En titt på spelnyhetsträsket 5/3 - 10/3 2011

Spelnyhetsträsksummering, återigen...

Lets a go!

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D till Nintendo 3DS kommer att innehålla spelläget Master Quest, vilket rent konkret innebär bland annat svårare pussel och fiender. Saints Row 3: The Third har multiformatsrelease i slutet av året. Tomb Raider blir återigen film - planerad release 2013. Även Resident Evil får en ny filmvariant. Det ska komma i september 2012. Inte nog med det, även Doom verkar vara på väg att bli spelfilm. Själv hatar jag alla spelfilmer, någonsin. Deus Ex: Human Revolution hade planerad release i vår, men vi har nu fått veta av Eidos att spelet släpps i augusti. Angry Birds kommer till Facebook. Pokemon Black and White har under första dygnet på marknaden sålts i en miljon exemplar.

Persona 3 Portable till PSP får en fet samlarutgåva innehållandes en 48-sidors artbook, sex samlarkort, snyggare box och en plansch. Singelkampanjen i Homefront ska tydligen bara vara fem timmar lång.

Nintendo har förklarat nuvarande speltorka till Nintendo Wii med att Nintendo för tillfället lagt extra mycket fokus på 3DS, men att Wii i framtiden kommer att stå starkt.

Vi har fått veta att spelarägda hus i World of Warcraft varit på planeringsstadiet redan innan spelets release, och därefter varit uppe på tapeten inför kommande expansioner. Men, nu har Blizzard i en intervju med Eurogamer informerat oss om att det är en funktion som antagligen aldrig kommer att implenteras. Blizzards nya MMO med titeln Titan ska tydligen redan vara spelbart, enligt den här intervjun. I intervjun får vi även veta att Word of Warcraft har många år kvar på tronen som världens största MMO.

Rykten kring Grand Theft Auto V har börjat cirkulera bland spelmedia efter att utvecklaren Take Two har registrerar internetdomäner som känns typiska för spelserien. Enligt ryktena ska spelet antagligen utspela sig i Hollywood. Att spelet är under produktion bör i allafall inte förvåna någon. VD:n för Take Two har även uttalat sig om att "bra" är det nya "dåliga" och att starka recensioner är nyckeln till framgång och att företaget av just den anledningen väljer att lägga ner längre tid på sina spelserier än vad andra spelutvecklare gör - för att försäkra oss om bästa möjliga spelupplevelse.

Take Two har dessutom redovisat försäljningssiffror för deras spelserier. Grand Theft Auto-serien hamnar på 100 miljoner sålda exemplar och då står Grand Theft Auto IV för 20 miljoner exemplar. Civilization ligger tydligen på 10 miljoner exemplar.

EA har gått ut med att 40% av deras försäljning sker via digital distribution. Den fysiska spelutgåvans ändå börjar tydligen närma sig.

Microsoft har tydligen börjat anställa utvecklare för nästa generations Xbox. Från företaget har vi även fått veta att Kinect har sålt i tio miljoner exemplar vilket gör den till det bäst säljande elektroniktillbehöret någonsin. Slår man ut försäljningen över tillbehörets första sextio dagar på marknaden sålde man 133,333 exemplar, varje dag.

Sony och LG ligger i storfejd med varandra och LG har bland annat fått rätt av en domstol att beslagta Playstation 3-konsoler på grund av patetintrång. Under dagarna ska 300-tusen konsoler konfiskerats men det tog dock inte lång tid innan rätten återigen landade på Sonys sida - så nu måste LG både återbörda konsolerna och för var dag som går utan att de lyckas med detta så får företaget snällt böta 200-tusen euro, varje dag. Själv finner jag debaclet något ointressant - två stora elektronikföretag som tjafsar med varandra är inget nytt. Så går det när man har pissiga patentlagar.

En systemuppdatering till Playstation 3 har nyligen släppts. Det är version 3.60 och det nya är att Playstation Plus-medlemmar får möjlighet att förvara sina sparfiler i det ökända "molnet". Utrymmet per användare består av 150mb.

Nåt sånt....

/Joakim


Kommentarer
Postat av: Slusk

Ännu en Doom-film? Uppföljare?

2011-03-11 @ 19:07:14
URL: http://sluskafan.blogspot.com
Postat av: Emil

Vad jag läste så skulle det inte vara en uppföljare. Utan att denna film skulle vara helt ny och låtsas som att den första filmen inte gjorde vad jag förstod det som.

2011-03-11 @ 21:01:42
URL: http://spelbroderna.se
Postat av: Slusk

Okej.

Filmer baserade på spel har precis samma problem som spel baserade på filmer hade på gamla åttabitstiden.

Titeln är tydligare viktigare än att det fångar känslan från originalet. Bah.

2011-03-11 @ 21:43:22
URL: http://sluskafan.blogspot.com
Postat av: Joakim

Alla spelfilmer är skit! Alltid!



2011-03-12 @ 11:08:19
URL: http://spelbroderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails