Capcom skiter i det blå skåpet (SFxT)

Capcom är ett företag jag alltid har haft väldigt stor respekt för. Det är ett företag med anor som bara osar kvalité. Vi snackar Street Fighter, Mega Man, Gun.Smoke, Resident Evil, Strider, Darkstalkers, Super Puzzle Fighter II Turbo, Devil May Cry samt mängder med mängder av uppföljare. Att spelstudion har öst ur sig uppföljare för att kapitalisera på en framgång är ingenting jag direkt höjt ögonbrynen för. Ett företag är alltid ute efter profit och vinstmaximering. Men, ibland blir det bara för osmakligt.

Som en del av säkerligen har uppmärksammat så finns det tolv låsta karaktärer på skivan till Street Fighter X Tekken som kommer att släppas som DLC, i höst. Inte nog med att vi får vänta ett halvår för att ta i bruk färdigutvecklade karaktärer som redan finns på skivan bara för att dessa ska vara "exklusiva" till PS Vita-versionen - vi ska dessutom punga ut 1600 microsoft points för det. Det motsvarar cirka 20 dollar. 135 kronor... För något som redan finns på den fysiska skivan. I realiteten är det alltså 135 kronor för en upplåsningskod som ger fansen tillgång till tolv stycken färdigutvecklade karaktärer. Samtidigt kommer ytterligare DLC att släppas som ger karaktärerna tillgång nya dräkter, färger och gems av varierande slag. Dräkterna kommer att kosta 1 dollar styck, 12 färger kommer att släppas gratis, därefter ytterligare 48 som man måste betala för. I slutändan blir det väldigt mycket pengar för någonting som redan ligger färdigt på skivan.

Här befinner vi oss alltså i en situation där mer än 30% av innehållet i spelet är otillgängligt, och där vi som konsumenter förväntas att hosta upp med ännu mera av våra surt förvärvade slantar för att få tillgång till det som bör klassificeras som det kompletta spelet - och det med den enda anledningen att Capcom ska fortsätta håva in pengar på spelet och det utan att lägga någon extra energi på det. Och det samtidigt som folk med lite datorskills redan har tillgång till allt, och dessutom lirar med låsta karaktärer på Xbox Live:


Blanka och Jack-X, ranked match

 

Att vi som lirar på Xbox 360 dessutom inte har tillgång till "scrambled mode", spelläget där man spelar i team med en kompis lokalt mot två motståndare online, medans Playstation 3-spelarna har det gör den här soppan mer komisk. I synnerhet när Capcom först skyller ifrån sig på att "det inte går" att få till det till Xbox 360, samtidigt som ett spel som Mortal Kombat redan har stöd för just den funktionen - och samtidigt inte har några som helst planer på att försöka patcha upp det.

 

Allting är bara så jävla svagt. Fy, Capcom.

 

/J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails