Tightare kontroll för XBLIG-ratings framöver


Under senaste veckorna har det förekommit en del upprörda känslor inom indiespelsvärlden, och då i synnerhet bland köpare och utvecklare av spel till Microsofts Xbox Live Indie Games. Upprinnelsen till debaclet började med att fans av ett spel vid namn College Lacrosse 2011 försökte boosta spelets synlighet inom XBLIG:s interna rankningssystem, och det genom att ge låga betyg till alla spel med högre ranking. Då XBLIG:s rankningsystem är ett av få sätt för spel på servicen att visa upp sig, kan det här klassificeras som ekonomiskt sabotage. Försäljningssiffrorna är låga och utvecklarna i mångt och mycket beroende av att ligga med på topplistorna för att ens få någonting sålt.

Med tidigare system har vem som helst med ett gratiskonto på Xbox Live kunnat betygsätta indiespelen (utan att ens behöva testa spelen i fråga) har Microsoft nu, äntligen - efter massiv kritik, infört ett system som gör att bara guldprenumeranter kan beygsätta spelen.

"By implementing this change, we believe our customers will experience more consistent ratings and a significantly reduced potential for abuse across the entire Xbox catalog." - Microsoft


Det var minst sagt på tiden.

/Joakim

Via: Shacknews


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails