Forskning: TV-spel kan lindra smärta

Forskning och research inom området tv- och datorspel är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror tv-spelens potential för att underlätta för mänskligheten som helhet är enorm. Ju mer vi forskar om tv-spelens möjligheter som hjälpare i stället för stjälpare, desto bättre. Att lägga allt medialt fokus på negativa aspekter är ett typiskt sätt för oförstående reliker från forntiden att försöka förtrycka det som är nytt. Inget konstigt med det - rädsla gör sånt med människan. Det kan ju faktiskt vara farligt att leka...


En ny rapport ger tämligen starka indikationer om att engagerat tv-spelande kan hjälpa barn och vuxna från akut och kronisk smärta. Forskarna rapporterar att "Virtual Reality" visat sig effektiv som lindrare av ångest och akut smärta efter operationer och dylikt, och eftersom vi är gamers och således kan engelska ser jag ingen som helst anledning till att översätta citatet:

Virtual Reality produces a modulating effect that is endogenous, so the analgesic influence is not simply a result of distraction but may also impact how the brain responds to painful stimuli” enligt Jeffrey I. Gold, Ph.D, under sin presentation på American Pain Society:s årliga kongress, som hölls den 6:e maj.

Läs mer här om hur TV-spel kan lindra smärta

/Joakim

Avd: spelforskning, spelresearch


Kommentarer
Postat av: Stew

Intressant. Vad tror du själv om det här?

2010-05-12 @ 09:46:32
Postat av: Joakim

Tja!



Jadu... jag antar att du har sett The Matrix. Det är framtiden. Förhoppningsvis används vi inte som batterier, men ändå. Vad mer finns det att säga? :)

2010-05-12 @ 18:21:26
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails