Historisk Gamingmentalitet IV

Alvin C. York (1887 - 1964) var en av de mest dekorerade amerikanska soldater under det skitigaste krig världen än så länge skådat - det första världskriget. Här snackar vi lera, skyttegravar och senapsgas. Vi snackar en miljon döda vid slaget vid Somme - ett slag om ett par kilometer mark.

Alvin C. York var hardcore på många fronter. Som riktigt ung var han allmänt alkoholiserad och hamnade ofta i barslagsmål, men troende kristen som han var bevistade han ett väckelsemöte och blev nykterist och pacifist. En hardcorekille kan dock bara vara pacifist tills nöden kallar och efter att han blivit inkallad att tjänstgöra under första världskriget konsulterade han sin präst och beslutade sig för att det var ett kristet handlande att döda för sitt land.

Vad är det som är gamingmentalitet med Alvin då?


Den förryckta individen York gillade uppenbarligen extremiteter. Från ena spektrat till det andra. Allt eller inget. 1918 fick han och hans bataljon order om att säkra ett brofäste vid en tysk järnväg. Ett välbefäst sådant, med kulsprutor och galna, blivande tredjerikare. Bataljonen bestod av totalt arton personer, och deras försök att smyga sig på kulsprutsnästet misslyckades och nio av soldaterna blev omedelbart slaktade. Alla tama och allmänt mesiga individer (som t.ex Johan Martinsson, spelskribent hos Aftonblaskan) agerade baserad på deras överlevnadsinstinkt och flydde fältet fort som bara fan.

Ensam kvar står Alvin York med totalt 32 kulsprutor som försöker peppra honom till köttslamsor och inser själv att han inte hinner tänka över situationen. Vad gör man i ett sådant läge? Man agerar. Man attackerar. Fight! Vinna eller försvinna. Segra eller dö. Alvin hittade en bra position och knäppte ett tjugotal tyskar med sitt gevär. Vid en bajonettanstormning av sex kålätare drar han sin Colt .45 och avrättar samtliga anstormande.

Det hela avrundas med att Alvin, helt jävla ensam, dödar 32 tyska soldater och tog ytterligare 133 fångar. En man! En person! Rambo har ingenting på Alvin, och det tack vare ett självförtroende och krigsgetsmentalitet som menar på att ingen ska jävlas med en, tyskjävlar eller fyllon i valfri bar. Attackera eller dö. Livet är ett spel.

Hardcore gaming, mina vänner, hardcore gaming.

/Joakim

Kommentarer
Postat av: Stew

hehe.. pik, pik, pik.

2011-01-26 @ 12:23:50
Postat av: Joakim

:)

2011-01-26 @ 17:32:00
URL: http://spelbröderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails