E3 i sammanfattning

Jaha då har avslutar jag våran E3 vecka här och nu i en liten sammanfattning. Jag har postat ett antal trailer med ett par kommentarer på en del. Jag Live-rapporterad från 2 presskonferenser, hade varit 3 om Sony hade haft sin tidigare på kvällen och inte mitt i natten. Allt det här under en +25 gradig tempratur. Det har varit mycket att gå igenom bara för att kunna hänga med vad som händer under hösten och tidig vår.


Presskonferenserna

Dom tre stora Sony, Microsoft och Nintendo har sina stora presskonferenser just vid E3. Många utav årets stora spelsläpp brukar visas under dessa shower. Men i år var det något som saknades. Jag saknade dom stora överraskningar.

Microsoft presskonferens var helt okey genomfört. Det var inte mycket skryt utan mest prat och fokus på sina Kinect spel som kommer dyka upp. Alla spel som visades upp var redan kända eller hade ryktas om sedan tidigare. Det mest oväntade var Halo 4 men det var mer än utannonsering än någonting om själva spelet. Kändes som att dom var tvunga att göra det nu för i övrigt är det lite tunt på egna och exklusiva titlar sin egna maskin.

Nintendo hade ju all chans att övertyga oss om att dom var framtiden, både med 3DS och Wii U. Men det vi fick se var inte mycket av något. Wii hamnade i bakvattnet kändes det som, inte alls mycket på väg åt det hållet. 3DS hade ett gäng remakes från N64 eran kommande till maskinen. Och till Wii U fick vi se en del tech-demos men egentligen inte mycket i spelväg eller någonting att ha. Wii U presentation var mer att visa och sätta idér i folks huvuden än att visa dom unika gameplayen. Själva maskinen hörde vi ingenting om.

Sony show var den längsta och den mest sega utav dom tre. Det var mycket skryt över att dom är den ultimata och enda maskin man behöver för att spela dom bästa spelen. Vilket för mig känns som en förlegad syn på industrin. Måste man verkligen marknadsföra sig som bäst om man är det? Nää inte i min värld, i min värld så är det spelen som talar och det hade Sony mest intressanta utav dom tre stora. Bäst spel men abslout den tråkigaste showen och bara för att den var för lång.


Trailers

Under E3 får vi mängder av trailer och demos att titta på. Men i år kändes det som att CGI trailers var mer än själva gameplay trailers. Det är lite tråkigt att titta på spelen som inte ens kommer se ut så som man ser det. Ett bra exempel är ju Star Wars trailer på 6 min som bara är animerad och ingen gameplay, ett bra sätt att få fansen lyckliga men ett dåligt sätt att visa spelen för det ger en besk eftersmak när man sen får se spelet som inte ens är i närheten av den grafiken.


Spelen

Mängder av utvecklare slogs för att få lite rampljus och en buzz om sitt spel.  En intressant trailer kan göra det. Någon galen gameplay kan göra det. Eller allmänt skryt över hur unikt och eget spelet är trots att vi spelat liknande spel förr. Nää det var inte många unika spel på årets mässa vilket är lite synd att dom kreativa spelen börjar försvinna. Hur länge sen var det sedan Nintendo skapade någonting nytt? Det senaste är väl Pikmin? annars är det bara kända figurer i olika typer av spel. Illa illa. Sen saknades The Last Guardian och Metal Gear Solid: Rising blandannat.


Vi tar med oss att det var ett tråkiga E3 än på länge trots att det var ny hårdvara utannonserad. Att remakes på äldre spel blir mer och mer populärt både på gott och ont. Att uppföljare är säkrare kort än att uppfinna någonting nytt. Och det mest gemensamma med alla spel var att många hade ett båt scenario.

 

 

Och så avslutar vi med en gammal men ack så skrämmande bild.

 

 

/Emil


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails