Man från Bögfortet, USA, bannades från XBL

En 26-årig man vid namn Josh More vaknade upp en morgon och märkte att han fått sitt konto på Xbox Live avstängt. Fundersam över anledningen till avstängningen började han efterforska lite och kom till insikt om att hans hemstad, Fort Gay i West Virginia, ansågs vara förolämpande och uppfattades som försök till böghat av en Live-moderator.


Fort Gay, West Virgina, USA


Josh Moore kontaktade support men fick veta att ordet "gay" alltid ansågs vara diskriminerande, även om platsen i fråga nu skulle existera. Fort Gays borgmästare blev uppmärksammad på fallet och försökte få avstängningen upphävd utan resultat. Efter ett tag fick Josh Moore tag på den den ansvariga för "Policy and Enforcement" och fick till slut sin avstängning upphävd.

Vi har tidigare rapporterat om att det numera är helt okej att skriva ut sin sexualitet i sin info eller att använda sig av ordet "gay" i sitt gamertag och med tanke på hur infekterat Xbox Live är av amerikaner som kallar allt och alla för bög vareviga sekund är det lustigt att en individ lyckas bli avstängd för böghat trots att han faktiskt bor i en stad vid namn Fort Gay. Har man ett sådant stort nätverk som Xbox Live så bör man även ha tillgång till någon form av digital karta att kolla med innan man stänger av folk på felaktiga grunder.

Svagt Microsoft. Att man som kund ska behöva lägga ner sin fritid på att få rätt i sak borde i alla lägen rendera i kompensation, vilket jag hoppas att Josh Moore får. Men jag skulle inte bli förvånad om Microsoft anser att grund för kompensation saknas. Storföretag... usch.

Läs mer här

/Joakim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails