Modern Warfare 2 DLC löjligt dyrt

Call of Duty: Modern Warfare 2 Stimulus Package DLC som släpps den trettionde mars kommer att innehålla fem stycken banor, varav två är portningar från tidigare spel i serien. Pris? 1200 microsoft points, vilket motsvarar $15. För tre nya banor. Det är alltså hundra spänn för TRE banor. Varför det höga priset? För att det går. Man tycker att eftersom Modern Warfare 2 sålt som bara fan (en sisådär tio miljoner exemplar än så länge) så borde utvecklarna släppa kartorna gratis, som en slags fanservice, i stället för att pungslå sin trogna fans på varje öre som går.

Under flera års tid har jag fått höra att det är på grund av mjukvarupiraterna priset är högt, om bara fler köpte sina spel så skulle utvecklingskostnaderna slås ut på fler och ge ett lägre slutpris till konsumenten. In my fucking ass, säger jag bara. Ge profithajarna ett finger, och du har blivit uppäten redan innan du tänkte tanken på att sträcka fram fingret, vilket prissättningen är ett bevis på. Det är sådant här som gör att man kan tanka på för fullt, med halvgott samvete.

Det sorgliga är att den här nedladdningsbara map-packen kommer att sälja som smör, vilket ger indikationer till utvecklarna om att gamers gärna betalar höga summor pengar för saker som egentligen borde vara tillgänligt för minimipris, vilket resulterar i mer skräp till högre priser. Så snälla, avstå! En remake på Perfect Dark släpptes idag till en kostnad av 800 Microsoft Points - ett bra spel som bringar många timmars glädje. Lägg pengarna där i stället... För $15 för tre kartor är fan inte okej!

/Joakim

Kommentarer
Postat av: kapten

så JÄVLA sant !!!!

2010-03-16 @ 01:22:41
Postat av: Similiar

Bad Company 2 !, Map packs = gratis

2010-03-16 @ 15:05:58
Postat av: Joakim

Vilket är som det ska vara, dvs. Gratis bör vara det enda alternativet, och går inte det ska det vara mikrotransaktion. 1 dollar för fem kartor hade varit okej i mina ögon.

2010-03-16 @ 17:22:24
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: Elias

3 banor för cirkus 110 spänn säger du, det var inte bra... Men föga förvånande. När Activision valde att kicka några höjdare på Infinity Ward bara för att dom motsatte sig urmjölkningen av "call of duty" namnet (tydligen skulle det göras ett äventyrsspel(!!!) under samma namn) så inser man fort att det bara handlar om pengar, pengar, pengar.Tyvärr kommer jag antagligen trilla dit då jag är så jäkla trött på de banor som är tillgängliga just nu... :(

2010-03-18 @ 20:32:13
URL: http://iamfantomenjesus.blogspot.com/
Postat av: Joakim

Morsning Elias!Som du säger: profit, profit, profit. Inget oväntat, men likväl en enerverande riktning spelbranschen har tagit. Nuförtiden handlar det nästan uteslutande om att suga ut sina fans, och det är verkligen beklagligt. Tyvärr oundvikligt, men en motreaktion mot utsugarväldet i spelvärlden är indiescenen. :) Man får vara glad för det lilla...Mvh

2010-03-18 @ 20:36:01
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: Elias

I en värld där förväntningarna ökat markant på kommande spel har ingen spelfirma råd att misslyckas (se på Grin). Kan man klandra DICE när EA står där med den stora plånboken och knackar på dörren, naturligtvis inte men där pengarna kommer in åker den egna kontrollen ut.

2010-03-19 @ 20:32:22
URL: http://iamfantomenjesus.blogspot.com/
Postat av: Joakim

Mjo, pengar korrumperar - de som har, vill alltid ha mer.Mvh

2010-03-19 @ 20:53:01
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: Joakim

Tog en liten titt på din blogg och såg att vi låg med i blogrollen. Trevligt att du uppskattar oss. :)Mvh

2010-03-19 @ 20:56:28
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: Elias

Det klart! Ni kommer ju med lit mer nyanserade spelnyheter (plus lite annat skoj!)

2010-03-21 @ 07:04:20
URL: http://iamfantomenjesus.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails