Justin Bieber vs. Joustin' Beaver
Apputvecklaren RC3 till Android blev för två veckor sedan hotad med en stämning (ett så kallat cease and decist) på grund av spelet "Joustin Beaver" av Justin Biebers advokater. Om han inte slutade att saluföra spelet skulle en stämning komma som ett brev på posten.

RC3 har reagerat med att skicka in en begäran om att ta saken till domstol i förebyggande syfte. Utvecklarna har försökt föra en dialog med Biebers advokater men misslyckats, och vill med den här ansökan försäkra sig om att deras spel inte inkräktar på Biebers varumärke och att spelet ska klassas som en parodi och således är skyddad under USA:s konstitution.

I spelet kontrollerar man en bäver som flyter man längs en flod på en stock. Bävern ska slå väck "Phot-Hogs" som försöker ta foton av honom samt signera "Otter-graphs", tydligen till några slags fans samt några andra löjliga inslag.

Spelvärlden ställer sig frågan: Hur kommer det sig att Biebers advokater väljer att fokusera på ett fullständigt harmlöst spel, medans appar som "Kill Justin Beaver" - där man attackerar en bäver vid namn Justin med granater, knivar och pistoler undgår deras uppmärksamhet?

/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails