Molyneuxs fejkade twitterkonto inspirerar till gamejam

Peter Molyneux (Fable, Dungeon Keeper, Populous, Theme Park osv...) har en twitter-dubbelgångare som går under namnet PeterMolydeuxNOT som under en längre period twittrat ut konstiga spelidéer som borde förverkligas. Folk tycker tydligen hans små spelidéer är så intressanta att twitterkontot har nästintill 29-tusen följare. En spelidé som det twitterkontot har kommit på har redan realiserats i indietiteln Good Bye, My Love. Tweeten som inspirerade spelet ser ut som följer: "Game where an asteroid is about to hit earth, the aim is not to stop it but to say goodbye to every family member. You have 120 of them." - vilket ger en liten indikation om hur idéerna ser ut.

Nu är det tydligen så att ett gäng spelutvecklare av olika slag tycker att det finns fler bra spelidéer som borde realiseras och har dragit igång ett gamejam vid namn mollyjam, där utvecklarna under två dagar (31 mars och 1 april) i San Fransciso ska skapa ett par av dessa titlar.

Personligen finner jag det väldigt underhållande att se vad småsaker som ett fejkat twitterkonto av en "spellegend" kan leda till. Här har ni ett par andra tweets:
/Joakim

Via: Kotaku

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails