Mole Bridge - Crowdsourcad digitalisering

Microtask är ett finskt företag vars affärsmodell består av crowdsourcing - problemlösning med hjälp av många inblandade parter över Internet. Microtasks automatiserade plattform lägger över repetetiva moment på en frivillig massa av folk i stället för på en enskild avlönad individ.

Företaget har utannonserat att man dragit in över 25-tusen frivilliga att hjälpa till med deras första stora projekt - Digitalkoot (vilket tydligen är finska för "digitala frivilliga") - vars utformning ska digitalisera arkiven för Finlands Nationalbibliotek genom onlinespel - just i det här fallet handlar det om att man ska hjälpa mullvadar att bygga en bro. Av ord. Korrekta ord.

Frivilliga från jordens alla hörn har till dagens datum avklarat över två miljoner individuella moment, vilket motsvarar 1700 timmars arbetstid, och det på loppet av en månad.

Mjukvaran, Microtask Plattform, tar emot dokument, delar upp det i små paket och distribueras därefter till datorer och människor. Momenten är små, standardiserade och att klara dem kräver ingen utbildning.

Arbete som det här kan, enligt Microtasks VD, outsourcas bland annat till tredje världen.

Spelet, som heter Mole Bridge, ser ni här:


 

Intressant företagsidé!

 

Exploatera allt!

 

/Joakim

 

Via: Joystiq


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails