Politikern Keith Vaz från England har ingen koll

Denna snubbe vid namn Keith Vaz är politiker för Labourpartiet och sitter i Englands parlament. Han är 53 år (snart 54) och vet tydligen mer än den svenska polisen. Han skyller skjutningarna i Malmö (som ingen har missat) på att det är Valves fel, närmare bestämt Counter-strike. Han sa till parlamentet:

“The recent race shootings in Malmo, Sweden have been associated with the violent video game Counter-Strike"

Om då polisen eller någon annan svensk myndighet har påstått att det är counter-strikes fel så har jag missat det. Har inte ens sett eller hört någon svensk media dra den parallellen, tack för det.

Han fortsätter:

“ensure the purchase of video games by those under 18 years is controlled and that parents are provided with clear information on the violent content of certain games.”

Killen som tränade prickskytte på levande måltavlor var ju för fan 38 år (om jag minns rätt) så vad har försäljning av spel till folk under 18 år med det här att göra.


Min personliga åsikt är att den här snubben knappt vet vad tv-spel är för något. Skulle vilja se honom spela ett FPS spel ett par timmar om dagen i typ 10 år för att se vilken våldsman han blir. Min gissning är att han inte kommer gå bärsärkargång i sitt kvarter och knäppa grannens fru.

Om man nu ska förbjuda eller förhindra folk till att göra vissa saker bara för att dom i slutändan kan begå någon form av brott, så tycker jag att dom borde börja med att förbjuda den saken som dödar mest folk varje år. Den saken som står bakom majoriteten av våldsbrott som begås i denna värld. Vad det är för något? Det vet väl alla, det är ju religion.


 

Keith Vaz - snubben som inte har alla får i hagen


Via: vg247.com och gamesindustry.biz
/Emil



Våld är förövrigt ett ypperligt redskap för att förmedla en historia. Visar man inte implikationerna av en konflikt genom fysisk kraft har vi bara romantik och drama kvar... och hur jävla kul hade det varit?

/Joakim

Kommentarer
Postat av: movitz

Ni förstår väl att den stackarn växte upp med Intellivision. Det kan få vem som helst att bli massmördare.

2010-11-19 @ 23:50:00
Postat av: Elias

Counter-Strike???



Spelas det fortfarande? ;)

2010-11-20 @ 09:39:07
URL: http://iamfantomenjesus.blogspot.com/
Postat av: mattemetmask

Så alla 11 miljoner som spelar wow borde springa runt och döda alla boars, elefanter, fåglar, varandra osv?



Och alla street fighter spelare tar någon på gatan och "TORTILLA" för att de vet ju hur man trycker in kommandot. Snarare är alla inom en community mer kompisar och förstående än de utanför.



Kanske blev lite blurigt det jag menade här, men antar att ni som gamers fattar till 100%.

Man borde kanske byta ut alla dedär 50+ politikerna som äter blodpudding och potatis varje dag för det är oldschool..

tja

2010-11-20 @ 13:46:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails