Whack-a-Moles och företagssabotage

Whack-a-Mole (finns det egentligen något svenskt namn?) är en bekant syn för individen som bevistat ett nöjesfält av valfritt slag. En utmärkt gren i en femkamp, om inte annat.

En programmerare i USA vid namn Marvin Wimberly har nyligen uppdagats att med hjälp av en s.k "logic bomb" (en medveten ondskefull bit kod i en mjukvara, planterad av utvecklare för att sabotera när vissa förutsättningar uppnåtts) ha förstört hundratals Whack-a-Moles och andra arkadmaskiner runt klotet.

Mannen har jobbat för ett företag i Holly Hills, Orlando vid namn Bob's Space Racers - och har enligt polisuppgifter tydligen planterat den här logiska bomben av ren rädsla för att förlora sitt uppehälle. Genom att garantera att maskinerna inom en kort framtid behöver repareras, har programmeraren i sitt eget huvud alltså försökt säkra sin egen inkomst. Efter ett visst antal om/uppstarter har maskinerna helt sonika slutat fungera.

Företagssabotage, är ordet.



Internal Corporate Sabotage!


Marvin Wimberlys briljanta idé beräknas ha kostat företaget minst hundratusen dollar och även själva varumärket lär ha tagit en rejäl smäll. Här har vi alltså ett vackert exempel på hur det monetära systemet får smaka på sin egen kaka. Det tråkiga i kråksvängen, för Starvin Marvin i allafall, är att han nu kan förvänta sig upp till femton års fängelse.

Enligt min mening borde han bara sadlat om och bytt yrke, alternativt införskaffat vapen och gjort en "go postal".
/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails