Det sunda förnuftet är dött. Länge leve!

Inte nog med att man spenderar en dag med sedvanligt prostituerande i form av löneslaveri för den monetära adeln, det regnar dessutom hela dagen - och givetvis som värst när jag beger mig hemåt. Inte ens spelmusik för hjältar i form av vibrerande toner från älskade åttabitarsskapelser kan alstra det välbehag man föredrar att uppleva framför nattsvart jävla sinnesmörker. Stan jag bor i har som bekant fått en citytunnel - vilket innebär rulltrappor. Långa rulltrappor. Det är inget fel med rulltrapporna i sig - ty de utgör ju ett utökat transportmedel som gör att man kan ta sig upp fort - om nu inte en massa lantisar i form av malmöiter hade stått i vägen för en varenda gång. Stillastående två och två är tydligen kutym. Allt för att hindra folk med mer energi än en själv från att ta sig fram före. Mörka tankars tyngd blir mörkare när malmöiten agerar stoppkloss.

Stå höger. Gå vänster.

Har du en vän med? Då ska han/hon stå bakom eller framför dig. Rulltrappsetikett 101.


Det sunda förnuftet är inte bara stendött bland politiker och den generella populationen, utan även hos en hel del forskare. Den första spelrelaterade nyheten jag läser efter att ha placerat mig framför mitt prokrastinationsverktyg (datorn) är en nyligen publicerad studie om att s.k "Exergaming" - en allt annat än fyndig kombination av engelskans exercising och, ja, gaming - är bra för barn. Studien har fokuserat på barn som spelar spel med motion control (Kinect/Wii Fit) och dess hälsoeffekter.

Resultatet: Under vissa förutsättningar kan det vara mer positivt för hälsan att spela spel man rör sig mycket i, än att gå i 4,8km/h .

Nähä... no shit. Rör man på sig är det positivt för hälsan. Rör man mycket på sig är det givetvis mer positivt. Simpel och ren logik. Sunt förnuft, med andra ord. Behöver man utföra studier som konstaterar det uppenbara? Tydligen är empiri det enda sanna - har man inte siffror och statistik till belägg är tydligen ingenting gångbart nuförtiden.

Dessutom är det St. Patty's idag. Jag tänker inte bidra till något jävla firande eller önska någon annan en trevlig irländsk högtid. Jag menar, varför leka irländare och tillägna en dag till bira när man kan leka ryss och bara supa ihjäl sig?Kommentarer
Postat av: Slusk

På hovedbangarde i Köpenhamn så står det till och med i rulltrapporna: stand to the right, walk to the left.

Där har de insett att folk är idioter.

Malmöiten finner väl nymodigheter som rulltrappor alltför läskiga.

2011-03-18 @ 19:41:28
URL: http://sluskafan.blogspot.com
Postat av: Joakim

Ja, det är ju tyvärr det tänket man tydligen behöver utgå från. Det borde inte behöva vara så...Hehe, nymodigheter är faaarliga för malmöbon. ;)

2011-03-19 @ 10:10:16
URL: http://spelbroderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails