Reklamfilmer för Sega Genesis

Tidigt nittiotal var det konsolkrig på riktigt. Det var härliga tider det, när attityd fortfarande var tillåtet. Det mesta för Sega handlade dock om att kasta skit på Nintendo, och så här i efterhand ser vi vad som krävs för att överleva tidens tand: kvalitet... och det kunde inte Sega leverera speciellt ofta, och då i synnerhet inte på hårdvarufronten. Tänk: Mega-CD, 32X, Saturn... Sorgliga tider för en annars stabil utvecklare.


The Sega Genesis has BLAST PROCESSING... Super Nintendo DOESN'T!

Ovanstående klipp gör mig lite sne... Super Mario Kart är som alla vet pixelracingperfektion, och Sega kom inte ens i närheten av att skapa ett sådant legendariskt bilspel där allt handlar om perfekt kurvtagning. Hackar på helt fel spel i ovanstående reklam. Super Mario Kart är ett spel på elitnivå, och om du som läser det här har motsatt mening så får du gärna nämna det i kommentarerna nedanför så jag kan starta ett flame-war mot dig.If you're not playing these games, your a giant loser!

Här har vi däremot mängder av rättfärdigad kärlek mot ett spel och avsky mot ett annat. Fuck Mortal Kombat. Fuck it, säger jag bara. FUCK IT!

Toejam & Earl på "funk"-språk.
Streets Of Rage 2, om nörden som blir tuffing...
Julaftonsreklam - vill du bli poppis?

Kuriosa: Produktionen för Mega Drive startade i Japan 1988 och det sista licensierade spelet släpptes i Brasilien 2002.
/Joakim

Kommentarer
Postat av: Jenko

Älskade Segas kaxiga attityd, visst dom hade en svacka på nittiotalet saturn och Mega-CD floppade. Vilket gjorde att väldigt få fick upp ögonen för dreamcast som är den bästa konsollen som någonsin gjorts.

2010-04-02 @ 15:37:41
Postat av: Joakim

Ja, Dreamcasten blev ju grovt underskattad på grund av tidigare fadäser av Sega, vilket är synd. Äger själv inget exemplar av konsollen, men har under en längre tid haft funderingar på att investera ett par hundralappar i en.

2010-04-03 @ 05:39:22
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails