Gamex portar Piratpartiet

Den svenska spelmässan Gamex har portat det politiska partiet Piratpartiet från årets upplaga av mässan. Detta har då skett hela TVÅ dagar innan själva mässan drog igång.

Citat från Anna Troberg, PP:

"Vi bokade monter först efter ett par tre månaders säljtjat från mässan. Vi betalade montern. Vi lovades föreläsningstid. Vi erbjöds att köpa dyr reklam och billiga hotellrum och annat som hör mässor till. Vi står listade som deltagare på Gamex tunnelbanereklam. Men, vi är inte längre välkomna."

Själva motiveringen för bannlysningen är lite luddig, men härleds givetvis direkt till Piratpartiets engagemang kring nedladdningsfrågor som rör upphovsrättskyddat material.

Kistamässans Björn Wengse säger så här till SVT:

"Det stämmer att Piratpartiet inte kommer att ställa ut på Gamex. Vad vi upptäckt är att Piratpartiet kan misstänkas bryta mot vår paragraf där vi vädjar till utställare att inte ägna sig åt propaganda. Syftet med mässan att att stimulera till gaming, spel, och vi befarar att Piratpartiet skulle kunna motverka detta syfte.
"

Rent skitsnack med andra ord. Samtidigt är SSU tillåtna och välkomna, trots att sossarnas ungdomsparti är för legaliserad fildelning. Snacka om att skita i det blå skåpet och göra sig till åtlöje inför en hel nation. Till att börja med bör man inte blanda politik och något så harmlöst som gaming, men om man nu väljer att göra det så ska alla vara välkomna. För.... ni har väl hört talas om det där med demokrati? Tydligen gäller det inte för alla.

Skit ner er, Gamex.

/J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails