TV-spel orsakar karies...

TV-spel orsakar karies! Det är sant! Enligt en studie utförd av University of Iowa som presenterades härförledes på årsmötet för "American Association for Dental Research" i Washington. Studien som utfördes på barn mellan 12 och 16 år, drar paralleller mellan matvanor associerade med tv-spel och dålig tandhygien. Dvs, barn som spelar äter och dricker skräp.

Jaha....?

Syndabocksleken igen!
rotten teeth smile


Studien nämner i och för sig föräldraansvaret:

"...children who had parental rules regarding screen time and diet were less likely to eat or drink while watching television and playing video games than subjects without parental rules"


...men att en sån här studie ens får genomföras är på pinsamt låg nivå. Det är i ovanstående citat forskningspengarna bör fokuseras. Föräldrarollen! Svaret ligger rakt framför ögonen, men ändå väljer man att fokusera på EN HOBBY!

Den här "studien" är ytterligare ett ledsamt led i demoniseringen som undermedvetet kommer sjunka in hos den generella befolkningen som redan är oförstående och negativt inställda till konceptet tv-spel, och på så sätt bli ytterligare en droppe i det redan fulla glaset om spelens degenererande effekt på mänskligheten. Förmågan att se mediets fördelar försvinner. Det handlar om okunskap, och "studier" som den här, i kombination med en profithungrig medierapporting, spär på den okunskapen.

Värt att notera är att det här är den första studien i sitt slag. Något som ger mig aningar om att forskaren medvetet valt just det här området för att få forskningsanslag...


Tooth Invaders Commodore 64

Fuck you science, FUCK YOU!

Via: Kotaku, via: WalesOnline

/Joakim

Kommentarer
Postat av: julia

haha cool blogg :D !!

2010-04-07 @ 12:03:37
URL: http://gulljulls.blogg.se/
Postat av: Emil

Tackar

2010-04-07 @ 18:28:15
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails