnathandel är något satan har skapat. Med tanke på andra branscher hör man ju ingenting om detta som: Bil branschen, leksaker, blommor, böcker,  tv-apparater, musikinstrument, second hand kläder, cd-skivor...ja för fan det mesta som går att köpa begagnat är ju att lura dom som skapat produkten på pengar (enligt Corey Ledesma). Det är konstigt att ingen klagar på biblioteken som lånar ut kultur helt gratis till folk men att det inte är att lura författaren eller musikern eller spelutvecklaren. Det är så iaf just nu.

THQ har spel som WWE, UFC, Darksiders, Red Faction, Warhammer 40k, Saints Row, Disney licenser m.m som dom utvecklar och gjorde en vinst efter skatt på hela 431,1 miljoner dollar (enligt wikipedia) under år 2009. Går precis ingen nöd på det företaget.

En fråga är om ens deras titlar är så pass bra att dom ens är värda fullt pris?


Jag vet inte om jag ska gråta eller bara må dåligt.


Källa: computerandvideogames.com
/Emil

Gaming PokerGaming Poker av deviantart-användaren Xamoel

Spelkonst V

 

 

 

 

 

 


Amerikansk-italiensk intressegrupp protesterar mot Mafia II

Den största amerikansk-italienska intressegruppen i USA, UNICO National, har fått frispel på Mafia II och kräver att spelets utvecklare, Take Two, stoppar utgivningen och rensar spelet från allt som kan associeras med Italien och amerikaner med italienskt ursprung. Organisationens ordförande, Andre DiMino, menar på att spelet indoktrinerar en ny generation att direkt associera italienare och amerikaner med italienskt ursprung med mordisk och våldsam organiserad brottslighet och passar även på att kalla spelet för vidrigt rasistiskt. Det utan att ens ha spelat spelet som släpps i Europa den 27:e augusti. Take Two avfärdar givetvis både anklagelserna och kravet.


Mafia II utspelar sig i Empire Bay, en New York-liknande stad, där man följer Vito Scaletta, en simpel maffianovis, och hans resa genom rangordningen inom La Cosa Nostra under 1950-talet.  Handlingen är således misstänksamt likt vilken maffiafilm som helst som inte fått utstå några protester under årens lopp, vilket är samtliga.

Men! I herrens år 2010, när år av hetsjakt och mediala häxprocesser på politiskt inkorrekta personer frambringat en verklighet där varje individ har rätt att känna sig kränkt för minsta struntsak så är allt kränkningar! Att världens mest kända maffiasammanslutning för tankarna till italienare är och bör inte vara något märkvärdigt men samhället har likväl lyckats frambringa en drös med löjligt lättstötta individer som till syvende och sist uteslutande förespråkar intolerans och total likriktning. Censur! Censur! Censur! De minsta och mest långsökta tecknen på eventuella fördomar skärskådas och fördöms i korrekthetens namn, om inte annat som ett enkelt sätt att få uppmärksamhet eller inkassera några enkla dollars genom en stämning. Det får vara nog med daltandet och sittkisseriet, ty dessa yttringar är farliga för den integritetsälskande frihetstänkaren. Känner du dig förolämpad av ett spel, spela det inte. Titta bort. Ignorera. Försök inte med hjälp av tvångsmedel och förbud hindra andra från att njuta.

Slappna av och inse att TV-spel är underhållning, för hur ska man annars porträttera den italienska maffian om inte med italienare? Irländare? Mongoler? Vampyrer? Löjligt.

Själv börjar jag tänka på Mario direkt jag hör en engelsktalande man med italiensk brytning - inte siciliansk ultraslakt.

/Joakim

Gamespot
Liam Fox vill förbjuda Medal of Honor

Storbrittaniens försvarsminister, Liam Fox, vill förbjuda EA:s Medal of Honor efter att han uppdagat det faktum att man kan välja att spela som talibanerna i multiplayer. I söndags sa han att han var äcklad av spelet och fann det chockerande att någon kunde få för sig att det är acceptabelt att återskapa talibanernas handlingar gentemot brittiska trupper:

"Barn har förlorat sina föräldrar och fruar sina män, vid talibanernas händer. Det är svårt att föreställa sig att någon medborgare i vårat land  önskar köpa ett sådant obrittiskt spel. Jag uppmanar återförsäljarna att visa stöd för sina beväpnade trupper och förbjuda den här smaklösa produkten"


En företrädare för Electronic Arts menar på att Liam Fox inte riktigt har koll på läget när han kommenterade utspelet med att "det inte finns några brittiska trupper i spelet" samt "Medal of Honor är en högst autentisk skildrig av soldaternas upplevelser i Afghanistan med Amerikanska trupper mot Talibanerna i dagens krig"

Följande uttalande borde faktiskt räcka för att helt döda den här debatten för samtliga sunt tänkande individer. Ser inte Liam Fox det absurda i hans egna uttalande? Uppenbarligen är det helt okej att slakta talibaner, terrorister, muslimer, nazister, kommunister, poliser, civila, barn, zombies, tyskar, fransmän, vikingar, jänkare, spöken, utomjordiska existenser, Dracula, dvärgar, kineser och andra återkommande fiender i dator- och tv-spel men inte brittiska trupper? Du kan ju fan dra rakt åt helvete, Liam Fox!

Människor som människor. Skärpning!

Avslutningsvis vill jag avrunda med att påminna Liam Fox om hela debaclet kring Muhammedteckningarna och hur demonstrationerna i London såg ut:Det finns nog en del brittiska medborgare som gärna slaktar britter...

/Joakim

Via: BBC

Final Fantasy i Starcraft-stil

 

/Emil


Piratpartiet utmanar riksdagspartierna i StarCraft II


Valrörelsen är som vi alla märkt i full gång och då gäller det att försöka ragga röster på alla tänkbara sätt. Ett litet mer udda inslag i jakten på exponering kommer från Piratpartiet. På Piratpartiets hemsida kan man läsa en utmaning riktad till båda blocken inom svensk politik i StarCraft II. Motiveringen till utmaningen baseras i att PP anser tv- och datorspelande vara en kulturform som ofta förbises inom politiken.  Anna Troberg, vice partiledare och riksdagskandidat för Piratpartiet kommer med ett konkret exempel:

– För entréavgifter till operaföreställningar och inköp av böcker ligger momsnivån på 6 %, men ska du köpa ett datorspel eller besöka Dreamhack ligger nivån istället på 25 %. Oavsett vilken momsnivå vi ska ha ska den vara lika för likvärdiga kulturformer. Detta är diskriminerande mot flera generationer av datorspelsintresserade. Datorspel är kultur i lika hög grad som teater eller museibesök.

En 2v2-match över Battle.net mot Mona Sahlin hade inte suttit helt fel om jag får erkänna det själv, även om jag nog föredragit att totalmosa riksdagspartierna i Super Street Fighter IV. Det är antagligen mycket mer tillfredställande.

Rent generellt instämmer jag givetvis med Anna Trobergs utspel men anser ändå att en riksdagskandidat kanske borde försöka profilera sina, för vår integritet och frihet, sjukt viktiga kärnfrågor framför vad som i slutändan är småpengar. Det finns dessutom mycket andra skatter som är orättvisa som straffar befolkningen som helhet, men här försöker man i stället att håva in redan frälsta röster med fokuseringen på just momsen.

Själv anser jag att kulturen bör få flöda fritt.

Läs mer här

/Joakim

Street Fighter Beatbox

I juni började en video med en kille som beatboxar Super Mario att florera på nätet. En riktigt cool video som ni bör spana in om ni inte har gjort det. Nu är den här killen tillbaka. Med Street Fighter. Epic!

/Joakim


Cosplay från helvetet XXVI

Det här är inte okey


Releaser V.34

Mafia II
Xbox 360, PS3, PC - 27 Augusti
Finns att köpa på CD WOW! för 469kr

 

Emil: Har inte följt det här så mycket. Har jämförts med GTA IV fast på 50-talet. Man kan ju onekligen dra paralleller mellan spelen. Om den här maffiahistorien fungerar kan det vara riktigt bra. Jag väntar tills det dyker ner i pris.

 

Joakim: Maffia-estetik är alltid coolt. Lånar det från brorsan efter han köpt och varvat det. Billigast så.


Recension av Shadow Complex

Spelbröderna recenserar: Shadow Complex


 

/Emil


Not noob

Något säger mig att den här killen är en jävla n00b....


Boo korstygnsklockaBoo korstygnsklocka, av okänd

Reklam för E.T - världens sämsta spel

 

Det här är alltså en reklamfilm från tidigt åttiotal för E.T till Atari. Ni som har koll på er tv- och datorspelshistoria är medvetna om att det här spelet var på väg att döda hela branschen efter att det släpptes och att en miljon osålda exemplar begravdes i öknen. SÅ jävla kasst var det... jag kan bara hånle när jag beskådar skräpet.

 

/Joakim


Dedication


Blue Shell

 


Minitroid (a mini Metroid adventure)

En glidare som går under aliaset Tokinsom håller för närvarande på att utveckla sin alldeles egna version av ett av världens bästa spel: Metroid. Minitroid heter det och här har ni en gameplayvideo från hans youtubekanal:

Övergulligt är bara förnamnet!

 

/Joakim


Man med 20k timmar i Lineage II stämmer NCsoft

En man från Hawaii vid namn Craig Smallwood har lämnat in en stämningsansökan mot utvecklaren av Lineage II, NCsoft, med motiveringen att han blev så beroende av spelet att hans rutiner blev som bortblåsta och att han slutade fungera som en normal människa bör göra; äta, duscha, umgås med vänner och så vidare. Stämningen menar på att NCsoft på ett adekvat sätt inte informerat om riskerna med att spela deras spel.


Craig påstår att han har spenderat över 20,000 timmar med att spela Lineage II mellan 2004 och 2009 vilket motsvarar ungefär 833 dygns speltid.

Själv hade jag också varit sne den dag jag vaknade upp och insåg att jag lagt 833 dygn på ett pissigt MMO, men att gå så långt att man stämmer utvecklaren känns tämligen infantilt och ett desperat sätt att få in pengar på. Vad ska han göra härnäst? Stämma matvaruaffären för att han äter för mycket? Stämma valfri tillverkare av alkoholhaltiga drycker för att han super för mycket?

Eget ansvar, mina vänner... eget ansvar.

/Joakim


Via: Gamepolitics


Portal 2 från Gamescom


Enough Plumbers

Enough Plumbers är ett flashspel inspirerat av det mest klassiska plattformsspelet någonsin: Super Mario Bros. och är således i grund och botten mycket simpelt. Ta din hjälte, som i detta fall är en rörmokare, hoppa på fiender och ta dig genom hinder av olika slag med hjälp av power-ups.  För varje mynt du samlar får du ytterligare en rörmokare att styra. Det är i det här momentet problemlösning spelar in i bilden då du framöver måste hålla ett visst antal rörmokare levande för att ta dig vidare på banan. Ett spel som antagligen börjat som en gimmick men därefter utvecklats till någonting riktigt spelbart. :)Tryck här för att spela Enough Plumbers

/Joakim

Battletoads och Mega ManEasy Mode... sucks.

Chrono Trigger Battle Theme cover

Nedan följer en cover på Battle Theme till ett av världens bästa j-rpg till SNES.

Chrono Trigger, alltså.Snubben bakom covern och videon heter Carson Mauthe.

Fråga mig inte varför han valt att studsa runt i kalsongerna...

Via: Kotaku
/Joakim

Yoda


Gamescom

Ja du det pågår för fullt i tysklandia just nu. Helt klart Europas största spelmässa. Man har följt raporterna där ifrån och vad är det egentligen man behöver veta? Ja du det har kommit en del förrenderad trailers och dom är ju måttligt roliga.

Playstation 3 320GB kommet att släppas och kommer kosta 349€, så när dom svenska handlarna för tag i den här så blir det väl runt 4 tusen kronor för oss oskyldiga svenskar.

Kinect som Microsoft kommer ta fina pengar för kommer komma den 10 november. Prisvärd? Inte vid release i min mening.

Dead Space 2 ser jag fram emot rätt starkt med tanke på hur bra ettan var. Ett klipp från Gamescom som är ganska tråkigt men här har ni ändå.

 

Need for Speed Hot Pursuit ser rätt okey ut. Lite old school 90-tal liksom. Arkadig körning och ett plöj. Synd bara att det här klippet så gär det ganska rakt framåt. Hoppas dom valde den banan och visa för att han suger på att spela =)

 

 

 

 

Team Ninja presenterar Metroid Other:M på helt sitt eget sätt.

 

 

 

Star Wars: The old republic fick en space combat klipp. För mig känns det som att man spelade Star Fox eller Lylat Wars. Eller när man reser mellan planeterna i Kingdom Hearts

 

 

 

Portal 2 kommer släppas den 9 februari

 

Dragons Age 2 släpps den 11 mars

 

En ny trailer till Gran Turismo 5 har släppts men den visar bara i princip hur snyggt spelet är inte inte mycket mer.

 

/Emil


Spelkonst IV

 

 

 

 


Spelbröderna.se

Nu har vi tagit första steget mot vidare evolvering. Spelbröderna.se numera reggat och hänvisat till vår lilla hörna på blogg.se. När vi väl orkar ta tag i det där med webhotell så lär vi även registrera Spelbroderna.se. Den kan behövas för somliga som inte är vana vid att kunna använda åäö i adresserna, samt för eventuella utländska gäster. 

/Joakim

Cosplay från helvetet XXV


Mass Effect 2

Gamescon går av stapeln i kära Tyskland och det visar sig ske lite intressanta saker på en gång. Helt enkelt så utannonserade EA att Mass Effect 2 kommer komma till Playstation 3 januari 2011.

Jag gråter lite när jag hör det här på grund av 3 saker. Det första är att Microsoft hur dom än vrider och vänder på sig inte kan hålla kvar sina exklusiva titlar till sin egen maskin. Man har lagt allt fokus på något som inte kommer sälja (Kinect) i stora upplagor hoppas jag på. Försök hålla kvar exklusiva titlar annars kommer ni inte sälja många mer maskiner.

För det andra är helt enkelt att Bioware inte går att lita på längre som företag. Dom sa mer än en gång att spelet absolut och då menar jag ABSOLUT inte skulle komma till PS3. Dom skulle aldrig svika Xbox 360 ägarna sa det. Men se på fan.

För det tredje är att så länge dessa skurkaktiga bolag med dessa profithungriga chefer sitter och styr i dessa konstiga bolag så kommer sånt här ske. Vilka i slutändan får betala, jo såklart vi som köper spelen eftersom vi får vänta längre på mer unika upplevelser. Det är äckligt att se hur mycket pengar styr den här branschen.

Grattis alla Playstation 3 ägare för ni kommer få spela ett utav dom bästa spelen som kommit under detta år.


Vilken smutsig bransch!!

/Emil

Dragon Age II Debut TrailerDragon Age II Debut Trailer

Spelsamling av Cactus - Norrland

En svensk indiespelsutvecklare vid namn Jonatan "Cactus" Söderström som har släppt en kompilation med spel som innehåller hans senaste verk. En del outgivna spel, samt ett tämligen uppmärksammat sådant som går under namnet Norrland. Varför är det uppmärksammat? Kolla trailern nedan!

Tanka hem Cactus Arcade 2.0 som finns här

 

/Joakim


Cosplay från helvetet XXIV


Mortal Kombat: MASSAGE HIM!

MASSAGE HIM!


Cosplay från helvetet XXIII


Releaser V.33

Kane & Lynch 2 - Dog Days

Xbox 360, PC, PS3 - 19 Augusti

Finns att köpa på CD WOW! för 479kr

 
Emil: Inför det här spel släppet har man slängt ut ett antal suddig och våldsamma trailers. Vet inte om det här spelet kommer leverera men det känns som man har satsat och lagt fokus på något form av ultravåld. Inte mig emot om man lyckas få till storyn på ett intessant sätt.

Geek Mind

Folket över på DOM2D har gjort ett litet simpelt men ändå genialt litet spel. Hela grejen går ut på att testa dina spelkunskaper. Inte kunskaperna om vilket år Nintendo grundades eller när något spel släpptes en viss dag m.m utan helt enkelt en bild på ett spel som man ska gissa vad det är. Geek Mind kallar dom det. Personbästa är 12350 poäng, försök bara slå det era djävlar


Tryck på bilden för att komma dit


/Emil

GonZa peppar inför Negative Edge, Göteborg

Det roliga med att spela ett tv-spel på låtsashög nivå är att man träffar nytt folk. Jag och GonZa befann oss igår i Negative Edge's-lokaler i Göteborg. Igår. Just nu ligger GonZa däckad på golvet hos en ny bekantskap (Melubas!!!) och sömnsvamlar ord som: "öl... öltält... öltält..."

Så är det.

Vi var pepp som fan innan vi stack till Negative Edge så vi råkade spela in ett litet klipp:GonZa peppar inför Negative Edge, Göteborg

För er som inte har koll: Göteborg är Sveriges näst största stad, ligger i Sverige, samt SM-segraren i Super Street Fighter IV finns här... och Melubas. I Gööötebååårg alltså. Street Fighter är ett tv-spel som man blir medial och supersexig av att spela.


OnGameNet Starleague reklam

OnGameNet Starleague är det stora i korea om man sysslar med StarCraft. Dom har egen tv-kanal och har även turneringar. There is the place to be om man är stor inom SC scenen. En annan kan ju bara hoppas på att det kommer någon form av spelkanal till sverige som görs på ett seriöst sätt, man kan ju bara drömma. Men iaf så promotar OnGameNet sig så här i korea.


 

 

 

 

/Emil


Deus EX: Human Revolution gameplay trailer

 

 

 


Mot Göteborg och Negative Edge!

I skrivande stund befinner sig Gonza, Swedish Wargoat plus sambochafför i en bil på väg mot Göteborg, bland annat för att hänga och nöta lite SSFIV mot folk som tillhör Negative Edge, sillstryparnas fightingförening. Segraren av Svenska Mästerskapen kommer även delta. Alltid positivt stimulerande med roadtrips som leder till nya bekantskaper. FIGHT! :)

Pac-Man Obento

Obento är en japansk lunchlåda som man kan vara kreativ med.

pac man obento

Pac Man Obento av SnoopyPhantom på deviantart

För mer spelnördsobento trycker du här

Nya trailers

En drös med färska trailers:


2K Games samt Irrational Games har utannonserat ett spel vid namn Bioshock Infinite med release 2012-nånting:

FEAR 3 Gamescon Trailer:
Enslaved: Odyssey to the West Gamescon 2010 Trailer:
Kane & Lynch 2: Dog Days

Star Wars: The Force Unleashed 2, Yoda-trailer
/Joakim

Cosplay från helvetet XXII

Det har gått utför för Tifa..


Pac-Man handgranat!

Woho, en Pac Man-handgranat!Konstnären bakom detta explosiva nördverk är okänd, men här älskar vi saker som smäller

/Joakim

Street Fighter-proffs erbjuder lektioner mot betalning

Super Street Fighter IV-topplirare som Justin Wong, Mike Ross, Martin "Marn" Phan och Ryan "Gootecks" Gutierrez har börjat erbjuda lektioner online i Super Street Fighter IV. Mot betalning.

Priserna varierar mellan spelarna men ligger från $40 till $50 per timme och lektionerna sker i första hand över Xbox Live.

Nedanstående från Eventhubs.com:


"Q: What should I expect from my lesson?
A: Each player handles their lessons and communication independently which means that it is your responsibility to tell your instructor what you need help with or want to know more about. If you have videos from a recent match that you want feedback on, please mention that in your initial email.

Q: How will we communicate?
A: Using the Xbox headset is usually not as good as using Skype to communicate. If you have Skype, please mention it when you book your lesson."


Personligen tror jag inte man hinner lära sig så mycket under en timmes tid. Spelet, eller snarare allt som håller klass inom genren, kräver erfarenhet för att att framgång ska nås. Ett par konkreta tips lär man definitivt få som man kan bygga vidare på, men priset för en lektion kan ses som lite högt om man jämför det med vad man kan lära sig genom att läsa på forum och snacka med andra spelare. Men! Ett par hundralappar för att spela mot ett proffs inom en e-sport är å andra sidan inte så jävla farligt. Om fem år lär priset vara mycket högre. Sanna mina ord.

Allt som exponerar fightingspel som högkvalitativ e-sport är positivt, så jag kan bara önska grabbarna god profit.

Egna reflektioner?

/Joakim

Go To Hell!

GO TO HELL! är ett flashspel där ditt mål är att gräva dig ner till 666 meters djup. Du börjar på ytan med endast en instruktion: att ta dig till helvetet, och på vägen dit samla på dig femtio mynt. Du har tre liv på dig och tre mätare att hålla koll på: hälsa, hunger och luft. Hälsa förlorar du genom att bli träffad av monster och fällor, hungermätaren töms så sakteliga så du måste dessutom äta mat. Håller du dig under vattenytan för länge så drunknar du.

Logiskt är ordet. Du styr din gubbe med hjälp av piltangenterna. Go To Hell! är lättillgängligt med trevlig atmosfär och med en tämligen hög svårighetsgrad då man måste ha en viss taktisk finess i sitt grävande. Eller så är det bara jag som är efterbliven. Har gett det ett par försök men har ännu inte tagit mig förbi 500-meter. Men snart!
Tryck här för att spela Go To Hell!

/Joakim

Uppdatering 22:27:

OneTwoRandom, en kär bekantskap (möjligtvis med laggpedal) testade spelet och inledde ett litet samtal kring det med mig på MSN, så jag kände ett tvingande behov av att bara klara skiten före honom, vilket jag nu gjort . 666 meter and beyond! Jag hade 64 mynt och 5 liv väl nere i helvetet så jag håller just för stunden på att gräva vidare i jorden. Det finns ingen mat eller hälsa, bara jord. Gräva, gräva, gräva. Det är jag bra på, efter åtta års erfarenhet av festivalgrävande. Jag är bra på att gräva. Bäst.

Den lilla karaktären man styr tar fasligt lång tid på sig att dö när spelet väl blir poänglöst. Men!

Ett trevligt spel som kräver taktik.

Motherpluckin' B

Igår ramlade jag över ett inlägg på 1Up's musikblogg som avhandlade en kille från Uppsala som skapar spelnördsmusikscovers med egen karaktär under namnet Motherpluckin' B. Nedanför är hans egna beskrivning av sin musik, från myspace:

"It's all done on electric and acoustic instruments and usually with a '70s rock and funk sound, trying to put more groove into these wonderful compositions"

Personligen är jag rätt lagd åt det mangliga alternativt psykotiska hållet när det handlar om musik, men uppskattar alla varianter av kultur som kan frambringa känslor, och är det något Mega Man gör så är det att få nostalginerven att vibrera av välbehag.


 

Air Guitar. Behaglig cover och video som utstrålar vibbar vi diggar.
Sky Diver, Inside Her

Hemsidan


Intervju från 1Up

/Joakim

Graffiti vi gillar IV


Mortal Kombat-minimalism

För en halvtimme sedan kom en variant på nyligen postade Street Fighter-minimalism.


Mortal Kombat-minimalism. Inte riktigt lika ikoniskt som SF-varianten.

Scorpion och Sub Zero är däremot klockrena.

av infinitecontinues

Pac-Mans kranie

Pac Man Kranie

Pac-Mans skelett, 65cm i diameter.

Via: Cutupradio

Sex års speltid förstört i piraträd i EVE Online

Av ett flertal anledningar har prenumerationer, s.k "Pilot License Extensions" (PLEXes) på EVE Online blivit ett ingame objekt som man kan köpa, sälja och byta med andra spelare, samt förvara i rymdskeppens lastningsutrymme.

Sjuttiofyra stycken "PLEXes" - 30-dagars prenumerationer befann sig härförleden lastade på ett klent rymdskepp i ett farligt piratstråk i EVE-universumet. Två pirater scannade av lasten och attackerade, men i stället för att stjäla lasten och sälja den in-game så förstörde piraterna lasten i raiden.

Sjuttiofyra 30-dagarskoder motvarar mer än sex års speltid och den totala kostnaden hamnar på $1295.

Så kan det gå...

/Joakim
Via: Massively

Goldeneye till Wii får guldhandkontroll

Gold Wii Controler

Remaken av Nintendo 64-klassikern Goldeneye 007 till Nintendo Wii får en guldhandkontroll. Golden Gun! Handkontrollen kommer i ett paket tillsammans med spelet, och det paketet kommer att kosta $70.


Via: IGN

/Joakim

Mario tar konsekvenserna av sitt handlande
Super Mario Depression - via maneggs.com

Cosplay från himmelriket VII


Vad sägs om ett Pac Man-spöke som sparbössa?

Jag fick ett tips i kommentarerna till inlägget "Video Game Mashups av Daneboe" av en herr Georg Hendrix angående något som ligger mig varmt om hjärtat: spelnördsinredning. Jag gillar att pimpa mitt hem med olika insnöade subtila spelreferenser. Inte för att den här är det... men!

Det visade sig nämligen att Georg Hendrix varit inne på Lagerhaus och ramlat över en tämligen "stor" sparbössa, designad som ett spöke från Pac Man. Jag tvingade sambon att köra mig till närmsta butik. Röd eller Rosa? Blinky eller Pinky? Ofta har jag beslutsångest i alla livets val men rosa är för kvinnligt för min manliga bokhylla med krigslitteratur, pissfilosofi, ryskt svammel och svensk statarlitteratur, valet av färg och därefter placering var således naturligt i det överbefolkade utrymmet som mina bokhyllor utgör.

Mina damer och herrar: Sparbössan Blinky, för 99 spänn på Lagerhaus, har hittat sitt hem i bokhyllan bredvid en byst av Lenin införskaffad i Sovjetunionen. Val av byst handlar om mänskliga referensramar, ikonvärde samt folks reaktioner på motsägelser och har ingenting med politik att göra.Iphonebild i dålig belysning.


Inte så subtil, men ikonvärdet är starkt.

/Joakim, allmän rättshaverist

Wii har sålt som smör smälter i solsken

Wii...detta försäljningsmonster till maskin. En maskin som mest producerar om man skall vara ärlig skit och mediokra spel till sina konsumenter bortsett från Nintendos egna skapelser. En maskin som gjort företaget många miljarder yen i vinst.

Jo för att Wii har nu sålt över 30 miljoner exemplar i USA på endast 45 månader efter sin release. Imponerande siffror. USA har strax över 300 miljoner invånare så det betyder alltså att var tionde amerikan äger en Wii.

Tar man en närmare titta på vilka spel som sålt mest till maskinen så tycker jag att det är en hemsk läsning.

Nintendos eget producerade spel

1. Wii Play
2. Mario Kart Wii
3. Wii Fit
4. New Super Mario Bros Wii
5. Wii Sport Resort

Hemskt att Wii play sålt mest...helt jävla hemskt

Tredjeparts tillverkare

1. Guitar Hero 3
2. Mario & Sonic at the Olympic Games
3. Lego Star Wars: The Complete Saga
4. Carnival Games
5. Game Party

Den här försäljningslistan visar helt enkelt att det inte göra så jävla många bra spel till maskinen. Liksom det är bara att titta på vilka osm ligger top 5.


Vii gratulerar till 30 miljoner sålda maskiner i staterna


/Emil

En stad där flipper är förbjudet

I det stillsamma samhället Beacon, New York, är flippermaskiner olagliga. Ni läste rätt - olagliga!

En i Beacon infödd man vid namn Fred Bobrow startade ett retroarkadmuseum i sin stad men blev tvingad till att stänga rörelsen efter 18 månader under hot om 7000kr i böter om dagen och eventuellt fängelse.

Det finns nämligen en lag i Beacon från 1970-talet som förbjuder flipperspel, och stadens kommunfullmäktige har vidtagit åtgärder för att upprätthålla den drakoniska lagen.

George Mansfield som är med i kommunfullmäktige förklarar hur lagen har uppstått:

'Arcades in the '70s may have represented something, you know, maybe, that a community wouldn't want on their main street, or that it would attract a bad, you know, kids or whatever'.


Retarderad motivering om något. Stadens lagstiftande församling kommer se över förbudet men understryker samtidigt att det kommer ta lång tid att utreda ärendet.

Något säger mig att det hela handlar om korrupta och missunsamma politiker från stenåldern som av ren illvilja jävlas med den enskilda näringsidkaren.

Tragiskt är ordet och personligen anser jag att allmänheten bör uppmärksamma det här fallet för att lägga press på stadens politiker.

En namninsamling som visar svenskt stöd är kanske en idè? 'The Swedish Pinball Liberation Front' har härmed grundats, av undertecknad.


/Joakim

Via: Kotaku.com

Cosplay från helvetet XXI


Street Fighter-minimalism


Ikoniska karaktärer med omedelbar igenkänningsfaktor.

Motivet finns att köpa som t-shirt
/Joakim

Video Game Mashups av Daneboe

Nostalgi är trevligt. Speciellt när en form av nostalgi blandas med ett annat nostalgiminne. Dubbelnostalgi uppstår och allting blir således dubbelt så nostalgiskt. Värsta ekvationen. Här har vi ett gäng korta men sevärda mashup-klipp av Daneboe:

Contra vs. Duck Hunt


Sonic vs. Pac Man

 

Mortal Kombat vs. Donkey Kong

 

Grand Theft Auto vs. Frogger

 

R-Type vs. Space Invaders

 

Mortal Kombat vs. Oregon Trail

 

Nördkonst och nördhumor i en salig blandning som bara kan resultera i ett WIN!

 

/Joakim


Scorpion spelar Mortal Kombat Theme på dragspel

Scorpion från Mortal Kombat har oanade talanger. Att spela dragspel, bland annat.Psykadeliskt vacker

/Joakim

Mario snedtrippar

Ja, svamp kan vara farligt.


Releaser V.32

Madden NFL 2010
Wii, PS3, Xbox 360 - 12 Augusti
Spelet finns att köpa på CD WOW!


Emil: Ännu ett spel i EA's mest framgångsrika serie av sportspel. Jag har alltid avskytt att titta på den här sporten då jag tycker den är seg och långsam. Men när man får ta kontrollen själv så blir allt grymt mycket roligare.

Joakim: Må så vara, storebroder. Men! Jag hemsöks av minnet av usla NFL-spel till Sega Mega Drive om nätterna. Sporten är, om man bortser från den fysiska närkontakten, otroligt menlös, både i verkligheten och dess digitala motsvarighet. Jag skulle inte ens spela spelet mot betalning.
Space Invaders-brödrost

Om du är sugen på att imponera på dina nördvänner så är frukostdags ett ypperligt tillfälle med en Space Invaders-brödrost. Konceptdesign av engelsmannen Chris Naylor. Fräsigt koncept, men avtrycket ser minst sagt cancerframkallande ut....


space invaders toaster

Maskevol varnar: Commander: Conquest of America är sämst

Följande samtal utspelade sig nyss på MSN mellan mig och en av mina spelbröder ute i universum, Maskevol. En långvarig bekantskap som startade med Diablo 1 och battle.net. En avslappnad man med sinne för humor och smak för spel:

Swe Wargh säger:
zup?

Maskevol säger:
suttit med ett sånt där jävla spel i flera timmar, men nu har jag insett att det suger

Swe Wargh säger:
vad för skräp?

Maskevol säger:
commander: conquest of america.
sämst

Swe Wargh säger:
okej, lägger det på minnet


Vi får helt enkelt lita på Maskevols ord och undvika att lägga tid på skräpet.

Varningen har således utfärdats.

/Joakim

Avdelning: WTF!? II

Avdelning: WTF!? presenterar Dataspelstoppen som tillhörde programmet Kosmopol som sändes mellan 1990 - 1992. Manuset är fantastiskt. Allt är egentligen fantastiskt med denna stilstudie från DDR-Sverige, mer känt som Europas svar på Nordkorea.Kom igen nu, asgarva tillsammans med mig... ;)

/Joakim

Röstskådespelarna till Street Fighter IV

Här har vi första delen av tre videos som innehåller intervjuer med röstskådespelarna till japanska vanilla Street Fighter IV. Det är rätt intressant att få se människorna bakom karaktärernas röster som vi lärt oss älska efter att fått höra deras stämbandsvibrationer ett par tiotusen gånger sedan release...

/Joakim


Graffiti vi gillar III

Sonic av gameboyone


Spelmusik med lyrik

Freddie25 har skapat den här kärleksfulla spelmusikshyllningen med relevant lyrik som "nigga stole my bike" till Punch-Out... En video som osar av kärlek, helt enkelt.

 

/Joakim


Nintendo

Så är det


Mario och flugsvampenÄg!

Space Invaders-bordSpace Invaders-bord


Finns att köpa på Etsy för $130.

Via: Hot Blooded Gaming

Little Big Planet 2 Adventure Trailer

Ny trailer till Little Big Planet 2 som har release 16:e november i USA till Playstation 3.Spelkonst IV


Avdelning: WTF!?

WTF!?

Total psykos...


Bröllopsinbjudan på åttabitarskassett

Ett nördigt par har skickat ut bröllopsinbjudningarna på Nintendo åttabitarskassetter.Via: wedinator.com


Spela Nintendo med ögonen

En grupp av ingenjörer har konstruerat ett sätt att spela Nintendo 8-bitars med ögonen med hjälp av ditplacerade elektroder. Att använda ögonen som handkontroll låter som en del av framtidens melodi.


/Joakim

Fable III Opening Cinematic

Fable III


DaDoop's Bizzare Combos till Super Street Fighter IV

Doopliss har gjort en ny combovideo till Super Street Fighter IV.

Tryck på play och njut.


Graffiti vi gillar IIHandkontroll till NES

Super Mario Bros. Leftovers

Inte alla NES-karaktärer passar in i Super Mario Crossover.

 

Super Mario Crossover.


3 augusti 2010

Att botanisera i spelnyhetsutbudet är sådär härligt torrt en tisdag som denna. Den mest glädjande nyheten är att StarCraft II sålde i 1 miljoner exemplar världen över under sina första 24 timmar. 1.5 miljoner exemplar sålda efter ytterligare ett dygn. Kaxigt, men knappast oväntat. Go Go Go!

Annars då?

10% av spelköpen i USA sker digitalt. Ett land med många taskiga uppkopplingar. Är mer nyfiken på hur det ser ut i Sverige, som ändå får klassas som väluppkopplat med stabila linor som pallar digitala köp. Personligen föredrar jag fysisk media i alla lägen.

Microsoft har vunnit någon patentstrid, ett Transformers MMO är på gång, Molyneux anser att Kinect inte kommer att döda handkontrollen (no shit)...

...Plants vs Zombies kommer den 8:e september till Xbox Live Arcade och kostar 1200 poäng. DiRT 3 kommer nästa år. DLC till Mass Effect 2 finns ute nu och DLC till Red Dead Redemption kommer den 10:e augusti. EA har utannonserat ett The Sims Medieval med lite mer RPG-element men fortfarande i The Sims-stuk...

...och en massa annat ointressant tjafs utöver det faktum att Bobby Kiteck - overlord för Activision- har torskat över 1 miljon dollar i ett skadeståndsmål.

/Joakim

Speltid står för 10% av USA:s onlineaktivitet

40% av jänkarna spenderar sin tid online med att göra en av tre saker - interagera med sociala nätverk, spela onlinespel eller pyssla med sin e-mail enligt en undersökning av Nielsen.

Sociala nätverk tog enligt undersökningen upp 22.7% av onlinetiden i juni 2010. Onlinespelande upptog 10.2% medans email-aktiviteter tog 8.3%.

Omvandlat till manstimmar blir speltiden 407 miljoner per månad. Många liv som försvinner ner i det digitala avloppet. :)


/Joakim

Starcraft, då och nuSå är det

The Insane Console History Video 2.0

The Insane Console History Video 2.0 av Elder Geek är en 23 minuter lång videogenomgång av konsolhistoria. Det är bara att sätta på kaffekokaren, tända en cigg och njuta av nörderiet och det underbara ljudspåret./Joakim20 miljoner sålda Call of Duty map packs

Activision har låtit informera den generella populationen (även känd som pöbeln) att Map Packs till Call of Duty-serien till dagens datum har sålt i över 20 miljoner exemplar. Mer ingående detaljer än så får vi tyvärr inte, vilket är synd då jag varit lite nyfiken på att se hur många idioter världen över som är villiga att betala 100 spänn för tre nya banor.

Det hade varit en bra dödslista om inte annat.../Joakim
Via: 1up

Såhär dödar man en Xbox

Döda den!

 

/Joakim


Hur bra respons har Kinect?

Det undrar jag med. Men tydligen inte så jävla bra om man tittar på det här klippet.Vilken pinsam demonstration

 

/Emil


Street Fighter Tribute

Hittade en fenomenal sida som hade slängt ihop 55 artworks av Street Fighter. Jag slänger upp dom som jag fann mest tilltalande.

 

Via: hongkiat.com

 

/Emil


Space Invaders-kuddar

Kuddar med motiv från Space Invaders


Cosplay från himmelriket VISötare än så här blir det inte. Chun Li-baby cosplay! :)

The Chipophone

The Chipophone är en 8-bits synth skapad av en svensk vid namn Linus Åkesson.
Grymt.


Topp 10 Mortal Kombat Fatalities

Topp 10 Mortal Kombat Fatalities från Screwattack. Den amerikanska speakovern är sådär sedvanligt amerikansk, men videon är ändå tämligen underhållande nostalgi när man får skåda ett par gamla klassiska fatalities. Att Mortal Kombat suger är en helt annan femma...


50 NES-spoilers på 2 minuter

Varning! Videon innehåller 50 NES-spoilers på två minuter...


Sköna Halo-hopp

Här har vi en samling av allmänt sköna hopp i Halo. En rocket launcher är allt man behöver.


Ny trailer för Super VS Battle 20-X i England

 

Super VS Battle 20-X. England. 8 olika turneringar. 20-22 augusti. Daigo kommer. FIGHT!


RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com