En stad där flipper är förbjudet

I det stillsamma samhället Beacon, New York, är flippermaskiner olagliga. Ni läste rätt - olagliga!

En i Beacon infödd man vid namn Fred Bobrow startade ett retroarkadmuseum i sin stad men blev tvingad till att stänga rörelsen efter 18 månader under hot om 7000kr i böter om dagen och eventuellt fängelse.

Det finns nämligen en lag i Beacon från 1970-talet som förbjuder flipperspel, och stadens kommunfullmäktige har vidtagit åtgärder för att upprätthålla den drakoniska lagen.

George Mansfield som är med i kommunfullmäktige förklarar hur lagen har uppstått:

'Arcades in the '70s may have represented something, you know, maybe, that a community wouldn't want on their main street, or that it would attract a bad, you know, kids or whatever'.


Retarderad motivering om något. Stadens lagstiftande församling kommer se över förbudet men understryker samtidigt att det kommer ta lång tid att utreda ärendet.

Något säger mig att det hela handlar om korrupta och missunsamma politiker från stenåldern som av ren illvilja jävlas med den enskilda näringsidkaren.

Tragiskt är ordet och personligen anser jag att allmänheten bör uppmärksamma det här fallet för att lägga press på stadens politiker.

En namninsamling som visar svenskt stöd är kanske en idè? 'The Swedish Pinball Liberation Front' har härmed grundats, av undertecknad.


/Joakim

Via: Kotaku.com

Kommentarer
Postat av: J__

Nu får man inte tävla i flipperspel i Sverige!http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=8362&sidnamn=V%C3%85RG%C3%85RDA


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails