Crimzon Clover

Crimzon Clover är ett grafiskt snyggt danmaku doujin-shmup. Doujin är en japansk term som kan likställas med det engelska ordet "indie", och som ni säkerligen kan gissa er till så gillar vi indie;

indie

 

Shmup!? kanske du utstöter gutturalt och kräkliknande med hjälp av diafragman. Ja, shmup! En förkortning för genren shoot'em up, vilket kan klassificeras som tv-spelens uråldriga anfader och evigt spirituella ledstjärna om vad spel bör handla om; massförstörelse och zen-reflexer i ohelig kombination. Genren kan klassificeras som en arketyp. Det är och ska vara på ett visst sätt, och genren i sig är egentligen redan fulländad.

 

Nästa verbala uppkastning från dina stämband bör rent logiskt vara: Danmaku!? Ja! Danmaku! "Bullet Hell" lyder den engelska översättningen, och det är en term som stämmer bra för folk med fungerande perceptionsförmåga. Det är och ska vara fullständig kaos på skärmen, vilket tvingar spelaren till att försöka hitta och optimera sina zen-reflexer. Flow, förfan, flow!

 

 

Crimzon Clover släpptes som en web-trial för ungefär en månad sedan, och har fått ett varmt välkomnande av övernördsscenen. Spelet har alltså ännu inte släppts, men den här trialen innehåller 3 sköna och mycket spelvärda banor, vilket är mer än väl för att motivera en nerladdning. Har du ingen erfarenhet av shmups så räcker det och blir över - dvs, du lär antagligen aldrig få se den tredje banan.

 

Kontroller:

Z - Skjut

X - Laser

C - Special

W - Paus


Visst är det sexigt? Trialversionen av spelet ligger på 139mb och kan laddas ner genom att trycka här.

/Joakim

Kommentarer
Postat av: kapten

hehe, zen reflexer!!!!

2010-03-05 @ 02:15:12
Postat av: Nicklas

Bullet Hell for the win!

2011-02-27 @ 23:15:57
URL: http://fannicklas.blogg.se/
Postat av: Nicklas

Sorry för kommentaren på ett år gammalt inlägg. :P

2011-02-27 @ 23:17:16
URL: http://fannicklas.blogg.se/
Postat av: Joakim

Äh, reaktioner på gamla inlägg är bara awsm. Inte lika garanterat att vi svarar på dom, dock ;)

2011-02-28 @ 08:46:58
URL: http://spelbroderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails