Garden Gnome Carnage [Flash / XBLIG]



Jag gillar unika spelidéer. Det här är en sådan unik idé. En udda tanke som realiserats och konkretiserats. Att titeln, Garden Gnome Carnage, är något av det hårdaste ett spel kan få som namn är dessutom någonting som får mig att tycka om det här spelet ännu mera. Det släpptes som en flashversion redan 2007, men kom först nyligen till XBLIG [Xbox Live Indie Games] där jag hittade den för den låga summan av 80 microsoft points vilket motsvarar ungefär 1 dollar. 7 kronor lite drygt räknat. Det är det ungefärliga monetära värdet av en läsk.

Gör dina tänder en tjänst, skippa colan och rädda tomten i stället...

Du är en trädgårdstomte. Du är fastkedjad till en skorsten ovanpå ett hus (som man styr). Horder med horder av soldater och helikoptrar vill rädda dig från ditt fängelse - enda problemet är att du trivs bra där uppe. Du vill vara där. Det är ditt hem. Vilket gör att du måste freda dig från alla as som försöker rädda dig. Det gör du genom att styra huset fram och tillbaka och slå av soldater som försöker klättra upp dig till. Du kan plocka loss tegelstenar från huset och kasta - tegelstenar som av någon anledning exploderar vid träff. Du kan kalla in bombflyg för att snabbt freda dig mot den enorma anstormningen.




Det här spelet handlar om poäng, den eviga jakten på high scores, och det lyckas dessutom riktigt bra på det. Du kan spela Garden Gnome Carnage gratis som flash här, alternativt köpa det på XBLIG för sju spänn. Värt pengarna är det i allafall för en kort och intensiv arkadupplevelse som lämnar en med "bara en gång till"-känslan... och eftersom spelet är utvecklat av en svensk innehåller det dessutom bra musik. :)

/Joakim

 


Kommentarer
Postat av: NuYu

Ska definitivt testa.

2011-01-09 @ 22:49:41
URL: http://bloggonoid.wordpress.com/
Postat av: Joakim

Rätt kul, som sagt. :) Gnomes får mig alltid att tänka på South Parks underpant-gnomes. Full av win!

2011-01-10 @ 20:22:49
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails