Volition vill förhindra dig från att låna ut spel till vänner


Jameson Durall
är design director hos spelutvecklaren Volition Inc och i ett inlägg på #AltDevBlogADay uttalar han stöd för tanken att nästa generations konsoler skulle omöjliggöra utlånandet av spel till vänner och bekanta (det har florerat ett rykte på nätet om att Xbox 720 inte kommer att ha stöd för begagnade spel). Inlägget börjar med att Jameson Durall gnäller högt om att begagnatmarknaden för spel skapar noll inkomst för spelföretagen och skapar således förhinder för nyss nämnda företag att fortsätta utveckla "högkvalitativa" produkter. Därefter introducerar han tanken om att även fysisk utlåning vänner i mellan är ett hinder för företagen att tjäna pengar, och att dessa två faktorer i kombination kan göra det omöjligt att släppa kvalitetsspel för den ynka summan av $60.

Redan efter inledningen tycker jag att han är något arrogant, då han fullständigt bortser från den faktorn att en del av begagnatmarknaden skapar inkomst till nya spel, då det inte är så få som byter in sina gamla spel för att köpa nya tv-spel. Resten av hans vansinnesbabblande är just det, vansinne.

Från och med nu bojkottar jag Volition och tänker definitivt att försöka låna ut fler spel till vänner, bekanta och främlingar framöver. Samtidigt håller jag tummarna för en stor jävla spelkrasch som gör kontrollfacister som Jameson Durall arbetslösa.

/Joakim

Kommentarer
Postat av: Lazylve

Fantastiskt! Ännu en pengakåt jävel som vill förstöra för oss andra bara för att få nån extra % inkomst. Åt helvete med dom!

2012-02-08 @ 08:41:14
Postat av: Joakim af Spelbröderna

Tyvärr verkar hela spelindustrin ha svårt med begagnathandeln.. som att det är något unikt för just deras bransch att man handlar begagnade varor. Varenda produkt har en begagnatmarknad, och ska ha det! Alla andra ståndpunkter är sinnessjukdom av grisiga profitörer.

2012-02-08 @ 20:56:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails