Ett oupptäckt "påskägg" upptäckt i Goldeneye 007


Goldeneye 007 till Nintendo 64 hyllas av många konsolgamer av den äldre skolan som det bästa FPS:et till konsol. Bland annat undertecknad. På den tiden var i princip samtliga FPS till konsol rent värdelöst skräp, någonting som ser helt annorlunda ut idag. Men att på den tiden, med en så primitiv konsol som N64:an ändå var, skapa ett så klockrent multiplayer-FPS gör att det ligger en väldigt varmt om hjärtat än idag. 4-player deathmatch med karta inaktiverad och knivarna som Golden Gun (en träff dödar). Underbara tider från den svunna barndomen.

Nu är det som så att det har upptäcks ett nytt s.k "easter egg" i spelet. Ett påskägg är alltså någonting som ligger gömt och inbakat i koden, och att det upptäcks så här lång tid efter release är helt klart spännande. Det här påskägget består dessutom av någonting så skumt som en fullt fungerande ZX Spectrum-emulator med tio funktionella spel. Rare utvecklade under tidigt åttiotal en del spel till den maskinen, och tydligen har emulatorn utvecklats som ett sidoprojekt under utvecklingen av Goldenye för att ta reda på om en sådan emulator gick att skapa till ett Nintendo 64. Vilket det gjorde.

Men, istället för att ta bort koden från spelet så inaktiverade bara Rare åtkomsten till emulatorn och spelen. Nu har ett fan skapat en patch som återaktiverar tillgången till emulatorn. :)

/Joakim

Via: Kotaku

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails