En titt på spelnyhetsträsket 11/1 - 30/1/2011

19 dagars spelträsknyhetssummering. På det här sättet kan man täcka ryggen med att man har en "heltäckande tv-spelsblogg". ;)

Sedan senast har vi fått veta mer om Nintendo 3DS och Sony har utannonserat uppföljaren till Playstation Portable som Sony själva kallar för Next Generation Portable. Nintendo har även passat på att lova regelbundna releaser i inledningskedet till Nintendo 3DS - något det var svagt med till både DS och Wii. Oroväckande nyheter på 3DS-fronten är att om man har 3D-funktionen påslagen när  spelar Dead or Alive 3D saktar spelet ner till 30 FPS. Inte alls bra med en sådan frameratedrop i något spel och då i synnerhet helt värdelöst hos ett fightingspel.


Final Fantasy XIV är som bekant söndersågat men Square Enix har låtit meddela att företaget inte tänker låta skeppet sjunka utan jobbar hårt för att samtliga spelare ska få en bra spelupplevelse och har kallat in flertalet nyckelpersoner i företaget för att ro projektet i land.

Final Fantasy XIII-2 som är en rak uppföljare av Final Fantasy XIII har utannonserats. Planerad release till Xbox 360 och Playstation 3 nästa vinter. Håll hårt i din sparfil från XIII-1, för du kommer uppenbarligen få en överraskning om sparfilen finns kvar när du ska spela XIII-2. Om Final Fantasy XIII finns det dock mer att berätta. Square Enix har informerat spelvärlden om att sidospåret Final Fantasy Agito XIII som är under utveckling till PSP byter namn till Final Fantasy Type-0. Om Final Fantasy Versus XIII har vi fått veta att det "garanterat" utvecklas exklusivt till Playstation 3. Sidospår, sidospår, sidospår... suck. För att snacka mer Final Fantasy har Kingdom Hearts-spelet till Nintendo 3DS fått namnet Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance.

Polska utvecklarna City Interactive bakom Sniper: Ghost Warrior har låtit meddela att en uppföljare är under utveckling.  Cryptic Studios har gjort deras 18 månader gamla superhjälte-MMO Champions Online gratis att spela.

Minecraft har passerat en miljon sålda exemplar och det numera världskända indiespelet får en dokumentär av 2PlayerProductions som har planerad premiär under nästa månad.

Fear 3 med premiärdatum har blivit framflyttat. Något nytt datum är inte spikat. Tactics Ogre: Let Us Cling Together är ett SNES-spel som aldrig hittade utanför Japans gränser som nu får en PSP-remake med release 25:e februari. Spelet når äntligen Europa, med andra ord!

Motorstorm Apocalypse, som är del tre i den PS3-exklusiva arkadracingserien av Evolution Studios, släpps den 16:e mars. Zombie Studios, utvecklaren bakom Blacklight: Tango Down har låtit meddela att uppföljaren Blacklight 2 blir gratistitel med möjlighet att köpa skräp in-game. Zombie Studios hoppas således på större inkomster via mikrobetalningar.

Team Bondi som står för Rockstar Games kommande hårdingtitel L.A Noire har informerat pöbeln om att spelet innehåller över 50 timmars inspelad dialog. Spelet har även fått releasedatum - 17:e maj.

Ubisoft
har varit ovanligt generösa och släppt DLC-paketet till Assassins Creed: Brotherhood vid namn The Animus Project 2.0 gratis. Härligt! Precis som det ska vara!

Engelska utvecklaren Bizzare Creations har gått i graven. Inget att sörja över med tanke på deras spelbibliotek. Disney har även lagt ner studion Propaganda Games. Samma visa där. Move along!

2KGames har satt den 18:e mars som releasedatum för tennisspelet Top Spin 4. På tal om tennis har vi även fått veta att Virtua Tennis 4 släpps till Wii och 360 under våren. Flygspelet Wings of Prey får en uppföljare vid namn Wings of Prey 2 (PC-exklusivt). Brink har release 20:e maj.

Ninja Gaiden 3 får "easy mode". Marvel vs. Capcom 3 som har release den 18:e februari till Xbox 360 och Playstation 3 kanske även får en 3DS-variant....

Så var det....

/Joakim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails