Spelnyheterna v. 12

Anledningen till att förra nyhetsveckan summeras först tisdag / natten till onsdagen är av den enkla anledning att jag har varit i Rom och druckit massa alkohol och glott på gamla byggnader och jagat iväg zigenare som försöker pracka på en paraplyer var femte meter. Det här är alltså spelnyhetsträsket summerat för vecka 12.

Blizzard
har funderingar på att släppa World of Warcraft till iPhone, om företaget kommer fram till en bra lösning på konverteringen. Samtidigt har producenten John Largrave bekräftat att The Old Republic antagligen tagit en del spelare från WoW.

Ofta talar man om AAA-titlar när man snackar storspel, men nu söker Microsoft folk till en AAAA-titel. Är fyra A:n ett för mycket? Det återstår att se.

Nyreleaserna av Baldur's Gate I och II är en del av ett långsiktigt mål som slutar med ett tredje spel i serien. Vi håller tummarna för att det bli så, då Baldur's Gate II är något av det absolut bästa någonsin.

Free-to-play-spelet World of Tanks drar tydligen in cirka 70 miljoner i månaden, med 20 miljoner registrerade spelare, varav cirka en tredjedel har betalat för någon form av innehåll i spelet. Företaget som står bakom det populära spelet har utökat från 120 anställda till 850. På tal om mikrotransaktioner så kommer Guild Wars 2 inte att ha någon månadskostnad, men mikrotransaktioner för att dra in profit.

Över en miljard matcher har spelats i League of Legends. Fler lär det bli.

Det har släppts en patch till Batman: Arkham City som tydligen åtgärdar allt från korrupta sparfiler till allmänna grafiska texturförbättringar. Playstation 3 fyller fem år i Europa - som att någon pallar bry sig... Däremot så har finska Remedy Entertainment börjat söka folk till ett next-gen-spel, så vi håller tummarna på att vi inte behöver dras med den här generationen i fem år till. På tal om Remedy så blir PC-versionen av Max Payne 3 ingen portning av konsolversionen. Jävligt positivt för oss som sitter med okej hårdvara, med andra ord.


Telltale Games håller som bekant på att utveckla spel baserad på den populära serien The Walking Dead. Hela fem stycken episoder ska släppas, och härförleden kom någon fattig trailer till det som antagligen blir rent skit. Men! Skulle det nu vara så att du peppar mycket inför det här så har du möjligheten att själv bli porträtterad som Zombie i spelet, i utbyte mot att du förhandsbokar det. Smart.

Amerikanska kongressledamöter har lagt förslag om att man ska införa varningstexter på tv-spel, precis på samma sätt som t.ex ciggpaket. "WARNING: Exposure to violent video games has been linked to aggressive behavior" ska det tydligen stå. Personligen anser jag att amerikanska kongressledamöter borde ta tag i sitt ruinerande imperium framför att sprida propaganda på elektroniska produkter. I Australien så har ett förslag äntligen röstats igenom i representathuset om att tillåta spel med en åldersmärkning på +18. Ett framsteg för Australien som är ökända för deras stenhårda spelcensur.

Dan Houser, en av grundarna bakom Rockstar, har nyligen köpt Truman Capotes gamla villa i New York till det rimliga priset av 12,5 miljoner dollar.

Notch har förövrigt uttalat sig om att hans nästa spel eventuellt blir ett open-world-rymdspel i en intervju med amerikanska PC Gamer, i stuk med Elite. Om så blir fallet kommer han att släppa det som han gjorde med Minecraft, långt innan spelets release - där betalande kunder får tillgång till uppdateringar efterhand. På tal om Minecraft så släpps Xbox-versionen den 9:e maj och kommer att kosta 1600 msp.

Att Resident Evil-serien gått från skräck till action är ingen som missat, och nu har Capcom bekräftat att så är fallet - med enda motiveringen att action drar in mer pengar än skräck. Värdelöst.

Till slut så avrundar vi med glädjande nyheter: Ockerkedjan Game har gått i konkurs! LÄNGE LEVE!

/Joakim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails