PSN skandalen

PSN har kommit igång igen kan nog ingen ha missat. Alla som blivit drabbade får välja 2 stycken playstation 3 spel och 2 stycken PSP spel. Vilka spel blir vi erbjudna egentligen av Sony? Spelen är bara av slaget äldre. Spel som bara Sony själva har rättigheterna till. Spel som dom flesta redan äger eller folk som aldrig skulle betala pengar för dessa titlar. Så vad kostar då egentligen alla dessa gratis spel för Sony? Ingenting iochmed att dom äger rättigheterna till dessa titlar så är det ingen kostnad för dom. Och att spelen är något äldre så försöker man bara få ut varumärket till fler folk. Och att spelen är gratis gör ju att folk får en positiv bild av själva spelen och kanske accepterar att Sony inte kan hålla lite kontaktuppgifter säkert.

Om vi tar det ett steg längre och tänker på varför vi just får dom här titlarna. Sony äger ju rättigheterna så det blir egentligen ingen kostnad utan bara en liten förlust på kanske potentiella kunder. Det är även taktisk gjort av Sony med valen av spel för:

Little big planet har ju redan en uppföljare, gillar man det här så finns ett spel till folk kan tänkas köpa.

Det ryktas om ett nytt Wipeout, här får vi Wipeout och återigen lyfter upp det namnet på folks minnen. Lagom till en potentiell uppföljare.

Infamous vet vi kommer släppas i juni i år, återigen lyfter dom upp ett spel i rampljuset lagom till en uppföljare.

Ratchet and Clank: Quest for Booty så har ju huvudkaraktärerna även dom ett spel som potentiellt kan släppas under denna höst.

Dead Nation hittar jag ingen logisk koppling till något annat spel som är på g.


Så dom här spelen fungerar som en reklampelar för Sony för att kunna marknadsföra nya eller kommande spel i samma serie. Ur förtagets synvinkel så är det ett smart drag att kunna erbjuda sina kunder gratis spel som företaget i princip inte förlorar många rubel på. Samtidigt som det marknadsför spelet. Plus att Sony får lite goodwill tillbaka när man skänker bort saker for free liksom.

Jag tar gärna emot dom här spelen gratis men jag har en sur smak i munnen av det inträffade.

/Emil

Kommentarer
Postat av: Christer

Man känner sig riktigt blåst när man redan har de spelen de erbjuder. Jag är inte det minsta nöjd!

2011-05-19 @ 12:08:16
Postat av: Joakim

Instämmer med dina tankegångar, broder.

2011-05-19 @ 21:32:52
URL: http://spelbroderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails