Historisk Gamingmentalitet II

Jack Churchill (1906 - 1996), mer känd som "Mad Jack" Churchill, tjänstgjorde under andra världskriget och visade prov på sann hardcore-anda runt om i Europa. Han gick i strid - med svärd & pilbåge. Han var bland annat med och attackerade en tysk garnison i Vågsöy, Norge, 1941 via havsvägen. När landningsbryggan gick ned stormade Churchill framåt i första led, slängde iväg en handgranat samtidigt som han spelade "The March of the Cameron Men". På säckpipa. Enligt egen utsago för att gjuta mod i sina soldatvänner. Bara en sådan sak får en att höja på ögonenbrynen. Men om Mad Jack finns det mer att berätta.

1944 ledde han en attack i Jugoslavien mot en ö ockuperad av tyskarna. För att göra en lång historia kort slutar det med att alla runtomkring Jack Churchill dör av granatsplitter medans han som enda överlevande befann sig mitt i smeten spelandes "Will Ye Not Come Back Again?" tills han slogs medvetslös och tillfångatogs.

Hans grymmaste prestation som officiell galning inträffade dock ett år tidigare, vid den brittiska landningen av Salerno. En natt tog han, helt själv, 42 tyska soldater tillfånga enbart med hjälp av sitt svärd. Det kanske låter som en skröna, men Jack Churchill är faktiskt helt sann. Att vara i brutalt underläge men ändå kunna handla slagkraftigt är sann gamingmentalitet i mina ögonen.
En sann hjälte
"Mad Jack" Churchill, längst till höger på bilden. Notera svärdet.

Jack Churchill ogillade skarpt det faktum att kriget tog slut så abrupt i och med atombombningarna av Japan. Hans kommentar om freden:

"If it wasn't for those damn Yanks, we could have kept the war going another 10 years!"

Game on!Kommentarer
Postat av: Samuelelizabeth

God bless you

2011-08-29 @ 10:02:57
URL: http://samuelelizabeth.blog16.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails