Spelsymfoni i Uppsala, 12 mars 2011

Pressmeddelande

TV-spelsmusik har under sin korta levnadstid vuxit och blivit en het genre som också börjat framföras av symfoniorkestrar i konserthus världen över. Den 12 mars ger Akademiska kapellet TV-spelskonserten Level UPPsala i samarbete med musikern David Westerlund, förgrundsfigur inom svensk spelmusik.
- TV-spelsmusik kan man förälska sig i direkt utan att ha några förkunskaper eller ens ha spelat spelet. Musiken innehåller en enorm blandning av stilar, allt ifrån klassiskt till jazz, folkmusik och rock, vilket gör att det finns något för alla. TV-spelsmusik reflekterar också den värld och den tidsperiod som dagens unga lever i och är en del av, säger David Westerlund.

Titeln på konserten anspelar på TV-spelsbenämningen ”Level up” som det kallas när ens spelkaraktär blir starkare. Konserten kommer att bestå av flera efterfrågade verk som många fans väntat på att få höra live med orkester. Vissa stycken i konserten har aldrig tidigare framförts live och många gamla favoriter kommer också att framföras i ny tappning. Musiken är arrangerad av Nils-Erik Mannerfeldt, musiker och medlem i Akademiska kapellet. Några av de spel som är i fokus är Final Fantasy, Zelda, Chrono Trigger, Castlevania och även en hel del överraskningar från både gamla och nya spel.

- Det är en fantastisk möjlighet för Akademiska kapellet att få ta del av den här för oss nya världen med TV-spelsmusik. Det kommer att bli en föreställning med många efterfrågade spel som arrangerats för första gången för full symfoniorkester. Det kommer att bjudas på det bästa av det bästa, så att både fans av TV-spelsmusik och folk som är nyfikna på genren ska få den bästa möjliga upplevelsen, säger Stefan Karpe, dirigent och director musices i Akademiska kapellet.

David Westerlund är programansvarig, värd och pianist under konserten. Han är utbildad musiklärare vid Kungl. Musikhögskolan och jobbar idag heltid som pianist, föreläsare och konsertarrangör på Game Music Entertainment i Stockholm. Han ligger bland annat även bakom världspremiären av ”Castlevania The Concert” i Stockholms Konserthus (2010).

12 mars 2011, kl. 19.00, Universitetets aula, Uppsala

Ur programmet: Final Fantasy, Zelda, Chrono Trigger, Castlevania mm

Kommentarer
Postat av: Vendela

Ja där ser man. :)http://vendelasahlberg.blogg.se/images/2011/155092_174323072591764_100000422178674_494650_3015384_n_130300332.jpgGanska rolig bild som jag hittade med Zelda :D

2011-02-01 @ 17:31:15
URL: http://vendelasahlberg.blogg.se/
Postat av: Joakim

Hehe, jag, det var en rätt rolig bild. Sparar den... ;)

2011-02-01 @ 17:34:02
URL: http://spelbröderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails