Amerikansk-italiensk intressegrupp protesterar mot Mafia II

Den största amerikansk-italienska intressegruppen i USA, UNICO National, har fått frispel på Mafia II och kräver att spelets utvecklare, Take Two, stoppar utgivningen och rensar spelet från allt som kan associeras med Italien och amerikaner med italienskt ursprung. Organisationens ordförande, Andre DiMino, menar på att spelet indoktrinerar en ny generation att direkt associera italienare och amerikaner med italienskt ursprung med mordisk och våldsam organiserad brottslighet och passar även på att kalla spelet för vidrigt rasistiskt. Det utan att ens ha spelat spelet som släpps i Europa den 27:e augusti. Take Two avfärdar givetvis både anklagelserna och kravet.


Mafia II utspelar sig i Empire Bay, en New York-liknande stad, där man följer Vito Scaletta, en simpel maffianovis, och hans resa genom rangordningen inom La Cosa Nostra under 1950-talet.  Handlingen är således misstänksamt likt vilken maffiafilm som helst som inte fått utstå några protester under årens lopp, vilket är samtliga.

Men! I herrens år 2010, när år av hetsjakt och mediala häxprocesser på politiskt inkorrekta personer frambringat en verklighet där varje individ har rätt att känna sig kränkt för minsta struntsak så är allt kränkningar! Att världens mest kända maffiasammanslutning för tankarna till italienare är och bör inte vara något märkvärdigt men samhället har likväl lyckats frambringa en drös med löjligt lättstötta individer som till syvende och sist uteslutande förespråkar intolerans och total likriktning. Censur! Censur! Censur! De minsta och mest långsökta tecknen på eventuella fördomar skärskådas och fördöms i korrekthetens namn, om inte annat som ett enkelt sätt att få uppmärksamhet eller inkassera några enkla dollars genom en stämning. Det får vara nog med daltandet och sittkisseriet, ty dessa yttringar är farliga för den integritetsälskande frihetstänkaren. Känner du dig förolämpad av ett spel, spela det inte. Titta bort. Ignorera. Försök inte med hjälp av tvångsmedel och förbud hindra andra från att njuta.

Slappna av och inse att TV-spel är underhållning, för hur ska man annars porträttera den italienska maffian om inte med italienare? Irländare? Mongoler? Vampyrer? Löjligt.

Själv börjar jag tänka på Mario direkt jag hör en engelsktalande man med italiensk brytning - inte siciliansk ultraslakt.

/Joakim

Gamespot
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails