Vart är soffspelen?

Vi hade en grabbkväll här hemma för någon helg sedan och skulle självklart lira lite 4 spelarspel. Det lirades lite Xbox arcade spel i form av: Bomberman Live, Zombie Apocalypse,  Castle Crashers, 3 on 3 NHL Arcade, Feeding Frenzy 2 och Turtles in Time. Men sedan när vi skulle lira dom "riktiga" spelen så kom det en diskussion om antal spelare i spel. Och varför i helvete går det inte spela 4 spelare i splitscreen i co-op mode i något spel i princip. Alltså nästan alla FPS-spel har co-op numera men ingen har det för 4 spelare.

Gears of War 1&2 co-op  2 spelare, Left 4 dead 1&2 co-op 2 spelare, Modern Warfare 1&2 co-op 2 spelare, Halo 3 & ODST co-op 2 spelare och det är för att nämna några spel.

Jag vill inte sitta och lira co-op spel med mina kompisar över Xbox live, det är liksom inte samma grej. Och då är den enda möjliga lösningen helt enkelt fler tv-apparater och fler maskiner och fler spel för att kunna lira med sina polare i soffan. Och då krävs det ytterligare ett guld-abonnemang eller systemlink för att få skiten att fungera.


Då kan man undra sig varför inga utvecklare har satsat på den här delen. Utvecklingen har i princip stått still sedan Nintendo 64 släpptes. Alla spel varianter som fanns till N64 finns nu med, det enda som riktigt har tillkommit är co-op men även det kom tidigt 2000 tal. Nu har tiden vandrat ytterligare ett år tionde men den delen har stått still.

Visst finns det en del "party" spel som man kan lira fyra på. GH eller Rock Band + en del diverse titlar till Wii. Men dom riktigt stora tunga actiontitlarna går ännu inte dela upplevelsen med 4 personer i en och samma soffa.


Har ni några tips om olika roliga spel som funkar för 4 spelare i en soffa så får ni gärna kommentera och tipsa om dom.

/ Emil

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Kan hårdrekommendera Marvels ultimate alliance spel (inte spelat tvåan än dock borde finnas till 360) och x-men legends spelen till gamla PS2an.Något FPS vet jag faktiskt inte. Det enda jag kommer på för fyra är ju gamla goda goldeneye. Men ja, det har du täckt där.2010-03-03 @ 18:15:47
Postat av: Joakim

Tvåan finns till 360. Jag och Terese har spelat lite av ettan och... ja, ingen av oss är Marvelfans, så vi tyckte väl mest det var drygt. Men, är man fyra fulla polare så lär det ju funka. :)

2010-03-03 @ 18:19:37
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Ja man måste lätt vara 3-4 och ha en uppesittarkväll med dem och vara på jävulshumör. Glömmer aldrig när man hör Sebbe gorma för tredje gången (spelar wolverine) att Ola ska ge fan i att slänga ner han för stup. Ja, de större grabbarna kan auto-döda honom om de siktar lite fel ;)

2010-03-03 @ 18:26:18
Postat av: Gabriella

Hey! Kanske inte för 4 spelare en soffkväll men för 4 spelare på var sitt håll. (om alla har en iPhone förstås...) Ladda hem Mad'o'Ball 3D, ett nytt spel för iPhone och utmana varandra! Bara ett hett tips.

2010-03-07 @ 21:08:28
Postat av: Joakim

Ladda hem känns lite felformulerat när det gäller Mad'o'Ball 3D. "Köp och ladda hem". Spelet kostar 28kr och det finns ingen trial.

2010-03-09 @ 20:02:14
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails