En titt på spelnyhetsträsket 29/12/2010 - 5/1/2011

Tvättäkta spelnyheter - rakt från träsket!

Rapporterna strömmade in strax innan det förra året tog slut: många manstimmar har lagts på Call of Duty: Black Ops. Chockerande nyheter! Mer än 600 miljoner speltimmar online mellan den 9:e november och 24:e december. Jahopp. Att ett spel som sålt bra spelas mycket är ju rätt uppenbart.

Andra uppenbara "nyheter" är ett rykte om att Monster Hunter ska släppas till 3DS. Vilket det kommer att göra. Allt annat vore retarderat.

PSP var den bäst säljande konsolen i Japan under 2010. PSP sålde i 2 729 718 exemplar kontra Nintendo DS 2 719 544 exemplar. Wii var den bäst säljande stationära konsolen med 1 592 563 sålda exemplar kontra Playstation 3s 1 542 258. Japanerna gillar att spela inhemskt och Xbox 360 uppfyller förväntningarna med sitt klena resultat på 231 258 sålda maskiner. Nintendo lät även nyligen meddela att Nintendo DS är den bäst säljande konsolen i USA, någonsin, med över 47 miljoner skeppade exemplar.

Fler än två miljoner människor har spelat det schyssta nedladdningsbara co-op-spelet Castle Crashers, helt klart ett bra spel som förtjänat uppmärksamheten...

...MMORPG:et Rift har fått datum - 4:e mars. Atari har fått en ny VD vid namn Jim Wilson. THQ har värvat licensen till He-Man. Kinect verkar döda gamla Xbox 360-konsoler på löpande band enligt BBC. Alla som har en sparfil från Dead Space kommer att få börja tvåan med en plasma cutter. Originalet kommer förövrigt att få en Iphoneversion som släpps 25:e januari. DC Universe Online-betan avslutas idag/imorgon. Team Meat har i en intervju med Gameinformer låtit meddela att deras nästa spel inte kommer att vara en plattformstitel. Canabalt är nu open source.

Steve Wiebe som innehar världsrekordet i arkadspelet Donkey Kong ska göra ett försök att slå det den femtonde januari. Rekordet kring Donkey Kong är ett välkänt drama som skildras i den eminenta dokumentärfilmen "The King of Kong" som bör ses av den som inte har gjort det, om man har minsta intresse i spel och intressanta levnadsöden.

Ubisoft ska enligt uppgift ha lättat på DRM-trycket lite genom att folk kan spela Assassins Creed II och Splinter Cell: Conviction utan att vara uppkopplade till internet - min enda kommentar är att DRM är en del av Armaggeddon och Satans återkomst och måste således bekämpas på alla plan, med alla medel. Helst våld.

Mitt vapen i kampen mot onda krafter blir:
No, no.. I choose you, Creepachu!/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails