Canabalt, Saut och Pandemic 2

Canabalt

Canabalt


Canabalt - Ett visuellt tilltalande spel med underbart lämpligt soundtrack som fått en hel del välförtjänt uppmärksamhet på nätet sedan det kom förra året. Personligen ramlade jag över det först nyligen och kan bara säga att jag är smått förälskad. Canabalt är genialiskt enkelt i sitt minimalistiska upplägg då kontrollerna utgörs av en knapp, och med den knappen hoppar du. Karaktären du kontrollerar flyr över hustaken från en stad under attack av mecha's och bomber, och springer snabbare och snabbare och din tajming och reaktionsförmåga avgör hur långt du kommer. En spelomgång behöver inte vara mer än tio sekunder, så det finns ingen som helst anledning till att avstå från detta lilla mästerverk - du kommer inte att ångra dig. 14828 meter är mitt rekord, vad är ditt?


Saut

Saut


Saut påminner i sitt upplägg om Canabalt, vilket i sig inte är något negativt. Även här använder du dig enbart av en knapp, och med den hoppar du. Men, här kommer du bara framåt om du hoppar alternativt glider vid landning. Ingen autospringande som i Canabalt. Estetiskt mysigt med jazzigt soundtrack och en enerverande räknare i vänstra hörnet som håller koll på hur många gånger du dör, och dör kommer du att göra - in absurdum!


Pandemic 2

Pandemic 2

Stundtals övermannar och omfamnar misantropiska tankar och känslor mitt innersta, och aggressionerna måste ventileras i någon form. Tung musik, alkohol och självstympning kan vara tre ting, och ett fjärde alternativ är Pandemic 2. Ditt mål: utrota mänskligheten som virus, bakterie eller parasit. Du får poäng som du köper evolutionsutveckling för. Vad sägs om att ge ditt virus möjlighet att smitta via luft? vatten? råttor? Vilka symtom och åkommor vill du att din bakterie ska ha? Ska man få hosta? Svettningar? Feber? Bölder? Du bestämmer. Kill'em all!

/JoakimKommentarer
Postat av: Slusk

Canabalt fångar hela essensen av hur flashspel ska vara.

Avskalat och enkelt.

Genialt.

Såg att de skrivit om det på http://www.blogemup.se/?p=5503

Lyckades precis persa på spelet.

Jag fick ödmjuka 3858m!

2010-01-28 @ 18:37:58
URL: http://sluskafan.blogspot.com
Postat av: Joakim

Fan vad kassa folk är... ;)

2010-01-28 @ 19:15:08
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails