Project Zomboid - The Zombie Survival RPGProject Zomboid är ett så kallat "open world survival horror video game", för närvarande under utveckling av indiestudion The Indie Stone. Spelet utspelar sig i efterdyningarna av en zombieapokalyps och målet är för spelaren att överleva så länge som möjligt och plundra efter saker som vapen, mat och mediciner i spelvärlden.

The Indie Stone har haft en hel del otur under utvecklingen av Project Zomboid. Strax efter att spelet hade release som en pre-alpha techdemo läckte spelet och spred sig givetvis som en löpeld över Internet. Piratkopierade versioner hade aktiverat autouppdatering från spelets servrar vilket ledde till höga kostnader för utvecklaren och spelet plockades ned och en gratis "public tech-demo" släpptes istället. Höga serverkostnader är inte det enda problemet som uppstått. Den 15:e oktober 2011 hade en av utvecklarna ett inbrott i sitt hem och två laptops med stora mängder av osläppt arbete på spelet stals. Utvecklingen sköts upp på obestämd framtid, men har per dags dato återupptagits. Om man gillar demot så kan man alltså faktiskt köpa tillgång till spelet för £4.99 och få lite pluspoäng på karmakontot då utvecklarna säkerligen är i stort behov av kapitalet.


 

Demon startar med att man får kontrollen över en man medans en kvinna ligger på sängen. Hon har ett brutet ben och blöder kraftigt. Mitt första uppdrag blir att hitta någonting att skapa bandage med, vilket jag gör genom att lokalisera några lakan i ett skåp som jag lägger i mitt inventory för att därefter använda min craftingtool för att riva det i bitar till bandage. Kvinnan har ont och behöver smärtstillande. Jag rör mig framåt till ett anliggande badrum med WASD-tangenterna och hittar lite painkillers. I bakgrunden spelar en dyster musikslinga som sätter stämningen. Tillbaka med bedövningen till kvinnan. Hon ber om ursäkt för att hon klantat till det. Helt plötsligt dyker en ikon upp som indikerar att min karaktär börjar bli hungrig, och strax därefter en som visar att jag är lite trött.  Men innan jag ger mig ut på jakt efter mat måste jag barrikera huset så att det blir en trygg plats att spendera natten på.

 

Utomhus lokaliserar jag en hammare, spik och ett gäng plankor som jag använder för att spika igen fönster och dörrar. Därefter går jag och lägger mig, och när natten passerat är min karaktär och kvinnan väldigt hungriga. Jag ger mig ut till det närbelägna huset i hopp om att lokalisera mat. Väl där stöter jag givetvis på min första zombie vilket renderar i att jag lockar ut den ur huset och därefter smiter in och barrikerar dörren så jag har tid på mig att gå och plundra kylskåpet. Jag hittar ett äpple och lite morötter. I skåpen finns även tre konserverade burkar med soppa.  Färdigt med det så uppstår dilemmat om att jag behöver ta mig ut också, med en arg zombie som bankar på dörren. Jag tar beslutet att jag ska försöka döda den med min hammare. Ett snabbt slag mot huvudet tar död på fanskapet.

 

Tillbaka till det barrikerade huset där jag med hjälp av en gryta, konservöppnare och mina soppburkar får till en härlig måltid som jag ställer på spisen för att värma upp. Den är avstängd, så jag trycker på den och går upp till kvinnan som fått in en knastrande sändning på radion. Jag vandrar runt lite på ovanvåningen medans den textbaserade dialogen utspelar sig. Helt plötsligt säger kvinnan att hon känner doften av rök, och frågar mig om jag glömde stänga av spisen innan jag gick upp. I panik springer jag ned för trapporna och upptäcker att det brinner, och att jag i mina enfaldighet glömt att barrikera husets dörr när jag väl gick in i det - elden flammar och zombies har äntrat huset. Min spontana tanke är att jag måste fly och jag överger kvinnan, men på vägen ut fattar min karaktär eld och ett tiotal meter från huset faller han ihop död på asfalten.

 

 

Min första spelomgång överlevde jag i en dag och fjorton timmar. Det enda målet är att överleva så länge som möjligt. Du har en tämligen stor spelvärld till ditt förfogande att utforska per dags dato och med tanke på att spelet fortfarande är i alfa-stadie så har jag väldigt stora förhoppningar om Project Zomboids framtid.

 

 

 

Fanskapad trailer


Sugen? Det bör du vara. Surfa genast vidare till spelets officiella hemsida och ladda hem demon. Gillar du det - köp det.

 

 

/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails