THQ ett girigt företag

THQ har i ett uttalande visat att dom är ett girigt och pengakåt företag som så många andra företag också är men håller mer tyst om det. Det hela började med dessa skit koder man får med för att kunna spela online eller får extra material till spelen om man köper dom nya. Så var det ett gäng som blev sura över att om man köper Smackdown vs. Raw 2011 begagnat så måste man även köpa en kod (om den är använd) för en viss summa pengar för att kunna spela spelet online. Vilka för mig är helt sjukt att man väljer att göra så mot sina kunder, men men.




I och med den kritiken så har den kreativt ansvariga
Cory Ledesma för det spelat sagt att "bryr oss inte" och att lojala fans som köper spelet nytt är "mer viktiga". Ett sådant uttalande gör att jag bara mår dåligt. En kund är en kund som skall behandlas väl. Blir Volvo sura över att någon köper deras bil begagnad? Han fortsätter med

"I don't think we really care whether used game buyers are upset because new game buyers get everything. So if used game buyers are upset they don't get the online feature set I don't really have much sympathy for them."

"That's a little blunt but we hope it doesn't disappoint people. We hope people understand that when the game's bought used we get cheated"

"I don't think anyone wants that so in order for us to make strong, high-quality WWE games we need loyal fans that are interested in purchasing the game. We want to award those fans with additional content."


Corey Ledesma



Jag tror att dom skjuter sig själv i foten här. Varför gör man så här mot sina kunder? Är det så viktigt att få in vart enda korvöre till sitt företag att man inte kan bjuda dom som inte har råd att köpa spelet för 599kr med någonting. Nää just det dom kunder är ju inte viktiga och kan har ingen sympati för dom. För mig är det en helt sjuk tankeställning som han har. Han säger också att företaget "get cheated" (blir lurade) på begagnathandel eftersom dom inte får några pengar.

Det är konstigt att spelbranchen är i princip ensamma om tycka begagnathandel är något satan har skapat. Med tanke på andra branscher hör man ju ingenting om detta som: Bil branschen, leksaker, blommor, böcker,  tv-apparater, musikinstrument, second hand kläder, cd-skivor...ja för fan det mesta som går att köpa begagnat är ju att lura dom som skapat produkten på pengar (enligt Corey Ledesma). Det är konstigt att ingen klagar på biblioteken som lånar ut kultur helt gratis till folk men att det inte är att lura författaren eller musikern eller spelutvecklaren. Det är så iaf just nu.

THQ har spel som WWE, UFC, Darksiders, Red Faction, Warhammer 40k, Saints Row, Disney licenser m.m som dom utvecklar och gjorde en vinst efter skatt på hela 431,1 miljoner dollar (enligt wikipedia) under år 2009. Går precis ingen nöd på det företaget.

En fråga är om ens deras titlar är så pass bra att dom ens är värda fullt pris?


Jag vet inte om jag ska gråta eller bara må dåligt.


Källa: computerandvideogames.com
/Emil

Kommentarer
Postat av: Anton Davidsson

Håller med er och förstår precis vad ni vill komma, men en petitess i sammanhanget är att författaren får betalt för varje utlånad bok på biblioteken. Så helt gratis är det inte ;)

2011-02-13 @ 18:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails